ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 917
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 225
  • София

момичета, утре имам среща с адвокатката и ще се разбера кога и е удобно да се види с тези от нас, които искат да заведат дело срещу общината и ще ви пиша.

Ето това е приказка! Само моля да напишете за срещата с големи червени букви, за да не го пропусна.

Защото честно казано вече се уморих да чета едно и също нещо дъвкано 100 пъти и се улавям как скролвам, без да се задълбочавам.

# 226
  • гр. София
А имате ли представа защо някои ОДЗ-та обявяват нулев прием за даден набор? Например 27 ОДЗ в Надежда е обявило 0 места за набор 2007 година. В сайта забелязвам, че има и други такива. Или пък за набор 2006, а приемат само бебета newsm78
доколкото разбрах има само 1 яслена група, във филиала Thinking

Там и преди не приемаха много малки деца. По мои спомени яслата възобнови работа миналата година, не работеше няколко години и стартираха с прием на деца от 2,5 г.

# 227
  • София
Добре де , разбрахме че Фандъкова ще си подава оставката, но тази ли новина чакаме от миналия понеделник. Нали днес трябваше да кажат на какъв принцип ще бъде класирането?

# 228
  • София
Е тогава защо по дяволите директорката не ми го каза в очите, като ходих да я питам през декември?!? Каза ми - подайте си документите, ако сте в първите 20, ще ви приемем. Confused Явно аз не съм разбрала намека, ако е имало такъв изобщо.

# 229
Добре да гласуваме за срещата:
Сряда-13.02.08г.,от 11:30часът пред МОЛа на Стамболииски

или

Събота-16.02.08г.,от 11:00часът пред МОЛа на Стамболииски

?!

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 23:02 от Касандра

# 230
  • София
Че съм афектирана - ясно е. Ще се опитам да обясня по-спокойно.
Опитвам се да фокусирам вниманието върху един много по-глобален проблем - липсата на работещ закон, съгласно който хората се задължават да имат реална (временна или постоянна) адресна регистрация. Заради това няма достоверна статистика колко точно хора обитават и работят в София. А при липсата на такава информация един град не може да бъде планиран. Не става въпрос само за детските градини, а за много други сфери от социалния живот и градоустройството.
Да приемем хипотетично, че сега нещата се разрешат благоприятно, и общината осигури места за всички деца.
Ами какво ще стане след още 2-3 години? На базата на какво ще се изчисляват местата тогава?
Най-вероятно ще се повтаря една и съща ситуация, и общината винаги ще бъде изненадана от по-големия брой деца.
Това ми е цялата болка. най-малкото защото ми е такова образованието, и знам как би трябвало наистина да се правят нещата. А не само да се замазва положението.
И това бих отправила като искане. За да може да осигурим не само нашите деца, а и утрешните.

# 231
red, то си има такъв закон!И си работи... въпроса е, че няма кой да следи.Едно време първата работа беше да те запишат в домовата книга Mr. Green

# 232
  • София
red, то си има такъв закон!И си работи... въпроса е, че няма кой да следи.Едно време първата работа беше да те запишат в домовата книга Mr. Green
Е щом няма кой да следи, законът просто не работи.

# 233
  • София
Аз съм за сряда! Peace

# 234
# 235
Ще дойда в сряда ако няма кой да гледа детето. Ако има - ще ходя на работа  Confused
И мен ме вълнува въпросът с нулевия прием, както и нещо, което забелязах в едно ОДЗ, но вероятно го има и в други - II-ра яслена група - 20 места (0 свободни); I-ва детска - 50 места, 0 свободни. Т.е. къде отиват 30 места  Thinking

Аз съм за определено предимство при районирането. Живея в центъра (повече от 20 години), работя в центъра, а места няма. Кола нямам, частна градина по никакъв начин не мога да си позволя. Но смятам, че усилията ни трябва да са насочени към увеличаване броя на детските градини, така че да поемат всички деца.

# 236
  • София
И мен ме вълнува въпросът с нулевия прием, както и нещо, което забелязах в едно ОДЗ, но вероятно го има и в други - II-ра яслена група - 20 места (0 свободни); I-ва детска - 50 места, 0 свободни. Т.е. къде отиват 30 места  Thinking

Мъни, много те моля, ако не ти представлява проблем задай въпрос конкретно за това ОДЗ, което визираш във формата за въпроси към сайта. Момичетата от СНБМ и "Родители" помолиха да им сигнализираме за такива несъответствия (можеш и на тях да обърнеш внимание).

И аз съм за среща в сряда, но може ли да е на място, където можем да оставим децата (моята е на 1г. и 11 мес.), моля Praynig

# 237
Писах в сайта пък да видим.
Някой по-нагоре се оплакваше, чене може да влезе в акаунта си там. Аз имам същия проблем. Бях ги питала, но отговорът им беше откровено малоумен  Confused

# 238
Писах в сайта пък да видим.
Някой по-нагоре се оплакваше, чене може да влезе в акаунта си там. Аз имам същия проблем. Бях ги питала, но отговорът им беше откровено малоумен  Confused

я го пусни да се посмеем малко

# 239
Аз съм ЗА събота пред МОЛ-а. Ако направите в сряда-то, моля, после разкажете. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт