ПЛЕВЕН - 42

• 20 169
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
  • Плевен
Ние си имаме месечинка днес та да почерпим

Крисуната на Сиси също има да и чиститя и на нея   bouquet

# 256
  • Плевен
Честита месечинка на малката Деси.  bouquet и на Крисунка на Сиси    bouquet
Леле колко вкуснотийки Heart Eyes

# 257
Здравейте и от мен!
Честита месечинка на Деси на мама Краси! Да расте здраво и много щастливо бебе, и да слушка!
И днес не излязохме на разходка, а така се бях настроила вчера като гледах прогнозите. Много се надявам утре да утихне вятъра и да сме навън! Grinning
Пожелавам на всички болнички бързо да оздравяват /тези вируси май нямат край/!

# 258
Краси, да ви е жива и здрава Деската   bouquet
И къде се запиля Сиси  Thinking

# 259
  • Плевен
Добро утро!
Как са Миташки и Бужи? Надявам се да са се разминали с болестите?

# 260
Как са Миташки и Бужи? Надявам се да са се разминали с болестите?
Миташки е по-добре, но сега пък аз съм със запушен нос. Ей, само си менкаме хремата с него.
Утре ще ходи на ясла, а аз на работа.

А днес мисля да излезем след като се наспи. Сякаш се очетава хубаво време.

Намислила съм да сготвя една манджа, която никога не съм готвила, но си  я спомням от детството (баба ми я правеше). Странно, че и в Готварския на излиза нищо... Става въпрос за телешко със сини сливи  Crazy

# 261
  • Плевен
Много се радвам за Митко, дано и ти Дикси утре си о.к.
Тази манджа и майка ми я е готвила, но аз не. Няма да ти е трудно да импровизираш по спомен  Grinning.

# 262
 Бужи покашля, все още има малко хрема , но като не дава да му капем капки, ще я влачи  Rolling Eyes
 Аз готвя, гладя и след 1 час заминавам Sad

# 263
Аз вчера си изведох Яна след градина, ходихме до Градската, имаше още две-три деца.
Срещнахме сякаш Тити на Дивиана с един мъж, може би баща и, ама хич не съм сигурна.

Може ли да ви помоля да попитате в яслите и градините ви с какво дезинфекцират - белина, хлор, други по-щадящи препарати? Ще се радвам и някой да се присъедини към мен като реша да ходя до Общината и Риокоз по този повод, от СНБМ сме се захваали с тези неща. От отдел Здравеопазване в Общината ми казаха, че са сключили договор с фирма и ползват техните препарати за всички ясли в града, но те не са много. Попитайте все пак медицинска сестра или лелите.
Велмар вече също ще е член на сдружението, но тя ще помага в София, ще се радвам тук да си имам компания за разни задачки.
И споделяйте какво искате да се променя и да става.
Може да поизляза да ви видя тези, които взимате детската кухня от Катя Попова, днес ще е топло.

# 264
  • София
Дикси,заповядай:

600 г телешко филе, 250 г сухи сини сливи, 2-3 глави лук, 4-5 лъжици мазнина, 1 лъжица препечено брашно, 1 лъжичка червен пипер, 1 лъжица захар, 1/2 чаша стерилизирани домати или доматен сок, сол.
Приготвяне:
Измитите и попарени сливи залейте с вода и оставете да престоят 3-4 ч. Нарежете на малки хапки месото и го задушете в мазнината със ситно нарязания лук. Залейте с 2 чаши топла вода (бульон). Посолете на вкус. Към полусвареното месо прибавете отцедените сливи (3-4 посмачкайте, за да придадат хубав вкус на соса). Прибавете червения пипер, захарта и брашното, размито в доматите. Досварете ястието на тих огън (сосът трябва да е гъст). Поради специфичния си вкус ястието не се поднася с гарнитури и салати.

# 265
Благодаря ти, Валенце   bouquet
Толкова рецепти намерих и все нещо не ми харесваше. Сега ще го направя по твоята рецепта  Grinning

# 266
ДеЩоВиди, аз с удоволствие бих се присъединила,но засега съм с вързани ръце,нямам никаво свободно време.Като тръгнат на ясла вече ще е друго. Аз и преди бях питала дали имаш нужда от някаква помощ,защото движението прави много за нас,особено майките с близнаци,макар засега мен нищо да не ме ползва,но така е и за повечето от тези,които се опитват да прокарват някакви промени. Важното е занапред нещата да се подобряват.
Дикси,и аз съм правила такова ядене,но с пилешко и много ми хареса,но само на мен,никой друг няма да го яде Simple Smile

# 267
мацки, препоръчайте ми някой гинеколог, работещ със здравната каса, който има и хубав видеозон.......
Аз по принцип в Авис медика ходя, но там все пак наблягат на акушеро-гинекологията, а и последния път не бях доволна, нищо, че прегледите са се увеличили като такса........трябва ми човек добър в диагностицирането.

# 268
  • София
Дикси,ще ядем ли сливи,а,А? Mr. Green
Момичета,я споделете какви сметки за парно получихте за януари...аз съм в лееека нервна Rolling Eyes криза-320лв за двустайното ни апартаментче,само парно,топла вода не ползваме!

# 269
Да ти кажа аз съм много доволна от Богданова-Авис Медика ,тя ме лекуваше  2год.,после при нея карах бремеността,тя ме изражда ,абе много съм доволна.Също така и д-р Танчев ,ама той не работи с касата-на гърба на Дом на книгата е кабинета.
А хубав видеозон има в новата частна клиника за инвитро -Стойков работи там ,ама  Money Money Money-до паметника на Майка България.

Общи условия

Активация на акаунт