Примерна схема за захранване 5

• 58 562
  • 582
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Да би да са херписи- на мен лично ми излизат от дете навсякъде около устата, даже по бузата съм имала, но не е свързано с храна? newsm78
Ами кожата е зачервена и като изсъхне се лющи,но той постоянно се лигави ,и го бърша.Предното петънце изчезна,като мазах с Бочко,но не ми е напрвило впечатление да е от храна
И Виктория има подобни лишейчета, питах доки онзи ден и ми каза че е вид дерматит /но не е старшно/ аз я мажа с крем Здраве и с един правен крем и отшумяват, после се появяват и така...и по други места има, по крачета, ръчички...

# 76
И Виктория има подобни лишейчета, питах доки онзи ден и ми каза че е вид дерматит /но не е старшно/ аз я мажа с крем Здраве и с един правен крем и отшумяват, после се появяват и така...и по други места има, по крачета, ръчички...
Но не е атопичен дерматит,така ли?То атопичният дерматит много широко понятие май Wink

# 77
  • Пловдив
Но не е атопичен дерматит,така ли?То атопичният дерматит много широко понятие май Wink
Ми не ми казах атопичен, незнам и аз, някакъв вид дерматид било...и аз не я питах с подробности. Също каза, че белите кожи са така, а Вики е с много бяла кожа като майка й и баща й  Mr. Green

# 78
Оказа се, че без да искам съм дала глутен на сина си ( от пюретата на хип "лека нощ" ) Мислех си ( ама съм тъпа!!!), че всичко, на което пише  от 4ти месец е без глутен и чак сега видях, че пюрето било с глутен. Какво да правя? Как да разбера дали не съм му навредила с тоя глутен толкова рано ( нямаше навършени 6м като дадох пюрето)?

# 79
Оказа се, че без да искам съм дала глутен на сина си ( от пюретата на хип "лека нощ" ) Мислех си ( ама съм тъпа!!!), че всичко, на което пише  от 4ти месец е без глутен и чак сега видях, че пюрето било с глутен. Какво да правя? Как да разбера дали не съм му навредила с тоя глутен толкова рано ( нямаше навършени 6м като дадох пюрето)?

Една мама и тя беше дала,но при нея етикетът беше объркан.Следи за реакции,нищо не можеш да направиш,дано да няма.Не се паникьосвай,друг път чети внимателно,защото майките наистина пропускаме някои неща,нали все бързаме Simple Smile

# 80
[
Една мама и тя беше дала,но при нея етикетът беше объркан.Следи за реакции,нищо не можеш да направиш,дано да няма.Не се паникьосвай,друг път чети внимателно,защото майките наистина пропускаме някои неща,нали все бързаме Simple Smile

Какви са реакциите? Аз дадох пюрето преди около 10 дни. Не съм забелязала нищо обезпокоително.

# 81
[

Какви са реакциите? Аз дадох пюрето преди около 10 дни. Не съм забелязала нищо обезпокоително.
Мисля,че след като 10 дни не е имало реакция,значи няма страшно.Не давай повече докато не навърши поне 6 месеца,аз даже още не съм давала глутен Peace

# 82
Сега пък слузесто ако и сякаш обривче по дупето  Sick И с морков няма да захраня  smile3511. Може би ще пробвам с картофче или ябълка след като отшумят признаците на алергия. Възможно ли е да е алергична към морков? Този беше екологичен. Домашно производство на баба. Пък и съм давала преди около месец морков около 10-15 грама. Повече не щя диването. Ще станем на 8 месеца скоро, а сме въвели само тиква. Моля ви, ако някой помни колко време след алергична реакция може да се даде пак същия зеленчук (зеленчукът, от който се предполага, че е получена реакцията) да пише. Срещнах я някъде в библиотеката тази информация, но съм забравила. Хубав следобед!

# 83
  • София
elfljo,аз дадох такава каша с объркан етикет на която ясно с червени букви пишеше, че  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН #2gunfire оказа се ЧЕ #2gunfireкакто и да е.... нямаяше проблеми  а изяде 160 гр Peace Дано и при вас е така  Praynig
Аз иначе смятам да започна да давам към 7 мес и половина,8 Peace

Ние сме с себореен дерматит и на едната бузка през няколко дни се появява едно петънце червенко с малки пъпчици! Мажем с Топиалис balsam-krem  на SVR  Peace и така минава за 2 дни Peace

# 84
Ние сме с себореен дерматит и на едната бузка през няколко дни се появява едно петънце червенко с малки пъпчици! Мажем с Топиалис balsam-krem  на SVR  Peace и така минава за 2 дни Peace
Димяни,вашият дерматит има ли нещо общо с храненето на малкият,или не?

# 85
  • София
Натали,дерматита не се знае от какво е!
Дерматоложката я попитах на какво може да се дължи и тя каза,че много може да са причините но че не е опасно и ще го израсте! Peace
Е мазане,му е майката но този крем е медицинска козметика и не може да навреди!
Преди него баче мазахме няколко дни с правен крем който за съжаление имаше малко кортиков стероид но благодарение на педитърката ми стигнахме до там! Тя все ми казваше: Нищо му няма!  #2gunfire
Сега обаче са ни ограничени някои храни като банан,домат,и всичко друго което не расте в БГ!

# 86
Натали,дерматита не се знае от какво е!
Дерматоложката я попитах на какво може да се дължи и тя каза,че много може да са причините но че не е опасно и ще го израсте! Peace
Е мазане,му е майката но този крем е медицинска козметика и не може да навреди!
Преди него баче мазахме няколко дни с правен крем който за съжаление имаше малко кортиков стероид но благодарение на педитърката ми стигнахме до там! Тя все ми казваше: Нищо му няма!  #2gunfire
Сега обаче са ни ограничени някои храни като банан,домат,и всичко друго което не расте в БГ!
Ами той малкия яде банан,може от него да е при нас.Неговият лишей е под устната и ми е трудно да го държа сухо мястото и да мажа,защото се облизва.Аз мажа с крема на Д-р Таис Wink

# 87
Сега пък слузесто ако и сякаш обривче по дупето  Sick И с морков няма да захраня  smile3511. Може би ще пробвам с картофче или ябълка след като отшумят признаците на алергия. Възможно ли е да е алергична към морков? Този беше екологичен. Домашно производство на баба. Пък и съм давала преди около месец морков около 10-15 грама. Повече не щя диването. Ще станем на 8 месеца скоро, а сме въвели само тиква. Моля ви, ако някой помни колко време след алергична реакция може да се даде пак същия зеленчук (зеленчукът, от който се предполага, че е получена реакцията) да пише. Срещнах я някъде в библиотеката тази информация, но съм забравила. Хубав следобед!

Не знам какъв точно е случаят с нежеланието да изяде повече от 10 гр. на едно хранене. При нас обаче се получи същото. Ядеше малко, даже в един момент започна да пищи само като и вързвам лигавника или ме види с чинийката да се приближавам. Оказа се, че бебе предпочита храната да не е пасирана. Сега ядем картоф, морков, тиквичка на пара, намачкани с вилица. Опитай, може повече да се хареса.

Успех!!! Peace

# 88
  • София
Спанак и броколи на каква възраст се дават?

# 89
Броколи дадох като четвърти зеленчук след картоф, морков, тиква, бяхме на около 7 месеца, спанак тепърва ни предстои да дадем. Захранени сме на 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт