ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 836
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Хората плащат данаци на държавата, не на общината.
А тя си решава колко да даде за всяка община от общия бюджет...така, че няма значение, кой с каква адресна - временна или постоянна регистрация е....

Второ - селяните са повече от софиянците, така че при едно такова предимство  по постоянна регистрация с незнам ква си продължителност ще има много повече недоволни....

Т.е. какво тези, които са с по-малки доходи да имат предимство? Или тези, които не си декларират големите доходи? Или пък тези с големите доходи защото могат повече да спонсорират градината?
Винаги едната група ще е ощетена - т.е. дескриминирана...

Сега пък и породените с предимство - направо си го кажете просто и ясно - хората с повече от едно дете с предимство...тези дет не са раждали достатъчно да седят да си раждат в къщи, че да стигнат евентуално някой ден до градина...или по-добре да не раждат, че да не се пречкат толкова много.....

И пак питам, ако има един милион предимства на този хал, в момент когато половината деца ще останат без градина - за какво изобщо има кандидатстване, след като местата ще се запълнят само от децата с предимство...е айде не само от тях, но на 90%.....всъщност останалите за кво се борят - за 1 място в градина ли??? Или за 0 места - това не е ли пак дескриминация....не попадаш в незнам кви групи - няма градина...това вече не е просто едно нормално предимство....а ограничение на достъпа до услугата...

Що за разнообразие не внесете искане да паднат всички предимства...тогава да видим какво ще стане....

Никой несъгласен не му се чува гласа защото другите или го прескачат или му казват да млъква, че говорел простотии....

Темата и изискванията ви ще покриват нуждите и желанията на мнооогооо малка част от реалните родители в София...
Първо не всички имат нет, второ още по-малко пишат във форума, още по-малко именно в този подфорум и съвсем малко в темата....

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 14:24 от Angel_Dust

# 451
  • София
Хората плащат данаци на държавата, не на общината.
А тя си решава колко да даде за всяка община от общия бюджет...така, че няма значение, кой с каква адресна - временна или постоянна регистрация е....

Второ - селяните са повече от софиянците, така че при едно такова предимство  по постоянна регистрация с незнам ква си продължителност ще има много повече недоволни....

Т.е. какво тези, които са с по-малки доходи да имат предимство? Или тези, които не си декларират големите доходи? Или пък тези с големите доходи защото могат повече да спонсорират градината?
Винаги едната група ще е ощетена - т.е. дескриминирана...

Сега пък и породените с предимство - направо си го кажете просто и ясно - хората с повече от едно дете с предимство...тези дет не са раждали достатъчно да седят да си раждат в къщи, че да стигнат евентуално някой ден до градина...или по-добре да не раждат, че да не се пречкат толкова много.....

И пак питам, ако има един милион предимства на този хал, в момент когато половината деца ще останат без градина - за какво изобщо има кандидатстване, след като местата ще се запълнят само от децата с предимство...е айде не само от тях, но на 90%.....всъщност останалите за кво се борят - за 1 място в градина ли??? Или за 0 места - това не е ли пак дескриминация....не попадаш в незнам кви групи - няма градина...това вече не е просто едно нормално предимство....а ограничение на достъпа до услугата...

Що за разнообразие не внесете искане да паднат всички предимства...тогава да видим какво ще стане....

Никой несъгласен не му се чува гласа защото другите или го прескачат или му казват да млъква, че говорел простотии....

Темата и изискванията ви ще покриват нуждите и желанията на мнооогооо малка част от реалните родители в София...
Първо не всички имат нет, второ още по-малко пишат във форума, още по-малко именно в този подфорум и съвсем малко в темата....

никой ни им е виновен за това че не пишат в темата! нали знаеш че ако нарушиш някои закон но не си запозната с него това не те оневинява. и тук е същото-ако имат някакви предложения-да участват, никой не ги спира.
и още-за породените деца предимството ще бъде на второ класиране при положение че едното дете влезе, за другото на второ класиране ще има предимство, което според мен не е никакво предимство защото на 2ро класиране няма да има никакви места.
освен това мисля че данък сгради и смет се плаща взависимост от населеното място-т.е. в софия той е в много пъти по голям от някое село. може да има и други примери, не съм запозната.
ааа сетих се и още нещо-това с нета и дискриминацията лично на мен ми звучи много смешно. все едно да кажеш че някои хора са неграмотни и  не могат да пишат и затова да дискриминирани Joy

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 14:40 от звездица

# 452
  • София
е той данък сгради какво общо има....ако са по регистрация някъде си, но живеят и имат ап в сф, си плащат за него....ако си под наем - плащаш на човека, който плаща този данък...един вид пак от твоя джоб идва плащането.....а данък смет направо си се плаща от наемателя.....
а ако си от сф и живеете с мама и тати или някой др....плащаш или нищо или част от данъка....
изобщо това не е критерии...пари излизат от всеки човек в полза на държавата....

а за нета - никой не е длъжен да знае за съществуването на форума, камо ли да пише в него...няма нищо общо с грамотността, нито с отговорността да се познават законите....

# 453
  • София
ами ако имаш апартамент в софия и живееш постоянно в софия си промени адресната регистрация. какво толкова. нали затова се нарича постоянна адресна регистрация.
ако си под наем ти плащаш за наема, а не данъци, а това какво прави хазяина с твоите пари, дали ходи на почивка в чужбина или си плаща данъците си е негова работа, но това че плащаш наем не значи че плащаш данък. и да, всеки /може би/ плаща данъци но някои плащат повече защото се водят че живеят в софия, защо тогава да нямат предимство при ползване на благините на този град, каквато се оказва че е и ДГ.

# 454
  • София
оо данък смет си го плащаш задължително...данък сгради - зависи....
и не съм мн убедена, че в провинцията данък сгради е по-малък.....
както и да е де...това го говоря принципно, и да се направи такова предимство лично не ме засяга, щото съм си от софия...ако трябва ще си го презместя от изгрев в лозенец...на мъжо си е в лозенец и без др...

А да и един въпрос - при съпрузи на кой родител бихте искали адресната регистрация да ползва предимството - само майката ли се гледа или и двамата, или бащата...или на по-подходящият по преценка на родителите?????

# 455
  • София
оо данък смет си го плащаш задължително...данък сгради - зависи....
и не съм мн убедена, че в провинцията данък сгради е по-малък.....
както и да е де...това го говоря принципно, и да се направи такова предимство лично не ме засяга, щото съм си от софия...ако трябва ще си го презместя от изгрев в лозенец...на мъжо си е в лозенец и без др...

А да и един въпрос - при съпрузи на кой родител бихте искали адресната регистрация да ползва предимството - само майката ли се гледа или и двамата, или бащата...или на по-подходящият по преценка на родителите?????
ако се въведе това предимсто може поне на единия по преценка.

# 456
  • София
 е тука вече почва да става малко противоречиво...
в миналата тема това предимство се искаше 1 за удобство, 2 под предтескт, че софиянци алтернатива нямат...
и се твърдеше, че ако единия родител е от провинцията, то семейството има алтернативата да прати  детето си при баба и дядо или да се пренесе в родния град на въпросната полувинка...
е да де но тогава това предимство ква му е логиката, след като софийския жител (от 2-мата "различно граждани") може да си упражни правото на предимство...и семейство софиянци да  останат без градина...или ще има подпредимства - 1 за двама софиянци от един район, 2 за  двама софиянци, но от различни райони, 3. за Софиянец и "селянин" в подходящия район, 4. за софиянец и " селянин" от друг район на София, 5. за двама "селяни"??????

# 457
  • София
е тука вече почва да става малко противоречиво...
в миналата тема това предимство се искаше 1 за удобство, 2 под предтескт, че софиянци алтернатива нямат...
и се твърдеше, че ако единия родител е от провинцията, то семейството има алтернативата да прати  детето си при баба и дядо или да се пренесе в родния град на въпросната полувинка...
е да де но тогава това предимство ква му е логиката, след като софийския жител (от 2-мата "различно граждани") може да си упражни правото на предимство...и семейство софиянци да  останат без градина...или ще има подпредимства - 1 за двама софиянци от един район, 2 за  двама софиянци, но от различни райони, 3. за Софиянец и "селянин" в подходящия район, 4. за софиянец и " селянин" от друг район на София, 5. за двама "селяни"??????
ми що не, а може и само едно от тия предимства да се избере-примерно поне 1ия родител да е с постоянен адрес в софия. сега пък логиката за адресната регистрация е за това кой в кой град данъци плаща. другото което се е дискутирало е много субективно-кой къде има баби за гледане.

# 458
  • София
ок, а хората , които имат по повече от един имот, по-голямо предимство ли ще имат, защото плащат повече данъци???

# 459
данък сгради изобщо не важи. който живее под наем, данък сграда не плаща. Това не го лишава от постоянна адресна регистрация.
Angel-dust, как няма да те бърка смяната на адресната регистрация? Ако отговаряш за семейната документация и всички служебни документи , сметки и кво ли още не пристигат на адреса ти в Лозенец, ако имаш ЛК плюс международен паспорт плюс пълномощни, шофьорска книжка и т.н. - документите наистина могат да са много - заради една детска градина е кошмарно да си сменяш адресната регистрация и всички тези документи/и то беше сигурна детската градина, а то пак гаранция няма/. Не е добро това решение.

# 460
  • София
тити - ние в лозенец сме под наем...адреса на постоянната ми регистрация е на апартамента, в който съм родена, но отдавна е продаден...реално не ми е никакъв адрес...личната карта и без др трябва да я сменям...още не съм, а съм си с моминското име на нея.... други документи важни нямам...мен лично наистина не ме бърка...даже и без др трябва да го направя....Wink

# 461
аз по принцип говоря Simple Smile

# 462
  • София
е аз писах, че мен не ме бърка....не че по принцип за всички е така.....Wink

# 463
ау колко конструктивни предложения чета днес
ако имаше места за всички, нямаше да има смисъл от предимство
при положение че местата са силно ограничени, е добре да има предимства, които да обхванат деца по различни критерии
аз например много искам да има предимство по райони, както беше преди време, искам и да има предимство за децата, които ходят на ясла, защото е логично щом веднъж вече си си прекъснал майчинството и си започнала работа, а детето е свикнало с колектив, да продължи и в детската;друго предимство, което одобрявам е за самотни родители- непризнато дете и вдовици, разведени;друго предимство, което е логично и смятам за непременно е за близнаци и породени деца;за родители инвалиди ми е малко странно - над 90 %, ами или да е за всички, или без него;за три деца под 10 години не виждам как може да се махне; друго което може да се помисли е за дохода, но не като предимство за кандидатстване, а  при плащане на таксите, както беше преди време

# 464
а бе стига с този доход, много хора получават повече от това което им е по трудов договор, вече съм го писала и ще се окаже че е с предимство някой който има по-висок реялен доход, детските се дават на база документи и те не са справедливи, а ма сега и за детските градини ...настоястите предимства са справедливи и достатъчни

Общи условия

Активация на акаунт