АПРИЛче весело и сладко, любимец е на мама и на татко

• 10 415
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Янче, там сме. И на мен неделя ми е по-удобна, че нас кухнята ни връзва в събота - носят ни я  вкъщи в десет и нещо. Аз мога и следобед, Иво се буди към три и в четири можем да сме на линия навсякъде в града.

Скарлет, аз със сигурност ще записвам Иво на частна ясла. Само че не ти отговорих, защото още нямам идея къде и как. Сам ознам, че най-късно май-юни месец Иво ще ходи някъде, защото така не мога да обърна достатъчно внимание нито на него, нито на бебето. А като тръгне на ясла ще се занимава с повече игри и ще излиза навън по-дълго. Сега нито мога да се заиграя с него, нито да го разходя както трябва. С бебето е същата работа.

# 196
Кой вход?Откъм Витошка?
И ние ще сме налични Party.

# 197
Скарлет, честит ви нов дом. Нека бъде изпълнен с любов , разбирателство и детски смях.
Аз също не се изказвам за яслите , защото чакаме класирането. Частните нещо не ме впечатляват. Първо,   тези наоколо /които пак не са много близо/ са апартаменти, за по-далечните пък ме е срах с тези бусчета да пътуват поне по час в едната посока и не на последно място - парите. Да спонсорираме някоя държавна нямам нищо против, приемам го като благородна кауза, но никой не ми предлага. Но все пак ние имаме вариант свекито да я гледа .Въпреки всичко ми се иска да ходи на ясла , защото мисля , че мястото й е сред деца , а не при баба й и дядо й по цял ден. Дано се класираме  Praynig.

Бубка, честит рожден ден на татито.

Ема пък казва , че името й е Мими, а аз съм Нина  hahaha.

Енви, какво трябва да решавате за яслата, нали нямате вариант?!

# 198
За частните ясли аз мислех сериозно миналата година, и решително се отказах. Тогава групите масово бяха по десетина деца, с по една учителка сама с тия деца и една обща лелка за всички групи  Crazy държавните поне са с учителка и лелка за всяка група, като учителките се сменят слбедобяд със засичане няколко часа в които са двете и си предават "щафетата". "лелката" е жена която помага, храни, и сменя памперси т.н. и непрекъснато е в групата също. Т.е. през по-голямата част то деня с децата има няколко човека. В държавните т.нар. "учителки" са освен това медицински сестри по образование.  За частните, разпитвайте подробно - подробно за персонала и условията защото в рекламите и интернет далеч всичко не казват  Confused

по въпросчетата, които и аз съм пропуснала някъде... :

Аз да питам-
1.Играете ли си с децата и на какви игри?
2.Време ли е според вас да се учат на цветовете?
3.Пускате ли им детски филмчета и гледат ли ги те?
4.С какви играчки се заиграват?
5.Тръшкат ли се ако нещо не им се даде?Как се справяте?

1. Игри - гоненица, криеница и комбинирано, танци, песни, ринги-ринги-рае, играем си заедно с куклите, подхвърляме си или ритаме топка, "точим" (нейната дума за игра с бебешки пластелин). Разбира се, на "домакини" т.е. да ми помага в кухненската работа което и е една от любимите игри - бърше шкафовете с гъба, пълни пералнята, мете  Laughing

2. За цветовете - не я уча кой кой е. По-скоро използвам игрите да и покажа нещо - като точим и правя гнезда и яйчица и ги лагам в съответното гнездо, с конструктора си подбираме цветове - тя ги забелязва и определено си пробира нещата по цвят, за мен засега е предосттатъчно. По-важно ми се струва да развие усет за цветовете а не да ги познава - всеки се научава да ги познава. не знам дали си обясних добре мисълта newsm78

3. Чат-пат пускам. Последен хит е рекламното видео на "Плеймайс" от темата с поръчката - има деца, играят, това я увлича. Пускам понякога "бейб", умира си за "пасчо"  Laughing рисувани още не е гледала.

4. Играчки - Всичко за бутане, дърпане и местене - от количката до малките мебели, само да може да го пренася от стая в стая. всичко за сглобяване, сортиране, подреждане, строене; книжките; колите; топката; също шкафа с нечупливата кухненска посуда - от пластмасовите купи до тенджерите и тавите - който е винаги на нейно разположение.

5.По принцип не се тръшка - когато мога да и отстъпя за нещо, отстъпвам и без никакъв зор, само с молба от нейна страна и готово. А ако се тръшне когато не мога да и отстъпя, и говоря спокойно и продължавам с каквото съм решила - повече от 30-60 сек. не се е тръшкала никога, просто знае, че това никога никога не помага. Изключиение - когато се "тръшне" от умора и превъзбуда, а не защото иска нещо, тогава я оставям да си излее яда и енергията колкото има нужда, гушвам я после и и намирам занимавка. Забравила е до пет минути.

# 199
Тина,
няма какво да решаваме - ще се ходи на ДЯ и това е! Идеята на докът беше, след окончателното й излекуване, още известно време, да си постои у дома, за да укрепне. И такъв вариант нямаме. Rolling Eyes
Като каза за имената, според щерка ми, тя се казва "Иле" на галено, или "Нина" на цяло име.
Flutter

# 200
Само прелитам набързо, да ви кажа, че чета с едно око и ми липсвате  Hug  Laughing

Честито на всички, които са имали поводи!  Heart Eyes
Всички болнички бързо да се оправят Praynig

По темите (макар че са супер интересни) нямам временце да се включа сега  Tired

Само за името да кажа - Алекс си вика Саши, защото в групата са n броя Алекс и Александър и всички родители искат на децата им да се казва Алекс, а аз съм без претенции и той е малкият Сашко  Laughing

Целувки на всички   bouquet

# 201
  • София
Днес срещам една позната, разбира се, се заговорваме за кандидатстването за градини, тя се е спряла с някаква нейна позната и от въпросната разбирам, че в нашата градина и били казали, че имат поне 5 деца с предимство по-голям брат/сестра и 2-3 двойки близнаци и влизат преди останалите. Изправи ми се косата и направих кръгом и айде в градината. Директорката беше на среща в общината, но говорих със сестрата и тя ми каза, че има 2 деца с предимство по-голям/ брат сестра, едно с родител с увреждане и една двойка близнаци. Демек 5 деца автоматично ще бъдат приети и аз трябва да разчитам, че друти 5 ще се откажат, от тези преди мен, за да влезем! Ужас, това чакане убива!

# 202
  • 2 етажа над тавана
Влизам само да си изрева проблема и отивам да си лягам Confused

Страхотно начало на почивните дни, няма що, Спас ми серивра, че днес шефа му го викнал и му казал да види да си търси работа. Защо - не било ясно, имал бил наблюдения човека Shocked То и на мен и на Спас ни еясно от къде са му наблюденията, ама айде. А и сега си измива ръцете с това, че лятото Спас имаше сериозно проблем с кръста от вдигането на тежко, цяла седмица беше в болнични, та поради тоя здравословен проблем едва ли не - хващай пътя Close Супер скофтено ми е, тъпо, идиотско.
Ровя като дива обявите за работа, а Спас го е обвзел някакъв непукизъм, което ме вбесява още повече. Питам го - "Кажи за кои обяви да ти пускам документите?", а той - "Спокойно, бе, аз утре ще видя във вестника, ще питам тоя, ще питам ония, къде сега да ми пускаш пък документи."
Избеснях ви казвам, развиках му се, ама на - реакция като на дебилно същество. Едно си баба знае, едно си бае - "Споко, бе, жена."

Ако до вторник-сряда нищо не предприеме, отивам в градината, давам си "споносорство" и да тръгва Маги на градина, а аз да вървя на работа, че само с мойто мизерно майчинство няма как да я караме.

Наревах се, малко ми поолекна, сега отивам да го ръгам в ребрата, дано му дойде акъл на тоя човек #Cussing out

Приятни почивни дни, момичета.

# 203
Бабъл, стискам палци всичко да е наред. Не му се карай на човека и на него сигурно му е кофти.

# 204
Бабълче, кофти е наистина  Sad Дано скоро проблема се разреши и да сте спокойни  Praynig
Стенли от вчера е на АБ, кофти ми е, защото за първи път пие АБ, ама няма как. Страшно много започна да кашля и то силно, за сега гърдите са му чисти.
Честит рожден ден на мъжа на Бубка, да е много щастлив и здрав, късметлия и да те слушка  Grinning
Скарлет, честит нов дом  Heart Eyes Пожелавам ви много положителни емоции, топлина и уют и детски смях в него  Hug

# 205
  • София
Здравейте, момичета!
Много почерпки в тази тема, много сърца, цветя, мирише на любов отвсякъде... Wink
Ние пак ходим на ясла, Варицелата ни мина, сега и пъпките чакаме да минат. Почти цялата група се зарази този път. Tired
Наде, не можеше ли да мине без АБ? newsm78
Бабъл, може пък за добро да е!Не се ядосвай, няма смисъл според мен-той няма да си промени поведението и само нервите ти ще отидат на вятъра!Стискам палци да се успокоиш и да се наредят нещата Peace

# 206
Бабълка, сигурна съм,че е за добро. А Спас е сигурен според мен, че няма да остане без работа. Hug
Наде, бързо да се оправя Стенли. Жалко че утре няма да се видим.
Значи утре в 10,30 сме налични Ваня, Юлчето и ние на входа на Витошка. Някой друг?

# 207
Бабъл, много кофти история. Дано Спас намери бързо работа  Hug
Младен беше миналата година в подобно положение, малко след като се преместихме в София (неговата фирма пък фалира  Rolling Eyes ), така че те разбирам.

# 208
Янче,Юлче дайте тел.на лични в случа,й че не се открием или закъснеем, че сме с градския транспорт Simple Smile
Очаквам включване за утре и от Данчето,Бабълчето,Вени т.н Wink.

# 209
  • Варна
Привет!
Скарлет, честита къща!
Бубка, да ти е жив и здрав мъЖо!
Ние с Ники пак сме болни, аз едвам преглъщам от гърло, той пои килима със сополи! Утре ще карам майка да му види гърлото как, че аз не мога Embarassed. Той сега е командирован, че не ме оставя да спя и съм скапана. Определено 5 дена на работа си е много нещо
Идеи откъде да намеря английско-бълг. технически речник, може и по-старо издание? Новото е 77лв и като се има в предвид, че е за служебна упореба, а ще го плащам аз, ми идва скъпо  newsm78
Партито ми снощи беше много смотано, само сервирах, мих чинии ипак същото. Свекита окупираха всички, крескаха та кряскаха, чак тавана се тресеше  Shocked.  Ники и племенника се караха нон-стоп, и двамата криви, само писъци и рев...Абе..само дето не си легнах да спя, те и без щяха да си изкарат добре, нямаше да липсвам на никой...
Утре пък снахата рожденник, то като се почне, че няма край Mr. Green
Николай се научи да си мие ръцете, ама като му пусне чешмата някой  Mr. Green, води ни до тоалета за голямата нужда..е, има още пропуски. Като кажа да ляга за смяна на памперса, ляга и вдига крака, като кученце е Rolling Eyes Голяма дресировка им удрят в ДЯ.
За раб. време, водя в 7.20 и е първи, сестрите закъсняват поне с 30 мин, вземам го с последните в 17-17.30. Когато започна ни караха да ги вземаме в 16.
Бабъл, сигурно скоро ще се съвземе Спас, то си е стрес.
При нас още не се знае кой и колко човека ще махат, положението далече от приятно, даже бих казала крайно неприятно. Надявам се да се размине на колежката, защото тя заплашва със съд, мен пък уж ме пази закона, абе...гадост! Поне всички са доволни от мен и не са ми вдигнали мерника.

Общи условия

Активация на акаунт