Примерна схема за захранване 5

• 58 618
  • 582
  •   1
Отговори
# 270
  • София
о, вие доста рано сте захранени, аз не те попитах.  Peace ами при това положение и при горният ти пост  май наистина е по-добре с глутена да продължиш Rolling Eyes

# 271
  • София
Нищо не помагаше и се наложи да прибегнем към ранно захранване!  Rolling Eyes
Ще видя и педи все пак какво ще каже на консултацията др месец!  Hug

# 272
Да попитам Embarassed
Как въведохте или мислите да въведете кромид-лук?
Аз съм си го записала за въвеждане след 3 дни(незнам дали не е много рано де),но незнам как да го предложа.
Питам,защото не давам готови пюрета,а всичко приготвям сама. Confused
Аз го дадох в супа преди 1 седмица като и яз и пюрета и супи правя сама! Hug Да попитам и аз нещо. Та малкия сега е на такъв режим: 7-8 кърма; 10 и 30 плод. пюре(50гр); 12,30-13 зеленч./месно пюре+2л АМ(150-180гр); 17-18 каша(безмл.)+плод+2лАМ(100-150гр);  19,30-20ч супа(100гр) и към 22ч кърмя за заспиване. Как ви се струва режима? Педи каза че вече трябва да сме на 4 кратно хранене а за сега не мога да го нпаравя ? И след като кърмя сутрин и вечер само (това е от 2 седмици) предполагам че е задължително  да има и още 2 млечни хранения или трябва да са общо 3 за деня?(последното го прочетох  в някое мнение тук).Малко стана объркано ама дано сте ме разбрали!  Hug

# 273
ами аз безмлечни плодови каши все не намирам,а искам да е с мляко,защото с вода не ги харесва.А не ми се цеди за всяка каша  Rolling Eyes  А банан и праскова съм въвела вече

# 274
  • София
ами аз безмлечни плодови каши все не намирам...
хм е при това положение, ти си знаеш най-добре Rolling Eyes

# 275
Нормално ли е такъв апетит newsm78 - синът ми яде сутрин пълната порция каша, която пише на опаковката ( в зависимост от кашата 130мл вода и 6 лъжици каша( ориз и царевица) -тази е млечна  или 160мл АМ и 5 сл каша ( просо) или да намаля малко темпото , за да не товаря храносмилателната система още в началото? Захранвам го от месец и половина.

Ситни пъпчици по коремчето ( не много) признак на някаква непоносимост към храна ли са?

Ако преди захранването е бил само на кърма, АМ след като се захрани предизвиква ли колики?

# 276
  • някъде там
За първи път ще пиша в темата,но мисля,че е подходящото място. Peace
Когато се замести едно ядене със зеленчуково пюре,какво става с кърмата и нейната стимулация? За сега първо давам да суче и после пюре. Плодовото го яде с охота,но зеленчуковото нещо не и понася.  Не че не и понася,просто не и харесва и плюе.Чудя се какво да правя.... Сина ми по това време беше само на АМ и сега съм в голяма чуденка. Какво ще ме посъветвате? Дали мога да дам някаква каша и каква ще ме посъветвате да е тя?  bouquet

# 277
Аз пък се чудя какво да въведа първо след месец,жълтъка или глутена?
Мисля,глутена! Какво ще ме посъветвате?

Глутенът е опасно да се въвежда рано (преди 6 м.), но ако се въведе късно (след 10-11 м.) може да е още по-опасно.
Разумните граници са 6-10 месец.

Жълтъкът се въвежда стандартно 6-9 месец, но в осъвременените схеми на захранване тендецията по-скоро е от 8 месец нататък. Счита се, че има по-добри източници на желязо от жълтъка.

аз да си повторя въпроса.
ако слагам АМ в пюрето мога ли да слагам и зехтин?
Мисля, че да, но все пак и Косе-Босе може да сподели нейното мнение.
Може. Има много рецепти (вкл. в чуждите схеми), в които зеленчуците се приготвят или само се овкусяват с масло и подходящи видове олио – после се добавя и АМ.
Не съм се интересувала в подробности, никога не съм давала АМ, но не виждам проблем. Доколкото знам, мазнина и АМ трудно се смесват заедно, но в пюре едва ли има значение.

# 278
  • София
И при нас дойде реда на глутена.  Wink Смятам да го въведа с овесени ядки. Въпросът ми е след това трябва ли поотделно да въвеждам ръж, ечемик, пшеница и ако да под каква форма - като ядки ли пак?  newsm78

# 279
  • София
Косе Босе,много благодаря!   bouquet

# 280
  • Пловдив
Аз взех една акаша на Хумана - бананова с глутен и мисля така даго въведа в най-скоро време. Мисля да добавям по малко към оризовата или друга каша без глутен и така постепенно да стигнем до цяла доза от глутеновата...дали добре съм се запътила  newsm78
И друго да питам за попарата трябва ли по отделно да въвеждам сирене, масло, сухари .... или мога наведнъж директно да предложа попара. До сега /да чукна на дърво/ не ми е отказала каквото и да е било ядене, всичко яде с апетит...
Ще съм благадорна да споделите с мен   bouquet

# 281
благодаря на всички   bouquet

# 282
  • София
Аз мисля да въведа глутена като сложа малко овесени ядки към каша безглутенова или да взема глутенова и да сложа 1,2 лъж от нея в безглутеновата! Peace
Но това след 3 седмици! Peace

# 283
Аз започнах вчера с глутена. Дадох преди обед 4-5 бебешки лъжички глутенова каша. Нямаше реакция и днес пак му дадох в 9.30 часа, но малко повече като количество. Мисля ако всичко е наред утре да му дам цяла порция глутенова каша, но вече за следобедното хранене  Thinking

# 284
След въвеждането на жълтъка колко често трябва да се дава?

Общи условия

Активация на акаунт