Примерна схема за захранване 5

• 58 636
  • 582
  •   1
Отговори
# 360
благодаря ти Димяни.  bouquet в сайта на Нестле й е обърнато по-специално внимание и пише, че е за диарии, но на самата каша не пише нищо особено. добре, че попитах тук, няма да я давам

# 361
Да попитам това реакция от храна ли е-днес в акото видях малки и много, тъмно кафяви нишки,като кончета ?И друг път съм виждала,но по- малко.Вчера дадох за първи път пюре от сливи newsm78

# 362
А от каква възраст мога да предлагам черешки от компот?
Ако компотът е със захар не бих дала преди годинка. PeaceИначе ние имаме диабетик в семейството и давам на Алекс от неговите компоти по едно,две плодчета.

# 363
  • София
Тук има интересни нещица:     http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=7941

Последна редакция: нд, 02 мар 2008, 18:56 от Димяни

# 364
Момичета,да ви попитам за копривата.Мога ли да я давам вече като супичка или някаква каша с ориз? newsm78 Вече съм му давала спанак,но копривата ме притеснява,заради тези мъхчета...

# 365
А от каква възраст мога да предлагам черешки от компот?
Ако компотът е със захар не бих дала преди годинка. PeaceИначе ние имаме диабетик в семейството и давам на Алекс от неговите компоти по едно,две плодчета.

Simple Smile Без захар е, обаче не знам самият плод за каква възраст е подходящ предвид, че суров е газообразуващ. Thinking

# 366
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета,да ви попитам за копривата.Мога ли да я давам вече като супичка или някаква каша с ориз? newsm78 Вече съм му давала спанак,но копривата ме притеснява,заради тези мъхчета...
Но тя нали се претърква между ръцете или поне майка ми така я прави.

# 367
Но тя нали се претърква между ръцете или поне майка ми така я прави.
Да,претърква се и се попарва,но нз и дали е подходяща за тяхната възраст! newsm78

# 368
Да попитам това реакция от храна ли е-днес в акото видях малки и много, тъмно кафяви нишки,като кончета ?И друг път съм виждала,но по- малко.Вчера дадох за първи път пюре от сливи newsm78
Някой нещо да знае?

# 369
Някой нещо да знае?
Къде точно си ги видяла тези нишки?? newsm78

# 370
Момичета, моят въпрос е доста  елементарен, като гледам всички сте вече на "сериозно" папане, но ми гръмна главата от информация и реших да се допитам до вас. Значи - синът ми го захраних 3 дена преди да навърши 5 месеца (дотогава - изключително кърмен). Захраних го с тиква/картоф( тук знам, че е и първата ми грешка, защото се захранва с еднокомпонентно пюре, нооо така се случи) и за 6 дена успешно достигнахме до 1/2 бурканче от 125 гр. Давам му го след кърма (така ли трябва?) На 7-ия ден въведох морков - 3 лъжички към старото пюре. И сега става страшно, защото незнам какво да правя - да увеличавам моркова,за сметка на старото ли? Ами чувала съм,ч е не се дава никога САМО МОРКОВ, защото бебето щяло да стане жълто....ми то има чисти моркови на повечето марки newsm78 newsm78 Или пък да премина към картоф/морков само? Като съм тръгнала със зеленчуци, колко време трябва да сме само на зеленчуци, и ВСИЧКИ ли трябва да ги въведа (например от асортимента на ХИп?)  За количеството на пюрето няма да питам - смятам да не го насилвам, и да яде колкото си иска, не целя да замествам хранене.

Според вас, кой е най-щадящият вариант за следващия елемент - каша, месни пюрета или плодови. МИсля, че около 6-ия месец ще преминем към следващия етап, но кой вариант да избера?

Извинявам се за подробното обяснение, но се надявам ако видите някаква грешна стъпка да ми кажете Embarassed Embarassed

Aз да повторя въпросите Rolling Eyes

# 371
В акото,днес два пъти.По принцип последните два дена се изхожда много трудно,и съм чела че може да са и от това кървавите нишки,но си мисля,че може и да е от храна.Нова храна е пюре от сливи,което дадох вчера.

# 372
В акото,днес два пъти.По принцип последните два дена се изхожда много трудно,и съм чела че може да са и от това кървавите нишки,но си мисля,че може и да е от храна.Нова храна е пюре от сливи,което дадох вчера.

Според мен е от пюрето от сливи-то нали си е тъмно синьо,възможно е тези кафеви нишки да са от него. Peace

# 373
  • София
имам въпросчета към по опитните - вече захранили мами-моля пишете! Praynig
мами, колко време и как се сахранява отворено пюре - мога ли да дам и на следващия ден?
по колко време въвеждате даден плод или зеленчък?
до колко дни стигае до 1/2 пюре?
мога ли днес да дам тиква а утре картоф ... после плодово пюре и пак да се върна към зеленчуково?
колко време след пюретата започнахте с кашите?
БЛАГОДАРЯ!!!

# 374
Момичета, моят въпрос е доста  елементарен, като гледам всички сте вече на "сериозно" папане, но ми гръмна главата от информация и реших да се допитам до вас. Значи - синът ми го захраних 3 дена преди да навърши 5 месеца (дотогава - изключително кърмен). Захраних го с тиква/картоф( тук знам, че е и първата ми грешка, защото се захранва с еднокомпонентно пюре, нооо така се случи) и за 6 дена успешно достигнахме до 1/2 бурканче от 125 гр. Давам му го след кърма (така ли трябва?) На 7-ия ден въведох морков - 3 лъжички към старото пюре. И сега става страшно, защото незнам какво да правя - да увеличавам моркова,за сметка на старото ли? Ами чувала съм,ч е не се дава никога САМО МОРКОВ, защото бебето щяло да стане жълто....ми то има чисти моркови на повечето марки newsm78 newsm78 Или пък да премина към картоф/морков само? Като съм тръгнала със зеленчуци, колко време трябва да сме само на зеленчуци, и ВСИЧКИ ли трябва да ги въведа (например от асортимента на ХИп?)  За количеството на пюрето няма да питам - смятам да не го насилвам, и да яде колкото си иска, не целя да замествам хранене.

Според вас, кой е най-щадящият вариант за следващия елемент - каша, месни пюрета или плодови. МИсля, че около 6-ия месец ще преминем към следващия етап, но кой вариант да избера?

Извинявам се за подробното обяснение, но се надявам ако видите някаква грешна стъпка да ми кажете Embarassed Embarassed

Aз да повторя въпросите Rolling Eyes
1.Да,по-добре е след кърмене да даваш пюрето.
2.Може да увеличиш моркова за сметка на въведеният друг зеленчук.
3.Не се притеснявай-за да стане кожата оранжева трябва системно всеки ден детето да яде моркови и то в доста по-големи количества от това,което трябва да изяжда твоето дете в момента.
4.Поне месец давай само зеленцучи и след това премини към плод или кашаи чак след това месото.

Общи условия

Активация на акаунт