Бихте ли купили кукла на сина си?

• 13 483
  • 272
  •   1
Отговори
# 225
stefani6-аз също имам син на 18 и също така дъщеря на 12 и малък син на 2.Преди 18 години ,нямахме какво да ядем ,а камо ли да купуваме кукли на синовете си/гледахме да минем само с колички/
След няколко години дъщеря ми си играеше само с колите и камионите на батко си.
По това време ,аз произвеждах плюшени играчки и кукли и съответно от тях имаше в изобилие в къщи,но щерката не им обръщаше никакво внимание.Искаше си мъжките неща./сега си е нормално младо девойче/
Чак на 7-8 години реши,че и с кукли може да се играе.Малкия ми син си играе с всичко /в къщи е един малък парти клуб/
Какво по хубаво от това.Опознава света.
А между другото и опашки съм му вързвала,защото косата му е дълга и защото така ми харесва.
Ако сексуалната ориентация се променяше толкова лесно с помощта на играчки,може би нямаше да има обратни

# 226
Не мога да разбера защо всички се обръщате към мен.Споделих мнение и вие ме изядохте с парцалите.Живяла съм достатъчно и имам какво да кажа,повярвайте ми.Не обичам да обобщавам,естествено,че хората и децата са различни.Мнението ми по темата се базира на личен,повтарям личен опит и преживявания.И не става въпрос само за един изолиран случай,а за няколко такива.Темата беше за куклите,а то какво стана.Куклите на моето дете-момче бяха нинджи,войници,футболисти и супермени,а и индианци имаше.Барбита и бебета не е имал,поради липса на желание от негова страна да играе с такива играчки.Това според вас ще го направи лош баща,така ли?Е,вие направо вече ме изумявате със завоя на темата.Ще бъде добър баща,сигурна съм,защото е нежен и внимателен с приятелките си,защото има личния пример на своя баща,защото аз така съм го възпитала.

# 227
И аз мисля, че темата малко се измести. Добре е когато има различни мнения и то не просто така, а споделен личен опит. Така е и по-полезно и по-достоверно.
stefani6 с това което писах за сина си не исках да кажа, че играта с кукли определя добрия и нежен баща, а още по-малко да засегна някой от писалите в темата.
Винаги съм смятала, че примерът на бащата е най-важен за едно момче. Ако бащата е грубиян и незаинтересован готованец, това поведение в повечето случаи се копира и от сина.

# 228
Aз вече направо не смея да кажа , че синът ми харесва розови химикали да речем.
Божеее,кой знае какво ще ми наречете детенцето ooooh!

# 229
ами стефани, всички се обръщат към теб именно zащотот добре са те прочели, но zа съжаление ти не си спомняш точно какво пишеш.

# 230
  • София
Не съм съгласна с все по-натрапващото се мнение в темата, че който не купува кукли и женски играчки на сина си, го лишава от възможността да се научи на грижовност и нежност. Нека да не изпадаме от една крайност в друга. След като смятате, че играта с кукли няма да повлияе на сексуалната ориентация, тогава защо игрите с пистолети трябва непременно да възпитават агресия?

Не сте ли помисляли за варианта, че едно момче може да поиска да му купят момичешки играчки не от някаква вътрешна потребност, а просто защото е преситено от многобройните "момчешки", които вече е получавало?  В началото на темата беше зададен конкретен въпрос, който поне изглеждаше ориентиран именно към личното мнение на всеки, как той би постъпил. В развитието й, обаче, нещата се изместиха в посока, която вече изключва мнения, критично или негативно настроени към купуването на момичешки играчки за момчета. Вече никой не смее да се изкаже в тази посока от страх, че ще бъде заклеймен като назадничав, пълен с предразсъдъци, осакатявящ детето си психически и пр. Това не ме учудва, тъй като се получава в обсъжданията на всяка тема с подобни въпроси.

Полът е нещо, с което човек се ражда и се проявява още от самото начало. Той не е нещо, което се придобива в последствие. Полът играе твърде важна роля дори в първите годинки, нищо, че за нас тогава децата са все още бебета. За мен целенасоченото закупуване на момичешки играчки, подбирането на цветове, социално и културно разпознавани като момичешки, подават погрешни сигнали на момчето. Мъжествеността не изключва качества като внимание, грижовност, нежност, но за мен лично е много съмнително дали точно играта с кукли ги възпитава. Не може да се постави ясна граница, и естествено, че е глупаво, когато в една къща живеят деца от двата пола, да се препятства те да играят с играчките на другия, но изложеният в темата случай беше по-друг.  Нека не отричаме и тази гледна точка.

# 231
 sweetkids_mama, твоето мнение е може би най-смисленото в тази тема.

# 232
Синът ми има кукла и то специална - пикаеща. С нея седяха заедно на 2 гърнета и си правеха компания докато се учеше да ползва гърне. Много съм доволна от ефекта. Дълго му я търсех и избирах, защото не открих никъде мъжка пикаеща кукла с пишка. Сега не и обръща особено внимание, играе предимно с коли.

Има и детска розова количка за кукли, даже може да седне в нея и да се вози. Няколко пъти сме я изнасяли навън и винаги момченцата по градинките се сбиват за нея, докато майките им гледат сконфузени. Хора с предрасъдаци, много са ми смешни.

Има си и голяма розова прахосмукачка. За жалост друг цвят не продават. Вече когато идва помощницата в къщи не я преследва да и взима прахосмукачката и аз да се чудя как да го отлепя от нея, а чисти успоредно с жената и не си пречат. Решение за всичко има.  bowuu

Имаме и Барби. Довлече си го веднъж от свекърва ми, която има и внучки, които си забравят играчките там. Точно 1 час влачки куклата за косата, съблече я за да констатира, че имала цици и я заряза. Нямам нищо против да има и такава кукла, въпреки, че стои в къщи и не и обръща внимание.

# 233
  • най-шареното място
Да не трябва да се залита, обаче точно да се подбират момичешки и момчешки играчки, че и цветове за дрехи за мен е залитане.
Писнало ми е еднакви розови госпожици и закостеняло облечени в тъмно синьо малки мъже /можеби за това те и като пораснат трудно обличат червено или бордо, а тези с оранжева или розова риза се смятат за бунтари едва ли не Wink/.
Да не говорим колко прекрасно изглежда малко момиченце в нежно синьо Simple Smile

След като смятате, че играта с кукли няма да повлияе на сексуалната ориентация, тогава защо игрите с пистолети трябва непременно да възпитават агресия?
Не виждам връзка. Ако момченце играе с момиченца или кукли това не го прави гей /ако изобщо нещо може да го направи/, но играта с пистолети освобожава и натрупва агресия. а играта с куклии възпитава грижовност /куклата може да е и мече или слонче/

# 234
 Ааа не, това няма да го преживея, момченцата ми с розови ризки и кукли. Crazy

# 235
  • Пловдив
Не,не бих.

# 236
Не съм съгласна с все по-натрапващото се мнение в темата, че който не купува кукли и женски играчки на сина си, го лишава от възможността да се научи на грижовност и нежност. Нека да не изпадаме от една крайност в друга. След като смятате, че играта с кукли няма да повлияе на сексуалната ориентация, тогава защо игрите с пистолети трябва непременно да възпитават агресия?

Не сте ли помисляли за варианта, че едно момче може да поиска да му купят момичешки играчки не от някаква вътрешна потребност, а просто защото е преситено от многобройните "момчешки", които вече е получавало?  В началото на темата беше зададен конкретен въпрос, който поне изглеждаше ориентиран именно към личното мнение на всеки, как той би постъпил. В развитието й, обаче, нещата се изместиха в посока, която вече изключва мнения, критично или негативно настроени към купуването на момичешки играчки за момчета. Вече никой не смее да се изкаже в тази посока от страх, че ще бъде заклеймен като назадничав, пълен с предразсъдъци, осакатявящ детето си психически и пр. Това не ме учудва, тъй като се получава в обсъжданията на всяка тема с подобни въпроси.

Полът е нещо, с което човек се ражда и се проявява още от самото начало. Той не е нещо, което се придобива в последствие. Полът играе твърде важна роля дори в първите годинки, нищо, че за нас тогава децата са все още бебета. За мен целенасоченото закупуване на момичешки играчки, подбирането на цветове, социално и културно разпознавани като момичешки, подават погрешни сигнали на момчето. Мъжествеността не изключва качества като внимание, грижовност, нежност, но за мен лично е много съмнително дали точно играта с кукли ги възпитава. Не може да се постави ясна граница, и естествено, че е глупаво, когато в една къща живеят деца от двата пола, да се препятства те да играят с играчките на другия, но изложеният в темата случай беше по-друг.  Нека не отричаме и тази гледна точка.

Много хубаво казано  Peace

Относно моето мнение аз бих му купила,но тои просто няма интерес поне за сега,но виж за количките умира,много му харесват и дори миналата година му взехме назаем една да си я бута,е не с кукла така празна но си умря от кеф това дете Joy

# 237
Да не трябва да се залита, обаче точно да се подбират момичешки и момчешки играчки, че и цветове за дрехи за мен е залитане.
Писнало ми е еднакви розови госпожици и закостеняло облечени в тъмно синьо малки мъже /можеби за това те и като пораснат трудно обличат червено или бордо, а тези с оранжева или розова риза се смятат за бунтари едва ли не Wink/.
Да не говорим колко прекрасно изглежда малко момиченце в нежно синьо Simple Smile

След като смятате, че играта с кукли няма да повлияе на сексуалната ориентация, тогава защо игрите с пистолети трябва непременно да възпитават агресия?
Не виждам връзка. Ако момченце играе с момиченца или кукли това не го прави гей /ако изобщо нещо може да го направи/, но играта с пистолети освобожава и натрупва агресия. а играта с куклии възпитава грижовност /куклата може да е и мече или слонче/
Подкрепям това мнение
Нито една игра с каквото и да е,както и нито един предмет не може да промени хормоните в човешкия организъм.Човек се ражда хомо или хетеро сексуален и това не може да се промени.
А в магазините е пълно с розови ,виолетови,червени и други"женски "цветове ризи за мъже

# 238
  • там където думите не стигат ...
Разбира се, че бих купила кукла на сина си, както преди 7 год. купих джип на дъщеря си за Коледа, защото това беше нейното желание. Така в яслата всички момиченца получиха от дядо Коледа - кукли, колички за кукли, мечета и пр., а моята ДЖИП и то ЧЕРВЕН!!!
Мисля, че това са съвсем нормални неща, всяко нещо с времето си...

# 239
  • Ланкър, планините Овнерог
Разбира се, че бих купила кукла на сина си, както преди 7 год. купих джип на дъщеря си за Коледа, защото това беше нейното желание. Така в яслата всички момиченца получиха от дядо Коледа - кукли, колички за кукли, мечета и пр., а моята ДЖИП и то ЧЕРВЕН!!!
Мисля, че това са съвсем нормални неща, всяко нещо с времето си...

Ииии....и аз за една Нова Година получих от Дядо Мраз(тогава) игра-футбол. Много бях щастлива, че ми е изпълнил желанието  Party

Общи условия

Активация на акаунт