КИПЪРСКИ МАМИ......и не само (3)

• 19 392
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
Уф, да поясня ужасното не е това, че идваме а всичко преди това и ... абе ясно ви е...
maatete,разкажи с коя компания ще летите?Какво не разрешават да взимаме със себе си?/ножички,лекарства за малкия,козметични средсва има ли забранени,до колко килограма да е личния багаж?/Интересувала ли си се?Аз трябва да взема и инхалатор,овлажнител за въздуха.............,че ако ми спретне някоя криза-трябва да съм готова дори и с ``Орбазона``-а такива кризи при смяна на климата ми ги прави често.

# 211
  • Larnaca, Cyprus
Много е важно точно по това време тук в Кипър е много прашно и са разпространени разни алергични реакции от въздуха и от цъфтящи дървета храсти и т.н...... Naughty
Ако децата са ви алергични или асматични вземете мерки.......
Моите не бяха но винаги по това време получават една суха кашлица която минава само с специални помпички и спрей.....
Сега вече като пораснаха няма проблем ама докато са малки трябва да се внимава.... Naughty

# 212
Блонди Мама определено конвейра нещо ги е сбъркал всички...... Joy Joy
Такива са си newsm61.....Ама пък иначе са добрички ....грижовни....и много си ги обичкаме нали

Ох,  Katy, Katy, не ми говори за лИбоФ , че каквато съм си "душа-камбана"  newsm03  ей ся шъ почна да бърша сълзи и сополи!.... newsm45

maatete, споко бе жена! Дишай дълбоко! Нормално е да си като навита пружина преди заминаването, ама като усетиш, че вече съвсем почва да ти "пуши чайника", представяй си че вече сте пристигнали, настанили и колко ви е хубаво.... Абе въобще всичките си положителни очаквания пробвай да ги визуализираш в съзнанието си - това би трябвало да те отпусне Peace

barboranova, много хубаво си се сетила да попиташ /и мен това ми се въртеше в главата/ - какво се разрешава в личния багаж newsm78  Примерно основни козметични пособия като пила, пинсета... дали може? Щото аз например като пътувам първия път /само за на гости/ ще имам един неголям сак багаж, който смятам че ще мога да кача със себе си и нали все някъде трябва да ги дяна тия неща. Ся може 7-8 дена да стоя, ма през тва време няма да завъждам вежди, като на Филип Тотю - мустака, я! Joy Joy  И друго се сещам - каква сума пари в наличност може да носиш /в лева и във валута/ в себе си?

# 213
Уф, да поясня ужасното не е това, че идваме а всичко преди това и ... абе ясно ви е...
maatete,разкажи с коя компания ще летите?Какво не разрешават да взимаме със себе си?/ножички,лекарства за малкия,козметични средсва има ли забранени,до колко килограма да е личния багаж?/Интересувала ли си се?Аз трябва да взема и инхалатор,овлажнител за въздуха.............,че ако ми спретне някоя криза-трябва да съм готова дори и с ``Орбазона``-а такива кризи при смяна на климата ми ги прави често.

Ще летим с Българияеър. До 20 кг. багаж като всеки килограм над тези 20 е 3 евро. За лекарствата...трябва рецепта за всичко. Инхалатора ще си го вземете спкойно като ръчен багаж (ние така ще направим). Всякакви остри предмети са забранени. За повече инфомация и по-конкретни въпроси можеш да се обадиш на информационните телефони там ще ти кажат всичко което те интересува Hug. Ако мога да съм пезна с още нещо питай ако знам ще кажа  bouquet

# 214
И друго се сещам - каква сума пари в наличност може да носиш /в лева и във валута/ в себе си?
Ей това не съм го питала. А трябва. Като разбера ще ви кажа ако вие не се светнете преди мен.

# 215
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
забравете за козметични неща в ръчния багаж, всичко такова от преди това бутате в основния, че първо него ви взимат като влезете в летището и после ако ви върнат нещо при проверка на ръчния багаж, няма къде да го сложите и го оставяте при митничарите, никакви дездоранти, кремове и т.н. В ръчния багаж само книги, дрешки, портмоне, телефон. Ръчния багаж трябва да е до 3 кг като лаптопи и видеокамери не влизат в тегленето.

Сумите ги увеличиха и последно /миналата година/ беше до 10 хил. евро или равностойност в кеш при пътуването, иначе май трябва декларации.

Споко, пътуването е най-малкия проблем - хранят ви, пускат ви филмчета, непрекъснато ви показват над какво летите, колко време е минало от полета, колко остава, каква е температурата навън /разбирайте в небето/ и на каква височина сте в дадения момент, на мен много ми хареса полета, ама още повече кой ме чакаше там

# 216
  • София

Аз да взема да се самоцитирам. Mr. Green Това са линковете за изискванията относно багажа.
Миме, това за ръчния багаж 3 кг?????

Ако решите да носите козметики и т.н трябва да са опаковани в найлонови пликове.
Аз последно пътувах Декември и лимита за ръчен багаж си беше
10 кг.

Ако случайно ви върнат за нещо, което не може да носите със себе си като ръчен багаж, може да се върнете обратно по стълбичките и да пуснете чантата да пътува сама. Мен така ме караха да си оставя един лак за коса. Аз обаче се върнах и си пуснах целия багаж, но не им оставих лака. Я! Mr. Green

# 217
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
всяка авиокомпания си има свои изисквания, до сега за Кипър винаги са били при мен 3 кг за ръчен багаж, пътувала съм все с Cyprus Airways, освен ако вече не са променили нещо

# 218
Здравейте девойки,
От 3 месеца не съм влизал в темата, а тя вече се разтроила (с ударение на и-то).
Аз още съм в БГ, за съжаление на мамито, ама като няма оферти...
Да попитам за адреса на БГ магазина в Ларнака, че тъщата като идва наскоро и си взе кисело зеле за там... (Тя също е в Кипър) Ако там продават, да я насоча към магазина.
Понеже междувременно напреднах с гръцкия и да кажа, че отговора на Христос Анести е Аληθώς Аνέστη, което си е същото като нашето Воистина Вос(з)кресе.
За девойката блондинка (моите уважения) - не знаех, че абв предлагат адресът ти да е на кирилица. Пробвай да ги помолиш да го направят на латиница, иначе от където й да е в чужбина ще им е трудно да ти пишат. Ако не стане може да си направиш нов адрес, ама ще трябва да проверяваш и стария или да си направиш адрес в пощата на Google и да пренасочиш мейлите на там, т.е. на който и адрес да ти пишат мейлите ще отиват в новия адрес. Другия вариант е инсталиране на кирилски layout на клавиатурата, ама ако го няма в съответната версия на windows става сложно и едва ли на младежа ти ще му се занимава. (между другото същото е и ако искаш ти да пишеш на гръцки)
Ако искате да се информирате какво става в Кипър, както и да си упражнявате гръцкия, има on-line версия на един вестник - www.phileleftheros.com или www.philenews.com. Може да го четете на самия сайт или да си го свалите 1:1 с печатното издание като pdf, което е безплатно. Само, че pdf версията е налична след 12 часа на обяд на съответния ден (все пак да направят някое евро от продажби)

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 17:01 от pdd

# 219
Katy 6 ,много благодаря за сайта,разгледах го,даже харесахме някои обяви..
Blondy-mamma,мерси и на теб за предложената услуга ама ми се струва,че твойто момче е много заето и няма да му се занимава с мен,но бих те помолила ако няма против,да ти изпратя к'во сме харесали и той като местен да се произнесе,да им хварли по един поглед..Ще ти ги пратя на лични като говориш с него,да не пълним форума...
Mateete,да ти кажа,то винаги преди да ни се случи нещо хубаво,дето да те кара да се усмихваш истински,минава нещо гадничко,но все пак минава,нали,така че,аз сам сигурна,че всичко ще баде наред,не се притеснявай,всичко минава....

# 220
  • София
Мили мами,
както знаете утре е Първи Март и аз не знам дали ще успея да се включа(ще ходим с моето съкровище на детско празненство по случая)бих искала да ви поздравя с идването на пролетта и на Баба Марта и нека както света около нас се пробужда, така и вашите мечти и желания да пребъдат!!!!

Ето и тези две плакатчета със стихчета поздрав и за вашите дечица.Кликнете върху картинката за по-голям размер.

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела

Когато желаете да покажете дадено изображение в мнение, но изображението е с по-голям размер или обем, може просто да укажете линк към него - така, хората, които проявяват интерес ще могат да го видят без да се натоварва трафика на останалите потребители.
Изображения в мненията, неотговарящи на условията, ще бъдат замествани с техния адрес, указан като линк.

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 21:22 от muzka1

# 221
  • Larnaca, Cyprus
 Муцка
smile3501 smile3501 newsm10 newsm10  love001  love001
Благодарим за пожеланията...... Hug

pdd Добре дошла отново след три месеца bye Български магазин откри моя приятелка и се намира точно срещу Американката академия до Църквата на ъгъла.......Нооооо там няма кисело зеле.... Naughty

Ми аз мами за утре ще завържа на моите децича на ръчичките мартенички от БГ....... Peace
ЕЕЕЕЕЕ преди три години да е жива и здрава сестра ми и брат ми донесоха ми ги и съм си ги
скрила и така всеки първи март си вадя по малко ...... Peace Та не е зле за пътуващите ако смятат да остават за по дълго да се презаредят и с тази "стока"
А сега да ме извините отивам за ==== blahblah при съседката

# 222
Честита Баба Марта и от мен
Да сте живи, здрави и истински щастливи!
Hug  Утре няма да съм на линия-отиваме на вилата,затова искам от днес да ви поздравя и пожелая един прекрасен месец изпълнен само с хубави емоции! Two Hearts
   Flowers Bouquet lovekiss

# 223
Честита Баба Марта и от мен! Бъдете живи,здрави,весели и засмени:)(по-рано тъй като и аз няма да мога да вляза утре)
А Кату6,в БГ магазина дали няма да има мартеници?На мен майка ми изпратила писмо с мартенички преди повече от две седмици,ама нищо не съм получила,явно няма и да го получа,така че няма да мога да закича малката си принцеса:( Чудя се дали да не отида до пощата да питам newsm78
И докато ми е дошло на акъла да ви питам-вие как се борите с мухъла по стените тук?Вкъщи вече забелязах че е почнало да се образува по ъглите на външните стени.В банята изчистих с белина ама след няколко дена пак почна да избива:( Та-има ли нещо което да го чисти и евентуално да предотвратява повторната му поява? Thinking

# 224
  • Larnaca, Cyprus
Честита Баба МАААААРта!!!!!!!!
 newsm44 newsm44
Да сте живи...здрави....румени...засмени
и с бузки винаги червени...... #Splat tooth rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Шанкулова има мартенички във втория български магазин който май спомена че не сте успели да намерите..... newsm78
Той не е на моята приятелка но ще ти обясня къде е ......Значи...Пощата на главната предполагам я знаеш....Отсреща се намира банката Социате Дженерале...заставаш така че банката да ти се пада отлявото рамо а пощата да сочи дясното рамо ... продължаваш наляво  докато стигнеш първите сфетофари където е Костас Кафе завиваш наляво докато намериш Акапела ..магазина за музикални СД та филми игри и т.н. Слещу него има една уличка ....влизаш в нея и продължаваш...БГ магазина е отдасната ти страна в първата или втората малка уличка има една голяма реклама на водка .....ако не се лъжа .....Ако сте с кола там има един страхотно голям паркинг на който може да се паркирате......Боже как го обясних .... newsm78дано си разбрала нещо...  bouquet
За мухала ще си вземеш най обикновен Dettol Който цвят искаш разтваряш го в малко вода и с гъбата за чинийки търкаш петното докато го измиеш.....след като изсъхне добре ако все още е останало цвят от мухала повтаряш процедурата ....оставяш да изсъхне и ти гарантирам че няма да се появи newsm10 Изпробвала съм го  smile3508

Общи условия

Активация на акаунт