Второлачето на мама буквички яде!То е мойто миличко дете!

• 24 761
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
чучулигата, не се чуди. Във втори клас всички имат шестици по математика в училище. Но състезанията са нещо друго. Изискват съобразителност и мислене - в повечето случаи-логическо.

# 241
О, шестиците в нашия клас са малко и то не само по математика. Определено намирам поставяните оценки за реални. Завишеният изкуствено успех нанася, според мен, доста вреди, основната от които необективно мнение за познанията на детето и нуждата от работа в определена насока.
Не държа въобще на шестиците. Държа синът ми да може да се изразява и да пише що- годе добре, да има основни познания в различните области, а там, където има интереси и наклонности- да мога да му помагам.

# 242
Благодаря ти още веднъж, Дороти.
Твоето хлапенце от къде се готви? Ние сега решаваме от сборника на Регалия за 1-3 клас, понеже приключихме с големия на "Слово", но определено Регалия си е в степен по- сложна, все пак там са само задачи от състезания, а не тренировъчни упражнения.

Лелее, какви сборници, какво чудо...
При нас решават едни елементарни задачки. Имат нещо като сборник, в който няма нито една трудна задача. Елементарни.. А на контролните им дават още по-елементарни и свършват за по 5 мин. децата...
Чудя се, защо им надуват самочувствието така? Нали после, ако попаднат на учител, ще се разбере истината?!
И нашият праска едно самочувствие незаслужено...  Crazy , ама ще падне скоро...
Той не иска да решава задачи вкъщи - допълнително. Иначе много иска да се явява по състезания. И май това му е дертът. Много иска да е напред. И вкъщи разни IQ-тестове прави. Все си брои точките... Състезание, та състезание...

Иначе по БЕЛ нямам забележки. Там просто той си е зле. Но е нормално. Речевите способности на децата във втори клас са по-слаби, отколкото математическите.

# 243
  • София
Въпрос на тренировка. При положение, че едно дете или възрастен в продължение на някакъв период от време се занимават допълнително с една дейност, напълно нормално е да имат по-високи постижения в тази дейност в сравнение с останалите хора. Талантът е в това човек съвсем доброволно, без външен подтик да е готов да отдели това повече време и самият той да търси помощта на учители, родители и изобщо хора, които могат да са му от полза.

# 244
*Inspiration*, тези сборници нямат нищо общо със задължителната програма.  Laughing Наблягаме в къщи на това заради интересите на моето дете. В училище си карат по учебниците на "Просвета" и малкият зелен сборник на "Слово".
И нашата класна счита, че децата, особено в І клас, са определено по- добре по математика, от колкото по БЕЛ. Сега тенденцията е към уравновесяване и след това нещата се обръщали, според учителите, аз не съм такава, на обратно.
Ако нямаше интерес определено нямаше да купувам. Когато свършихме големият сборник на "Слово" сам поиска следващият, за ІІІ клас, но аз предпочетох да видим Регалията.

# 245
О, шестиците в нашия клас са малко и то не само по математика. Определено намирам поставяните оценки за реални. Завишеният изкуствено успех нанася, според мен, доста вреди, основната от които необективно мнение за познанията на детето и нуждата от работа в определена насока.
Не държа въобще на шестиците. Държа синът ми да може да се изразява и да пише що- годе добре, да има основни познания в различните области, а там, където има интереси и наклонности- да мога да му помагам.

Явно сте попаднали на взискателен преподавател, което е хубаво. В нашето училище поне е хубаво, че след 5 клас има добри преподаватели-много стриктни и взискателни. Аз съм била там и ако брат ми ми разруши реномето, няма да го преживея.  Mr. Green  А това е много възможно, защото той е най-слаб по тези предмети, по които аз бях най-добра и най-натегателна.  Joy

# 246
*Inspiration*, тези сборници нямат нищо общо със задължителната програма.  Laughing Наблягаме в къщи на това заради интересите на моето дете. В училище си карат по учебниците на "Просвета" и малкият зелен сборник на "Слово".
И нашата класна счита, че децата, особено в І клас, са определено по- добре по математика, от колкото по БЕЛ. Сега тенденцията е към уравновесяване и след това нещата се обръщали, според учителите, аз не съм такава, на обратно.

Аааа, така може.  Joy
Права е класната. До 4 клас всички са по-добри по математика. Но после идва зорът. Макар че... то до 7-8 клас е нищо направо.

# 247
*Inspiration* в нашия клас има деца и с тройки и четворки а понякого и с двойки но не е там работата...Въпросното състезание не е някакво извънкласно а в самия клас-просто учубника е направен така че през определен брой уроци има такова състезание-предполагам за да се обобщат уроците и да се види кой как се справя.А пък децата се кефят защото явно обичат състезанията па макар и само в класа.Мисълта ми беше ,че детето е решило от въпросното състезание 7 задачи и половина от общо осем абсолютно вярно а госпожата и казала че има проблем с математиката-това всъщност ме учуди newsm78тя е решила задачите почти на сто процента...И сега госпожицата ми излиза с номера че каквото и да направи госпожата все няма да е доволна и хич не се напряга ooooh!
Преди няколко дена се проведе при нас състезанието по български език ама не знам как се казва.Някой знае ли дали и  в другите училища вече се е провело и кога ще излязат резултатите newsm78Мисля ,че състезанието се организира от сдружението на началните учители но не знам дали е само за София или е за цялата страна

# 248
  • София и там където не се пуши
Judy - като казах на класната днес да уведоми родителите за олимпиадата и тя ми каза ама това за нас не се отнася, защото е от 4-ти клас newsm78 - та забравила съм.

Извинявай, не знаех за дислексията на малкото детенце.
Голямото ти по каква програма учи? Да не е в ПМГ?

Няма за какво да ми се извиняваш - той е на мама гордостта. Баткото е в 107-мо началното към НПМГ. Дано да влезе след седми в НПМГ иначе в друго математическо не сме кандидатствали. Иначе програмата, учебници е като на всички останали само математика учат допълнително.

# 249
  • София и там където не се пуши
Преди няколко дена се проведе при нас състезанието по български език ама не знам как се казва.Някой знае ли дали и  в другите училища вече се е провело и кога ще излязат резултатите newsm78Мисля ,че състезанието се организира от сдружението на началните учители но не знам дали е само за София или е за цялата страна

Тези състезания за математиката е - Математическо огледало
за околен свят е - Зелена раница
за българския не мога да се сетя

Имат сайт с класиране и всичко както трябва, но в момента не мога да го намеря

# 250
  • София
резултатите ще излязат на 10-ти, защото имали проблем

# 251
  Добър ден , мами на второлаци! Аз също имам второкласник и се надявам да приемете моето скромно присъствие във вашето мило общество.  От скоро имам лично РС и се надявам да ме извините ако Ви карам да се повтаряте понякога, тъй като ми се вижда невъзможна да изчета всичко , което сте обсъждали до момента. Благодаря!

# 252
radivdani,добре дошла при нас Hug

# 253
 Благодаря!

# 254
  • София
Благодаря на всички за добрите думи за скиора!
Лелее, много сме изостанали със сборниците по математика- да повторя- първо трябва да наваксваме със сборника на Слово, а после да вземеме Регалия  newsm78.Дано да съм разбрала...Ква майка съм, ква незаинтересованост... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт