клиника Щерев

• 789 739
  • 6 728
  •   1
Отговори
# 2 220
  • Gone with the wind
Cherr-y, звъняла съм само за резултати от изследвания, които ми е назначила да направя веднага. Тя така ми е казвала - да звънна, да каже дали има нещо притеснително (че да ходя на място да видим какво ще правим), или да знам да дишам спокойно. Естесттвено, че ако ме заболи нещо или има нещо притеснително няма да разчитаме на телефона  Simple Smile

# 2 221
  • София
Е, хайде сега. Недей да обобщаваш по този начин!  Naughty  Tired
Знаеш ли как болят контракции та говориш така и правиш сравнение?
Моето раждане от изтичането на водите до излизането на бебето беше точно час и 45 минути. Имах точно 6 болезнени контракции, между които имаше паузи, в които нямаше НИКАКВА болка. На другия ден коремът ми се беше напълно прибрал и ме наболяваха само трите малки външни шева, ходех си без проблем за разлика от оперираните момичета, които дни наред не можеха да се изправят като хората и се чудеха как да си гушнат бебетата, че да не им опират в шевовете на корема.
В твой стил аз пък мога да кажа, че никога доброволно няма да легна под ножа, защото секциото си е коремна операция, а не порязване на пръстчето. Не искам да ме режат, не искам белези.  

Дайте да не обобщаваме и да не говорим подобни неща, защото тук четат много бременни момичета. Да ги оставим сами да си направят избора.

Изказвания като
Болката от секциото не е никаква сравнение с тази на контракциите. Радвай се, че ще раждаш секцио. Никога няма да родя нормално (поне аз така мисля).

са нередни, още повече, че не са базирани върху личен опит.

Сравнение между двата типа раждане може да прави само някой, който е родил и нормално, и секцио. При това сравнението пак би било напълно субективно. Това, че Хикс е родила нормално или секцио и не е имало, или е имало, проблеми и усложнения, не значи, че и Игрек ще роди така. Всичко е до тяло и до организъм.

Не изкарвай нормалното раждане като някакъв нечовешки ужас, защото не е. Ако беше, човечеството нямаше да оцелее толкова хиляди години.

ПП: три пъти съм получавала интеркостална невралгия. Хиляда пъти по-болезнена е от раждането.

Зимна роза, ти не знаеш моето раждане как в било. Изказа се неподготвена. Базира се ама точно върху мой опит. Първо аз раждах и по двата начина и не ми казвай дали знам какво са контракции, повярвай ми знам от 2 през нощта до 11 сутринта съм била с тях, а не с 6 контракции като теб. Без упойка и каквито и да било обезболяващи. Другото нещо, не съм легнала по мое желание под ножа, а така се наложи, поради падане на тоновете на детето ми, иначе си бях за нормално раждане, защо мислиш седях с тези контракции 9 часа?! Това, че някой се се е влачил след секцио не значи, че всички са така. Аз нямах проблем със ставането и с болката след секциото, имах проблем с контракциите и болката от тях. Всеки си е строго индивидуален и не може да ме критикуваш какво мога да пиша и какво не. Това е форум, в който всеки си казва мнението, а не мисля, че аз съм казала каквото и да било плашещо. Все пак една жена като забременее ако я е страх от раждането да е мислила на време. Мен не ме е било страх и в болницата отидох с усмивка и след раждането (независимо, че беше нормално и секцио) пак си бях с усмивка. Всяка жена трябва да мине през това за да разбере как се става майка. Не е лесно, колкото и грубо да звучи. Твоето раждане също не е било лесно. Не стряскам никой, просто не мисля, че някой трябва да си мисли, че това си е ей така щрак с пръсти и всичко приключва. 

# 2 222
  • София
Здравейте,
искам да ви попитам няколко неща:
Може ли да се следи човек само в Щерев? Издават ли си всички необходими документи накрая-направление за хоспиталиция, обменна карта и пр., с които да може човек да иде да ражда и другаде, в случай на нужда? Какво става, ако тръгне раждане преди да са издадени тея документи? Има ли проблем да те приемат в държавна болница , смисъл негативно отношение-чувала съм, че може да те отпратят да си ходиш където са те следили..? И друго-дават ли болнични в Щерев, има ли проблем в това отношение? Тези пакети за проследяване кога се закупуват, или на части се плащат? Изобщо, нещо ми е мъгла. Иначе, аз съм в ранна бременност при д-р Андреева. Благодаря ви предварително  bouquet
Може само да се следи. Имам приятелка, която само там си следеше бременността и после си взе всичко и отиде да ражда в МД ако не се лъжа. Дават всички необходимо дпкументи. За негативно отношение, то май във всяка държавна го има, но и зависи от лекаря на който ще попаднеш. Да може да си плащаш за всеки преглед на момента, тези пакети не са задължителни.

# 2 223
  • София
Момичета, някоя от вас ходила ли е на мамолог в Щерев, понеже виждам, че в новият ценоразпис фигурира и мамолог вече?! newsm78 newsm78 newsm78

# 2 224
  • София
Аз бях на мамолог през март в Щерев. За съжаление не му запомних името.
Чаках кифлите на рецепция да сетят да му кажат, че има пациент около 40 минути, след което се самопоканих в кабинета, щото то голямо фръцкане падаше по коридорите на все още новата сграда Mr. Green
Стандартен ехомамографски преглед, нищо особено като впечатления не мога да изразя.

# 2 225
  • София
Мерси! Аз не бях обърнала внимание, че има. Явно е от отдавна щом казваш още март. Мисля и аз да звъня тия дни за час. А до кифлите на регистратурата, офф има бая смотани там....

# 2 226
И аз съм имала случаи на по-трудно свързване с Ганева, но, в крайна сметка, съм успявала или съм ходила на място ако съм преценила, че е спешно. Не ме е връщала, а само веднъж ме прие друг лекар. На мобилния си отговаря, връщала ми е и обаждане.

# 2 227
  • Gone with the wind
Имам едно въпросче за записът на тонове - предварително ли се записва и колко време трае?
Миналият месец д-р Ганева ми казе, че от този започваме със записите, но чак сега се замислих - преди прегледа при нея ли трябва да ида  newsm78

# 2 228
  • София
Да, преди прегледа са поляга за тонове. Не се записва час. Аз ходех 40 минутки преди преглед, т.к. обикновено трябваше да изчаквам някого преди мен+още 20-ина минути за моите тонове. Не зная дали в новата сграда не разполагат с още някой допълнителен апарат, та може да отнема по-малко време сега  Hug
уф, че ми домиле... Grinning

# 2 229
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте!
Да ви попитам ..., когато сте си следили бременността в клиниката: ходили ли сте на допълнителни ФМ при Марков, Томова или във "Фемина" например?

# 2 230
  • Gone with the wind
Beeps, благодаря!
la vida loca, можеш да отидеш на ФМ където си поискаш - според личните ти предпочитания за специалист или клиника

# 2 231
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 ku4o, благодаря за бързия отговор Simple Smile Аз май нещо не си зададох правилно въпроса  Embarassed Гледам, че в платения пакет са включени ФМ в 11-13 и 20-23 седмица ... Мисълта ми беше - доверихте ли се само на тях или се "презастраховахте" и с ФМ при други лекари?

# 2 232
  • Gone with the wind
Аз не виждам защо трябва да засичаш ФМ на няколко места, освен ако няма някакви индикации за проблем. Ако предпочиташ Марковс напр. за ФМ не е необходимо да заплащаш пакета (няма смисъл да плащаш 2 пъти за 1 и също) - аз си плащам всеки преглед поотделно.

# 2 233
ku4o, благодаря за бързия отговор Simple Smile Аз май нещо не си зададох правилно въпроса  Embarassed Гледам, че в платения пакет са включени ФМ в 11-13 и 20-23 седмица ... Мисълта ми беше - доверихте ли се само на тях или се "презастраховахте" и с ФМ при други лекари?

Напълно достатъчни са двете фетални - има още една в 30+ г.с., аз ходих на нея (в Марковс), но не беше особено информативна, а и бебето е голямо и не може да се огледа вече добре. Така че първите две фетални, особено втората, са по-важни, според мен, а третата е необходима само при показания от предишните две. А иначе изобщо няма нужда да правиш фетални на няколко места - ще видиш, че е излишно, а и към края на бременността прегледите зачестяват и чак ти писва от консултации и ехографи Peace

# 2 234
  • София
la vida loca Когато аз трябваше да ходя на ФМ нямаше още в Щерев и ходих при Марков. Много съм доволна, но единственото, което не ми харесва е чакането. Ако часа ти е за 11 може да влезнеш и в 11и40. След като в Щерев правят може и само там да си ходиш, но ти си прецени. Аз ходих само на една ФМ тази между 19 и 23 седмица ако не се лъжа беше, не смятам, че е необходимо да се ходи на ранна, късна и т.н.
ku4o тонове не се записват, но аз никога не съм ходила и по-рано заради тях. Отивах си за прегледа направо и първо ходех на тонове и после преглед, но това е както се разбереш с доктора ти. Аз никога не съм имала час при моята лекарка, разбирахме се за определена седмица и когато аз искам отивам, поне при мен беше  така.

Днес звъннах и си записах час за мамолог и другата седмица на 2 ще ходя. После ще споделя мнение как е било. Прегледите са само вторник и четвъртък след обед.

Общи условия

Активация на акаунт