Русенските ДБМами отново в акция 2

• 19 916
  • 509
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, по повод на това, че коментирахме децата да се включат пряко в базара по време на карнавала, си мисля, че можем да им изпратим няколко модела на домина и материали, така че те сами да ги изработят. Да си направят конкурс и да ни изпратят най-добрите. Хубаво е да знаят, че средствата не идват винаги даром, но и с труд.

# 226
  • Русе, у дома
Момичета, привет и от мен. Включвам се да следя темата. До сега съм пропуснала да се включа във вашите инициативи, но се надявам занапред да мога.

# 227
До колкото разбрах те са правили маски и домино...останах с впечатление, че и материали имат. Поне по мой впечатления ще се включат с различни ръчно изработени неща за карнавала ни. От всичко,което им предложихме те само натрошени плочки ни поискаха  Laughing

# 228
Момичета, привет и от мен. Включвам се да следя темата. До сега съм пропуснала да се включа във вашите инициативи, но се надявам занапред да мога.

добре дошла  Hug Много се радваме на всяко ново присъствие. Ще се радваме да се включиш в нашите инициативи. На първа страница на темата можеш да намериш обобщена информация за това какво правим в момента Simple Smile

# 229
  • Русе
barfly Добре дошла.Ееееееееее  супер виждате ли колко много ставаме.Страхотно Hug Grinning

# 230
  • Русе
. Хубаво е да знаят, че средствата не идват винаги даром, но и с труд.
 Това е и моята основна мисъл.
Надявам се да не ме разберете погрешно,но освен капката обич която бихме могли да им дарим,трябва да се опитаме и да им покажем,че на тоя свят нищо не идва даром...ако сега получават по нещо защото са деца,след някоя друга година,излезли навън няма да има от кого да вземат...и за да получат нещо ще търсят най -лесният вариянт-на улицата,по паркинзте,по просия....

Това е сериозна задача с която се нагърбваме...трябват много желание, усилия,нерви,постоянство,воля,средства,свободно време....
   Обещаем ли съдействие за напред,имайте предвид,че ако се провалим по каквато и да е причина много ще нараним тези деца.
    А приемайки задачата да се грижим за тях,доколкото това е възможно-те ще стават все по-взискателни...

# 231
Snegina и Джаста-много сте прави!!!!
Малко по малко ще успеем.
Не е лесна задача,но си струва всяко усилие и всеки успех,колкото и да е малък.

Нали знаете притчата за Морската звезда...

П.С.Намерих чудесни дрешки из тези,които са ми дали,доста от тях са модерни  Wink
Другия път пак ще ги затрупаме с подаръци  Grinning

Пък знае ли човек,може и аз да   car003 дотам  Mr. Green Joy

# 232
  • sofia
из4етох наблюденията ви от днес Peace
това е дом,който много ми напомня за "нашия " в Трън Confused
Преценете как бихте могли да сте полезни и кажете PeaceС Д Hugеси се 4увам всеки ден по телефона и обсъждаме работата,така 4е от каквото и да имате нужда само кажете.

в момента имаме нали4ни обувки,пъзели,дрехи......

останалото от постингите ви няма да коментирам(4е 4упели и тн.)...Казвайте какво и да се вклю4ваме и от тук Peace
Смятам,4е днес сте свършили страхотна работа и най-важното успяли сте да контактувате с децата и персонала  bouquet

# 233
  • sofia
това виждали ли сте го?

http://mogilino.wordpress.com/2007/10/

искате ли да говоря със Славка да ни ориентира какво се готви за Брестовица,има ли план...........такива неща newsm78

# 234
из4етох наблюденията ви от днес Peace
това е дом,който много ми напомня за "нашия " в Трън Confused
Преценете как бихте могли да сте полезни и кажете PeaceС Д Hugеси се 4увам всеки ден по телефона и обсъждаме работата,така 4е от каквото и да имате нужда само кажете.

в момента имаме нали4ни обувки,пъзели,дрехи......

