Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Колко струва да не можеш да забременееш?

 • 4 491
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 322
Сдружение "Зачатие" подготвят участие в "Шоуто на Слави". В тази връзка моля да им помогнем с малко информация.
Ето за какво става въпрос:


Автор: Cygnus

Момичета,
по повод подготовката на един материал, който подготвяме за участие на сдружението в “Шоуто на Слави” като изходни данни нека дадем информация за цените на всичко, което плащаме за да установим диагнозата и причината за проблемното ни забременяване. Така ще можем да бъдем обективни и неголословни в явяването си в шото. Клер ще подготви за нас материала в стила на шоуто така, че да предизвика максимален интерес и привлече вниманието им , а те съответно на цялата общественост. За целта освен цената на физическата и емоционалната болка съпътстваща диагностиката и лечението е нужно да отделим и необходимото внимание и на немаловажната и неизбежна финансова страна на проблема.

Искам да поставя тази тема тук за да можем за няколко дни всяка от нас да сподели какви процедури и изследвания на какви цени сме правили. Какви са цените на лекарствата, които плащаме? Можем да ги дадем и в зависимост от това къде се правят в някакви граници от-до!!! А също и за качеството на получаваните от нас услуги и обслужване.

Умолявам ви да бъдем активни в темата и споделим това, което е много важно за представянето на този ВАЖЕН аспект от проблема ни!

Също важни данни, които трябва е да представим е с какво ни помага държавата в лицето на НЗОК, какво ни обеща и какво изпълни?

# 1
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
Съжалявам, че не мога да помогна много по темата, само ще кажа, че изследването за хламидии, които са едни от главните причинители на стерилитет при жените, е 30 лв. и не се поема от НЗОК.
Стискам палци да проявят интерес от Шоуто и да има гласност тази тема!!!   Rolling Eyes  Wink

# 2
 • Мнения: 4 322
Полезна ще е и информацията за всички видове изследвания, както при жените, така и при мъжете като:

- общ преглед при гинеколог;
- цитонамазка;
- хламидия;
- изследване на хормоните;
- изследвания за антитела срещу сперматозоидите;
- УЗИ, фоликуметрия;
- спермограма;
- колпоскопия;
- лапароскопия;
- снимка на тръбите и други за които не се сещам в момента.

С две думи всички прегледи и изследвания на които сте се подложили. Момичета искат да направят общ анализ на цените на изследванията и прегледите в различните градове.

Аз мога да помогна само с цена на гинекологичн преглед - 30 лв.

# 3
 • Мнения: 4 322
Мамо Фин ти скоро ходи по изследвания - ще е интересно да чуем какви са цените във Финландия и поема ли някакви разходи държавата.

# 4
 • Мнения: 3 634
Ами какво да ви кажа...

Явно тук не е както при вас... Скимва ви да идете на лекар и веднага ви приемат... Е да, но тук е така само при частните. А на частен ходи само този чийто портфейл е доста дебеличък... Значи частно не е за мене... Цените варират доста между частния и държавния сектор. За частните не мога да ви кажа много много, но поне за държавното мога...

Всяко едно посещение в поликлиниката струва 22 ерота. Мъжът също трябва да плати когато е там за първи път... И аз реших, че няма да давам пари за нищо я, и исках да му направят спермограма (но още не сме дали нужния материал за да се направят изследванията). Хормоналните ми изследвания бяха безплатни. Два пъти са ме гледали на видеозон, но това е включено в 22те еврота които плащаш при всяко посещение. Общо взето, за сега е евтино. По нататък (недай боже да стигнем до там) може и да трябва да се плаща и то доста... но поне за сега е добре.

Лекарствата обаче са много скъпи. Изписаха ми две: Теролут и Кломифен. Теролута се покрива от КЕЛА (тукашното име на здравната каса) с 5 еврота след което аз самата плащам 20 еврота. Кломифена е 44 е. и здравната каса НЕ ГО ПОКРИВА... не знам защо, а и в аптеката не се намери никой който да ми отговори...

Та така... Ако се стигне до по нататъчни изследвания и заплащане, ще ви кажа.

# 5
 • Мнения: 461
Кломифена и в Германия не се поема от касата- не че ми обясниха защо,просто ме осведомиха Confused . Останах с впечатление,че се дължи на това, че не лекарсво за лекуване на някаква болест, а за стимулация, сиреч екстра по собствено желание. То пък кой ли ще се тъпче с хормони без причина, но както и да е... Поне тук е по-евтин - 10 табл са 20 евро
иначе досега нищо не сме плащали допълнително, нито прегледи нито изследвания.

# 6
 • Мнения: 3 634
nat, при нас явно Кломифена го продават в по- голямо количество. 44 евро са за 20 таблетки. И на мен както и на теб не ми обясниха защо не се поемат някой от разноските от здравната каса, но пък и аз се бях толкова шокирала, че дори не се и сетих да настоявам за обяснение. Взех си торбичката с лекарствата и се запътих към касата да плащам. Чак на улицата ме блъсна в главата...

А пък като не е лекарство за лекуване на болест, защо на рецептата ми пише точно обратното... Според мен, фармацевтите или кой там, трябва да се съобразяват с това за каква цел се взима дадено лекарство и според това и да се поемат поне малки суми от здравната каса.

# 7
Ето и от мен цените:
- прегледи (много са на брой-около 30) - по 10 лв.-300 лв
- цитонамазка- 10 лв.
- преглед на тръбите -36 лв.
- 3 инсеминации- по 150 лв= 450 лв.
- спермограма - 50 лв.
- инжекции за стимулиране на яйцеклетките - 3 бр.х50 лв=150
- лекарства -около  200 лв.
И друго не се сещам засега.

Общо до тук : 1196 лв.

Как ви се струва,а

# 8
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
От една страна е много, от друга - нищо, ако резултатът е дългоочакваното бебенце!
Но пък смятам, че голяма част от това чудо следва да се поема от НЗОК, особено в държава с отрицателен прираст. Сигурна съм, че една година да пропуснат да си купят нови мерцедеси дебелите депутатски и министерски гъзове, ще платят изследванията и процудурите на всички 200 000 бездетни двойки!  Twisted Evil
Между другото, от една приятелка разбрах за наша обща позната, бременна вече в 3-ти месец чрез ин-витро (а може и ИКСИ, тя не е разбрала точно). От първия опит. Май й е струвало около 6 000 лв. Във Варна е правено цялото нещо.

# 9
Мога да кажа от личен опит:
Лапароскопията, ако е по район не се заплаща, плаща се само престоят в болницата
Но ако проблемите по зачеването са хормонални: то те не се покриват от здравната каса.
Всеки хормон който се изследва е около 15 лв. в различните лаборатории за пълен анализ (хормонално огледало) излиза около 240 лв с таксите за консумативи.

# 10
Здравейте, приятели!
Съжалявам, че се включвам малко късно, но за съжаление нямам възможност да влизам във форума всеки ден. Аз съм на 35г., омъжена от 13, имам син на 8 месеца и половина /вече/, който е заченат in-vitro. Това беше 5-ият ни опит, при 3 различни екипа - др. Щерев /1998г/, др. Табакова /1999 - 2001/, др. Йорданов /единствен и успешен опит ноември 2003г./. Цените на изследванията, манипулациите и самите процедури са различни. За преглед се взимат от 10 до 30 лв., за видеозон - при някои е безплатен /т.е. влиза в цената на прегледа/, други го таксуват отделно от 5 до 25 лв. Лекарствата също варират в зависимост от това къде се намира аптеката, от която ги купуваш /в това отношение препоръчвам аптека "Диана" срещу І АГ /бивша "Т.Киркова", там има всичко и аз лично не съм намерила по-ниски цени/. Инсеминация не сме правили, но по мое време цената беше 100 лв., за самата процедура in-vitro се плаща около 300 щатски долара, за ICSII - около 1000 долара. Цялото "удоволствие" струва /освен нервите, чакането, сълзите/ от 1500 до над 6000 лева в зависимост от екипа, който го прави и сложността на проблема. Нищо от тези пари не се поема от Здравната каса. Плаща се и престоя в болницата, независимо дали си или не си здравно осигурен. В следващите няколко дни ще опитам да намеря цените на лекарствата, които се използват за стимулация към момента.
Дано съм ви помогнала малко, приятели. Искрено желая успех на всички!

# 11
Благодаря за ценното инфо  Simple Smile  Бъдете много здрави и усмихнати с малкия юнак !
Поздрави!

# 12
 • Мнения: 539
Май доста късно открих тази тема но може ли да полюбопитствам кога ще бъде въпросното шоу??
Чувствам се като паднала от Марс. За съжаление не мога да помогна с информация но държа да гледам шоуто.
Моля някой да ми каже дата
Ако съм го изпуснала ще се изям

# 13
По-точно снощи.
На всеки 2 часа проверявам пощата и чакам, Мели и Оля също. Пратени са телефоните на Оля и Мели в писмото - те веднага ще се обадят ако им се обадят от шоуто и веднага ще Ви пиша и тук и в клуба  Grinning
И аз съм така като тебе - нямам търпение  Grinning
Мислете подаръци ако ни поканят, че на мен нищо не ми идва на ума, а не знам ако ни поканят колко време ще има за реакция. Нещо символично ли да е или майтап?
Да символизира приемствеността, новото начало, кръговрата на живота, любовта, родителските чувства или ... ей ЕГН - нищо не се сещам подходящо....

Общи условия

Активация на акаунт