Зов за помощ! Да помогнем на Илиана!

• 37 627
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
Имам приятелка която работи във фирма вносител на лекарства, ще я попитам...внася ли се и от кого....ох много се разстройх....

Анет, много е красива Hug Heart Eyes  bouquet

# 61
Ох, не знам какво да кажа вече, сърце не ми остана да чета подобни теми, а на вас Ани просто не мога да си представя какво ви е  Tired
Дъщеричката ти  е прекрасна   bouquet Желая й от все сърце бързо подобрение  Praynig

Много ви моля, като представител на Сдружение Настоящи и бъдещи майки, иска ми се да се опитаме да направим нещо по-генерално по въпроса.
Ако трябва ще пишем писма до МЗ, НЗОК и др.

Искам да науча повече подробности за самото заболяване, за това какво поема касата, какво недостига и т.н. Също какви срещи сте провели, заведени писма, ако имате въобще всичко  Peace Ако искаш ми пиши на лични  Peace

Междувременно се надявам бързо да се съберат необходимите поне за няколко месеца пари, защото дори и да се промени нещо, то няма да стане бързо  Tired

# 62
ето цените в САЩ- мисля, че трябва рецепта, но това може и да се реши- скоро четох някъде, че има 2-3 БГ лекари, които могат да издават рецепти за САЩ
http://www.drugstore.com/pharmacy/prices/drugprice.asp?ndc=53905 … 01&trx=1Z5006
проблем може би ще бъде, че лекарството трябва да е охладено през цялото време и сигурно ще по- трудно да се транспортира
ето и линк на тази фондация
http://www.cff.org/aboutCFFoundation/About65Roses/
и тука има цени
https://www.cfservicespharmacy.com/ProductsandPrices/
TOBI 5ml/ampules (280ml/56 ampules) 56 $3,912.31

да , искат рецепта! аз пробвах , имам акаунт в drugstore.com, но не става без рецепта( не че вярвах че може без, но все пак да се опита).
някой предложи да се пробва във фондация във Франция, не знам как е там , но тук Cystic Fibrosis Foundation , подпомагат само граждани и поданици на САЩ Cry
 иначе фондацията им е едни от най-големите, правят какво ли не за събирането на дарения. на мен са ми изпращали календари, тефтерчета , мейлинг адреси, за да направи човек дори и минималното дарение което е 5$. да си призная , никога не се бях заинтересувала от това какво точно представлява болестта, просто си им пращах чек Embarassed Embarassedсрам ме е от себе си! но днес прочетох всичко , което беше изнесено в сайта им  Cry!
не знам какво да кажа на Анет , това е ужасно , да знаеш че си безсилен. боже защо?
  оставам потресена отново от родината ни. не искам да звуча анти български , но...
как може нищо да не се прави , даже лекарството да не се внася? как може просто да вдигнат ръце и да оставят децата да ..... ? здравната каса е най-голямата българска мафия #Cussing out #Cussing out
  можем само да дадем морална подкрепа( и донякъде финансова ) на Анет и другите майки , но държавата трябва да направи нещо. не може по света цивилизованите страни да предлагат различни програми за подпомагане , а ние само да претендираме че сме такава. Тук даже Medicaid покрива разходите. за живеещите тук , разбират за какво говоря(това е здравна осигуровка от правителството )!!!

не искам да пиша повече , че пак ще ме обвинят че съм Антибългарка , но донякъде се радвам че децата ми са американски поданици , ...не дай си боже  Praynig
Атет Моля те прати ми на лична трите си имена и адрес, за да пусна малко парички с westerunion, че с превод по банката става много по бавно от САЩ. стискам палци и за двете ви Praynig

# 63
  • sofia
Хриси,имам предложение  bouquet

когато подготвяхме инфото за Илианка и си говорехме с Ани обсъдихме и варианта медии и тн.Цялата патаклама ,която вдигнахме преди време за Вики на мама Цвети.Ани и Илианка имат готовност  да съдействат на 100% за подобни офанзиви -интервюта,медии,разд  ухване на проблема им и като цяло.
Можем да опитаме заедно с майките на де4ицата с М да направим каквото е необходимо за да се вземе най-накрая някакво решение от държавата.И едновременно с това да се обяви мащабна кампания за набиране на средства за Илианка.
Ако моми4етата са съгласни можем да се видим и го обсъдим.Но до тогава ние сме длъжни да се опитваме да използваме вси4ки възможни контакти за разпространението на историята на Илианка и необходимостта от това лекарство.

# 64
Написали сме повече от 10 писма до различни институции,лично се срещнахме с Нина Ръсина -началник лекарствена политика.В това число до министертвото на здравеопзването ,президенството,остана ни срещата само със представител на здравната каса.Общо взето институциите си подхвърлят топката и нищо не се получава.Готова съм на всякаъв вид борба-с институции,медиини изяви,всичко.,защото макар и да се намерят пари за Илиана ,примерно за една година живот,ами после.Какво ще стане с другите дечица с муковисцидоза.Пред мен умряха толкова красиви и пораснали млади хора поради нелепата причина,че институциите нехаят.Ако някой ме подкрепи по някаъв начин в борбата ми с институциите с готовност и признателност ще приема.Макар и доста уморен и отчаян човек съм решена да се боря до край.Така ,че аз съм почнала борбата за болните с муковисцидоза и няма да спра.Ако някой ме подкрепи ,разбира се ще бъда по силна.

# 65
Колко майки с болни дечица познаваме?
Можем ли да намерим всички такива деца?
Да се стопли, за да не ги държим на студено и да организираме шумотевица..........
Въобще защо трябва да е само за деца с М
А с бъбречна недостатъчност, а Гошко за когото трябват 700 000 долара
Сигурна съм, че за това ВСИЧКИ майки ще ни подкрепят, ама всички Peace

# 66
  • sofia
Написали сме повече от 10 писма до различни институции,лично се срещнахме с Нина Ръсина -началник лекарствена политика.В това число до министертвото на здравеопзването ,президенството,остана ни срещата само със представител на здравната каса.Общо взето институциите си подхвърлят топката и нищо не се получава.Готова съм на всякаъв вид борба-с институции,медиини изяви,всичко.,защото макар и да се намерят пари за Илиана ,примерно за една година живот,ами после.Какво ще стане с другите дечица с муковисцидоза.Пред мен умряха толкова красиви и пораснали млади хора поради нелепата причина,че институциите нехаят.Ако някой ме подкрепи по някаъв начин в борбата ми с институциите с готовност и признателност ще приема.Макар и доста уморен и отчаян човек съм решена да се боря до край.Така ,че аз съм почнала борбата за болните с муковисцидоза и няма да спра.Ако някой ме подкрепи ,разбира се ще бъда по силна.

ние сме ЗА!!!!НО ще ни трявбат много инструкции и помощ от запознатите до болка с проблема PeaceПо-скоро ние подкрепяме каквото решът Ани и останалите майки  bouquet

# 67
Ако някой ме подкрепи по някаъв начин в борбата ми с институциите с готовност и признателност ще приема.Макар и доста уморен и отчаян човек съм решена да се боря до край.Така ,че аз съм почнала борбата за болните с муковисцидоза и няма да спра.Ако някой ме подкрепи ,разбира се ще бъда по силна.
Ани, знаеш че съм с теб Hug. Винаги си ми помагала с каквото можеш, с лекарства, с подкрепа, със съвет, така че... Но остана ли вече към кого да се обърнем? Нали виждаш, от никъде нищо. Аз съм се отчаяла, за другите майки незнам.

# 68
Момичета,искам да попитам знае ли някой как стои въпроса с даренията от счетоводна гледна точка,признава ли се за разход,какви документи са необходими и т.н.Докато четях тази тема, в скайпа ми се включи една приятелка,която работи в мога да кажа богата фирма и реших да я попитам дали биха направили дарение,смятам че така по-бързо и лесно ще се съберат повечко пари.Тя обеща да пита шефа си Simple Smile
Пожелавам на Илиана много сили и кураж  bouquet

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 10:17 от anira

# 69
  • sofia
Момичета,искам да попитам знае ли някой как стой въпроса с дарениято от счетоводна гледна точка,признава ли се за разход,какви документи са необходими и т.н.Докато четях тази тема, в скайпа ми се включи една приятелка,която работи в мога да кажа богата фирма и реших да я попитам дали биха направили дарение,смятам че така по-бързо и лесно ще се съберат повечко пари.Тя обеща да пита шефа си Simple Smile
Пожелавам на Илиана много сили и кураж  bouquet

ето,мисля,4е може,но не съм много сигурна newsm78

http://www.bgblago.com/?3

# 70
Аз си мисля, че медиите са основната сила в нашата страна. И се вижда, че определено малко по малко се променят нещата, когато те се включат. Ще събираме парички за Илианка - да, но... мисля, че всеки е наясно, че това не може да продължи вечно.
Ани  Hug

# 71
Искам да споделя ,че до сега много хора откликнаха на зова ни за помощ и вече търсят начин да изпратят пари.Благодаря на всички.Наистина не очаквах толкова хора за толкова кратко време да ни подадат ръка.Доста ми е трудно да изразявам чувствата си в думи,защото май съм загубила нагласата си да усещам радост ,щастие и други хубави чувства.До скоро имах усещането само за безнадежност.

# 72

Банковата сметка на Илиана Илкова Илиева

BG22RZBB91551064609984

Сметката е открита в Райфайзен банк.

теzи данни достатъчни ли са zа превод от чужбина? Мисля, че трябва да има ИБАН и международен номер на банката освен името и .

# 73

Банковата сметка на Илиана Илкова Илиева

BG22RZBB91551064609984

Сметката е открита в Райфайзен банк.

теzи данни достатъчни ли са zа превод от чужбина? Мисля, че трябва да има ИБАН и международен номер на банката освен името и .

Жабо, това е ИБАНа, но права си, липсва БИКа. Освен това моята банка иска и адреса на банката и на полу4ателя. Ани, ако можеШ да ги пиШеШ тук или на ли4ни?  Hug

Илиана е мноооого красиво и нежно моми4е  Heart Eyes

Рая, то в такива ситуации как да си про БГ  ooooh!  Но докато толкова много хора се zастраховат на минимална раб. zаплата или не плаЩат въобЩе, как може ЗК да има достатъ4но пари zа вси4ки?  Confused

# 74
Пред мен умряха толкова красиви и пораснали млади хора поради нелепата причина,че институциите нехаят.

Този Тоби можеше ли да им помогне да живеят? Съвсем конкретно питам - един вид ако е имало лек, а никой не им го е предложил..... Така може би ще се размърдат по-бързо институциите?

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 12:11 от Yvette

Общи условия

Активация на акаунт