Октомврийско бебешко сдружение ВЕЧЕ с февруарско попълнение

• 13 443
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
  • Откъм Варната
galentse много кофти така, тез хора не могат ли да разберат че на тази възраст децата не могат да си казват какво искат и какво им е и по този начин се изразяват, и Митака пищи и врежи от кеф, от болка, от радост, от всичко, сега откриват гласа си си възможностите му и го използват на воля, няма как да му обясниш да не вика, трябва на тях да се обясни да бъдат по търпеливи и да изчакат детето да израсте този момент

# 31
  • Стара Загора
И резултатът е че сега съм много по-здрава от мъжа ми, който е кърмен 4 месеца. Както и да е.
Абе по принцип необичам да влизам в такива спорове ама немога да се съглася с това твърдение. Винаги съм била ЗА кърменето и уважавам правото на всеки да кърми или не. Но да си чукам на дебелата тиква Слави е на АМ и само веднъж има едно разстройство с повръщане и то беше сега точно преди Нова Година. Аз съм кърмена..брат ми не. Ами аз много повече се разболявам от него.
Както и да е...отивам да чистя пак че изрови една саксия пак Twisted Evil

# 32
  • Някъде в Европа...
И резултатът е че сега съм много по-здрава от мъжа ми, който е кърмен 4 месеца. Както и да е.
Абе по принцип необичам да влизам в такива спорове ама немога да се съглася с това твърдение. Винаги съм била ЗА кърменето и уважавам правото на всеки да кърми или не. Но да си чукам на дебелата тиква Слави е на АМ и само веднъж има едно разстройство с повръщане и то беше сега точно преди Нова Година. Аз съм кърмена..брат ми не. Ами аз много повече се разболявам от него.

И аз не искам да споря...., само факти - Ради още го кърмя, а досега ми прави 2 вирусни пневмони Sad - така, че и кърменето не е гаранция...

# 33
Здравейте,
набързо по темите.
Мила, кофти се е получило. Може пък да й домъчнее за внуците. В такива случаи се чудя, защо бабите поемат ангажимент, който не могат да изпълнят. По-добре да знаеш, че няма кой да помага, отколкото да си начешат крастата, колко са нужни и после да избягат с писъци. Ще се оправите, но явно ще е по по-трудния начин.

Аз престанах да кърмя от миналата събота. Засрамих се от себе си, че хем почнах много да пуша, хем продължавам да кърмя. И реших поне да не го тровя вече. Сучеше само на заспиване и сега сме го заменили с гушкане, поставяне в леглото и пиене на АМ и вода. ЗАсега ме държи за ръката, докато заспи, а аз уж разказвам приказка, колкото си спомня от нея. Ще се боря да го науча да си заспива сам като на обед, ама не знам дали пък на мен няма да ми липсва този контакт. Все ми се струва, че за тия неща трябва да е по-самостоятелен. Аман от мъже дето зависят от майките си.

Не мия зъби. Има 8 засега и като ходих да купувам четка и паста, аптекарката ми каза, че бързам. Та ще позадържа засега. Не давам флуор.

Лови, ти питаше (отдавна, признавам) за фонтанелата. На Борко още му е голяма - около 3 см в диаметър и давам Вигантол. Сама си го намалих на 1 капка, че лекарката казваше да са по две, ама аз го влача навън всеки ден (стига да не вали и да не е студено).

Мама Тони, добре сте си изкарали. Браво! Я предупреждавай друг път за такива купони, моля. Да идем и ние да погледаме себеподобни. До тоя МОЛ ми е близо (като тръгна днес, мога и да се върна днес).

Галенце, много се зачудих на тия съседи. Аз да си призная, че съм учителка в гимназия и знам, че най-лошото са безхаберните родители и веднага след тях - свръхамбициозните. Тая ще да е от вторите. Всъщност хазяите ви какво мислят по темата? Нашата съседка отдолу се беше оплакала на хазяйката още като се нанесохме, че местим мебелите нощем (тъй и не си призна Петър да го е правил, а аз тогава спя). Тя ни е позната и нямаше проблеми. Сега е много по-зле - навсякъде е теракот и като затътрузи Борко столовете е ужас. Ама нямам идея какво да го правя и само ме е срам (ама умерено), че сигурно й пречим. Та мисълта ми е, че ако хазаите ви са с акъла си, хич да не се притесняваш. Тя госпожицата, ако иска, ще си научи и без мама да й осигури гробна тишина. Или ще си купи антифони от аптеката. Не бяха скъпи даже.

Кали,   bouquet за темата.

Честита годишнина на племенника на Верчиту!

Спирам, че май ме е хванала логореята. Приятен следобед и вечер на всички  Hug

# 34
Уф, бивша Хера, на издържах и аз да кажа, ама то здравето си е до късмет в гените, не е толкоз до млякото. Така че трябва да се пазиш повече от брат си. Да те слушат много!

# 35
Здравейте момичета!  Hug
Честити празник на всички малко на патерица. За мен вчерашния ден беше малко гадничък. Бях организирала романтична вечер за мен и Боян, но на обяд ми съобщиха резултатите от биохимичния скрининг и те се оказаха не много добри.  Cry Налага се да направя амниоцентеза. Сега в главата ми се блъскат хиляди мисли и въпроси за решаване. Знам, че е рано и че още нищо не се знае, но ми е притеснено и мнооого тъжно... Добре че са мъж ми а Али, та да ме разведряват. Реших (не много лесно) да направя амниоцентезата тук в Пловдив в една частна болница, при лекарят, който израждаше Али. Имам му пълно доверие, та затова реших да не пътувам до София, въпреки че там са големите специалисти в областта. Но от прочетеното във форума, стигнах до извода, че там лекарите са доста безцеремонтни и ако нямаш връзки отношението им не е много мило (меко казано)...  Tired Много ми е трудно да взимам решения и се моля по-бързо да се разрешат нещата в благоприятна светлина. Насрочих си амниоцентезата за сряда. Направо не знам как ще издържа до тогава...
Съжалявам за натоварващия постинг, но така ми се прииска да ви споделя... Embarassed

# 36
  • София
 galentse - не разбирам защо искат от едно малко бебе да спре да реве, а не помислят как и къде може милата им дъщеричка да учи.  Друга стая ли, библиотека ли...., слушалки на ушите ли.....има начини. Да ходиш при съседите на едно бебе да се застъпваш за голямата си щерка ми се вижда смешно и си е цяла симптоматика... Rolling Eyes #Crazy

Sa - има много, много случаи когато скрининга е подвеждащ и после всичко е ок. Опитай се да си спокойна и да излязат резултатите от амниоцентезата. Hug

Прави сте, че дистанцията си е най-доброто. Ще ми е за урок това преживяване. Благодаря на всички за разбирането!!! Hug В днешно време се оказва май, че трябва да си разчиташ на себе си и така най-мирно и спокойно. Ще се оправим със сигурност, по-трудния начин ще е, вярно....

За кърменето - безценно и полезно без съмнение, но все си мисля, че боледуването зависи и от много други фактори - наследственост, психика на майката, психиката на детето, има ли по-голямо дете в семейството и сигурно много други....

# 37
Sa биохимичния скрининг май не е много реален поне така си спомнят от теми във форума?Не съм много запозната ,но ти стискам палци амниоцентезата да мине без проблем и резултатите да са добри Praynig Praynig Praynig
За кърменето Хера и Румена правилно са написали.Аз докато кърмех Сашко два пъти се разболява спря ми кърмата и да чукна на дърво не сме имали проблеми.Разбира се, не искам да кажа  ,че е здрав щото е на АМ Mr. Green
Вчера докато мъжът ми приспиваше Сашко аз запалих свещи сложих вечерята и той като седна каза"Нали нямаш нищо против да гледаме мача?"-това съответно уби всякаква романтика у мен и си седнах пред компа.

mila71 туй със свекървите не го разбирам наистина newsm78 Тук във форума разбрах ,че явно взаимоотношенията с моята свеки не са нормални ,защото ние до сега не сме имали никакви проблеми .

