10 евъргрийна,free edition,от свекъра(свекървата).

• 165 671
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 705
Ооох, родната ми майчица от време на време е достойна за тази тема... нищо, че не е свекърва...  Embarassed
Отиваме да й заведем детето за събота и неделя и носим детски песнички, за да й ги пуска на компютъра. Оказва се обаче, че колонките не работят и аз й го казвам.
Тя: "Не е вярно! Аз еди кога си слушах еди какво си!  Crossing Arms"
Аз: "Е как да не е вярно, аз да не би да те лъжа?!  Shocked Тогава може да се работели, но сега - не!"
Тя: "Вие включихте ли ги от копчето?smile3527"  
Аз: "Добре, че си ти да ми кажеш, че за това пък хич не се бях сетила..."  Wink
Тя пак: "Абе то няма какво да им се развали - имат там едно копче и са свързани с кабел - това е!  Crossing Arms Вижте кабела да не се е откачил!  umnikuu"
Аз вече...  newsm61 леко се поизнервих, защото мъжът ми е компютърен специалист и първото нещо, което е погледнал, е кабела... да не говорим за копчето...  ooooh!
Оказа се някакъв драйвер...  Joy

# 706
Когато забременях казахме първо на свекито в двора още,мъжа ми не се стърпя а тя каза-"Айде стига си говорил глупости" Shocked
Друга история:дядо му на мъжа ми разбра,че ще е момиче и каза -"Ааа това не е хубаво то момичето няма да е наше (т.е. като се омъжи ще иде в друга къща и няма да е наша вече)"
И една изцепка на свеки пак,бях бременна и комшииката също, и си говорим за моята бременност и тази на комшииката  и тя пита как ще се казва бебето но не уточнява кое моето или на комшииката и аз си помислих,че пита за нашето и и казвам а тя ме пита-"Ама то не беше ли момче" и аз и казвам "Е как бе майко нали ти казах че чакаме момиче" и тя "Абе аз питам за детето на комшииката какво ме интересува вашето как ще се казва" Shocked.До ден днешен си мисля,че не се усети какво говори тогава.

# 707
Охх, и това животно трябва да го трая...добре, че му забраних да идва вкъщи след няколко брутални изцепки  #Cussing out
#Crazy ooooh!

# 708
  • Торонто/София
Ооох, родната ми майчица от време на време е достойна за тази тема... нищо, че не е свекърва...  Embarassed
Отиваме да й заведем детето за събота и неделя и носим детски песнички, за да й ги пуска на компютъра. Оказва се обаче, че колонките не работят и аз й го казвам.
Тя: "Не е вярно! Аз еди кога си слушах еди какво си!  Crossing Arms"
Аз: "Е как да не е вярно, аз да не би да те лъжа?!  Shocked Тогава може да се работели, но сега - не!"
Тя: "Вие включихте ли ги от копчето?smile3527"  
Аз: "Добре, че си ти да ми кажеш, че за това пък хич не се бях сетила..."  Wink
Тя пак: "Абе то няма какво да им се развали - имат там едно копче и са свързани с кабел - това е!  Crossing Arms Вижте кабела да не се е откачил!  umnikuu"
Аз вече...  newsm61 леко се поизнервих, защото мъжът ми е компютърен специалист и първото нещо, което е погледнал, е кабела... да не говорим за копчето...  ooooh!
Оказа се някакъв драйвер...  Joy

Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha

# 709
  • София
Прясно - прясно от мойта свекърва сега сутринта:
Защото Габи я ядосва нещо и май и казваше да се маха.
Свеки:
" Ти не ми говори така, че тука и ти и дядо ти сте квартиранти!"
 #2gunfire
Айде дядото че е квартирант е ясно.
Ама на детето родителите плащат шибаните вноски по ипотеката на шибания ти апартамент!

# 710
Прясно от вчера.
Аз:Как е при вас.
Тя:Студено. Какво прави Даная а онуй с чуждото име.
Аз:Деето ми се има име. #Cussing out #Cussing out
Тя: Не ми харесва това име.
Аз:Кога ще дойдее до София да видите децата а и Иво има рожден ден други ден.
Тя;Докато не прекръстите детето на Ваня като мене няма да дойдеме.
#Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Аз:Не моя син има рожден ден и и затворих телефона неммога  да я понасям.

# 711
Ааууууууууууу  baby_neutral Crazy то за плач ли е-за смях ли е? hahaha   hahaha   Това да ти е за урок друг път да не я питаш нищо,камо ли да идва у вас. Тя и мойта е завеяна,отвеяна ама да ми чуят ушите това-просто и на снимка няма да иска да ме види.      smile3555     

# 712
  • Варна
Да се включа и аз с нещо от снощи:ю
Идва съкровището на дежурното свиждане. Този път като никога даже е взела нещо за децата - кроасани, и понеже трябва да се хранят здравословно, са с крем шампанско!/не че не знае на какво се радват, о не!/ Носи и две книжки - дава ги гордо на баткото, малката чака нещо и за нея, да ама няма... Детето се свива, а коментарът на кукувицата - "ама тя защо е така минорно настроена?".
И понеже се е поохарчила доста, решава, че и се полага да остане и за вечеря. Вижда салатата - зелена салата с риба тон,царевица и яйца, и коментар:'Ау, колко много салата сте направили! И защо толкова много неща слагате вътре? То от царевицата се пълнее, а и на животните за това се дава!'. Това може би,вместо - 'аз не обичам царевица'. След което омахва промишлено количество.

# 713
   Майко, мила! #Crazy То не са евъргрийни, ами евърчервени направо ---> Rage

# 714
  • Бургас
А пък мойта си говори сама .... на два гласа - задава си въпрос с един глас и си отговаря с друг .

rotfImbo rotfImbo rotfImbo

събудих детето от смях

# 715
  • In a surreal moment!
Любими реплики -
на мойта Тота - "Чи кво толкуз съм казала"(след репликата , че деца не мога да раждам , а само кучета да гледам ) и изобщо когато захапва ; от глезотии и превземки много често заменя думи с "такозь"  ;  аз нямам име , когато се обръща към мен казва "Чувай" .
на баба ми (свекито на майка) - "Снахо , чуждото свое не става"- това за посрещане. Майка се разчекна през годините да и угажда , но ... израза остана в сила до смъртта и .
на мойта майка - когато брат ми беше малък и още не можеше да му се нарадва - "Която и да е , от сега я мразя "(за бъдещата незнайна снаха )- сега се отрича от тези думи категорично , даже не помни , че ги е казала, мечтае за снаха пък каквато и да е , че ергенина ни дъртичък е вече - хахаха...

п.п. смей се ти , знаеш ли на мен какво ми струва да живея сред луди .....Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 15:33 от Другарче

# 716
  • Кубрат/ Пишурка

Четох и се смях - то бисери бива,ама...Моята свекърва беше селска женица,но много работлива.И макар,че я няма от 12 год. никога няма да забравя първата й изцепка - беше на сватбата ни,преди 28 години! Така се случи,че точно по средата на сватбата у тях започват да се прасят две свине.Пратиха близки,после свекъра отиде,а накрая и тя.Върнаха се накрая,когато ние с моя и кръстниците вече излизахме от залата.Някой я попита: Какво стана? А тя: Ами опраси се свинята,сега ще чакаме снахата!

# 717

А тя: Ами опраси се свинята,сега ще чакаме снахата!

Joy

# 718
Е,изчетох Ви най-накрая......и направо се успокоих,че има и други като мен/с ръсещи бисери свекърви/....и понеже някъде в началото обсъждахте за дежурния въпрос:"Какво си готвила?Какво яде синчето ми?"...да кажа,че и моята не пропуска ...в което няма нищо лошо,но като си спомня как като млада булка ме наставляваше:"Ти недей много,много да му се престараваш на готвенето....като се размрънка,свари му там едни макарони със сирене...и е готов...аз така съм го научила"...ама като не слушам-развалих дисциплината.........и чорапите и бельото го отучих да си пере,ама не ми е виновна жената-тя го беше научила/понеже не е много по домакинството,та като няма чисти.......ще пере,къде ще иде/
Другата ми любима реплика е катоми се обади по телефона/винаги с един задгробен глас.....и едвам,едвам говори/:"Как сте?Какво правите?Защо не ми се обаждате?/не се обаждам,`щото тя се обажда повече от често и все за супер "важни" неща/...ако не звуча достатъчно бодро,задължително следва"Да не си болна?"...но няколкото пъти в които съм била и съм и казала,че ми е зле,отговора е"Ми,хубаво......аз `щото"......и така минаваме на нейните проблеми...../което за пореден път затвърждава мнението ми,че изобщо не слуша какво и казвам/.Като младоженци имаше навика да ни идва изненадващо на гости/особенно рано сутрин,а знае,че спим до късно като има начин/....та сънена отварям аз вратата,мами ме поглежда загрижено и заговорнически казва:"Не ми изглеждаш добре....да не сте се карали?"/това поне 3 години наред,след което вече разбра,че е хубаво да идва по"човешко вереме"/
julisa ,ме подсети за подаръците/навремето така моята баба все носеше само на сестра ми,докато майка ми не и каза,че или за двете да носи,или нищо/,та доскоро свеки носеше само на баткото,понеже малкия не разбирал/и играчки и за ядене-ама като съм лоша и не давам да яде какво да е-макар,че аз не давам и на двамата да ядат боклучави работи/...но пък имахме случай,когато само малчо беше уважен-току що съм го родила,изкарват ме от родилна зала и акушерката щастлива ми заявява,че бабата е тук...аз се опулвам,`щото тъкмо се бяхме чули с майка ми и знаех,че пътува още с баткото.....и в този момент виждам свеки насреща ми.....държи едно плюшено кученце и се опитва да го навре при бебето..само от погледа ми акушерката разбра,че не съм очарована,направи забележка и се изнесе..........мами започна пак да търси прилики на бебо с тати му/не че аз имам нещо което да заслужава да наследи/......и започват дежурните наставления и коментари/най-вече за малките ми гърди и как  е цяло чудо да кърмя с тях/,пък това ,че ми е второ,надали ме прави по-опитна...но горе-долу по това време пристигна майчето ми и със двегодишния тогава батко...той още от вратата видя кучето-и като нормално дете тръгна да го гушка....обаче баби като каза"Не!Това си е на бебето......аз на него съм го донесла"и ред други такива,.......та ,ходи обяснявай  сега,защо не може да го пипа/то аз от друга гледна точка не бих дала-най-малкото щото не беше прано/........Добре,че същата акушерка се мерна пак и помоли да се поразреди групата на посетителите,и понеже тя беше дошла първа.......на нея се полагаше първа да се оттегли...

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 16:09 от Анонимен

# 719
стига бе! #Crazy Бюста ти ли не одобряват!   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт