Русенските ДБМами отново в акция 2

• 19 817
  • 509
  •   1
Отговори
# 480
Изживяването да гушнеш тези мъничета е неповторимо!

Последна редакция: сб, 01 мар 2008, 18:07 от mona25

# 481
Изживявяанет да гушнеш тези мъничета е неповторимо!

Така е.Винаги,когато се виждам с тях,се зареждам с много положителни емоции.

Браво на вас,момичета!

# 482
  • Русе
Да напиша и аз своите впечатления.Мъниците бяха страхотни- казаха стихчета, пяха песнички,идваха да се гушкат, някои по-срамежливи.Приеха ни в приемната на първия етаж и смъкнаха както е писала Дидка около 15 дечица.За другите дадохме мартеничките на персонала.Мног осе зарадваха на лакомствата, въпреки че ние  Embarassed в началото се оказахме малко неподготвени с тях,но незнаехме какво им е позволено.Но бързо реагирахме и Мона се погрижи за почерпката.Почти всички си казваха имената и показваха на колко годинки са.Имаше едно момиченце, от уважение няма да спомена тук името му, като се видим ще ви разкажем за него.Но то ни направи много голямо впечатление,беше по-големичко то другите, но е толкова красиво, с едни големи сини очи и руса косичка и много любознателна.Избира си дрешки и играчки.Мислите ми са малко хаотични, но предполагам че разбирате как се чувстваме след такива посещения.Децата ни казаха че пак ще ни чакат.Просто са страхотни.
В Райна Гатева там знаете че са по-големи, но въпреки всичко повечето ни се зарадваха, още на двора ни приветстваха с Добър ден и Честита Баба Марта.Поговорихме си с тях, питаха ни как се казваме, коя зодия сме.Казаха в кои училища учат.Тази година ще имат 4 момичета бал.много са въодушевени и го очакват , защото по техните думи ще имат 3 бала- в училище, в дома и в София.Всяка година завършващите ги водят в София при президента на екскурзия.А аз  имам специална покана от едното момиче Grinning за бала.Миналата седмица са ходили на екскурзия до Велико Търново- на Царевец,много им е харесало.Аз се поразходих и из спалните помещения- в повечето стаи са по 2 деца.Миналото лято е боядисвано и освежавано,обзавеждането е ново -детски легла с гардеробчета, дарение са имали това е във всяка стая, освен това имат и във всяка стая телевизор.Посетих и столовата им, чисто е и си личи че е поддържано.Готвят им там на място-за днес имаха кърначета със гарнитура картофки и зеле салата-вкусотия Wink.На всеки етаж във фоаето между стаите имаше и канапета.Всичко е много запазено.Ами това е засега на срещата ще ви разказваме повече.

# 483
Здравейте момичета   bouquet
Първо Честита Баба Марта на всички. Пожелавам на вас и семействата ви да сте много здрави, засмени и щастливи  Heart Eyes

Така времето до карнавала ни се скъсява и трябва да започнем вече да изчистваме подробностите около цялото мероприятие. Днес докато си правих картичките се зачудих дали пак ще слагаме етикетче на артикулите, че са ръчно изработени и паричките са за дарение...ако да- в кого е файла от коледния базар? Освен това екипчето занимаващо се с щанда да определи някаква дата за събиране/описване/оценяване на нещата. Така като гледам календара до карнавала можем да се съберем 2 пъти да речем, а имаме да обсъждаме освен карнавала и разни други темички- например какво ще правим с рождените дни ( съгласна съм, че трябва да помислим и за рождениците от януари и февруари). Общо за първото тримесечие имаме 16 рожденика- на следващата среща ще нося списъка, но е по-важно да решим от къде ще събираме парите и по колко ще отделяме за подарък.

Да вземем да помислим кга да е следващата среща, а? Другата седмица женската половина празнува, но си мисля, че трябва да изберем един ден през тази седмица за среща....Какво ще кажете?

ПП. Браво на лора 77 за това, че имаше търпение и желание да направи толкова много мартенички и да ги занесат заедно с другите момичета на децата   bouquet Както и на Джаста и Кабзи за това, че успяха отново да зарадват децата в Брестовица   bouquet
Ива 7 поздравления и за твоите 2 приятелки и за подаръците, които ще купят   bouquet

Хайде казвайте кога ще е следващата среща-гореща?

# 484
Трябваше за днес да се разберем май   Mr. Green

# 485

Да вземем да помислим кга да е следващата среща, а? Другата седмица женската половина празнува, но си мисля, че трябва да изберем един ден през тази седмица за среща....Какво ще кажете?

Хайде казвайте кога ще е следващата среща-гореща?

И аз това питам.Може да е в събота на 8-ми март - хем ще обсъдим нещата,хем ще се почерпим за празника си.

Близък на Ива 7 работи във ВиК и ни посъветва да помолим за финансова подкрепа управителя на предприятието.Писмото е написано и другата седмица ще го занесем на управителя на ВиК.

# 486
във връзка с поста на peonia
за щанда ,моля всички, които изработват нещо да ми пишат ,за да направим списък на артикулите и да подготвим опаковки и етикети.
Кой държи връзка с Брестовица за сувенирите на децата?Кога ще са готови и как ще се вземат от там?За тях вероятно ще трябват отделни етикети-че са изработени от деца в Дома.
Екип3,кога искате да направим среща?

За подаръците на-универсално ми се вижда -пъзел.

# 487
Относно финансовата подкрепа

Тъй като вече има някои проекти, които започнем ли ги няма връщане назад, въпросът с финансирането наистина е много важен.
Както вече  съм споменавала, мисля че трябва да търсим подкрепата на всички лица, фирми и институции от русенска община, защото става въпрос за нашите деца - децата на Русе. Имам някои идеи.
Подробности обаче едва ли е удачно да коментираме тук....

Лично аз за 8-ми няма да съм свободна преди обяд, но едва ли ще можем да се организираме всички по едно и също време...

# 488
  • Русе
Здравейте момичета,честита Ви Баба Марта,да сте здрави,румени, засмени и с пролетно настроение заредени  bouquet

Поздравления Лора за положения труд за изработването на мартеничките и за това че успяхте заедно с Духчето,Мона и Дидката да зарадвате дечицата.Гордея се с вас Heart Eyes
Аз нямах никаква физическа възможност да дойда,съжалявам за което. Sad

Мона,пъзелите на са удачни подаръци,заради дребните части които съдържат.Това бе и мнението на една от служителките в дома с които говорихме при посещението ни с Кабзи.Най-полезни биха били пижамки,лични пластмасови красиви чашки,евентуално лична козметика,бельо,книжка,дрешка,украшение за коса-ластик,диадема за момичетата...Играчките не са препоръчителни.Добре е подаръка наистина да е съвсем личен.
  За щанда-аз също ще дам няколко неща-дкупаж,рисувано стъкло...знаете какво мога.Може би и малко пролетни картички и рисувани яйца.
  У мен е файла със стикерите за ръчно изработените артикули.
Ще разпечатам няколко листа и ще ви дам да налепите.За нещата,изработени от децата в Брестовица ще направим отделни стикери.

Пак да питам...Някой да има излишни малки бурканчета от бебешки пюрета-от най-малките!!!Трябват ми за да сипя в тях бои и брокат за децата в Брестовица,за да не се тровят с лаковете Naughty
  Обещала съм на госпожата по труд и творчество да им дам.Утре-вдругиден ще говоря с нея кога ще са готови сувенирите им.
  Аз за срещи всякакви съм готова Hug само кажете Mr. Green

# 489
Говорех за подаръци за децата от карнавала ,а не тези в Брестовца
В др.русенска тем попаднах на това:
http://decatanaruse.forumi.bg/ai-vt31.html.
Да подадем вече нова информация?/аз не съм регистрирана,да гонаправи друг/

а за проектите дайте инфо на новия адрес,който направихме към темата и пратете парола на ЛС,защото все пак не можем да търсим спонсори без да обясняваме нищо.

Последна редакция: нд, 02 мар 2008, 16:29 от mona25

# 490
  • Русе
Мона не се отваря.Джаста аз имам от на Ганчев нямам от най-малките,ако не намериш други и нямаш свиркай

# 491

Деб ,мн.добре си го написала в др.тема!

Последна редакция: нд, 02 мар 2008, 18:23 от mona25

# 492
Ами мона25 предполагам Снежина говори за това, че ако се захванем да подаряваме подаръци трябва наистина да си имаме спонсори...все пак това са 90 деца.....и това е едно финансово обвързване в дългосрочен аспект...в смисъл всеки месец ще ни трябват някакви пари, а след карнавала не се знае коя ще е следващата ни акция.....Или примерно някой беше подхвърлил идея за това децата да се водят примерно на куклен театър, екскурзия и тн....За това ни трябват някакви постоянни приходи/дарения.

# 493
  • Русе
Тъй като утре е почивен ден и евентуално може да имаме гледачи ...ДА СПРЕТНЕМ ЕДНА СРЕЩИЧКА ИСКАТЕ ЛИ? По обичайното време на обичайното място?
  Хем ще обсъдим това-онова хем да пием по кафе по случай националния празник Mr. Green
   Които може да дойде може....

# 494
Аз съм за среща в най-скоро време.Така че,утре ме устройва.

Общи условия

Активация на акаунт