ОКТОМВРИЙСКА мама щом ще ставаш ти, бързо в темата се разпиши!

• 12 517
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте Laughing

Severinka за страхотната темичка.
 Аз вчера като ходих за майчинството,казах на шефката да се готви за още едно Wink. Трябва да видим как стои въпроса в моето положение,та затова и ги подготвих да видим какви са вариантите.
   Ето и вечерята от мен Mr. Green
  Дано бързо отмине гаденето,че и мен май ще ме почва Sick :,но пък сладичко не отказвам Embarassed
 Лека вечер от мен Hug Heart Eyes

# 46
Относно майчинството аз мисля да кажа след 3 месец, дай Боже всичко да е наред дотогава, че нещо се разболявам в момента.
elli78 , за да можеш да получаваш 90 % от заплата си трябва да прекъснаш сегашното майчинство и да се върнеш на работа. В другия случай взимаш смо тези 220 лв., който са за майчинството на първото дете.   

# 47
Здравейте на всички и честита нова тема! Специална похвала за оформлението  Peace

Миналата седмица беше рано за доктор, но днес бях на преглед и вече имам първата "снимка" на малкото човече! Докторът е доволен, аз все още съм малко шашната (не знам докога) и много щастлива  Grinning Онзи ден имах няколко капки кръв и се паникьосах, не знаех какво да правя и къде да ходя. Но си казах, че докато доктора не ме види, няма да мисля за лоши варианти (доколкото мога)! Засега няма причина за тревога, изписаха ми магнезий и смениха "неофолик"-а с "фемибион". Днес ми взеха за изследвания кръв и урина, чакам резултата в петък.
А относно първата страничка на темата - терминът ми по мнение на доктора е 7 октомври (на мен интернет източниците ми го даваха 7 - 9 октомври). Първа бременност - успешна, надявам се!
Храненето ми е проблем - не ми се гади, но проявявам страхотна избирателност към ястията. А доктора каза, че трябва да хапвам, като ме измери 44 кг днес  Confused Та ще видим как ще я караме! По въпроса за стриите - аз съм с много суха кожа, от миналата седмица всекидневно ползвам бебешко олио на Джонсън, засега съм доволна.

Усмивки и здраве на всички бремелинки!!!

# 48
Здравейте мами.И аз очаквам октомврийче на 12.10.Самата аз съм родена на 13.10.Имам едно дете на 1.7год. и още съм по майчинство.Малко ще ми е трудничко но пък съм много щастлива и много исках второ детенце и ето че сега живот и здраве ще имам.Надявам се да е момиченце Laughing

# 49
Здравейте всички мами! newsm03Аз сияя от щастие   newsm44-ходих на гинеколог вчера и днес - вчера на частен,а днес в поликлиниката.При този на часно се видя плода и околоплодното сакче/даже вече и снимка си има нашето бебе/ newsm53  Таткото първи го видя и разпозна,понеже мониторът беше обърнат към него и доктора.Беше много щастлив и очите ми се насълзиха. newsm53
При този в поликлиниката се видя само околоплодния сак,но въпреки всичко регистрираха бременността и на 21.01.08г съм на изследвания.Вчера ми беше 16-ти ден от закъснението,а днес 17-ти.
Бебето е много добре закрепено и позиционирано-сега прилича на гъсеничка, но ние с таткото много му се радваме и често си гледаме снимката. 
На всички, които все още на са ходили на женска консултация мога да кажа,че чувството е невероятно и тръпката е веднъж.
Аз също имам леки болки ниско долу и днес питах лекаря-каза,че са напълно естествени и да не се притеснявам.Препоръчаха ми повече плодове и зеленчуци,супи,месо на скара-свинско,пиле и риба-да не е тлъсто и мазно,никакво пържено-заради гаденето,повече млечни продукти-сирене, кашкавал и обезателно по 1 кисело мляко на ден.Трябва да огранича сладкото и тестените изделия и да наблегна на супите.В общи линии,съм на диета плодове ,зеленчуци и месо,но без ограничение в консумацията.Посъветваха ме да се храня винаги ,но по малко,за да избегна гаденето през деня,понеже аз имам такова целодневно.Фолиевата киселина я продължавам до 3-тия месец.
 Това ми е първа бременност за информация с термин на 05.10.2008г.Името ми е Христина и съм от Хасково.Ако има и други мами от Хасково-нека пишат и ми се обадят-можем и да се запознаем лично. Hug
Това е засега от мен най-новото.Надявам се да не съм ви отегчила.

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 20:15 от chrisi_82

# 50
   :chrisi поздравления.Аз си записах час за петък.дано тогава да се похваля и аз

# 51
Аз вече бях на лекар миналата седмица.Бебчо беше 3.5мм, а в понеделник ще се запиша на ЖК

# 52
Здравейте бъдещи майчета. )))

За гимнастики и т.н. има доста полезни сайтове, ако си изровя линковете ще ви пусна. ))
Ако някой не го мързи може да погледне нашите миналогодишни отчетни теми в началото там има доста линкове също.

За феталната морфология, хубаво е първата да е към 12та седмица, после към 24та и евентуално към 32ра седмица. ))
Аз родих 2дни преди записаният ми час за фетална в 32ра седмица. )))

# 53
Браво Северинка! Цветна, пъстра и все по-пълна темичка!!!! Добре, юе има хора, които се оправят с тези неща  bouquet

Добре дошли, нови мами! Май ще направим повече от 1 група за яслата Simple Smile

Като ви слушам с мазилата, си мисля, че аз хубаво се надявам мъжът ми пак да износи бременността ми както предния път /дебелеене, похапване на сладкиши и др./, ама всеизвестно е, че няма 2 еднакви бременности... Може пък този път да кача 30 кила, вместо 8 newsm78 Аз мисля да си взема бебешко олио за момента, пак си е подхранващо...
За яденето, уж съм гладна, а започна ли да се храня, ми се разбърква коремът. Нищо не ми се яде, само солетки и такива сухоежбини...
А цигарите... ужас! Има ли такива от вас, които още пушат? Аз да  Embarassed По-скоро искам да ми се гади, отколкото да ми се пуши. Ама рано или късно ще се отказват де, няма как Crossing Arms
Днес бях и на женска конултация-трябвало да има поне 10 дни закъснение, та с много фантазия, може да се каже, че се вижда нещо като точка  Rolling Eyes Така каза гинеколожката. Та, пак ще се ходи, другата седмица....
Това от мен Simple Smile Засега...

# 54
Здравейте, момичета!
Северинка, страхотно оформление на темичката   bouquet. Поздравления!
feel_u, и аз претърпях неуспех на женската консултация  Sad. С таткото щастливи се появихме на вратата на кабинета, за да ни върнат "да съм си вземела час за другата седмица, защото все още било рано и нищо няма да се види". Аз пък си мисля, че вече не е толкова рано, а просто си зависи от техниката, която в поликлиниката не хваща.
Разочаровани си тръгнахме. Утре ще си взема час за частна консултация. В тази държава всичко е криво. Ако не си платиш, само те разхождат.
Имам въпрос към тези, които са били на преглед и имат проблеми с 00. Какво ви изписаха, защото аз нямах възможност да попитам. До момента се справях със зелен чай, но не съм сигурна, че няма да е вреден за бебето.
Адски ми е тъпо. Така се надявахме да го видим, да разберем колко е голямо, дали всичко е наред...
Да се оплача и друго - и на мен адски много ми се пуши. Допреди да забременея, пуших по 1,5-2 кутии на ден. Сега съм си взела едни нови на Кент с много ниско съдържание на никотин и лекичко подръпвам 2-3 цигари на ден. Чувствам се много виновна и имам намерение да ги спра окончателно.

# 55
 newsm51Добро утро!  ЧЕСТИТ СВЕТИ ВАЛЕНТИН! Нека от любов да не се отървем!

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 15:28 от salem

# 56
Добро утро и от мен!
ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК  lovekiss Two Hearts
Да обичаме и да бъдем обичани - това е смисъла на живота. Нека бъдем щастливи!

Салем, ранобуднице, благодаря за пожеланието  Hug!

# 57
  • Ловеч
Добро утро момичета!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  Heart newsm76 Two Hearts!
Пожелавам ви да полетите на крилете на любовта!

feel u, не си само ти така с цигарите и аз като теб  Embarassed Embarassed Embarassed

# 58
Добро утро и от мен обичани и обичащи мами Simple Smile
Честит празник на всички  Hug   bouquet

txtloves
Пожелавам да сме много обичани и глезени Simple Smile а следващия Св. Валентин да празнуваме заедно с плодовете на голямата ни любов Simple Smile  Heart Eyes Two Hearts Kissing Heart

Оххххххххххххх, вие къде ще празнувате довечера???????

# 59
Честит празник, мили момичета! Да сте най-обичаните и щастливи жени!

Оххх, аз цяла сутрин не мога да си вляза във форумчето  smile3515

Да ви се оплача - май с всеки изминал ден гаденето ми се засилва, сутринта за малко да повърна от пастата за зъби.

Сиси, мила, ти не беше ли днес на преглед? Да кажеш после как е минало, пък ние стискаме палци тук всичко да е ОК.

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 11:52 от Severinka

Общи условия

Активация на акаунт