клиника Щерев

• 796 687
  • 6 728
  •   1
Отговори
# 6 570
  • София
Адри, защо не отидеш на консултация и във МЦ Фемина преди да направиш биопсията? Там знам, че също са добри във феталните изследвания. На д-р Кременски също може да му се вярва, поне според мен.

Аз не бих вярвала на Сигридов, предвид това че клиниките са конкуренти и всеки гледа да каже нещо лошо за другия. А за кръвта до щатите мисля, че пътува за 2 дни, защото Биляна ми е казвала че ги изпращат във специални контейнери със DHL.

# 6 571
Адри, ХБ си носи някакъв риск, дори малко по-висок от АЦ, освен това има по-висок риск материала да е малко/неинформативен. Няма проблем с транспорта на кръвта при кръвния тест, там единствения минус е цената, но си струва защото не се застрашава бебчо.

# 6 572
  • София
Нямам много време за консултации, защото хорионбиопсията се прави до края на 13 седмица, а аз съм в средата. Буквално 2-3 дни имам. Изпусна ли, ще трябва да чакам още 3 седмици за амнио, което се прави чак след 16-та.
Иначе колкото и мнения да получа, винаги ще остане съмнение, ако не направя тест. Четох статии на Кременски и на Марков за нухалната транслуценция. Всички казват, че 2.5-3.0мм са гранични и високи стойности, а при мен е 3.1. Едва ли ще ми кажат, че нямам никакви поводи да се притеснявам.
В Щерев ме гледаха на два апарата. Седях близо два часа. Накараха ме и да се разхождам, за да се размърда бебето и да могат да премерят пак. Замериха го пред мен поне 15 пъти от всякакви възможни ъгли. А и с просто око се вижда, че е увеличено в сравнение с примерните снимки на нормална НТ.

Чух се и с д-р Савова. Тя ми препоръча да избера биопсията пред кръвния тест, въпреки че очаквах точно обратното. Утте в 11 часа отивам да ме боцнат и дано всичко е наред  Praynig

# 6 573
  • София
Такааа. Идвам за съвет и приятелско рамо да подсмърчам...
Днес бях на БХС при д-р Чавеева. Първо ме гледа нейният помощник (не разбрах името, но ми направи много добро впечатление), а след като той откри нещо притеснително, повика и нея. Гледаха ме и двамата, в два различни кабинета на два различни уреда. Грешка явно няма. Това, което установиха е увеличена нухална транслуценция - 3.2мм при нормална стойност до 3мм.
Резултатите от самия БХС са добри - 1:1650 вероятност за Даун (при гранични притеснителни стойности под 1:250), но явно този показател на нухалната транснещоси притесни Чавеева, защото ми препоръча да направя хорионбиопсия, амниоцентеза или кръвен днк тест.
Сега въпросът ми е - някоя от вас подлагала ли се е някое от тези изследвания в Щерев и кое от трите ми препоръчвате да избера?
Сега прочетох какво се е случило с теб. Същото беше и при мен само , че НТ 2,9мм. На ма мен, обаче нищо не ми препоръча. Изплаших се и отидох при друг доктор, той видя проблем със сърцето. Това го потвърди и трети. Казаха ми задължително амниоцентеза или хориална биопсия. Аз не вярвам на кръвните и затова направих амниоцентеза . Кръвното изследване не е диагноза и ако излезе положителен резултат от кръвното, трябва задължително да се потвърди от инвазивно изследване иначе няма да направят аборт. Увеличената НТ сочи за проблем със сърцето. Отиди и направи още един преглед при друг специалист.

# 6 574
  • София
Адри, стискакм палци,  за колко време ще са готови резултатите?

# 6 575
  • София
LINA, в крайна сметка какво се случи при теб? Хорионбиопсията и амниоцентезата хващат ли проблемите на сърцето? При мен със сърцето не видяха нищо притеснително уж...

# 6 576
Както вече съм казвала и при нас имаше проблем със сърцето(маркер за Даун) не мисля,че преди 17-18 седмица могат да го засекат.Лишото е,че и в 22-23 не го бяха видели и случайно на друг преглед,друга лекарка го видя.Аз отказах амниото,защото вече бях в доста напреднала бременност и решихме,че каквото и да е,ще го гледаме с много любов.Слава Богу,нямаме Даун.Та мисълта ми е,че понякога виждат нещо,което го няма,а не виждат нещо,което има.Направи друг преглед при друг специалист и обсъдете ситуацията.Препоръчвам ти Панайотова от Надежда,кажи и,че е спешен случай и няма да те върне.Пиши ми на лични за координати,ако искаш

# 6 577
Адри, стискам много палци за успех, дано всичко е наред!  Само за да си спокойна ще ти кажа че не е точно така - наистина над 3 е високо, но НЕ се гледа просто като стойност, а спрямо обобщени показатели за размер на плода. Така че има случаи в който 3.2 може да бъде нормален резултат. Освен това при прекарана от майката вирусна инфекция също може да е увеличен размера, което се израства. Така че не са абсолютни неща, желая ти много хубави резултати  Hug

# 6 578
  • София
Освен това при прекарана от майката вирусна инфекция също може да е увеличен размера, което се израства.

Ето това нямаше кой да ми го каже, макар и да съобщих още преди прегледа, че до предната вечер съм била с 38.5 градуса температура след тежък вирус и дори попитах дали вземането на парацетамол няма да се е отразило на кръвните показатели...

Така или иначе, отивам утре да пусна теста, за да ми е мирна главата и каквото сабя покаже.

# 6 579
  • София
Тези две изследвания не хващат проблемите на сърцето. Хваща ги доктора на феталния преглед. Видя се още в 13-та седмица. Просто тази течност, може да е показател за сърцето. Над 2.5 се смята извън норма, нищо че пише до 3мм

# 6 580
За мен е най-сигурна феталната ехокардиография.

# 6 581
  • София
За мен е най-сигурна феталната ехокардиография.
Така е и аз я чакам ... още 10 дни и съм при д-р Велковски

# 6 582
  • София
При мен има нов обрат. Отидох днес за хорионбиопсия. Сложиха ме да легна, огледаха ме и Чавеева каза, че няма да ми я прави, защото просто няма как да заходи. Плацентата ми е така разположена и така силно кръвоснабдена, че рискът бил много голям и не се наема да я направи.

Оставало да реша дали искам кръвни изследвания или ще си чакам следващата фетална в 20 седмица.

За изследванията ще реша до ден-два, но междувременно се чудя при кого да ида на втора консултация и къде да си запиша часове и за следващата фетална морфология и фетална кардиофия, освен в Щерев. Искам да имам повече от едно мнение.

# 6 583
  • София
д-р Михова в Надежда, обясни че имат съмнения за проблем, няма да те върне.
за сърцето д-р Маринов, пак в надежда, може и в 3 градска, цената е еднаква.

# 6 584
Аз ти писах за Панайотова от Надежда, преди нея бях при,Стратиева и една от Фрмина(забравих и името)при Василев и Виденов от Шейново и всички те не видяха проблем на сърцето.Отидих случайно при Панайотова и веднага,като ме погледна ме попита,какво са ми казали за сърцето.Останах като попарена,до тоя момент,никой нищо не беше видял.Нейната специалност е фетална морфология и е преди всичко човек.Сега работи в Надежда и знам,че с Михова гледат "специалните случаи"

Общи условия

Активация на акаунт