Второлачето на мама буквички яде!То е мойто миличко дете!

• 24 757
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
 Laughing Ами кокошката? Какво стана с кокошката?
На мен, по въпроса, писах, не ми се връзват нещата... Божкей, пък съм си карала летните ваканции на село! Язък,  само на фунийки и на жомашка сме играли. Да не говоря пък за сина.
Ти какво работиш, Ели? Ако искаш- пиши на лични.

Моят забравил какво следвало да носи за днес по Дом. кит и още снощи му казах да се обади на класната и сам да си пита.Оно се опъна- не щя. Като ми дойде днес със забележка може и да стане по- общителен. Таз сутрин търси прежди из къщи, ей- тъй, поне нещо да носел, само дето не знаел прежди ли, картони ли, цветни блокчета ли... Ама у нас се не плете. Прежди няма. Взе си две макари с червен и бял конец. Нарочно го оставих- да се справя. По скайпа снощи питал двама авери- и те толкова в час били. Само гледам си пращали емотикони с мускули и голи дупета.

# 196
  • Майничка
Девойката снощи даде заявка за 4бр.копчета, игла и конец. Баща й я пита (с тайна надежда Wink) "Ще се учите да шиете копчета ли?". Не, щели да правят някакъв палячо по домашен бит.
Вместо да ги учат да репризират чорапи, палячовци ще ми правят! Ама ха! Laughing

Тази година хич не ни остана време да правим мартеници, чудя се дали на 1-ви да не заформим една манифактура с момата или изобщо да не се напъваме. Че ако тръгнем, 50 за нея, 70 за мен, 50 за таткото - отишли празниците. А миналата година даже и към 100-на броя за един дом пращахме... Ех, младост, младост! Mr. Green

И да ви разсмея малко - вчера сутринта ми заяви, че й трябвал спешно материал за казване или четене за 3 март. Вече се бях засилила за работа, така че набързо й написах на един лист "Здравствуйте, братушки". Смятайте как съм го писала, щом на първо четене е декламирала пред бабите "зравейте, брашутки". Joy

# 197
Да питам:
На какви редове пишете по математика?
Нашият пише на големи широки редове, на каквито пиша и аз. На малки квадратчета изобщо не са минавали. И още нещо? Пишат ли "Дадено:" и "Търси се:", защото на нас май ни спестяват подобна процедура, а мисля, че трябва.
А за български език, нямам какво да кажа направо. Там е жива трагедия. Пита ме, дали първокласник е прилагателно. И продължава да доказва тезата си и ми повтаря "Какъв? - първокласник", "Какъв? - първокласник", "Какъв? - първокласник"....
На съчинение написал 5 реда. Като масово децата са писали по 20. Умрях да се хиля с това съчинение  Joy 
Иначе на тест - пълно шест. Явно е бил лесен. Но започне ли се писмено...

# 198
По математика сме на малки квадратчета. Никогат не са били на редове в нашето училище. "Дадено"и "Търси се" записват само когато имат да направят т.нар. "съкратено уславие" на текстова задача. Иначе направо решават.
За бълг. език- вероятно не сте само вие. Вчера ходих в приемното време на нашата г-жа и тя се оплака от "общото ниско ниво"- така е, децата не четат, а са вече 8-9 годишни, ка- моли да пишат... Именно за това нашата г-жа май предпочете писмено разработване на въпроси пред теста. Децата ще останат определено абсолютно неграмотни по този начин.

# 199
  • Майничка
На малки квадратчета сме и ние от началото на годината. За задачите пишат "условие", "решение" и "отговор".

С определянето на частите на речта засега няма проблеми. Но пък и ние много сме играли на синоними и антоними докато си чакаме поръчките по кръчмите, та тези неща, донякъде, са й познати. Учудващо е, че вече пише сравнително грамотно, с изключение на заменките П с Т и Б с Д. Но пък толкова грозно, че вече почти нищо не разчитам. Сякаш в първи клас по-четливо беше. Ако бях на класната й, щях да й лепя двойки за нечетливост, честно. 

Вчера са им върнали теста по Околен свят - шестица, само с една грешка (правописна, не фактологическа). Ако не знаете, малкото на кравата е "пеле". Laughing Момата така и не разбра кое предизвика бурния смях на всички домашни...

# 200
  • гр.София
 Още сме на големи квадрати.И , като при Гаргамела-условие,решение,отговор.
 Прилагателното е мъка-а-а! В изречение само с три думи-съществително,глагол и прилагателно-не успява да го открие.Дори и по метода на елиминирането Simple Smile 
 Но снощи се затрудних- примерно- първи петли.Казах му,че е прилагателно.Но дали не е числително-в роля на определение.
 Но те не учат още частите на изречението.

Харесва ми,че тази година учат наизуст стихотворения от Читанката-много повече от миналата година.
 Той при първо прочитане е гола вОда,но чете с много чувство и невероятна интонация-явно копира учителката и по-напредналите в четенето.
 И да ви кажа,как навремето се учех да чета аз.Вживявах се в ролята на говорителка от ТВ-то,сядах пред огледало и тренирах с голям кеф.
 Може да помогне на момиченцата ви Peace.

# 201
Привет и от нас! Hug
Пишем на малки квадратчета по математика от скоро.
Също и на широки редове по БЕЛ.
Само кво писане прави но е красиво. Wink
Много манички са буквите но докато свикне ще е така.
Гаргамела,това човече го правихме цялото семейство.
Голям зор видяхме. Mr. Green

# 202
На малки квадратчета пишехме от началото на първи клас,а сега от втория срок пишем на широки редове по всичко,освен по английски език. Вчера скъсах лист от домашното по БЕЛ (правила съм го 3-4 пъти),трябваше лупа,за да прочетеш.

# 203
  • гр.София
 Да се засрамя публично! Думата първи не е прилагателно!!

# 204
Да се засрамя публично! Думата първи не е прилагателно!!

Числително????? newsm78

Ние утре ще си поговорим с госпожата на висок тон!!!Нещо ми се е насъбрало.........

# 205
  • Майничка
Числително редно?
Госпожицата си е направила палячото съвсем сама, при това доста качествено се е справила с шиенето на копчета, че и столчета им направила. Ще взема все пак да се прежаля и да й покажа как се репризират чорапи, току-виж се смили над баща си. Laughing
Върнали са им съчиненията - 5 1/2 (заради правописните грешки Mr. Green), направо не й е стигнал листа. Вкарала е някакъв образ дядо Сидер, откъде й е дошло наум това име, още се чудя.

Мамо Цоцоланке, нещо ти е стъпила г-жата на опашката ли?

# 206
Ние утре ще си поговорим с госпожата на висок тон!!!Нещо ми се е насъбрало.........
Сподели, после какво иска тая учителка от Рая! Peace

# 207
Споделям.....

Рая са я сложили да седи на един чин с момче......Това я притеснява, тя не иска да седи с момче, защото има подмятания по техен адрес - били гаджета, той преписвал от нея, пречел и и др. подобни. Това е едното.

Второто - преди нова година осигурихме с пособия за безопасно движение двата втори класа в училището - този на Аца и другия - но от другия клас не са си платили. И ги чакаме вече 3 месеца да съберат парите. И Аца е казала на тяхната госпожа за парите,а тя и отговорила - Ами иди ти да ги искаш от другата госпожа.(Вече ми идва нанагорно от грубото отношение на тази госпожа!)И нашата щерка се засегнала.

Днес мъж отишъл за да говори с госпожата ни. По точка първа - се оправдавала,че това били детски работи, нямало такива неща, всичко било под контрол, вярно момчето преписвало от Аца, но тя ги държала под око и въобще не трябва да ни притеснява това. По точка втора - Да, не били платили и на нашата госпожа и е било неудобно, защото парите били събрани от другия клас, но били похарчени от...тяхната госпожа, защото била в затруднено положение и нямала пари за панахида на мъж си, да му направи 1 година. И взела парите на децата, които събрали за въпросните помагала. #Crazy #Crazy #CrazyИ на заплата е щяла да ни се изплати.

Мъж ми...отишъл при другата госпожа и тя му казала - Ами парите не са събрани още.( А когато трябваха помагалата - ни се обаждаха най-редовно да ги занесем в срок.) Имало било деца, които не дали пари....Но ние да не се притесняваме - тя като вземела заплата щяла да ги даде от нейния си джоб! Shocked

Представяте ли си...Моето дете не иска да седи с момче, но на госпожата не и пука за това и ме уверява,че всичко било под контрол. А аз не и вярвам! Дължат ти пари...и ти трябва да ходиш да си ги търсиш и да ти е неудобно, а на всичкото отгоре ...пак да те лъжат и да те правят на глупак! И най-трагичното е,че родителите на въпросните деца сигурно въобще не подозират,че парите не са изплатени,а са били използвани за панахида от класната.

Обяснете ми - аз ли не съм добре и не виждам добре нещата или вината не е в мен??????

Определено Аца не случва на класни......Болно ми е за нея, как да постъпя...Не искам да я местя....Миналата година в едно училище(закриха го), тази година в друго училище...И класните обаче са все...от трън на глог!

# 208
Мамич,наистина ситуцията в която се намираш е доста деликатна.
За изхарчените пари относно г-жата,айде аз ще кажа.
Нали сме хора,въпроса е че се е разбрало за какво са изхарчени и ще бъдат възстановени.
За смяната на училище мисля,че не е нужно.
Децата започвата да се дразнят от всяка нова обстановака.
Ще ти споделя,защото и аз имам малки проблеми относно г-жата.
При нас положението,че симпатията наделява.
На самостоятелната работа по математика Йоанка има 4-ка.
Малко се обидих но не си го показах,подписах се старателно.
Задачи решаваме постоянно,приех го притеснила се и текстовата задача не беше решена изобщо.Понеже тя ходи на частна занималня слетобед,предната седмица като плащах таксата.
Казах,на г-жата там в занималнятя да обърне внимание на Самостоятелната рабата.
И ако може да се решава повече задачи.Днес същата тая работа решена без помощ от нея има 6-ца.Дали е случайност или не,аз го разбирам така.
Задачите им са трудни на децата,начина по който трябва да се обясни е много сложен.
Изтърве ли се нишката край......
Но когато си смирен и се държиш с тях малко по добре няма проблеми.
Винаги когато разговарям с тях казвам да не ги притеснява факта,че мрънката или назлъндисват.Малко по смело с тях.Хем те доволни ,хем ние сме щасливи.
Дълго стана, но дано при Рая се оправят нещата.
За това че не иска да стои до момче,да стои сама по добре ще е.

# 209
Привет!
мОЕТО Юначе- второлаче е понастинало и стои в къщи тази седмица.
Опитвам се да преподавам таблицата с умножение в къщи, разбрах от класната, че са взели 4 и се опитваме в къщи да наваксаме, но .... все към компютъра и телевизора го тегли. Ужас едва успях днес да го накарам да си реши задачите в учебната тетрадка и да препише два пъти таблицата до 4 - нищо не знае  Tired , или изобщо не желае да го научи  Confused Току що ми каза, след поредното подканяне да си довърши ученето - моля те, мамо, когато преценя, че съм готов ще седна и ще уча!  ooooh!  #Crazy  Shocked А освен по математика, нали се сещате, че имаме и прилагателни и тем подобни, гоооляма мъка!  Sick Желая ви приятни и слънчеви празнични дни!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт