АПРИЛче весело и сладко, любимец е на мама и на татко

• 10 446
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Ееех, Меци, хем ми се иска да влизаш по-често, хем да не боледуваш. По-важното е да си здрава Hug.

Краси, ЧРД и от мен  bouquet! Весел празник и всичко най-хубаво!

Роди, ще се моля за Тедко, милия Hug

Тоз Юли е със страхотна коса, и колко бързо му расте. Не го ли стригахте пак не отдавна? Помня по едно време пак гледах едно негово стригване в банята.

Черепахова, твоята мома ме разби, сладурана Mr. Green

# 151
Мисче  Hug

разбихте ме с работното време на яслите - все си мислех, че държавните ясли са с еднакво работно време, а то какво излезе  #Crazy нашата е от 7.30 до 7, но последните деца ги взимат в 6 без 10, в редките случаи когато аз взимам малката стигам тогава и я взимам точно с последните. Понеже се разминава работното време моето и на мъжа ми с един час, аз водя сутрин, той взима вечер и така относително нормално стават нещата.

и времето за обяд и сън ли е различно навсякъде? При нас в 11.45 вече са им сервирали обяда, спят грубо от около 12.30 до 15.00.

за колебаещите се кога да дават децата на ясла - при равни други условия, сега напролет е доста по-лесно свикването, защото дечицата са спокойни а лелките имат време да се концентрират повече над новото дете. през септември-октомври е малък ад...

# 152
При нас в 11.45 вече са им сервирали обяда, спят грубо от около 12.30 до 15.00.

Shocked  О леле, а Милена спи 40 минути на обяд  ooooh!  Вярно, 4е децата се иzморяват в яслата, но все пак.....

Меци, бърzо да оzдравяваШ  Hug

# 153
Привет Hug
Мецанке Hug, бързичко да оздравяваш и дано да имаш повечко време и за нас Wink
Красе, ЧРД! Много здраве, щастие и любов  bouquet

Момичета, нека който иска да се включи в поръчката да го направи по-скоро!

# 154
Shocked  О леле, а Милена спи 40 минути на обяд  ooooh!  Вярно, 4е децата се иzморяват в яслата, но все пак.....

#Shocked
Иво ако спи 40 минути на обяд, ще се гръмна. Не давам да спи под два часа  Crossing Arms
Но Миленка доколкото знам спи дълго нощем.

# 155
  • София
И в нашата ясла ядат към 12 и 12:30 най-късно са заспали.
Соня са я научили като се събуди да си лежи в креватчето и да не приказва - за да не буди другите деца.
Така в неделя следобяда като си спа вкъщи към 4 вече надникнах в стаята и я гледам лежи си и си мирува. След 2 мин. когато вече отдавна чаках да ме е викнала, надниквам и гледам, че пак си лежи и кротува. Влезнах при нея и тя си сложи прътчето на устата и казва "шшшт".  Rolling Eyes

Съгласна съм с Мецанка, колко по-спокойно е сега в яслата, отколкото първите дни на учебната им година. Сред толкова ревящи деца и да не ти се плаче, ще ти се доплаче. Сега вече са се адаптирали и са по-спокойни.

Днес я е оставил баща й и не е плакала, даже чао е казала.

# 156
Да се включа по темата за яслите:
Нашата работи от 7 до 19 часа, но до 18 всички деца са ги взели (поне от нашата група). Снощи понеже останахме в двора на яслата, за да поиграе Кало навън и забелязах, че още към 18 без нещо вратата беше заключена и всички си бях отишли в нашата група. В другите групи имаше тук там някое дете дето го взеха след 18.
Обядват около 12 часа и до 13 са легнали. От 15 започват да ги будят и до 16 са закусили ...

При нас работното време е от 9 до 18, но добре че шефовете ни са разбрани и позволяват да си сменяме работното време, та аз съм с работно време от от 8:30 до 17:00, за да мога сутрин да го водя към 8 и да го взимам към 17:30 от яслата и да не стои последен до 18:30 ...

# 157
Работното време на яслата ни е от 7.00 до 19.30, но още в 16,30 почти всички са ги взели SadОбикновено Юли остава последен, при положение че го взимаме в 18.00 най-късно.
Нещо ми се струва, че яко злоупотребяват с работното си време.При положение, че са на 2 смени им идва по 6 часа смяната.Поредната тъпотия в бедумната ни държавица.С работното време на яслата на Надето ние не бихме могли изобщо да се класираме навреме на работа.
Иначе обядват към 11,45 и в 12,15 ги паркират.Юли също се научи да кротува като се събуди, чак ме шашка понякога.По този повод махнахме и решетката на креватчето, защото се опитва да я прескача като се събуди и е сам в стаята.Сега неме питайте дали спя нощем,постоянно го гледам да не се изпльоска на пода Crazy.
Лошото е, че ги будят в в 15,00, за да могат в 16,00 да са се нахранили и да си ги взимат родителите.На Юли определено не му стиге 1,5-2,00 часа сън и вечер е кисел, но пък го паркирам в 20,00 и заспива като пън и вечерта си е наша Flutter.Всичко това, разбира се като сме здрави и е на ясла, каквато ни е и окончателната диагноза-ЗДРАВИ!От понеделник стратира, дано спрем вече с болестите.Изписа ни Рибомунил, започваме го от днес PeaceНякой да има впечатления?!?

# 158
Добро утро на всички:)
Меци бързо да оздравяваш Hug
По въпроса с яслите не мога да се включа. Едни такива смесени чуства имам като чета  разказите ви за придобитите навици в яслата, хем знам че са добри навици, хем малко ме плаши тази дисциплина.
Симончето спи следобед минимум 3 часа, но нощния и сън е 8 часа. Така че е нормално. Татянка на на Миленката колко е сумарно.

Момичета, аз сега ще изръся една глупост, ама ме човърка. Забелязали ли сте промяна в децата по време на месечния ви цикъл, при условие че не са кърмачета, че за тях е обяснимо някак си?

# 159
  • София
Красе, малко на патерица да ти честия рождения ден - бъди здрава, , обичана и щастлива!  newsm51
Мила Роди  Hug, горкичкото Теди- колко много ви се струпа.  Praynig Дано да се размине поне това чудо...

Емо днес като го облякох сутринта ми донесе обувките и якето си и ми каза "Айде". На въпроса ми къде иска да отиде ми изстреля куп неразбираеми за мен думи. След като го обух и облякох застана на вратата и започна да чука и да крещи "Татеее, айде". Поисках да го гушна,а той ме бутна и ми каза чао. Нямаше търпение да тръгне на ясла. Стана ми толкова мъчно, че така бързо свикна без мен. Косе го завел и каза, че Емо се обърнал да му махне като влязал в яслата и набегом се изнесъл в занималнята си.
Снощи много плака милото и го взех при мен в спалнята, а таткото ни пак се комадирова - мисля, че зъбки го тормозеха, защото  се буди цяла вечер с писъци и търсеше да суче. Много отдавна не го бях кърмила през нощта, но снощи не издържах на страшния рев и се предадх. Колко пъти е сукал не знам, но имах чувство, че не е спирал... Сутринта бе неузнаваем - спокоен и весел и най-вече нетърпелив да тръгне на ясла.
В яслата на Емо обяда е в 11:30, към 12:00 започва приготовлението за сън - пишкане, пижамки и в 12:30 всички спят. Когато отидох в 14:30 тъкмо ставаха от сън.
Иначе работното време на яслата се оказа от 8:00 до 18:00. Сутринта не е проблем - таткото ще го води като отива на работа, но той по-рано от 18:30 няма как да излезе от работа, а аз от центъра до яслата имам поне час път. Вчера заради големия трафик се прибирахме от яслата час и 45минути и не се очкава времето за път да намалее. Таткото дори да успее да си промени работното време ще е добре, но засега като гледам ще трябва да моля да мина на смени - та да мога аз да го взимам от градината.
Ей оплаках ви се и аз - тежи ми, че искам детето ми да е точно в тази ясла, а пътя се оказа огромен проблем. Все още е малък да го пускам да пътува с буса на градината. Най-рано може да стане наесен. А до есента ще трупам нерви из софийските улици.
МецанкеHug скорошно оздравяване!
Янче, аз все още пестя от превръзки с моя полазник  Mr. Green

# 160
Момичета, аз сега ще изръся една глупост, ама ме човърка. Забелязали ли сте промяна в децата по време на месечния ви цикъл, при условие че не са кърмачета, че за тях е обяснимо някак си?

Щях да ти отговоря, че не съм забелязала промяна. После се усетих, че няма как да съм я забелязала всъщност, щото и цикъл нямам. 
 Mr. Green

# 161
Янче, не съм обръщала внимание!? Thinking

Иленка, днес и утре няма да е на ДЯ и пак сме в луди детегледачески комбинации. Иначе е много по-добре - ще прескочи посещението при док и в понеделник ще е на градина. Peace

С работното време на ДЯ не съм наясно - сутрин я искат до 8,30 ч., а вечер когато я забираме към 17,15 ч. е винаги предпоследна. В нашата ДЯ има и нощуващи групи, така че мисля не е проблем детето там, да изчака родителите си, ако персоналът толкова бърза, да си ходи.
Определено сънят в ДЯ не й достига.
Относно дисциплината - не съм забелязала някаква голяма промяна, т.к. така или имаче е приучена към дисциплина от вкъщи.  Twisted Evil За нея промяната е в повечето бърборене и в свикването й и с чужди хора.

# 162
Мда, Милена спи дълъг ноЩен сън, около 12 4аса. Сумарно вси4ко е окей, сега като дойде пролетта, Ще се постарая да ставам по рано, да я будя и нея, пък дано спи пове4ко на обяд  Whistling А пропо, zа неделя о4акваме 17°  Shocked Плюс.

# 163
  • София
Ванче, на мен нашата педиатърка ми го препоръча Рибомунила. Аз давам Есберитокс Н - капки и съм много доволна.

Енви, а като е болно някое от децата ангажираш ли някоя от бабите да помага в отглеждането или пак се спрявяте сами???

Аз досега не наблюдавам Соня да е придобила някакви особено полезни навици от яслата - все така прави всичко в памперса, смуче биберон, не заспива сама. Нямам наблюдения и да им мият често ръцете.
По-скоро е научена на някакво ежедневие там, но не и нещо, което да пренесе вкъщи.
При другите ясленчета как е?

# 164
При другите ясленчета как е?
Ами при Калоян разликата се изразява в много говорене (пее много песни, казва стихчета), яде вече почти сам, иначе други навици няма придобити от там ...

Аз обаче тази седмица имам голям проблем с излизането сутрин, не иска да излиза и плаче и ми казва "Не искам да ходя навън". Не мога да разбера защо така Thinking В самата ясла си влиза без проблем, помага ми да съблечем якето, да обуем пантофите и тича навътре ... Но сутрин е голяма мъка да го облека (това е от около 2 месеца) и тази седмица ми е голям проблем да го убедя да излезем ... иначе веднъж излезем ли няма проблем, качва се в колата, иска да му пускам песнички. Като пристигнем си слиза и всичко е наред.
При някой има ли подобен проблем?
Спомням си, че мамчето беше казала, че нейния Кало имал период, през който не искал да излиза, та дали може да е нещо такова и при нас ... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт