АПРИЛче весело и сладко, любимец е на мама и на татко

• 10 424
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
4. Моzайката zа цветовете, куклената къЩа, zоо, пъzели. Контруктора не го оби4а особено, куклите съЩо не.

Това е идея за играчките  Thinking
Мозайките,доста ги гледам ,ама все съм си мислела че е малка.
За пъзела също  Rolling Eyes
Обаче ще ги пробвам  Grinning
А пластелина-не иска ли да го вкуси ,защото Дея-Мария си мисля,че това ще и е първата реакция  Crazy

Таzи моzайка е то4но zа деца над 2 години и с едри елементи http://www.educationaltoysplanet.com/qa4190.html
Пъzели, ами zапо4ваШ с дървените с дръШки, хи4 не са малки zа тях, на Милена са й ве4е беzинтересни и сега преминахме на пъzели с истински пар4ета, на Хаба, дървени, магнети4ни с 9 4асти  http://www.jako-o.de/popup/zoom/de/zoom_neu.mb1?mb_f020_id=C34qE … ;mb_v301_ch=caff1
Пластелина оЩе не го е вкусила, тя отдавна ве4е не си слага вси4ко в устата  Thinking 

КъЩа палатка имаме в БГ ама не сме я сложили оЩе  ooooh!  Сега на 4.3. в ИКЕА Ще пуснат едни градински къЩи и Ще й вzема една, 4е са на супер цена  Grinning

# 91
На въпросите:
1.Играете ли си с децата и на какви игри?- на " надува се балона" може да играе по 100 пъти един след друг, разглеждаме книжки, брошури от Фантастико, Билла и т.н., гледаме през прозореца и коментираме, рядко строим с конструктора или с кубчета
2.Време ли е според вас да се учат на цветовете?-мисля, че е рано, понякога му казвам това е синя кола
3.Пускате ли им детски филмчета и гледат ли ги те?- не, телевизора работи, но той гледа само някои от рекламите и Бонбоните
4.С какви играчки се заиграват?- хит е една голяма кола дето седи на нея и я кара из цялата къща и всичко което трака, пее и вдига шум
5.Тръшкат ли се ако нещо не им се даде?Как се справяте?- от време на време, най- вече не иска да се прибира от разходка. Ако сме в къщи не му обръщам внимание, ако сме навън го вдигам и край
Брат ми е решил да му подари такава палатка, но незнам дали няма да я батиса бързо, бързо

# 92
1.Играете ли си с децата и на какви игри?
2.Време ли е според вас да се учат на цветовете?
3.Пускате ли им детски филмчета и гледат ли ги те?
4.С какви играчки се заиграват?
5.Тръшкат ли се ако нещо не им се даде?Как се справяте?

1. Ами да доста играем заедно или ако трябва да съм по-точна предимно заедно играем - напоследък хит е пластелина и всичките фигурки и джаджи за него,  рисуваме, четем книжки, напоследък той на мен Mr. Green, гоним се, борим се, строим с конструктора, ...
2. Ами според мен в тази възраст всичко е игра, а дали ще запомнят цветовете или не май не е много от значение. Кало сякаш само зеленото го различава без проблем, другите ги бърка. Ние с цветове боравим като строим и рисуваме с пастелите предимно.
3. Рядко - пускам му Бейби Айнщайн, много ги харесва и ги гледа ... замислям се вече и за други,... то аз пускам 1-2 пъти в седмицата, че и по-рядко даже ...
4. В момента хитовете са пластелинът и рисуването.
5. Ами случва се да се тръшка за нещо, опитвам се да обясня, ако е възможно, ако не, го оставям да му мине и после обяснявам защо и как ... 

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 19:23 от десито

# 93
Данче, ще ме умориш Mr. Green

Юлче, и аз като Данчето да те запитам, що се оплакваш от много домакинска работа, като си имаш помощник? Ама как хубаво се е обучило детето. Ние такива придобивки нямаме у нас. В интерес на истината не съм заглеждала дали и в магазина има, нито пък знам дали Лекса ще е заинтересована. Сега като се сетя може и да Е детето. Все иска да чисти със стирката като дойде ред да мием пода.

Аз да питам-

1. Рядко, защото нямам време (гузна съм). Но майка ми я занимава, баща и също като има време. Лего, пъзели, конче много обича, къщички дето и бях взела по коледа ( идват с разни чаркалаци към тях).
2. Цветовете според мен на по-късен етап ще са по-лесни за научаване. Някъде май бях чела че към 3 годинки почвали да ги разпознават.
3. Гледа много, въпреки че не одобрявам. Но майка ми е сама с двамата в повечето случаи и така и е по-лесно. Не протестирам, защото нямам избор на този етап. Но ако аз си я гледам сама в къщи, това ще бъде ограничено до минимум.
4. Много си играе с книжки ( ако мога да го нарека игра). Но от всичко май най-обича книжки, все разлиства, все някой да и казва какво има по тях. Има и един Елмо дето все го влачи с нея си и го приспива и завива.
5. Тръшка се и като и дам и като не и дам. Тръшкането е постоянно. Игнорирам Naughty.

Татянче, Лекса взе да влиза в час. Има някаква близост между нея и белчо вече, обгрижва го и като заплаче веднага го забелязва (Кис пачи)и ходи да го люшка. Обича да му краде бибата, шишето, одеалцата обаче. Няма такова нещо дето да е на Крис, всичко е нейно. Но ревноста все още я има макар и не така силна като в началото. Когато иска да и се обърне внимание в определен момент, в който пък се е случило да държим и Крис, веднага казва да го оставим в люлката, за да може да сме на нейно разположение.

Благодаря за пожеланията, вече съм много по-добре Mr. Green

# 94
Юлче, и аз като Данчето да те запитам, що се оплакваш от много домакинска работа, като си имаш помощник?

Не се оплаквам  Shocked Аз не върша домакинска работа в момента, само си гледам децата. Ще почна да се оплаквам от по-другата седмица, когато на цялото бабешко войнство му свърши отпуската.

# 95
Извинения Юлче, миналата седмица или по-миналата си спомням че беше казала си свършила един куп работа, та явно съм се заблудила. Ама ти май не си от тези дето се оплакват, само ти се чудих тогава как си успяла с толкоз нещо и две деца, че и самичка на това отгоре. Страшна си!

# 96
  • Boston, MA
Защо съм я пропуснала тази тема? Rolling Eyes
Иленко, честит рожден ден на дъъълга патерица! Вярвам, че си имала хубав празник! Много да те слуша и глези цялото ти семейство!   bouquet

На Данинцето ще изям пухкавите бузки!

Дея-Мария е кокона сладка!

На всички с поводи за черпня - честито!

Играем на криеница, малко с кубчета тип Лего, най-вече четем книжки. Има една книга - магнитен пъзел, обича да лепи магнитите по хладилника и после обратно в книгата.

Аз не мога да кажа, че го уча съзнателно, споменавам му "червена кола", "жълто слънце" и т.н.

Гледа "Джордж" сутрин и вечер, по 2 епизода (15 мин. е всеки), събота и неделя може и повече (тази сутрин гледа Томас, Елмо и не знам какво - снощи за първи път го оставихме на бейбиситър и се прибрахме в 12, заспахме в 1, Дани се буди цяла нощ, в 5 се преместих аз с него в хола, в 6:30 беше готов - пуснах му телевизора и дремах до него).

В градината обича най-много книжки, но обича да си играе и с кукли-бебета - увива ги с едни одеала, слага ги да спят. Там много рисуват и моделират, вкъщи пластелина не се прие с ентусиазъм (а на мен така ми се играе с пластелин  Laughing)

Тръшка се, я. Не знам как се справям, знам, че трябва да го оставя, но все бързам занякъде, та грабвам го и тръгвам с него на рамо.

Разбихте ме с тези телевизори в детските ясли - ами те може по цял ден пред екрана да прекарват!  Shocked

# 97
ААААААА!!!!!!
УАУ!
Дани е супер много сладък,много,много,много  Blush
Съжалявам не се въздържах,но просто нямам думи Heart Eyes Страхотен е!
Вече си има една голяяяяма фенка  Blush

Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 98
Иленка айде сега и на тебе на едни такива големи патерици...Честито ти рожден ден Водолейчо!!!! Blush Mr. Green  bouquet Желая ти успехи в работата, любов от любимите хора и много здраве!
Много съм отвеяна бре и това си е....

Дани си е страшен образ аз си го харесах на едни клипчета на плажа-много е жив ей!

Всичките ни дечица са много сладки-немога да избера кое от кое са по по най  Joy

Теди снощи от 2.30 до към 5 и нещо се беше опулил в тъмното и неще и неще да спи.Какво беше това чудо-сега хърка де ама колкото снощи да ме заболи главата да го мисля защо не спи.

1.Играете ли си с децата и на какви игри?-Книжки гледаме, гоним се и се лигавим, с колите също си играем.
2.Време ли е според вас да се учат на цветовете?-Рано е според мен.
3.Пускате ли им детски филмчета и гледат ли ги те?-Да и по едно време като каже, че и сега "чипо" и настръхвам.От бейби айнщайн е това за хипопотама става въпрос Joy Ама не е като в началото де сега са за фон.
4.С какви играчки се заиграват?-Коли, трактори, автовози, книжки, списания за коли.Дея къщичката дето и пусна линк вчера са един два часа се заигра с нея докато не стигна до обръщане и овисване на пръчките и я прибрахме.
5.Тръшкат ли се ако нещо не им се даде?Как се справяте?-Тръшкане и то голямо, такъв инат няма.Чакам да мине щом не помогнат приказки, а те май никога не помагат.

