Второлачето на мама буквички яде!То е мойто миличко дете!

• 24 753
  • 283
  •   1
Отговори
# 225
  • Майничка
Велева, браво на скиора!

И ние правехме планове за обиколки, но в последния момент шофьорчето (т.е. моя милост Wink) го домързя, та се размазахме от мързел и слънчеви разходки, а девойката - и от игри с хлапетата от махалата.

# 226
Браво на вас, скиорите!

# 227
Хайде и аз да споделя.Връща ми моята дъщеря тест по математика за видовете триъгълници,объркала е на 1 от 5 задачи-равностранен с равнобедрен триъгълник.На последната задача е пресметнала обиколката на триъгълника,но не е писала Р=  и има 5.25.Чудя се и се мая как я поставиха тази оценка?Може би са лесни задачите и за това.Както и да е.За мен е важно да разбира материала и да мисли,но ми стана странно.

# 228
Велева, браво на твоя скиор! Хайде, чакаме те с нови хвалби за младежа!  bouquet

Днес имам повод да почерпя аз!
Вчера Симонка е била на училище за първи път след пожара!  Hug
Георги казва, че е била мълчалива- не е говорела както обичайно с децата...Травмата сигурно ще се преодолява още много време...

Баткото е на училище от седмица.

Майката все още е в болничен. За бащата разбрах, че днес ще му правят пластика на крака /лицето се оправяло/ Praynig

Благодаря на всички за съпричастостта! Hug

Вчера Георги каза, че била облечена в нови дрешки, имала и нова раница Simple Smile Специални благодарности на всички, които подпомогнаха семейството. Бланк, моите почитания /знаеш защо/  Peace

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 13:27 от elia_gg

# 229
Момичета, някоя от вас може ли да помогне на тази  съфорумка:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=273063.0

# 230
Хайде и аз да споделя.Връща ми моята дъщеря тест по математика за видовете триъгълници,объркала е на 1 от 5 задачи-равностранен с равнобедрен триъгълник.На последната задача е пресметнала обиколката на триъгълника,но не е писала Р=  и има 5.25.Чудя се и се мая как я поставиха тази оценка?Може би са лесни задачите и за това.Както и да е.За мен е важно да разбира материала и да мисли,но ми стана странно.

Хайде и аз да се оплача SickВръща се моята дъщеря от училище начумерена -имали математическо състезание и госпожата и казала че има проблем с математиката #Crazyаз оставам шокирана защото досега е носила само шестици и две петици и изведнъж WearyВкъщи отварям тетрадката и какво да видя-от 8 или 9 задачи всичко е вярно само е пропуснала на една от задачите да реши второто условие -чела до някъде решила първото условие и забравила да прочете по нататък.Е аз ли не съм в ред ама това не ми изглежда като голям проблем-при толкова задачи да имаш само едно пропуснато условие  newsm78

# 231
пратих ина лс,ако никой от Варна не помогне аз съм на среща-Пазарджик

# 232
  • София и там където не се пуши
Математическата Олимпиада е на 15 март. Австралийско Кенгуру 22. март.  Бях ви обещала да ви информирам и тук. И двете мисля, че има за второкласници.

# 233
Дороти, аз не живея в София. Знам за Кенгуруто, както и за Великденското състезание през април, но не знам за Олимпиадата. Къде мога да прочета повече относно записванията за участие и местата, където се провеждат?

# 234
Единствено за Олимпиадата, аз никога не съм виждала обявено в Интернет нито резултати. Някои училища си ги пишат техните резултати в сайтовете им.

Всяко училище би трябвало да проведе това състезание.

# 235
А, значи става въпрос за училищна олимпиада. Аз помислих, че е регионална. Е, ще се обадя довечера на нашата класна да попитам. Благодаря. А за останалите две- Кенгуруто и Великденското, имаш ли информация?

# 236
Кенгурото трябва пак да е в училище, но вече след това излиза общо класиране.

Олимпиядата е към инспектората, ако госпожата не знае нищо, там се обади.

# 237
Благодаря ти още веднъж, Дороти.
Твоето хлапенце от къде се готви? Ние сега решаваме от сборника на Регалия за 1-3 клас, понеже приключихме с големия на "Слово", но определено Регалия си е в степен по- сложна, все пак там са само задачи от състезания, а не тренировъчни упражнения.

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 12:37 от Judy

# 238
Джуди, информацията ми идва от голямото хлапе. Малкото ми второлаче е с дислексия и на такива състезания е рано да го пращам, ако въобще го пратя някога. Големият е първи випуск по новата програма и за тях едвам излизат учебниците, а чак за следващите излизат сборниците. Сигурно сега има сборници, съобразени с програмата. Не мога да кажа, че решава много задачи, просто си може. То нали знаеш моженето и таланта е до време и труд трябва. Баща му му дава проверява го дали усвоява материала, но таткото иска да види, че има разбиране.

Тези дни си говорихме със сестра ми, че като учила таблицата за умножение и майка ми я изпитвала и я питала 6 х 1 колко е и тя искала да повтори 6 х 1 и в момента в който казала 6 .... и майка ми казала - Добре и си отметнала, че го знае.  Joy Joy Joy Joy

# 239
Извинявай, не знаех за дислексията на малкото детенце.
Голямото ти по каква програма учи? Да не е в ПМГ?
С обучението на нашия второкласник се занимавам само аз, включително и с английския. Давам задачи за решаване от сборника и вечерта проверявам, ако хвана дефекти- обяснявам и решаваме заедно. Синковецът от малък има интерес към задачите. Без да го карам решава дори и пита. С четенето далеч не е така. Там се налага да натискам. Е, не го карам да чете много, не му е това интересът, но все пак не ми се ще да е неграмотен и възпитаван само с ТВ и комп.

Общи условия

Активация на акаунт