АВГУСТовските мъничета се крият в най-щастливите момичета

• 12 128
  • 269
  •   1
Отговори
# 135
и на мен ми се появиха пъпчици по челото от началото на бременността и още не са ми минали-чакаме момиче според лекарката

искам да ви питам-някой ползвал ли е полижинакс по време  на бременността?

# 136
Здравейте и от мен ! Честит празник на всички !
Пожелавам Ви да сте много щастливи и обичани майки и жени никога да не се отървете от опиянението на любовта и да плувате в морето обичта !
Наздраве !!!!  Весело прекарване на двата празника или на един от двата които празнувате мили майки Simple Smile
Аз утре съм на консултация и отново ще си видя детенцето вече съм в 15 седмица дали биха могли да ми кажат пола или още е рано ? Другото което исках да попитам , аз и онзи ден си зададох въпроса но явно никои не е видял не искам да се повтарям но искам да попитам следното. Аз съм резус фактор (-) а таткото е резус (+)  и ще се наложи да ми се прави  Gamaglobulinс лед като ми се направят изследвания за антитела, исках да ви попитам някоя от Вас имала ли е подобен случай да ми обясни с няколко думи това опасно ли е има ли повод да се притеснявам, понеже моята докторка каза че не е притеснително при първа бременност. Благодаря ви предварително Simple Smile Хубав ден Simple Smile

# 137
Здравейте момичета!
Да ви чиститя и аз двата празника и да ви пажелая приятно изкарване на тези които ще празнуват!
Относно това ако носиш момче се разхубавяваш,а ако е момиченце погрозняваш според мен въобще не е вярно просто си е до човек.
Аз през моята първа бременност се бях разхубавила кожата ми сияеше и т.н и всеки ми казваше,че ще родя момче,но е факт,че имам момиче не мисля,че това има някаква връзка с пола на детето.
Сега не виждам никаква разлика,изглеждам по същият начин както преди да забременея!
Много хубав ден ви пожелавам,при нас наистина е такъв пече едно хубаво слънчице и е идеално за разходки!

# 138
мила и аз съм резус фактор(-),още в началото пуснах изследване за антитела и беше отрицателно,ще го повторим след 20та седмца(забравих коя точно) и казаха ,че може профилактично да ми бият ампулата,но при първа бременност наистина няма никакво притеснение  Wink
възможно е да ти кажат пола-щом на мен ми го казаха(въпреки че си  имам едно на ум)

# 139
  bouquet
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, пожелавам ви много здраве и щастие:) днес денят е направо разкошен с това слънце, винаги се изненадвам как ми се оправя настроението само поради факта, че слънчо грее! Sunglasses
да се похваля, записах си час за ФМ в кабинета на д-р Марков, за 27 март, което при мен се пада 20г.с. чувствам се много доволна, че успях нали имало наплив Laughing

имам един въпрос. момичета, откакто сте бременни пили ли сте някакъв алкохол? имам предвид нискоалкохолно нещо-вино или бира? на мен в началото ми се гадеше, но напоследък много ми се пие по малко биричка Embarassed Embarassed и довечера сме на ресторант с приятели, пак ще гледам жално..ама за празника може едно винце да ударя, и аз съм човек, не само инкубатор Laughing Laughing Laughing
пожелавам на всички страхотен ден и прекрасно изкарване на празника!  bouquet

# 140
Stella,да,през първата ми бременност, и то началните месеци, не помня точно кой, споко, безопасен е.
Честит празник на всички!!!!!!!!  Heart Eyes

# 141
И аз доколкото знам се правят изследвания за антитела, най-общо казано.
Но доколкото знам наистина не е толкова притеснително при първа бременност, макар да е хубаво да се следят тези антитела.
Аз лично имам опита от страната на бебе - т.е. майка ми е Rh-  и явно не са предприели никакви мерки след раждането на брат ми, но Слава Богу следващият й лекар я е изпратил някога право в София да ме ражда, именно поради нейния отрицателен резус фактор и моя положителен. Наложило се е да ми преливат кръв - сериозна работа:)
Така че е хубаво да се знае и да се реагира.
Най-добре е обаче да не се притесняваш, в днешно време все пак тези неща ги знаят всички лекари, а и има и много инфо по въпроса:)
Но от друга страна, имам позната с отрицателен резус фактор и 4 безпроблемно родени деца:) При това без въпросната инжекция...
Лека бременност:)  bouquet

Колкото до алкохола, ако не се прекалява няма лошо Peace

# 142
Малкабуби,можеш да си позволиш малко бира и вино,разбира се подчертавам малко и не всеки ден,аз лично пия  1 до 2 чаши вино седмично( и то не пълни),концентратите са абсолютно забранени

