ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 944
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 300
...................................
ето извадка от наредбата за яслите:
"Чл. 12. (2) Предимство за приемане имат децата:
...........................................
7. на майки - здравни работници."

Ако е възможно някой да ми обясни защо пък майките здравни работници да имат предимство ?

# 301
  • Ку-куландия

Ако е възможно някой да ми обясни защо пък майките здравни работници да имат предимство ?

Ей това и аз не го разбирам newsm78

# 302

Защото тук ставаше въпрос за предимства за ясли, а те са подчинени на Министерство на здравеопазването, та оттам...

# 303
в 19.30 ч. в новините на БТВ казаха ,че в края на месеца ще се направи конкурс коя строителна фирма ще започне изграждането на новите сглобяеми ДГ.а вместо оставката на Фандъкова предлагат кмета Б.Б да си я подаде.

# 304
Това за здравните работници ....  newsm78
Ами като ще има строежи на нови ОДЗ-та , да вземат с предимство и тези от Министерство на Регионалното Развитие и Благоустройството  Mr. Green

# 305
  • София
Така като гледам повечето сте за среща в  събота. Това ли остава? Защото трябва да си осигуря превоз за утре.

# 306
Майчета,явно срещата за утре отпада като вариянт,и остава тази за събота?!Добре,да каним ли вече Кобо Алма,и Клеопатра,Борис и др.хора които и до момента работят по този проблем?!

в 19.30 ч. в новините на БТВ казаха ,че в края на месеца ще се направи конкурс коя строителна фирма ще започне изграждането на новите сглобяеми ДГ.а вместо оставката на Фандъкова предлагат кмета Б.Б да си я подаде.

Според мен и правителството трябва да си подаде оставката,защото и то е виновно за това положение то поне коственно!Като унищожава възможността за развитие на малкият и среден бизнес,и съсипва тотално държавните предприятия,с цел да ги лапне,прави невъзможен живота в малките градове и селата,и затова всички се спасяват насам...А и в кризисен момент като този,може и то да се включи,да помогне,вместо да се надсмива над идеите за сглобяемите ДГ...Ако му пукаше въобще де!!!И ако искаше деца!!!

# 307

май всички четете по диагонал
цитирала съм наредбата за яслите, там са посочени тези предимства при кандидатсване
по- надолу цитирах и предимствата за училище
за трите институции предимствата се различават, но за градините са най- малко, а недостига е най- голям
точно поради големия недостиг считам че е редно молбите на някои групи да са с предимство, защото ако имаше достатъчно места щеше да е все тая дали си с предимство или не, все щеше да има място

# 308
  • София
Майчета,явно срещата за утре отпада като вариянт,и остава тази за събота?!Добре,да каним ли вече Кобо Алма,и Клеопатра,Борис и др.хора които и до момента работят по този проблем?!

Да, покани ги- що се отнася до мен; аз твърдо ще дойда на срещата (когато и където и да е)- само искам да сме сигурни за провеждането й поне един ден предварително. Благодаря!

# 309
Според мен и правителството трябва да си подаде оставката,защото и то е виновно за това положение то поне коственно!Като унищожава възможността за развитие на малкият и среден бизнес,и съсипва тотално държавните предприятия,с цел да ги лапне,прави невъзможен живота в малките градове и селата,и затова всички се спасяват насам...А и в кризисен момент като този,може и то да се включи,да помогне,вместо да се надсмива над идеите за сглобяемите ДГ...Ако му пукаше въобще де!!!И ако искаше деца!!!
Така мисля и аз.
Значи среща в събота?

# 310
  • София
А какво стана с кръглата маса?

# 311
  • София
А на срещата в събота някой ще води ли деца?
Както се вижда дъщеря ми е мъничка за детския кът, а няма да има на кого да я оставя.
Не знам дали ще ми е ефективно присъствието  newsm78

# 312
  • София
Колко големи деца приемат в този детски кът? Аз най- вероятно ще дойда и с двете си деца- бабите са заети, а таткото е в командировка. Но ако не приемат малки деца (малката ми е на почти 2г.) ще мисля друг вариант.
Всъщност не знам дали децата ще ни пречат. Предполагам, че срещата ще е по-скоро опознавателна, а не работна.

# 313
  • София
Детският кът е за деца над 3 години, мисля.

# 314
  • София
а пък аз си спомням че беше за деца над 1 г и 10 м. Peace

Общи условия

Активация на акаунт