Израел 4

• 32 241
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
да уто4ня за убийството на Харири,Сирия се обвинява само партията на друзите/тайно подкрепяща израел/ и маронитската партия-която си е откровенно произраелска и която по време на израелската окупация на Ливан,действаш заедно с израелската армия и е отнесла много 4овешки живота.голяма 4аст от техните милиции  избягаха от Ливан когато израел го напусна-какво да се прави гузна съвест

# 226
Няма какво да си показваме снимки от  войни.Има ги и от двете страни.

Днес падна ракета от Газа в  Сдерот (Израел)  в дома на семейство с 3 деца и възрастна жена, в къщата , в хола.След като са видяли червената точка  на телевизионния  екран и са чули сирената са имали 30  секунди да влязат в  бункера на къщата си- по чудо а се спасили.За целия  ден - 8 ракети.

Момичета (от  арабския форум и не само) , нима мислите , че Израел ще  продължи непрестанно да отстъпва земи (което вече прави неколкократно)? И как трябва да реагира?Да развее  бяло знаме и да се разцелуваме-отопия .Знаете ли какво ще стане ако Израел свали оръжието?Знаете.Затова няма да го направи и това знаете.Нека не използваме примери от стария завет и средновековни такива.

Израел не е започвала нито една от войните, но не е длъжна да понася удари.

И накрая , какво сега правим тук - ако е да покажем позиция - успяхме.Да променим нещо - неможем.Единствената причина да продължаваме е някаква неприязън - ясна и също разбрана.

Тали, ние пак бяхме навънка , парковете пълни, жега днеска ,бе.В събота - 30  градуса  го дават.Иде лятото ли к'во.....?Оф , не ща  жеги ама кой ни пита !

На  всички с леко сърце и нормално кръвно - лека нощ  Flutter  Кучето си лае , керванът си върви....

# 227
Петя какво пише на аватара ти

# 228
Цитат
andi само едно уто4нение мама Миа е християнка-така 4е остави настрани мюсул;манския тероризъм какро го нари4аш. ми то по тази логика,дай да затворим вси4ки затвори по света и да пуснем вси4ки убийци,за другите не говоря щом най тежкото престъпление/м/у другото съм юрист-и логиката ти ме кара да съужалявам за годините следване/ трябва да остане ненаказано,то и за опстаналите важи същата презумция,колко пък пари ща спестим на държавите-закриват се съдилища,юредио4ески факултети ,следствия,полиция-пей сърце
Но ми прозвуча фанатично! Ти сега какво  критикуваш в поста ми-това че съм я обидила , че е  мюсюлманка  , че критикувам "опасването с бомби " и след тва   "бомбенето" във врага или ... Незнам каква според теб е мойта логика , ама твойта  -значи ако живота ни разгони фамилията , да се гръмнем във виновника , а ако не , то значи няма справедливост  и да се разпуснат всички институции и затвори - да доста юридическо  "браво"  ooooh!  С две думи нямам думи , щом не си разбрала кво съм искала да кажа и щом защитаваш  тази теза , че това е правилно (този вид отмъщение)  няма смисъл да обяснявам !!!
Цитат
Анди моля,те.
Какво ??  Thinking
Цитат
Буш може изобщо да не чете Библията-това е политика и пари,власт от която страдат всички.
Цитат
а Буш чете Библията всяка вечер.
Нито харесвам Буш ,нито някой е казал ,че "политиката" му е правилна . Той нито чете Библията ,нито пък замесва религията в  "политическите си схватки и действия" !   Naughty  bouquet  Whistling

# 229
Поста на мамаМиа, изобщо не е фанатичен, не видях някъде да призовава на ''джихад", нито да казва браво на убийците, нито да казва, че така си възпитава децата!  Фанатично ми прозвуча, когато моя приятелка-еврейка, преди години,още преди да стъпи в Израел, каза че иска да ходи в армията и да убива араби! После живя в Яфа 5 години и като се върна и почва да показва снимки с нейни арабски приятелки, да разказва как ходят по сватби заедно и така нататък ми стана ясно, че не е изпълнила заканата си към арабите Mr. Green

Някой казваше, че дори да са пострадали наши близки (и от двете страни) тярбвало да си простим, а не да се озлобяваме. Нали сте наясно, че човек няма как да преглътне такова нещо. Не само Христос е казал, като те ударят по едната буза да поднесеш и другата. Пророка Мохамед също е казал, че трябва да се прощава, но за да прости човек на убийците на децата си трябва да поведе един друг джихад, не срещу тях,а срещу самия себе си, не е лесно. Човек , който няма какво да губи е опасен.Лесно е да се каже да си простим и прегърнем, но всички сме на ясно, че това няма как да стане. На ясно сме, че мир в Изтока няма да има!НА САЩ не им понася мира!

Няма грешни и прави, всеки вярва в правотата на каузата си! Няма какво да се нападаме.  За евреи и араби остава болката от загубата на семейството, на дома, на мечтите, остава и омразата и озлоблението, неизбежно е...

# 230
   Добро утро!

Най-после малко реализъм, независимо от  възгледите  Rolling Eyes

По-добре  е  почерпки виртуални с големи снимки от приказките .....халви, баклави, кафета и т.н,. мирни и задружни раздумки ..... Не губете облика , мОмИ! Wink Всеки в неговата си  черга се увива както има една дума.

Ние  тръгваме по разходки.Лек ден на който пожелае да му е лек!Пот тука да леем - нито ще заслабнем в кръста , нито ще завъртим световното внимание около себе си  Simple Smile

Whistling

Лабриут, незнам  Mr. Green Нещо от Кабала (символи са , не е логична дума за превод)

# 231
Момичета, ако 5 (пет) заинтересовани ми пишат, ще отворя нарочна тема за Израел vs Арабите, най-вероятно в Клюкарника. Всъщност, вие сами можете да си я отворите. С две думи, моля да спрете с тези дискусии в тази тема, ВЕДНАГА.

# 232
Вярно е,че няма да има мир,но много неща зависят от нас самите,не забравяйте и бг.историята тя е показателен пример затова,че когато човек вземе в ръце собствената си съдба постига много( имам предвид Съединението) нали никой не искаше това съединяване ,но ние го постигнахме.ЗА другото съм съгласна

# 233
  Момичета , цял ден бродим по жегите , тежка съдба  Mr. Green Ходихме на ваксинации - и на двамата малчовци наведнъж ....  Саги ме очудва това дете - бодат го , той ги гледа и не усеща ли к'во....Сякаш  чака да види  newsm78 -  "и к'во ...т'ва ли беше  newsm78" Сестрите ми викат - гушни го , дръж му краката , ръцете ....да не рита ....Аз -   Shocked Що ли ?! То мойто дете е някакъв вид робокоп  Joy Те се бяха заредили да мъ дават лепенки награда след инжекцията .....правят му се на маймунки , пък той -  newsm78  Шахар ми е по-плачливка   Rolling Eyes Heart Eyes

Вие какво бе , 'що не пишете....няма да ви е страх от администраторите - те  ако не бяха да пазят реда тука нямаше да го има форума в днешния си вид и размер ....а потребителите щяхме да се задържаме по 1 месец и айРе........така  да....

Лека вечер и ето от мен -

http://www.manbowlife.com/archives/blog_img/baklawa_01.jpg

Wink

# 234
  • по пътя на светлината
Здравейте,момичета!  bouquetПетя ,можеш само да се радваш ,че си родила един истински мъж, с моята принцеса големи проблеми имахме с ваксините.......В България всеки посетил Божия гроб след това се нарича Хаджия.....,така и не разбрах защо....?Някой знае ли нещо по този въпрос?

# 235
Ми да - наш си стар  обичай.И майка , и баба са горди дипломОнОситеЛки  Simple Smile Който знае повече да  обясни от де иде това явление  newsm78

# 236
  • в света на неограничените измерения
Реших малко да "побутна" темата
 с една много интересна
интерпретация на историята.
Какво мислите по този въпрос
мами от Израел, а и не само от
Израел.

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1169876

А ето как виждат към днешна дата
конфликта Палестина-Израел наблюдателите:

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1170016

# 237
ако човек трябва да вярва на всички глупости,които се пишат ще превърти.
Нито вярвам,защото като вярващ човек това за Моисей за мен е неприемливо,нито намирам това за уместно.Няма да се впускам в подробности по ред причини.
Що се отнася до полит.коментар не желая и да го коментирам дори.Тук е без това стана бойно поле на виждания,позиции и за съжаление болка.Моля Ви да прекратим повече тези дискусии.лек нощ

# 238
ако човек трябва да вярва на всички глупости,които се пишат ще превърти.
Нито вярвам,защото като вярващ човек това за Моисей за мен е неприемливо,нито намирам това за уместно.Няма да се впускам в подробности по ред причини.
Що се отнася до полит.коментар не желая и да го коментирам дори.Тук е без това стана бойно поле на виждания,позиции и за съжаление болка.Моля Ви да прекратим повече тези дискусии.лек нощ

Peace

тъй и аз  и по двата въпроса....

# 239
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте,момичета!  bouquetПетя ,можеш само да се радваш ,че си родила един истински мъж, с моята принцеса големи проблеми имахме с ваксините.......В България всеки посетил Божия гроб след това се нарича Хаджия.....,така и не разбрах защо....?Някой знае ли нещо по този въпрос?
По принцип всички,които са били на Божи гроб стават Хаджии, моят мъж и той от тогава казва,че е хаджи Вальо. Но  процедурата е малко по-сложна, ходи се в една гръцка християнска църква в Яфо,там свещеника ти казва какво точно трябва да направиш и след това отиваш в Ерусалим на Божи гроб.От тази църква ти дават и официален документ,че вече си хаджия.Това е което ,аз знам,но не е много лесно.

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 11:25 от jakinik

Общи условия

Активация на акаунт