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 08:16 от rody

# 99
Добро утро! Grinning

Бърз отговор по анкетата:
1. не;
2. не;
3. не;
4. с дребни играчки, книжки, напоследък с кукли, но най-вече с брат си;
5. да тръшка се, справаме се различно.

Татянка, радвам се, че тревогата ти е отминала! Hug

Иленка, а снимки от пораснал Преслав!? Wink

Роди, благодаря! Hug

Топла седмица на всички!
Hug

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 09:04 от envia

# 100
Добро утро  Hug
Енви, направо ме разби с твоя кратък и ясен отговор на анкетата  Joy Много ви се кефа на работещите мами, които имате време и за форума  Wink
Дани е направо невероятен, направо си  за фото модел  Heart Eyes
Дея, малката кокона много професионално си слага гланца, няма от кой да се учи нали  Wink

1. Играя си, но не много. Строим кули от кубчетата, редим дървения пъзел, подаваме си колите на земята, гоним се, носиме се на конче, криеме се....
2. Не знам дали му е време, аз не го уча, но като си говорим му казвам "червената кола", "синята топка"...мисля че в яслата ще ги научи по-лесно с другите деца.
3. Да пускам. На компютъра и на телевизора, но не много, а и бързо му омръзва.
4. Коли, камиони, пъзел, кубчета, кростренажора ми  Mr. Green /най-обича да му бъзика дисплея, защото титка като часовник/, купички и лъжици и бърка, с всичко се заиграва, но мах 10 мин. Прави ми впечатление, че колкото по-малко играчки има около него, толкова повече внимание им обръща, ако изсипа всичките при него, няма да им обърне внимание изобщо. Има ли го при други този момент newsm78 нашите са скрити в детската стая и съм врътнала ключа  Mr. Green
5. Тръшка се, не много често. Оставям го и се правя, че не го виждам. Като му мине се опитвам да обясня, но кой ли те слуша  Whistling

# 101
Добро утро!
Момичета, надникнете в темата за Пленума, за да не занимаваме неинтересуващите се Peace.
Играя, но не много-това е приоретит на татко му Peace.Те се гонят, бутат се с коли, играят мач....
Никаква идея няма за цветовете на този етап.
Пускам ама и 2 мин. не се застоява дори Twisted Evil, а понякога имам нужда от малко време.Т.е.отдавна съм прекратила такива опити.Може би е време да подновя Confused
Ами с никакви ако е сам.Но виж като дойде неговия приятел който е луд по коли и борбата става безмилостно жестока за колите CloseС него заедно и камиончетата си карат и мотора абе обича да има компания Flutter.
Тръшка се и още как Twisted Evil.Ако дапазя самообладание му говоря тихо и спокойно или го изчаквам да му мине.Ако съм нервна-понякога му се скарвам/с което не се гордея Embarassed/.Ако съм в настроение му се смея на театрите Whistling.

# 102
Докато се наканя да пиша и станало обяд.
Дани не го виждам:( Ще пробвам после на друг браузер.
Роди Hug
Анкета:
1. Играя, на каквото тя каже, танцуваме, борим се, с играчките
2. Не знам, ако е време ще ги научат. Симона разпознава червеното и може би зеленото, защото наблягаме на тях по светофарите.
3. Пускаме и гледа. Всеки ден.
4. С всяка по 5 мин. Само с книжките и пъзелите по-дълго.
5. През повечето време с мен се тръшка. Реагирам според нервите си, понякога спокойно, понякога се смея, понякога игнорирам, понякога креща, понякога наказвам.

Една имитаторска историика и от нас:
Пием си миналия ден с кумата ни мартини. Идва Симона и ми иска маслинката. Обяснявам че тя е с алкохол и горчи и ще и дам друга от хладилника. Давам. А тя иска и айрян. Правя аз айрян, давам й го, а тя си пуска вътре маслинката и започва да пие Shocked

# 103
  • София
Ха-ха, страшна е Симонката!

И ние имаме този комплект за чистене от Джъмбото и много си играе с него. И най-редовно бърше с каквото намери огледалото и шкафовете в кухнята.

По анкетата:
1. Играем на каквото тя реши - най-често ме кара да седя с нея на столчетата и масичката й. Или да спим на земята в/у възглавници и да се завиваме с одеалото; да рисуваме и танцуваме; Да пее и аз да пляскам.
Последната й занимвака е да взима ключовете от мазето и казва , чао и че отива на работа в мазето. И отива в другата стая, рови с ключа в ключалката, седи 1 мин. там и идва и казва "дойдох", прибира ключовете и сяда до мен. И веднага става и почва същото това наново.
2. Не знае цветовете.
3. гледа само филмчето с животните от Бейби Айнщайн.
4. рядко се тръшка.

# 104
Извинения Юлче, миналата седмица или по-миналата си спомням че беше казала си свършила един куп работа, та явно съм се заблудила.

Ааа, аз тогава се хвалих  Mr. Green
Ако не мога да успея да свърша нещо, просто не го правя.

Общи условия

Активация на акаунт