клиника Щерев

• 789 438
  • 6 728
  •   1
Отговори
# 2 280
А аз тръпна в очакване и надежди да направят неонатологичното, но засега, по данни от форума им, няма такива перспективи  Sad На 11-ти съм на Отворени врати и ще питам за това, както и за други въпроси, които ми изникнаха докато четях темата. Ще споделя наученото след това.
Честно да си призная, сега много ме е страх да не се окаже прехвалена работата. Толкова суперлативи, така се изпълних с желание там да протече раждането ми, че сега ме е страх да не се разочаровам от клиниката и лекарите. Дано не стане така!

А в цената на раждането включват ли се прегледи на родилката и бебето след раждането? Четох, че в Токуда имат даже 2 такива прегледа в цената.

# 2 281
А в цената на раждането включват ли се прегледи на родилката и бебето след раждането? Четох, че в Токуда имат даже 2 такива прегледа в цената.

Да, включват се пълно обгрижване на майката и бебето - включително прегледи на бебето, изследвания (ако е необходима и терапия) и задължителните имунизации, а по отношение на майката - прегледи, тоалет, смяна на превръзката (при секцио) и т.н. Peace

# 2 282
  • София
Преглед има за родилката, за бебето- само тези веднага след раждането. Няма последващ преглед след месец както в Токуда, но там е многопрофилна болница все пак. В сайта си пише какво влиза в цената.
Поне аз не виждам какво ще те разочарова толкова от болницата и лекарите, с малки изключения, които са дискутирани тук.

# 2 283
  • София
На здравите деца няма какво толкова да се изследва. Бъдете позитивно настроени към своето бебе, мислете за него като здраво и прекрасно, какво още не се е родило и всички искат да си изследват децата-пакети, проследявания, пара и въздух под налягане за напълно здрави деца. Има си няколко изследвания по стандарт, които се правят и това е. Не разбирам защо родителите яростно се натискат току що родените им деца да бъдат изследвания до дупка и за всичко  (не става дума за недоносени деца). В клиниката има неонатолог, знае си работата. Ако детето е доносено и здраво, няма какво толкова да се гледа. Ако не е негов педиатър един месец след раждането няма какво да му прегледа толкова.
Не бъдете родители-черногледци.

# 2 284
Не бъдете родители-черногледци.

Подкрепям напълно! Peace

Иначе мога да допълня, че ако и минимален повод за притеснение относно здравето на бебчето - например при жената, с която делихме стаята в Щерев, нейното бебе имаше повишени левкоцити при стандартните кръвни изследвания, симптом на евентуална инфекция - се действа адекватно. В конкретния случай на детето му бяха изписани и вливани антибиотици - и понеже знам, че сега ще се писне как може антибиотици на новородено и т.н., ще кажа - явно може и явно трябва. Именно защото новородените са много крехки и всяка инфекция трябва да бъде преборвана навреме. Бебчето, за което говоря, за протокола, се развива чудесно и не е боледувало след това Peace

# 2 285
е знам дали всичкото това поучение беше по повод на моя пост... Но да обясня, че питах за включени прегледи след изписването. Beeps   е отговорила. Благодаря!
Що се отнася до изследванията - да не се хващаме за гушите, но всеки си има виждания по въпроса и мисля, че не е редно да се раздават съвети в това отношение точно. Има лекари, които ще преценят, както и нормални родителски страхове дали бебето ще е добре. Нека се въздържаме от упреци и да смятаме, че нашите собствени гледни точки са перфектни и трябва да станат общовалидни!  Peace
А за разочарованията, за които писах, че ме е страх- досега все така е ставало като са ми хвалили нещо и аз тръгвам с много очаквания. Затова ме е страх да не се окаже прехвалена работа.  Blush

Има ли мами с термин към края на ноември след вас?

# 2 286
  • София
Не, постът не е насочен към теб, а защото много жени изпадат в състояние да искат веднага след като се роди детето да бъде изследвано с някакво свърхспециално внимание. След това имат по два педиатъра- един само да измерва теглото и един частен. Въобще не си смятам възгледите за перфектни, но майки около мен прекарват майчиството си в паника дали са нормални здравите им деца.
Иначе за самата болница, конкуренцията от частни клиники вече е толкова голяма, е е нормално да имаш големи очаквания. Щом си решил да изхарчиш едни пари трябва много да се постараят, за да те спечелят,където й да е.

# 2 287
  • София
По повод бебето с повишените левкоцити- нали скоро констатирахме, че в Щерев явно всички се раждат с повишени левкоцити и им правят антибиотични вливания...
Съгласна съм, или поне се надявам, при някакви съмнения от Щерев да дават съвет за специализиран преглед на новороденото, иначе грижата от неонатолог е достатъчна за няколкото дни в болницата.
Сега гледах сайта на Токуда- какво му изследват на това бебе за 600 лева?!?!

# 2 288
По повод бебето с повишените левкоцити- нали скоро констатирахме, че в Щерев явно всички се раждат с повишени левкоцити и им правят антибиотични вливания...

Е, чак пък на всички? Моето и още едно бебе, родено на същия ден с моя бебок, бяха ОК и не са им правили вливания, така че явно не е едва ли не профилактично при всички новородени...

За Токуда - уау!, 600 лв Stop

# 2 289
Нашия се роди без никакви проблеми. Веднага идва неонатоложка или каквато е там (може и да греша), преглежда го, правят необходимите изследвания. При нас всичко беше наред, дори не е имал бебешка жълтеница.  Wink

# 2 290
  • София
Моят също беше с високи левкоцити и имаше антибиотик, след това е лината му педиатърка потвърди, че са били високи и за лечение. Все пак там се раждат много бебета от бременност след инсета и ин витро, проблемни и с много хапчета.

# 2 291
Здравейте, аз се следя в Щерев от самото начало и съм много доволна. Не съм плащала пакет, всеки път си плащам. Там ще раждам, ако всичко е по план, това трябва да е през Октомври.

# 2 292

Е, чак пък на всички? Моето и още едно бебе, родено на същия ден с моя бебок, бяха ОК и не са им правили вливания, така че явно не е едва ли не профилактично при всички новородени...

За Токуда - уау!, 600 лв Stop

Не всички!  Naughty
Моето дете не беше със завишени левкоцити и изобщо беше си в перфектно здраве !

# 2 293
  • София
Айде, да се редактирам на "доста", че да избегнем тоя чейн от постове Hug. Peace

# 2 294
Фермина Даса , би ли споделила цената на  прегледа? Аз ще се следя чак след 7-ми месец там, но да съм подготвена за цената. Ти при кого се следиш, доволна ли си ?

А за Токуда тези 600 са за престоя и грижите по бебето. Но направо се ужасих от обирджийството там. ДОри за инжекциите пишат цена и в скоби БЕЗ ПОСТАВЯНЕТО! Пари ти взимат дъх да си поемеш там. Паркингът даже не е безплатен, нищо, че си пациент на болницата... кошмар! Ама като може да не издържа до 36седмица и ще ми е някакъв вариант.  Sad Макар и краен, все пак няма какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт