Търся донор на яйцеклетка-дайте съвет.

• 106 421
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
При процедурата по даряване може и да се умре (не ме питайте за подробности, не съм се интересувала)...

Мдааа, това изказване ми хареса. //Ние тук стотина жени живеем 2ри, 3ти, та до 7ми живот след пункция...// Можеш да умреш, ако правиш нелегален аборт, ако си в нормална клиника, това няма как да се случи.  Да, стимулацията не е приятно изживяване, но една оперативна миомектомия, че дори и операция на апандисит, определено са много по-болезнени...Но пък постът е много показателен за нагласите на хората.

Можеш да умреш, дори и нищо да не правиш... Но за разлика от имащите нужда от деца, които се подлагат на тези интервенции заради себе си, то от дарителките се очаква да го правят не от собствена нужда, а от желание да помогнат... Никой ли не вижда разликата? Както вече писах, имах желанието, опитах в няколко клиники, но не ме приеха, защото риска за мен е по-голям, заради някогашни здравослвовни проблеми... След това се запознах с човек, чиято сестра е починала по време на такава процедура и той окончателно ме разубеди да не го правя... Като вземем предвид и това, че имам неприязън към лекари, болници и всякакви видове лекарства, то желанието ми да помагам точно по този начин съвсем се изпарява... Не виждам нищо странно в подобни "нагласи" и разбирам всяка жена с подобни мотиви, която не е склонна да дари... Разбирам и тези, които даряват яйцеклетки (или стават сурогатни майки) заради пари, защото в България просто е мизерия...

# 361
  • София
Аз нещо не разбирам...Въпреки че съм радетел на високото заплащане на жените донорки, не мисля, че някой отива насила да се подложи на стимулация за даряване на яйцеклетки, поне в България. Все съм си мислила, вероятно заблуждавала, че това е следствие на вътрешна убеденост, а не на външен натиск.

Иначе по аналогия излиза, че никой за нищо не трябва да дарява пари, примерно, защото в България всички са бедни и е голяма мизерия.

...А и ние не се "подлагаме на тези интервенции заради себе си", а защото сме дълбоко  вътрешно убедени, че любовта ни с партньора/съпруга ни е толкова силна, че част от нея е да даде живот; т.е. то не е заради "себе си" , а заради "нас".

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 11:08 от Sharky43

# 362
Аз нещо не разбирам...Въпреки че съм радетел на високото заплащане на жените донорки, не мисля, че някой отива насила да се подложи на стимулация за даряване на яйцеклетки, поне в България. Все съм си мислила, вероятно заблуждавала, че това е следствие на вътрешна убеденост, а не на външен натиск.

Кой говори за външен натиск? Макар че, нуждата от пари би могла да се разглежда като такъв... Писах отдавна в тази тема и ми излиза при нови отговори... Всъщност, провокира ме да се включа пак, изказването на IVNED по-горе, както и коментарите защо жените не искали да даряват... Ами ето едно женско мнение защо не бих дарила, след като всъщност го исках... Ако съм притисната от обстоятелствата обаче, (за нужда от пари говоря) бих предпочела даряване на яйцеклетки, пред повечето други варианти (като грабеж, сурогатство, работа на магистралата и прочее неприятни неща)... Никой никога не знае какво ще му поднесе съдбата и кога ще му потрябват много пари за сравнително кратко време...

# 363
Ами, точно като водещ мотив нагласата да дари човек имах предвид, а не водещ мотив  -  вижте , аз съм бедна, дайте да се спазарим.

svelt77, ти просто  не си подходяща за донор, има изискване донора да е здрав.

Стимулацията    при донорките, всички знаем няма да бъде като при жена с ИЯР. Прецизно изрбания протокол ще сведе съответно до минимум риска от хиперстимулация, никой уважавщ себе си доктор няма да предприеме непремерени рискове за да изпробва организма на донорката.

Сега виждам и последният ти пост, ами намери си работа бе, момиче

# 364
Сега виждам и последният ти пост, ами намери си работа бе, момиче

newsm78  Къде написах, че нямам работа...  Thinking  Хайде моля, без да ме четете между редовете... Казах, при спешна нужда от пари за кратко време... Мислите ли, че на никой не може да се случи и че просто ще си намери работа (при все, че работи)?  ooooh!  

П.С. Между впрочем, има жени, които това работят - даряват яйцеклетки... Избора си е техен, разбира се... Peace

# 365
Ако си на 20 -25 години, ще приема мисленето ти,  но ако този номер след ника ти е ЕГН -то - много жалко.......

Приеми, че не си подходяща за донор, а не защото ще умреш точно от това.

# 366
При процедурата по даряване може и да се умре (не ме питайте за подробности, не съм се интересувала)...

Мдааа, това изказване ми хареса. //Ние тук стотина жени живеем 2ри, 3ти, та до 7ми живот след пункция...// Можеш да умреш, ако правиш нелегален аборт, ако си в нормална клиника, това няма как да се случи.  Да, стимулацията не е приятно изживяване, но една оперативна миомектомия, че дори и операция на апандисит, определено са много по-болезнени...Но пък постът е много показателен за нагласите на хората.
....
....
След това се запознах с човек, чиято сестра е починала по време на такава процедура и той окончателно ме разубеди да не го правя... Като вземем предвид и това, че имам неприязън към лекари, болници и всякакви видове лекарства, то желанието ми да помагам точно по този начин съвсем се изпарява... Не виждам нищо странно в подобни "нагласи" и разбирам всяка жена с подобни мотиви, която не е склонна да дари... Разбирам и тези, които даряват яйцеклетки (или стават сурогатни майки) заради пари, защото в България просто е мизерия...

Искам да ви помоля кандидат-донорки ... моля ви, първо се запознайте с процедурата и едва тогава излагайте генералните си изводи тук Peace
Горният пост според мен е от човек, незапознат нито с процедурата като цяло, нито с евентуалните рискове от нея! Жалко ... обидно ми е да чета подобни неща в публичното пространство!

# 367
Не разбирам какво ме убеждавате? Греша в мнението си и причината да не се даряват масово яйцеклетки е друга ли?  Rolling Eyes  Ами посочете каква е...

Горният пост според мен е от човек, незапознат нито с процедурата като цяло, нито с евентуалните рискове от нея! Жалко ... обидно ми е да чета подобни неща в публичното пространство!

Имаш право да се обиждаш, колкото си искаш... Аз се обиждам от омаловажаването на риска за жени, които нямат нужда от подобна процедура, но я правят, заради другите... И както вече казах, познавам човек, чията сестра е починала, докато са й взимали яйцеклетки и той ми каза да не се подлагам в никакъв случай - какво обидно има в това? И защо трябва да се запозная с процедурите в детайли, за да го послушам?

# 368
Причината да не се даряват яйцеклетки е тесногръдието Hug  на обществото.

Ето и аз нямам нужда да се подлагам на ин витро, но това е единствения начин да направя съпруга ми баща.

А, ти след като нямаш нужда от подобна процедура, не искаш да правиш заради другите -  добре.
Имала си нужда от скромна сума пари, пробвала си да станеш донор - добре,   не отговаряш на изискванията - значи  няма при теб непремерен риск.

И, да към всички желаещи да станат донори, дори основният мотив да е заради пари  -  запознайте се със законовите условия,  детайлите по процедурата,   а  не  тука  да  разигравате търг.

# 369
.....не искаш да правиш заради другите -  добре.

Моля!?  newsm78   Ясно, явно ме познаваш по-добре, отколкото предполагах...   Laughing   Казах мнението си, както и опита си да стана донор, тъй че не виждам какво повече да правя в тази тема...  Peace 

# 370
Цитат
Причината да не се даряват яйцеклетки е тесногръдието  на обществото
За мен причината е в рискът, който се крие в стимулацията (хич не е безвредна) и в манипулацията. Peace Тоест съвсем основателният страх за собственото здраве.

# 371
  • София
Ами интересно ми откъде точно идва тази "задълбочена" информация колко е опасна стимулацията. Имам 3 ин-витро опита зад гърба си, и нито за момент не съм се притеснила за здравето и живота си. Да, стимулацията не е приятна, бучат ти в корема инжекции, които понякога са и болезнени (само някои лекарства предизвикват болка, не всички), тумбака ти се понадува (ама не повече отколкото при запек), циците си стават по-чувствителни. Пункцията е с пълна упойка, но пък не е с интубация - който е минавал през подобна пълна упойка ще направи разликата, така че освен дискомфорта в яйчниците след пункцията друго няма. При мен лично естрофема след пункцията  предизвиква известно напълняване (2-3 кг), но пък при даряване на Я. това изобщо няма да го има. В нито един момент от тези процедури няма заплаха за живота на жената. Аз лично, докато не видя написано името на уж починалата от стимулация жена, и не проверя истина ли е, не вярвам, че такъв случай има. Мисля, че са празни приказки...

Иначе, преди да стигна до ин-витрото, от подочуто, но непроверено, мислех, че от ин-витрото се напълнява яко, обаче се оказа неверно  ...

Цитат
Тоест съвсем основателният страх за собственото здраве.

Ами всъщност съвсем НЕоснователния страх за собственото здраве. Обаче докато няма информация или съзнателно не се търси информация всеки ще си мисли колко е опасно.

# 372
  • София
Sharky43, има една починала жена преди няколко години по време на пункция. Засегнали са май кръвоносен съд и не са овладели нещата, поне това пишеше по вестниците.
От стимулация не съм срещала да има потърпевши.

# 373
Sharkyиии43, ак бях във възраст за донорство щях да ти даря без да се замисля  и без това имам много, но сега е късно - не сме в една клиника и не правим заедни инвитро - то моето май се очертава силно закъсняващо и под въпрос.

# 374
  • София
Бамби, в коя клиника е станало това? И кой доктор?

Общи условия

Активация на акаунт