ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 847
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 390
наистина в центъра може да се намерят места. Преди е имало и тук детски градини, които сега са затворени.. Детска градина може да се направи и в двуетажна къща. В момента дъщеря ми посещава частна такава и нямам никакви забележки, освен, че двора е малък. Но това не е голям проблем.

# 391
  • София
Фъстъчка,трафопостовете са вредни за здравето!

Може.. ако имат азбест.. не се бях замисляла...
Просто бях ходила на РД в такъв клуб, на мястото на трафопост.. не знам дали беше самият трафопост. Аз по-скоро за самото място си мисля, не за сградите... те нали вече не се използват така или иначе, просто се махат и се слага къща-градина.

# 392
момичета, пишете ще идва ли някой утре?

# 393
моля те кажи ми пак къде и кога, че не запомних, а не мога да открия поста ти.

# 394
  • София , Монтана
И аз искам да знам.

# 395
И аз искам да знам.

уговорих среща с адвокатката в петък, 15 февруари в 10ч.
Предлагам ви да се чакаме на ъгъла на Пиротска и Ботев от страната на женския пазар от 9,30 до 9,50чТези, които няма на кого да оставят децата си е по-добре да не идват, после ще им разкажеме подробности от разговора.
Не съм запознала адвокатката с целия проблем. Иска ми се да седнем повече хора и така да изясним какво искаме.

Само да вметна, че не е задължително на първата среща да идват всички.  Тепърва ще се срещаме с адвокатката!

утре колко човека ще идвате с мен?
ще бъда облечена в черно-бял суичър...
малко по-нагоре на същата страница беше  Heart Eyes

# 396
 Wink  еlito, аз явно чета между редовете, ама самите редове ги пропускам   Grinning
Ще гледам да съм там, аз съм рошава със зелено яке  Mr. Green

# 397
наистина в центъра може да се намерят места. Преди е имало и тук детски градини, които сега са затворени.. Детска градина може да се направи и в двуетажна къща. В момента дъщеря ми посещава частна такава и нямам никакви забележки, освен, че двора е малък. Но това не е голям проблем.Е като дьщеря ти посещава ДГ,защо се нервираш и какьв ти е проблема?

# 398
наистина в центъра може да се намерят места. Преди е имало и тук детски градини, които сега са затворени.. Детска градина може да се направи и в двуетажна къща. В момента дъщеря ми посещава частна такава и нямам никакви забележки, освен, че двора е малък. Но това не е голям проблем.

Е като дьщеря ти посещава ДГ,защо се нервираш и какьв ти е проблема?
според теб само тези, чиито деца има шанс да останат без място ли трябва да се нервират??????
относно какъв ми е проблема - щом задаваш подобни смешни въпроси и да ти обяснявам едва ли ще чатнеш  Whistling

# 399
  • София
Момичета, ето документите от Борис Цветков
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=219431

еlito, бих дошла, но няма да има особена полза. Няма на кой да оставя малчо, а с него ще е лудница. Надявам се в събота да разбера какво се е случило при адвокатката.

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 23:30 от Lovi

# 400
  • София
Защо се говори само за ДЯ newsm78- те не са ли към МЗ.

# 401
  • гр.София

Изтекоха ми очите Simple Smile Мерси много Hug

lilfi, пише си и за градините.
 Не е ясно,обявени ли са новите места в сайта или това е за в бъдеще.
 Например,уж разширеното (през 2007-2008г ) 120 ОДЗ, има много хилав прием -20 деца в ясла и ...2 дечица за групите.

И обещаните срокове-добре звучат. Ама то и метрото щеше да е готово 2006-та година (до Университета)-та и с градините да не стане същото.

# 402

еlito, бих дошла, но няма да има особена полза. Няма на кой да оставя малчо, а с него ще е лудница. Надявам се в събота да разбера какво се е случило при адвокатката.
Lovi, не се притеснявай. Нали се сещаш ако се съберем пък много хора на първа среща само ще говорим една през друга... Тепърва ще се срещаме. Нека я запознаем с нашите желания и тя да ни обясни какво може да се направи.
Аз през уикендите нямам на кого да оставям щерката и сигурно ще пропусна МОЛ-а.

# 403
момичета, аз съм посещавала детска градина на бул Левски , близо до паметника беше, по- точно след кръстовището с дондуков беше, в една жилищна сграда
едва ли още съществува, но ви подсещам че нашата градина има филиали в апартаменти в блок, другият филиал е в едно помещение като за магазин в приземния етаж пак на блок, точно до ариел театър в гео милев се намира
това е много бърз вариант за центъра , а и е необходимо само освобождаване на помещението и козметичен ремонт плюс обзавеждане, за да стане група за филиал на детска градина. ако групите са до 15 деца спокойно се помещават в апартамент/като в частна градина е/, в нашата детска се пращат в тези филиали по- големите деца в предучилищна група, които повече учат и по- малко тичат и лудуват.
вярно е че е компромисен вариант, но е по- лесен от намирането на терени и средства за сглобяеми къщи- говорим за спешен вариант , който да е изпълним до септември все пак, а това което общината прави в момента е едно голямо нищо- дадох линкове за строежа на градини в Казичене и кремиковци- ами там кандидатури просто НЯМА, и кой от вас ще си води детето от друг квартал в Казичене?!моля ви не си затваряйте очите и не позволявайте да ви манипулират толкова лесно, информация има много в интеренет, тя е публично достъпна, четете преди да вярвате на приказките на общинарите
в събота аз също съм на изпит, но вярвам че този път ще се съберете и ще стигнете до разумни искания Hug

# 404

изчетох ги, направи ми впчеатление отново че се говори за освобождаване на помещения до 2012 г, а например в слатина ще се прави нова градина, но в кв христо ботев, където е циганската махала, и дори и сега няма кандидати http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=7&k=67
в слатина 168 цдг ще се разкрият две нови групи чрез достроянва, НО ще закрият двата филиала в блокове след построяване на новото крило ! това не е равнозначно на разкриване на места, за тази градина съм сигурна, защото там е дъщеря ми в момента, но това не е отрззено в документа
тези са  вмоя район, така че мога да открия само за тях неточностите, но документа е доста подвеждащ май като цяло
и още нещо, пише че има 28 частни детски градини, в които се обучават над 300 деца
300 деца в чдг, ами останалите 5000 какво ще правят?

Общи условия

Активация на акаунт