ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 858
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Какво стана за днес? Ще има ли среща в Мола?
Аз ще дойда. С децата ще съм.

# 421
Набързо да кажа за срещата с адвокатката вчера, че малкото не ме остава дълго на компа.
Не е трудно да се заведе иск към общината. С промените в закона, влизащи в сила от 1 Март имаме право на колективен иск. За целта, обаче, трябва да създаден инициативен комитет, който да упълномощи адвокатката да заведе иска. Тя ще си събере група юристи. Трябва ясно да определим целите, които искаме да постигнеме. Също така може да се завеждат дела за неимуществени вреди, заради срива на системата на 4 февруари. Тя каза, че е добре ако се присъединим към някое съществуващо сдружение, асоциация или подобна организация, която вече има изградена структура. Това е в общи линии. Остава да се види дали тая тема е само приказки в пространството или ще доведе до реални действия. Същото се отнася и до срещата пред МОЛ-а....Ще дойда и аз, надявам се да не останем пак няколко девойки.

# 422
  • София
Да, но къде почно в Мола?

# 423
  • София
Във фоайето на централният вход  newsm78

# 424
  • София
Набързо да кажа за срещата с адвокатката вчера, че малкото не ме остава дълго на компа.
Не е трудно да се заведе иск към общината. С промените в закона, влизащи в сила от 1 Март имаме право на колективен иск. За целта, обаче, трябва да създаден инициативен комитет, който да упълномощи адвокатката да заведе иска. Тя ще си събере група юристи. Трябва ясно да определим целите, които искаме да постигнеме. Също така може да се завеждат дела за неимуществени вреди, заради срива на системата на 4 февруари. Тя каза, че е добре ако се присъединим към някое съществуващо сдружение, асоциация или подобна организация, която вече има изградена структура. Това е в общи линии. Остава да се види дали тая тема е само приказки в пространството или ще доведе до реални действия. Същото се отнася и до срещата пред МОЛ-а....Ще дойда и аз, надявам се да не останем пак няколко девойки.

Момичета, подкрепям всички протестни действия, които ще предприемете в тази насока! Не мога да се присъединя към вас единствено по простата причина, че не съм потърпевша в конкретния случай и няма как да участвам в иска, но този проблем ме интересува принципно като родител и лично като бъдеща майка на още едно дете.

Щом като юридически е възможно да се подаде такъв иск, трябва непременно да го направите! Иначе всичко ще се потули в извиненията, оправданията, прехвърлянето на отговорност. Тези хора няма да заработят доброволно за вашите интереси. Работата по увеличаването на местата в детските градини е трудоемка, продължителна и свързана с много главоболия. Ако не ги подкарате с остена, те ще продължават да бездействат или да взимат половинчати решения.

# 425
  • София
Някой знае ли със сигурност как ще става класирането, мисълта ми е дали в първо класиране ще участват само първите желания на децата или и останалите? Има ли го изяснен този момент?

# 426
  • София
Някой знае ли със сигурност как ще става класирането, мисълта ми е дали в първо класиране ще участват само първите желания на децата или и останалите? Има ли го изяснен този момент?

би трябвало вс желания да участват... иначе няма смисъл от такова нещо..
но никой нищо окончателно май не е казал още...

# 427
Днес бяхме пак САМО 3 МАЙКИ . Момичета не мисля че трябва по този начин да градим някакви идеи или да искаме нещо да се оправи.Не става. ooooh!
Нужно е наистина като се ядосваме тука и имаме желание нещата да се оправят да заставаме зад думите си а не просто да ги изричаме.
Наистина съм малко ядосана понеже и ние сме в бройките обявени за свободни места и надеждата да влезнем е голяма но съм за идеята нещата да се изяснят и направят в полза на нас майките и децата ни.
Дано следващия път са по-малко думите и повече действията...

# 428
Днес бяхме пак САМО 3 МАЙКИ . Момичета не мисля че трябва по този начин да градим някакви идеи или да искаме нещо да се оправи.Не става. ooooh!
Нужно е наистина като се ядосваме тука и имаме желание нещата да се оправят да заставаме зад думите си а не просто да ги изричаме.
Наистина съм малко ядосана понеже и ние сме в бройките обявени за свободни места и надеждата да влезнем е голяма но съм за идеята нещата да се изяснят и направят в полза на нас майките и децата ни.
И тази сьбота,като миналата!Не сьм изненадана.И кьде се надяваш "да влезнете"?

# 429
Какво означава да влезнем и къде трябва да влизам????????
Не искам да влизам повече в комфликти ама имам чувството че някои не знаят какво искат. Close

# 430
Съжалявам че аз не дойдох-бях на изпит...

По повод на това че отново както и очаквах,не са се събрали дори и 10тина мами,значи каквато и да било възможност за протестни действия-ОТПАДА...Достатъчно време загубихме,за да си докажем на нас самите, за кой ли път,че не ни бива...

Все пак,всяка сряда съм поканена от Фандъкова на работна среща,да ви представлявам-ВАС НЕДОВОЛНИТЕ МАМИ...Но се питам заслужава ли си,и дали наистина има кого да представлявам?!

Ще се радвам поне да отсеете основните въпроси,за да могат да се дискутират на тези срещи.

За иск на този етап аз лично няма да се включа,тъй като това може да попречи на директните преговори...Но ви подкрепям с две ръце!

Фандъкова демонстрира воля да се справи,но търси помощ от нас...Сдружението на бъдещи и настоящи майки,обеща в нейна подкрепа,и на общината,да оформи писмо до Станишев,в което се искат целеви средства за построяването на въпросните ДГ...От друга страна събралите се там директори на ДГ,поставиха и въпроса за персонал,защото и в мвомента не достигал,пък какво остава за допълнителните ДГ...Та в тази насока,ако имате някакви идеи,ще ги изложа другата сряда...Това е от срещата!!!

# 431
  • София
според мен има няколко проблема във връзка с организираните срещи:
1. не беше ясна целта на срещата /стачка ли ще се прави и за какво, дискусия ли ще се води, що ли.../
2. защо предварително не се преброят изявилите желание за участие в такава среща-от темата стана ясно че нямаше много желаещи може би точно поради причина №1
3. има ли смисъл от срещи, какво допълнително може да се каже от написаното вече тук? освен ако срещите не са целяли протестни действия (и може би и заради това майки не са искали да участват в срещата-просто не са искали да протестират срещу електронната система защото не им се е минавало през този стрес -кандидатстването отново)
аз не съм казвала никога че ще дойда на такава среща също поради гореизброените причини
ако ясно се поставят "целите и задачите" на срещата може би ще има повече желаещи, вкл и мен
това са моите разсъждения по темата

# 432
  • гр.София

2. защо предварително не се преброят изявилите желание за участие в такава среща-от темата стана ясно че нямаше много желаещи може би точно поради причина №1
22-ма са се "заявили" горе в анкетата за среща. Не са малко.

Червена шапчице, може ли да се провери вариант за по-ранно класиране на срещите ви в Общината ? Всички тук единодушно го искахме. А не да чакат 1-ви юни.

# 433
Имаше доста помещения, чиито договор е изтекъл, а не са освободени. Толкова ли е трудно да се освободят? А има и подновени договори при сегашният кмет, което противоречи на неговите изказвания.
Ако има подновени договори при сегашния кмет (не сегашния мандат) , то е защото стария общински съвет му възлага да ги сключи.

# 434
  • София

Съгласна съм. Резултатът ми се вижда песимистичен на този етап-  от 22 гласували за срещата, са дошли само 3. Думите сами по себе си нямат тежест, ако не се подкрепят с дела. Време е всеки да осъзнае, че неговото лично участие има значение.

Общи условия

Активация на акаунт