ОКТОМВРИЙСКА мама щом ще ставаш ти, бързо в темата се разпиши!

• 12 506
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
тОВА С КИВИТО МИ ХАРЕСА.ще се изпробва още утре

# 211
Здравейте и от мен!
Да се отчета: прегледът беше успешен - имаме си дори сърдечна дейност:) Ами това е, радвам се, че сме заедно и споделяме толкова полезна информация. Posmari, успех, ще се подкрепяме взаимно:) Hug

# 212
Здравейте момичета Laughing
kali_k много е хубаво да чуваш хубави новини PeaceРадвам се че сте видели и сърдечна дейност
 Аз си разглеждах картона от първата бременност и там е записана сърдечна дейност в 8ма седмица.То и без друго докато отида на преглед ще съм някъде там,но дотогава едвам издържам вече #Crazy
 За коремчето моят в 5ти месец изглеждаше все едно съм преяла,но пък в края,едвам го мъкнех Mr. Green,така че спокойно ще ни порастнат има време.
А за стомаха,при мен бременноста ми действа обратно,много ми се подобри перисталтиката.
  Лека вечер  Heart Eyes

# 213
Добро утро поспаливи мами Simple Smile
аз четох, четох Simple Smile
на мен ми помага кисело мляко сутрин Simple Smile нямам никакви проблеми...при мен прясното мляко действа не много добре, защото се подувам цялата и малко ме боли стомаха... по-чувствителен ми е Sad
аз съм  Embarassed чувставм се най-безотговорната и лоша бъдеща мама.... всички сте ходили на преглед вече, на някои ще им е и за втори път... записали сте се на ЖК... лелееееее Embarassed
Аз се надявам да успея 26-ти да отида до моя доктор Sad
Снощи гледах Браян по БТВ, не знам дали го гледате и се почувствах като тази с бебето, дето всички други майки клатеха глава докато говореше и я съдеха, защото не си прави сама пюретата, дава бебето на детегледачка, дава му да яде сладко, иска да работи и т.н.

# 214
Привет и от мен! Гледах, гледах, та накрая реших и аз да се включа при вас. Не съм ходила още на лекар, но закъснението ми е около 10 дни, така че съм сигурна, че съм попаднала на точното място. Терминът ми, по мои изчисления, е за 22 октомври.... Hug, втора бременност. Сега искам някой да ми препоръча лекар за проследяване на бременността, който работи със здравната каса и ако може да е около центъра..... Първата бременност ми я следяха в Студентска поликлиника, но въобще не ми се ще да ходя пак там  Crazy. Иначе нямам почти никакви оплаквания, освен гърдите - направо ме побъркват...... но така беше и с първата ми бременност...
Лек ден на всички от нас!!!

# 215
Здрасти Megche и добре дошла при нас Simple Smile Леко бременеене и октомври ще обикаляме парковете  Mr. Green  bouquet
аз за съжаление не мога да ти помогна Sad ако си прочела по-горния ми пост си разбрала че аз съм най-несериозната мама във форума  Embarassed

# 216
Е, вече сме две, аз и не бързам много да ходя, защото си мисля, че може да ме върнат, ако е много рано, та за това.... Сега съм се втурнала да си намеря читав доктор...... За момента съм в Младост, но ни предстои местене в Люлин, та за това предпочитам да е около центъра.....

# 217
ми аз да си призная не знам къде са Майчин дом и Шейново, но май бяха в центъра  Rolling Eyes
а тях ги хвалят.... моя доктор е във ВМА, но още не съм се виждала с него, за да обсъдим дали той ще ме проследява и дали имат ЖК там  Rolling Eyes
още съм много объркана Sad
ти си си добре Megche, защото си чак за 22-ри, аз съм за 4-ти...вече съм с 25 дена закъснение Sad  Embarassed

# 218
Няма за какво да се притесняваш, само спокойствие ти трябва.... Като отидеш поне ще си сигурна, че ще се види добре ..... А как се казва доктора ти във ВМА???

# 219
д-р Ковачев Simple Smile много съм доволна от него.... следващата седмица като отида се надявам всичко да е ОК и да се разберем с него какво ще правим Simple Smile

# 220
  • София
Здравейте
И аз съм в отбора на нямащите лекар. Но аз търся някой, които да е от "Св. софия", защото преди раждах там и мисля пак там.

И аз при предишната ми бременност ходих в 8 г. с. на първи преглед и вече имаше сърчице. Затова и сега не бързам.

На мен след първата бременност ми се подобри перисталтиката и сега съм екстра. Дано сега нещо не се обърка.

Да кажа малко за изследванията. По моите спомени следват така:
1. Установяване на бременността и отчитане на сърдечна дейност
2. Изследвания - кръв/урина/ Васерман/секрет
3. 15-18 г.с. взимане на кръв за Биохимичен скрининг - изследване за Даун
4. Около 20 г.с. фетална морфология за оглед на органите на бебето и сърдечно-съдовата система. Плаща се отделно и не е включена в никакви абонаменти; цената е м/у 50 и 80 лв. в зависимост от лекаря и болницата.
Може още една фетална морфология след 30 г. с.

- Мисля, че за цялата бременност се взима 3 пъти кръв и урина.
- 1 месец преди раждането се взима задължително вагинален секрет, за да се изчистят всички инфекции преди раждането

Розмари, не съм чувала за толкова ранна ФМ, но сигурно е така, щом си минала през това.

# 221
renni79 мерси за изчерпателната информация Simple Smile
аз съм доста негативно настроена към тея изследвания.... според мен не е нормално след 12 г.с. да се правят повечето изследвания... все пак до 12 седмица нали се води че все още бебчо е малко и ...егати ако могат да се засекат ранни проблеми, по-добре преди да минат 12-те вместо след това...
Бременната ми приятелка е в 5 месец някъде...е на нея едно изследване не и направиха до 12 г.с., нито васерман, спин и т.н..... а все пак това може да се разбере рано.... дали имаш сериозни инфекции или болести.... казали са и... така или иначе не е сигурно до 12-та седмица дали плода ще се задържи, няма смисъл да ти правиме изследвания....
според вас това нормално ли е?

# 222
  • София
Ами не е нормално. Това си е престъпна небрежност.

ФМ наистина  е много много важна, както и всички други изследвания. Всяко със своята значимост и информация, която носи.

Повечето лекари си знаят и сами си следят нещата. Дано всичко случим на отговорни лекари.

# 223
д-р Ковачев Simple Smile много съм доволна от него.... следващата седмица като отида се надявам всичко да е ОК и да се разберем с него какво ще правим Simple Smile

Този доктор Ковачев следеше бременността на снаха ми, ама тя каза, че трудно се запазва час за него.....

# 224
  • София
И аз мисля, че твоята приятелка трябва да си смени лекаря докато е време. Що за глупост - и без това нямало гаранции дали ще доживее плода до 12 седмица. Ами как ще доживее, ако има здравословен проблем! #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт