Отговори
# 90
А в Шейново дават и сама да си направиш клизма. Дават ти една тубичка с един накрайник, който си пъхаш в д... и готово.
Междудругото и на мен ми става гадно като си помисля за клизма  Embarassed. Така преди да ми направят лапароскопията, така се бях стреснала за тази клизма, но добре че тогава ми дадоха очистително да пия от предния ден, и се разминах  Grinning

# 91
браво на малката дари  bouquet

# 92
  • Варна
за клизмата неприятно е, но далеч не е най-гадното нещо. Не знам защо у нас се прави на всички родилки, а в чужбина - не (доколкото съм чела и слушала). Апропо същото важи и за бръсненето. Първият клизмата не ми се размина, защото отидох на предвизвикано раждане. Вторият път обаче нямаше време за клизма и честно казвам наистина нямаше неприятни изненади. Природата е помислила за всичко и след началото на болезнените контракции започва леко разтройство (физиологично). Ако раждането си протича нормално, без системи и лекарства, които да го форсират, то в момента на изгонването в червата няма нищо.

Аз смятам да отида пак в приблизателно последния момент, та да не се налага клизма. Или ще си направя вкъщи  Peace

sisee браво, чудесни новини за малкия Дани! Ама наистина ми се струват доста кратки прегледите при Балев. То не, че времете е критерий за качеството, ама все пак. И да вземе да обяснява повечко.

# 93
Ех, тази любима тема за кизмата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Предпочитам клизма, пред това през цялото време да ме е страх да не се изпусна.

Аз гърдите ги мажа именно с Гармастан, Голди, защо не го препоръчваш?

За босилека - ами може ли да си го хапваме тогава като подправка като наближи термина, защото аз мног мразя чайове и прочие! Crazy

# 94
Ясмина от една страна съм съгласна с теб от друга не в чужбина съм виждала едни такива филмчета доста подробни за раждането и всички са необръснати с едни "терлици" Sickмежду краката тва за мен е недопостимо   Sick представяте ли си излиза бебето в една гора там доло  Sick Sick Sick та според мен от хигиенна гледна точка ни качват всяка една от нас да ни бръснат ако си се погрижила добре ама ако не си........хората си вършат и тая работа
За клизмата също съм склонна да мисля че е по-същия повод ,защото нали така и казват напъвай все едно акаш (с извинение) майка ми каза че като е раждала брат ми нямало време за клизми и докторите и казали че се испуснала малко  Embarassed Embarassed Embarassedсрамно но факт

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 17:30 от cenitelkata

# 95
  • Бургас
Верчо, аз сега се мажа с кремчето на Авент за зърна Peace Доволна съм, на кутийката пише и че е подходящ за периода на кърменето, защото не е нужно да се измива. Аз си го купих след доста четене в кърмаческия и твърдяха, че е добър. През първата бременност не се мазах, когато зърната ми се разраниха от кърменето, ми предписа лекарката Гармасстан, но той е антибиотик и се отмива задължително с вода и сапун преди кърмене. Това много изсушава кожата и всъщност като започне бебо да суче, пак се разраняват. В крайна сметка стигнах до цедене и даване от шише, защото положението беше страшно. В тази връзка не бих ползвала повече гармастан, но сега не кърмим, така че може за бременност да е ок Rolling Eyes
Ася, чаят от босилек предизвиква раждането според книгите. Аз започнах да го пия като се видя, че преносвам; не ми помогна, обаче вкусът му ееееееее  Sick - няма такъв отврат. Години наред само бегъл намек за миризма на босилек ми докарваше позиви за повръщане Crazy Не знам обаче дали се пие при започнали контракции, защото за предизвикване на такива се пиеше сутрин и вечер по една чаша поне 3 дни, за да има ефект; аз на третата сутрин захвърлих и босилек и чаша, не можах да се насиля да го изпия Embarassed Другото за предизвикване на раждане е гореща /не вряла Wink/ вана с капнато вътре етерично масло от градински чай. И двете ми ги беше казала акушерката от ЖК, но второто не съм го пробвала.

# 96
За клизмите май в Бургаската болница не правят Thinking Голди ти знаеш ли нещо по въпроса newsm78

# 97
Клизма не се прави в Америка примерно, но докато раждаш ти слагат подлога и....
Предпочитам клизма. Peace
Правили са ми 2-3 пъти-нито боли, нито е гадно. Peace

Като ме бръзнаха обаче така ме нарязаха в Шейново  ooooh! Затова ще се постарая тоя път да отида на козметик навреме  Grinning

# 98
  • Бургас
За клизмите май в Бургаската болница не правят Thinking Голди ти знаеш ли нещо по въпроса newsm78
Ха сега де, не знам Embarassed Ще питам момичетата от темата за бургаското родилно Blush Не бях се замисляла; мислех, че навсякъде правят.
Аз съм много притеснена Sad Връщам се от 3Д, но този път отидох при друга лекарка, не при онази, която ми прави ФМ уж да чуя различни мнения. Всичко добре, бебето било абсолютно ок /само дето си седи с дупарата надолу Crossing Arms/, но всички размери са за 31г.с., а не за 32 Rolling Eyes Миналата сряда при моята си лекарка ми излезе термин 8 април като по учебник, днес-16.04. Ошашках се здраво, че и бебка е само 1,5кг., а трябваше вече да е към 1,8. Сега съм в паника и се чудя да чакам ли консултацията си на 22-ри или да търся утре начин да ходя при първата на 3д. За толкова късна бременност не съм наясно как стоят нещата с разминаването в размерите и колко е допустимото такова Thinking Според личната ми лекарка, всичко си е наред и бебка ще навакса, но аз направо откачам. Уф, сори, че ви надух главите, просто имах нужда да споделя, че ще се пръсна иначе Cry

# 99
Lassi благодаря за пояснението за фундуса ли беше newsm78

Мира макс в колко часа ти беше днес прегледа при Балев -да не сме се засекли в чакалнята? Thinking Ясмина незнам и 10 мин. дали имаше,може би се получи така,защото изоставаше с часовете.Днес беше мнооого мълчалив,едва го накарах да говори Rolling Eyesа предния път в 17 г.с. останах много доволна от него Peace

и аз предпочитам да ми направят клизмаа не  да се тревожа да не излезе нещо друго вместо бебето Laughing а за прическата долу,като усетя че е време да се ходи в болницата (дано хвана момента) влизам си в банята и се оправям Peace

# 100

Уф, секретарката на шефа ми каза, че вече съм била напълняла, доскоро не ми личало толкова! Е-е-е, ама много са гадни някои хора! Все едно я пита някой! Тя има две деца и взе да ми разправя как с първата си бременност нищо не била качила, само на корем! Голяма работа, какво ме интересува!  #Cussing out #2gunfire

За срещата в Пловдив - другата сряда ми е ОК. Става към 3 ч. например! Но не се сещам в кое заведение!

Ауу и мен мноогоо ме е дразнило това!! Най ме беше яд че майка ми и сестра ми ми го повтаряха непрекъснато, да не съм ядяла толкова , те и двете почти нищо не са качвали  ... и т.н. Иди им обяснявай че рядко се срещат такива жени и що е то ГЛАД !Обаче като видяха че след това и слон да съм пак си ги свалям, сега нищо не казват! А се кефя че мъжа ми го приема за съсвем нормално / макар да ми вика на шега мама слонка/ ! Даже си спомням след като родих сина ми сестра ми много беше учудена от тоз факт!

И мен ме устройва СРЯДА  20-И   и часа 3 също ме устойва!!! Така че - запис  Peace За заведение, мислете нещо в центъра с удобен салон за непушачи! /може и сладкарница / !

# 101
  • Временно
 Goldie ,не се притеснявай за размерите на бебето.Всички ехографи са различни и дават някакви отклонениея.Мисля,че отклоненеие в рамките на седмица е нормално.На мен всеки път ми дават различни термини.По последен цикъл съм на 8.04.Иначе на различните прегледи са ми казвали 16.04,22.04.

Ние с мъжо днес направихме една обиколка по магазините и направо ми се кръстоса погледа...толкова колички,толкова кошарки..въобще не знам какво да избера. newsm78

# 102
  • в илюзия
Виждам , че обсъждате клизмата  Sick много се притеснявам за това , което ме чака. Сигурно не е най-гадното нещо на света , но пък е много лично.
Браво на всички бебета , които са се обърнали с главичката надолу , но да изчакат до април.
За размерите на бебето и ние вървим 2 седмици по-назад от термин , но това е , защото аз и без друго си нямах редовен цикъл и не знам кога сме я създали нашата госпожица, така , че с точност не можем да определим. Rolling Eyes

# 103
Виждам , че обсъждате клизмата  Sick много се притеснявам за това , което ме чака. Сигурно не е най-гадното нещо на света , но пък е много лично.
Наистина наистина не виждам повод за притеснения  Peace Когато дойде момента ще мислите за съвсем други неща.
А наистина нищо не се усеща, освен, че корема ти се пълни с топла вода, в което всъщност няма нищо неприятно  Peace

# 104
  • в илюзия
Кали дано Praynig пък и се надявам когато дойде моментът да не мислим много за това , а за сладкия бебок.

Браво за хубавите новини за Дари и Рая.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт