Примерна схема за захранване 5

• 58 668
  • 582
  •   1
Отговори
# 240
Аз в крайна сметка днес дадох малко масълце. Чудих се, чудих и се престраших.
А сега да ви питам, ако взема цял заек как е най-добре да го съхранявам-на порцийки във фризера, суров и после да го варя със зеленчуците. Или да го сваря и да го стерилизирам в бурканчета. Ако го стерилизирам-трябва ли да е пасиран и дали е проблем, ако бурканчетата не са пълни до горе. Защото ако напълня цяло бурканче, после, като го отворя не може да се изяде на веднъж.

# 241
merry_ch много мами от форума варят, пасират, замразяват във формички за лед, а после слагат кубчетата в торбички. аз не съм го пробвала, но ми изглежда най-практично , особено за месото.

# 242
Момичета, чудех се дали ни е време за пшеница? Или ни е рано? Имам храна за ядене с пръсти, която съдържа пшеница.

Освен това четох в "Какво те очаква през първата година", че от 9 месеца бебето има нужда и от хляб. Вие какво мислите?

# 243
  • Бургас
Rylie 9-10 м е добре да се въведе глутен....

asq82 месо само първия вид съм въвеждала като нова храна, за всяко следващо месо, просто изчаквам определена възраст, но не въвеждам като нова храна. От там на сетне считам месото за въведен продукт...../не броя рибата/

# 244
Благодаря за инфото за пюренцата,ще го посетя този Бейби ленд скоро.Вие преди обед давате ли плодово пюре,при положение,че нямате закуска от типа попара,кус-кус,ов.ядки и т.н.?

# 245
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
dunaika плод давам само следобед, но по дебелите книги, че може сутрин към 10.30 часа.

# 246
  • Някъде в мечтите си
Аз задължително сутрин давам плод и гледам да е пресен-предимно ябълка и банан,сушени сини сливи,когато нямам,разбира се и плодово пюре давам.Предлагам ги с бисквитки или овесени ядки.
Следобяд също давам плод/плодово пюре/.

# 247
аз да си повторя въпроса.
ако слагам АМ в пюрето мога ли да слагам и зехтин?

# 248
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Мисля, че да, но все пак и Косе -Босе може да сподели нейното мнение.

# 249
  • София
аз не виждам проблем Simple Smile когато му дадох масло, пюрето беше варен на пара картоф с АМ. не го смесих с готово, защото повечето от тях си имат някаква мазнина, за да не му стане много Peace

# 250
От кога могат да се дават бебешки бисквити? Те предполагам са без глутен newsm78

И още нещо за месото се сетих. Аз при захранването  горе- долу се ръководя от една швейцарска схема ( виждала съм я тук из форума преведена),  според която агнешкото и телешкото могат да се дават след 6тия месец, а тук преди няколко постинга прочетох , че тези меса се давали доста по-късно. На кого да вярвам и кога е "нормално" да се въведат агнешкото и телешкото ?

# 251
От кога могат да се дават бебешки бисквити? Те предполагам са без глутен newsm78
За безглутенови само на Хип се сещам.Другите все имат.Иначе към 6,5-7 месеца.Зависи кога си захранила.

# 252
Да питам и аз за тези бисквити безглутенови,малкият е захранен на 6,мога ли давам от тях преди да въведа глутен,и в кое меню да ги включа?

# 253
  • София
Аз взех преди месец от бисквитите на Плазмон безглутеновите и с тях замествам следобедното хранене  понякога като ги давам с плодово пюре! Те са доста тежички и мазнички Mr. Green имат си и масло и захар и мляко!

Имам въпрос: Взела съм едно пюре на Сънвал с  различни зеленчуци но виждам че има 3 % спанак и 3% пащарняк но аз до сега не съм въвеждала нито едно от тях! Мога ли да дам цяло пюре?
Онзи ден дадох едно пък в което имаше 1% домат но нямаше проблеми! 

# 254
  • София
това димяни което си дала и аз му давам но му бях въвела и двете неща по прицнип. едва ли след като са толкова малко количество е проблем де Thinking
elfljo аз му давах 2 пъти безглутенови бишкоти на плазмон, имат добавена захар и мляко. определено преживявам захарта, понеже досега само оризова каша е ял и нещо байгъняса детето от нея  Laughing
natalii аз лично не виждам проблем да му даваш безглутенови, аз поне давах такава каша и после открих и бисшкотите като вариант. въпроса е доколко те притеснява факта че имат захар и мляко- аз до скоро не му давах млечна каша, лично мнение Peace захранен е на 5 и малко месеца Peace за месото- пак лично мнение, телешкото и агнешкото ще му дам минимум след месец. сега бих дала заешко и пуешко, хапвал е само пилешко.

Общи условия

Активация на акаунт