# 143
Здравейте момичета!  Hug
Аз както обикновенно се включвам пак от време на време, но пък не спирам да ви чета. Започвам естественно с настоящите празници. Ами да са ни честити !  newsm51 Да си пожелаем здраве преди всичко и мноооого щастливи поводи за усмивки.
Забелязвам, че форума става все по-оживен откакто се коментират все по-малко медицински въпроси. Може би и защото основните и най-важните теми бяха многократно обсъждани. Аз лично съм доволна, не ме разбирайте погрешно. Но докато все още съм на любовно-винена тематика бих искала да ви копна едно стихче, което на мен лично ми влезе много емоционално. Дано да ви допадне и на вас, пък може и да го използвате за поздрав към вашите половинки. Simple Smile Та така...
Не беше вълк, поне не беше сив,
не помня, май очите ми затвори,
усещах някакси, че е красив,
целуна ме, преди да проговоря.
Забравих за джуджета и за принц,
за вещица и ябълки отровни,
с вретеното табутата пробих
и се изгубихме в нощта съдбовна.
Заради мен той дивата гора,
превърна в кът от рая на земята,
и бе любов, и огън, и любов,
и още май - треперят ми краката.
Да, вярно, понахапа ме с очи,
и с зъби,
нежно, с нокти ме издраска,
но той е Вълк, забравихте нали,
до сетен дъх ще помня тази ласка!
Не е виновен! В нежната му паст,
бих скочила дори и да ме вържат,
не си живяла, щом не знаеш как
обича Вълк...,
а приказките лъжат!
Незная кой е автора, но тъй като обичам през свободното си време да ровя из нета, та съм си посъбрала една малка колекция от любими стихчета. Страшно ме зареждат.
По въпроса за майчинството: Ние бебеправихме точно 2 упорити години и през цялото време си мислех, че когато това се случи ще се възползвам максимално да бъдем заедно. За съжаление обаче едва ли финансово ще можем да издържим за пълните 2 години. за Първата, ако не ни мине котка път съм решила категорично че ще бъдем заедно и никакво връщане на работа. Но ще видим.
 имам един въпрос. момичета, откакто сте бременни пили ли сте някакъв алкохол?
malkabubi, на този въпрос ще получиш различни отговори вероятно, но моят е категорично НЕ и смятам че така трябва да бъде и занапред. Чела съм много статии, в които отново становищата са различни, дори ще спомена, че от ЖК акушерката дори ми се скара как така не съм пила вечер по 3-4 глътки вино. Аз лично съм на мнение, а и по това която съм чела, че алкохола с нищо не помага на детенцето в нас, дори напротив-чрез кръвта тя се пренася и в него. Трудно ми е да приема тази мисъл. Но разбира се както и започнах-това е мое становище. Ще ми бъде любопитно и за вашето.
Хайде стига толкова от мен, че май ми досадих ужасно  Blush
Желая ви още веднъж весел празник и бъдете щастливи!  baloni

# 144
Привет на всички.

Вчера писах, писах и накрая бг-мамма ме изхвърли най-безобразно без да остави и следа от написаното.  Приех това като знак, че трябва да си използвам по-пълноценно свободния ден.  Sunglasses

Донякъде съжалявам за изгубеното, защото беше вдъхновено от дългия постинг на Котката Марта.

Имаше и някои размисли относно въпроса за майчинството, породени от едно друго мнение..
Не ми се впуска отново във философски размишления, просто бих искала да споделя, че аз мисля да остана вкъщи една година. Повече би ми било трудно... Не само по финансови, но и цял ред други чисто лични и както би се сторило най-вероятно на много от вас, егоистични причини...

Мисля, че фактът, че детето ще тръгне на ясла или ще има бавачка, няма да ми попречи да го обичам и да се грижа за него по-малко или по-некачествено... Или ще ми попречи да го науча на нещата, които бих желала, или да го възпитам и да изградя основите на ценностна му система.

Хубав ден на всички, които честват днешните празници! Two Hearts

PS Feb, авторката на това стихотворение е Layla

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 16:38 от Mika

# 145
  • жителство на место
за алкохола: според мен категорично НЕ newsm25
и това  "по малко може" също не го разбирам- малко е за мен, но за 7см бебе е твърде много
и какви са полезните съставки в алкохола, които ще благоприятстват развитието на бебо

# 146
здравейте и от мен. Честит празник на всички. Пожелавам ви винаги да сте пияни от любов Simple Smile. Според мен една чаша вино дори е полезна, а и ако ти се иска да си пийнеш нещо малко значи няма страшно. Все ми се струва че от една глътка вино нищо няма да се случи. Весел празник на всички. Какво по важно от това да се чувстваме добре....Simple Smile в очакване съм на този момент да се почувствам и аз малко по-добре.

# 147
не забравяйте,че не приемаме само неща ,които ще донесат някаква полза за бебто,а и такива които няма да навредят на бебето ,но ще доставят удоволствие на нас(нима не хапвате сладко или тестено),така че мили мами отпуснете се и се наслаждавайте на празниците с чаша вино!   bouquet

# 148
  • софия
Честит свети Валентин!
Бъдете винаги обичани и много щастливи  bouquet
Колкото до алкохола,аз си позволявам от време на време по една чашка червено вино,даже след малко отиваме с мъжа ми се почерпим някъде Laughing

# 149
Момичета, явно ще съм мъжка мама. Днес както казах и преди бях на доктор, освен че бебо е добре и доста пораснал, е мъжле. И докато доки ми обясняваше, че сега е още рано и са възможни грешки, за да съм по-сигурна и го видя още три пъти. А Ники (синчето) при положение, че досега все казваше, че иска братче, изведнъж днес каза, че иска да си има и братче и сестричка, следователно после да има още едно бебе, което да е момиченце и така да станат три дечица.
Е, вече може да ми сложите и на мен - синьо щъркелче.

Лека вечер и да си изкарате хубаво празниците!

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 19:09 от valeni

Общи условия

Активация на акаунт