останалото от постингите ви няма да коментирам(4е 4упели и тн.)...Казвайте какво и да се вклю4ваме и от тук Peace
Смятам,4е днес сте свършили страхотна работа и най-важното успяли сте да контактувате с децата и персонала  bouquet

Роси,обувките наистина са много нужни.Пъзелите ще влязат в употреба,убедена съм.Щом децата правят разни пана от подръчни материали,ще се справят и с пъзелите.Дрехи ще успеем да съберем тук между нас.

Джаста,Снежина,нямам вашето дар-слово и не бих могла да се изразя по-точно от това,което сте написали последно.Искрено се надявам да продължим заедно.Вярно е,че ще ни коства много време и средства,и нерви и всичко останало.До другата седмица в неделя имаме време да помислим върху написаното дотук,да си поставим цели,задачи,срокове и да действаме.

# 235
  • Русе
Аз определено все още не мога да си събера мислите и чувствата след  това посещение.
Lavender, децата там имат много спешна нужда от обувки първото нещо което видях когато влязох в дома беше шкафчето им за обувки всички в ужасно окаяно състояние.Чудесно ще е ако можете да ни помогнете с това.
Не, че нямат нужда и от други неща, но обувките са много наложителни според мен.
Момичетата са написали почти всичко беше много вълнуващо и имаше страшно много прегръдки.
За мен най-покъртителният момент беше когато им раздавахме вафлите просто не мога да го опиша с думи  безброй ръчички протягащи се към теб в неистов копнеж за една проста вафла-идваше ми да избягам.........
Толкова мило ми стана и за момченцето, което имаше рожден ден и беше толкова горд, че става на 17г.
За положенито на дома какво да кажа почти всичко е казано, но не беше чак толкова зле колкото очаквах да бъде.Наистина миризмата е много неприятна и този мухъл е много вреден за децата.Днес ходих в Бриколаж и там видях такива абсорбатори за влага бяха по 20лв. но не знам дали са същите за които говорихме.
Друго, което много ме притесняма е помещението им за игра толкова малко все едно в моя хол да натъпча сто деца  за съжаление май нямат по-големи помещения.А и мисля, че ги бяха натъпкали там заради нас.
Пижамките им също бяха в много плачевно състояние толкова тънички и окъсани  Cry
Персоналът на мен лично ми хареса дори много бяха много мили и се държаха много добре с нас не видях и лошо отношение към децата.Ако съм разбрала правилно те са 4-5 смени по 4човека в смяна много е лесно да ги обвиняваме, но как могат 4 човека да се оправят със 100 деца повечето от които със много специфични нужди.
Нима ние, които бяхме 10 успяхме да гушнем всички деца.Има и неща за които не ги оправдавам естествено, но и не можем да хвърлим цялата вина върху тях.Директорът също се държа много добре.
Има много, много неща, които трябва да се направят там чак не знам кое е по-спешно.Но най-важното   децата имат нужда от внимание и любов и наистина задачата с която се наемаме няма да е никак лека.И сигурно все така след всяко посещение ще се връщаме със свити души и сърца.И аз може би днес получих най-силната прегръдка, която съм получавала някога.
Извинете ме за разбърканият пост може би беше още рано да пиша.
И да кажа добре дошли на новите попълнения имаме нужда от вас и много се радвам, че се присъединяват още момичета към нас  bouquet

# 236
това виждали ли сте го?

искате ли да говоря със Славка да ни ориентира какво се готви за Брестовица,има ли план...........такива неща newsm78

Да,всяка информация ще ни е полезна.

# 237
  • sofia
това виждали ли сте го?

Да,всяка информация ще ни е полезна.

ок,при първа възможност ще търсим вариант да изпратим малко обувки.Ще поръ4аме и 4орапи Peace

ще говоря с БХК Hug

# 238
  • Русе
Днес говорих със Снежина мисля, че тя може да помогне за транспортирането на обувките.

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 01:12 от луси

# 239
  • sofia
неспането тази нощ си струваше Twisted Evil

имам много инфо за Брестовица.Деси ще ви разкаже PeaceБрестовица скоро ще излезе от състоянието,което е в момента.

Малко търпение само,ще подредим пъзела за едно с УНИЦЕФ  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт