АВГУСТовските мъничета се крият в най-щастливите момичета

• 12 124
  • 269
  •   1
Отговори
# 150
  • Лондон
Котке Марта, аз ще пия една чаша вино днес специално за теб и затова че има хора като теб! Вярно е, малко са... към 3-4% най-много бих казала, но заради тях си струва да се живее и да се пише, и да се пее Simple Smile Дългото ти мнение ( и не само) е то4но в 10-ката.... Напълно съм съгласна с "колкото повече, толкова повече"...  Разбира се, че няма да ходим "на полето"... но трябва да има някакъв баланс. Аз вярвам в баланса! С всичко прекалено нещо не е наред и показва някакъв проблем! Докато си в баланс с природата, света, себе си, другите и всичко останало нещата са наред. Учиш се и растеш като излизаш по малко... Излезеш ли много обаче в която и да е посока - по някакъв начин ти се показва, че си го направил.... Това е моята 'религия'...

Бланш, на баща ми също му поставиха диагноза "рак"... последваха същите неща като при теб... още не мога да го приема...

Относно  бебеправенето: при  нас стана на 2-ия месец... малко неочаквано бързо ми дойде защото очаквах по-дълго да отнеме... но пък от друга страна се радвам че стана така - ако 4-5 месеца бях пробвала без успех щях да почна да истерясвам че нещо ми има... Винаги ме е било страх най-много от това.

Относно майчинството: тук дават 39 платени седмици + още 26 неплатени ако искаш. Не знам дали ще се възползвам от всичките... аз си обичам работата и най-вероятно ще викаме бабите по някое време...

Относно пола: Аз винаги съм искала момче - русо, ухилено, с оргомен гащеризон и шапка наобратно... така си го представям!

Dessyy честито ви комби! Много ме разсмя с това!

АниД ме е разбрала погрешно пак, но няма да продължавам по тази тема, че да не внасяме пак напрежение...  Честит Св. Валентин и Трифон Зарезан!Да пийнем вино, да се намажем с Мустела и да се оби4аме Simple Smile!

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 22:51 от eya

# 151
  • Бургас/Пз
Честити празници на всички!
 Еуа , благодаря ти , наистина намя смисъл, това е безмислено, така че напред към положителните емоции.

Успях да си запазя час при д-р Марков за 15 април, далечко е ама като дава човека толкова наред какво да се прави. Аз обаче се надявам, по-раничко да мога да намина към София. Все още много ми става лошо при пътуване, но се надявам още малко да е това.
Хайде, спокойна вечер на всички!

# 152
Весели празници и от мен  Two Hearts

Ето какво ми пожела приятелят ми :

http://fr.youtube.com/watch?v=OQKn9XLeko8

Аз съм на безалкохолна бира тази вечер  newsm10

# 153
Stella a PIPOLE: Благодаря Ви много за отговорите. Няма да се безпокоя Simple Smile моята майка също е била - резус и ме е родила напълно нормално та каче да се надяваме и при мен всичко да е наред.  Simple Smile Оносн алкохола знам че е полезно по една чаша червено вино да се пие така,че може да се почерпвате. Вече за по твърдият алкохол като ракии водки и т.н. мисля че не е препоръчително а биричка в горещите летни месеци май ще ни се наложи да пийва ме Blush

# 154
здравейте, малко отклонение от веселите темички... Cry
онзи ден ме заболя гърлото, ама жестоко...без да ми тече носа, нямам температура..и вече трети ден не ми минава..пия чайове, ям мед...кажете някоя бябешка рецепта, че да ми мине по-бързо и да не се задълбочава Thinking...пък не ми се пият лекарства Stop

# 155
кажете някоя бябешка рецепта, че да ми мине по-бързо и да не се задълбочава :
nadin13, винаги съм ползвам едно "лекарство", което ми е помагало в случай, че усещам настинка или болно гърло. В чаша водна, изстискай лимони толкова, че да напълнят почти цялата чаша и разтвори пълна супена лъжица мед в нея. Пие се по малко /по глътка горе-долу/ през 5-10 мин, защото концентрацията е силна и дразни стомаха, но ударно прието еднократно винаги ми е помагало. След това винаги съм усещала сякаш от вътре ще "изригна". И разбира се нищо горещо,топъл чай- не горещ, нищо газирано и сокове или водичка стайна температура. Това е моята рецепта. Дано ти помогне.  newsm10

# 156
  • ....от ляво до десния завой...
Добро утро с днешна дата! Grinning
Как сте мамички? Как изкарахте празниците?
Лично аз съм много благодарна на моите колеги, които вчера ме замъкнаха след работа в гората - на слънце и чист въздух - пекохме пържолки на огън и разбира се какъв "Трифон Зарезан" ще е без чаша вино?! Wink Страхотно си изкарахме! На първа пролет - пак така ще ходим! Бяха занесли една маса насред гората, без пейки и столове и всички ние - 7 мъже и аз - една жена барабар Петко с мъжете около масата - хапване, пийване, смях, дъра-бъра, страхотно беше! Grinning Grinning Grinning Снощи вкъщи не можах нищо да хапна, но затова пък съпруга ми добре се почерпи с един приятел! Wink
Ей, хора, една чаша вино - веднъж на мооооого дни не мисля, че ще се отрази зле на бебето, така че мамите, които са си позволили да се почерпят за Св.Трифонтин да не се безпокоят излишно! Peace
Хайде, хубав ден от мен и много усмивки!  Hug

~ ~

# 157
кажете някоя бябешка рецепта, че да ми мине по-бързо и да не се задълбочава :
nadin13, винаги съм ползвам едно "лекарство", което ми е помагало в случай, че усещам настинка или болно гърло. В чаша водна, изстискай лимони толкова, че да напълнят почти цялата чаша и разтвори пълна супена лъжица мед в нея. Пие се по малко /по глътка горе-долу/ през 5-10 мин, защото концентрацията е силна и дразни стомаха, но ударно прието еднократно винаги ми е помагало. След това винаги съм усещала сякаш от вътре ще "изригна". И разбира се нищо горещо,топъл чай- не горещ, нищо газирано и сокове или водичка стайна температура. Това е моята рецепта. Дано ти помогне.  newsm10

мерси за отговора..аз пробвах само с мед, но довечера ще си направя и това с лимоните...оффф, мноо е гадно да ти е "гадно" Embarassed

# 158
  • жителство на место
nadinопитай да си намажеш дъгите на гърлото със сода и мед
малко е гадно но.........

# 159
  • Бургас/Пз
Надин, пробвай да се пръскаш с Тантум верде спрей, много помага и облекчава гърлото.

# 160
Привет на всички!

Преди няколко дни някой беше попитал за училище за бременни.
Лично за себе си в момента се чудя дали посещавам изобщо и ако да - какви точно.

Във Франция всяка болница и клиника организира подготвителни курсове за бъдещите майки.
Изборът е голям не само поради големият брой здравни заведения, а и заради типовете курсове.
Има класически, йога и суфрологични... Това последното нямам идея как се превежда на български, но са един вид специални упражнения за релаксация и дишане. И поне в Париж, този вид е от най-посещаваните.

Като цяло е интересно, че във Франция последните няколко години статистиката показва спад в посещението на подготвителни курсове, което лекарите обясняват с широкото навлизане на епидуралните упойки.

Аз имам впечатление, че в България тази практика за посещение на курсове тепърва навлиза и не е много разпространена и популярна. Или се лъжа? newsm78 
Някой от вас смята ли да ходи на такива?

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 13:16 от Mika

# 161
Една хубава книга:
Близо до бебето
на Сиела и горичка.бг

Аз лично смятам да си я купя, макар че повечето неща сигурно няма да ги прочета за пръв път.
На курс за бременни още не знам дали ще ходя - може би на някои от лекциите, които организира списание "9 месеца" - например за правилното дишане и такива. Освен това мисля да посещавам йога за бременни.

Курсовете за бременни имат смисъл, ако в България можеше да се ражда наистина "нормално", а това засега още не е много така... Аз ще изчакам да видя какво ще ми кажат за очите и ако кажат, че мога да си раждам естествено, ще търся лекар, с който ще имам относителна сигурност, че няма да се бърка много-много в естествения ход на нещата.

Вие смятате ли да си изготвите "родилен план" и да го обсъдите предварително с лекаря или ще карате "както дойде"?

# 162
Валени незнам дали е 100% сигурен лекаря ти че е мъжко,може би е малко рано,но ако е така" ЧЕСТИТА ПИШКА"!
Чакам и аз от тоз сорт като твоя Joy
План се обсъжда винаги с лекаря ти,и понеже ще ти е 1во раждане ще ти кажа какво ще ти каже....
ти като влезеш в 9я ще ходиш всяка седмица да те гледа за разкритие и как е разположен бебо.Ще ти каже  да очакваш спукване на водите например,за контракциите когато се засилят да идеш и т.к ,общо взето за раждането ще те подготви.Ако си с секцио тогава всичко е по план и твой и негов.
Аз понеже съм запозната,си мисля че ще изчакам просто да ми падне тапата,да ми текнат водите,или да ме хванат болките и тогава да идя.Това го казвам при положение че всичко е наред ,и ще се ражда нормално.

# 163
План се обсъжда винаги с лекаря ти,и понеже ще ти е 1во раждане ще ти кажа какво ще ти каже....
ти като влезеш в 9я ще ходиш всяка седмица да те гледа за разкритие и как е разположен бебо.Ще ти каже  да очакваш спукване на водите например,за контракциите когато се засилят да идеш и т.к ,общо взето за раждането ще те подготви.Ако си с секцио тогава всичко е по план и твой и негов.
Аз понеже съм запозната,си мисля че ще изчакам просто да ми падне тапата,да ми текнат водите,или да ме хванат болките и тогава да идя.Това го казвам при положение че всичко е наред ,и ще се ражда нормално.

Аз под "план" разбирам май нещо различно, както се прави в Европа и Щатите.
Описваш подробно какво искаш и какво не искаш, с кое си склонна да направиш компромис. Това ти дава повече възможност да контролираш собственото си раждане и донякъде гарантира, че екипът няма да прави неща, с които не си съгласна.

Например: дали искаш или не искаш упойка, дали искаш раждане във вода (ако болницата го предлага), че не искаш да ти правят индукция с окситоцин, че искаш да изчакаш пълното разкритие, преди да започнеш да напъваш, какви пози предпочиташ - например клекнала, а не легнала по гръб, както се случва често в нашите родилни домове, че искаш или не искаш таткото да присъства, че искаш да ти сложат бебето веднага на корема, след като се роди и да го закърмиш веднага, а не чак на 6-ия час...

... такива неща. Разбира се, това е моята представа, всеки може да има различни предпочитания, но според мен ако се намери лекар, който да е готов да се съобразява с плана ти, това до известна степен гарантира, че жената сама ще има достатъчно влияние над хода на събитията. Според мен онова чувство за безсилие често идва оттам, че не сме достатъчно подготвени и се чувстваме оставени на произвола на съдбата и лекарите.

Ако ще раждам нормално и не намеря лекар, който да ме кефи достатъчно, ще се опитам да изтрая у дома, докато получа почти пълно разкритие, така че да си спестя висенето в предродилна и всякакви "умни" докторски намеси. Разбира се, за това се иска малко смелост и доста късмет, ама с Божията помощ... Simple Smile Ще видим. Да сме живи и здрави.

# 164
http://www.predainatatak.bg/?act=news&secid=2&tab_id=6        - има интересни неща.

За 100% пишле наистина е рано, но пък го видя на три пъти и затова си мисля, че може и да е.

"родилен план" - звучи успокоително, но.......... Аз лично никога, ама никога не съм могла да вървя по план. Вмомента, в който реша нещо още преди да съм го планувала и всичко се преобръща. Затова съм свикнала още отпреди - без планове. Не че успявам да не мисля за нещата, които ми предстоят (като цяло, не само за бременността), но общо взето не планувам. Повече наблягам на целите, а изпълнението им - според моментните възможности. Коте Марта, дано да успееш да си намериш доктор, който да те разбере и да се съобрази с твоите искания, а да не ги сметне за излишни претенции. Аз лично съм почти сигурна, че тук в Благоевград нито един от докторите, които израждат в болницата, не би приел за нещо "напълно нормално" (каквото всъщност си е) определени изисквания за протичането на раждането. Може би, колкото и тъжно да е - още не сме дораснали (докторите тук) за подобно мислене.

А за курсовете за бременни: още преди мисля, че ви бях казала колко съжалявам, че тук няма такива - никога не е имало. Дори и сега Еврофутбол ще минат през най-големите градове, а в по-по-малките ще направят и курсове, но за средните - нищо. Мисля, че за да можеш да се оставиш на естествения поток на нещата, би било добре поне да си по-подготвена. Сега като чета разни неща и май за първото ми раждане не бяха виновни докторите, че не ми обърнаха и грам внимание кога да напъвам. А явно аз не бях достатъчно добре подготвена предварително какво и как да правя (не че сега вече знам).

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 13:48 от valeni

Общи условия

Активация на акаунт