# 38
  • Варна
Два реда от мен , че съм на работа
Мила я и тегли една на свекърва си .Аз принципно съм против конфликти с роднините , ама то това понякога не се трае . Ама хора самовлюбени , дето имат себе си и собствените си проблеми за най-важни , не си заслужава заради тях човек да си троши нервите.
Кали как вълк единак бе ! Ами адаша не знае друг начин за заспиване освен на цица ! А ще започвам нова работа и ще давам нощни , мисля го как ще се справи горкото  . Аз не съм мислила докога ще го кърмя , но така като гледам - ще е докато си търси . Сега вечер като му се доспи казва едно неумолимо АМММММ и нищо друго не го успокоява

# 39
Здравейте, момичета!
Днес се прибрахме с Маги, Благун също е у дома, сами сме с татито и чакаме педито.
Абе, купонът е пълен  Crazy. Ако мога по-късно ще разказвам и ще кача снимки.
Само да ви кажа - МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЗДРАВЛЕНИЯТА И ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ, ЗА ПОДКРЕПАТА ПРЕЗ ЦЯЛАТА БРЕМЕННОСТ! МНОГО ВИ ОБИЧАМ!

# 40
evelinar Добре дошла отново с Маги  Hug Hug Hug Бързо възстановяване!

# 41
честита рожба мила Евелинка ! да  донесе много радост и любов на цялото семейство !
исках да ти се обадя по телефона , но разбойник Васко затри всичките ми тел. номера .
и аз като дъждавната ще се намеся - смятам ,че румена май е най-близо до истината .здравето е въпрос на  късмет , дет са вика дано не случиш на кофти вирус ! дори е вредно да се приписват чак толкоз вълшебни качества на кърмата , защото майките придобиват илюзорното чувство ,че не е нужно да полагат особени грижи и да пазят детето , защото кърмата прави имунната им защита  като на терминатори .
беше ми много мъчно като отбивах Васил , мислех че  ще ми липсва този контакт .нищо подобно !!! чувствам се прекрасно и общувам с него много по-пълноценно .
от 6ти месец натам спроред мен ,кърменето  трябва да продължи докогато мама има тази необходимост и това й носи радост.
са , мила , амниоцентезата звучи сташничко , но всъщност съвсем не е толкова опасна . от друга страна ,като се убедиш ,че всико е ок , ще си бременеееш без излишни страхове !
ще стискам палци в сряда , а после и резултатите да са добри!

досега не съм срещала друг лакомник като наш Васил , освен разбира се майка му ! без майтап - изядох две трети тава ориз с карфиол и моркови , който собственоръчно приготвих . оказа се ,че пак ще сме си само двамката с маймунчо тази вечер и като нямаше кой да изяде манджата - заех се аз ! ооооох а сега съжалявам Sad!

# 42
  • Откъм Варната
evelinar добре дошла отново   bouquet

Моя мъж вчера беше милия така каталясал след 24 часа на работа че хич не му беше до празнуване, аз бях се подготвила и той се зарадва, ама нямаше подарък за мен  Sad , нищо аз си го поръчах от Ейвън и днес е пристигнал, утре ще си го взема, за който не знае да кажа нашия тати ще сменя попрището и от хлебар ще се преквалифицира в автомонтьор, защото се оказа че един тенекеджия ( за сега е такъв ), взима повече пари от един тесен специалист в хелбопроизводството, ама така е в нашата мила родина, и сега ще кара почти месец жонглирайки от едната работа на другата, и хич не се и надявам да има време за нас, но е за добро

Туй от мен, лека вечер на всички  Hug

# 43
Добър вечер и от нас Hug
Добре дошла Евелина с малката принцеса МАГИ Hug Hug
Sa стискам палци за амниоцентезата да има добри резултати Peace.
Иначе ние вчера изкарахме много весело денят на ЛЮБОВТТА  Heart и Трифон Зарезан cheers.
Мъжо ми се закани че щял да се напие та да отпразнува вторият празник,както подобава,ама в крайна сметка стана така че умората го победи и заспа преди да си пийне Joy
САШКО Е СТАНАЛ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БАНДИТ НА СВЕТА,само се катери не слуша и ме прави ето така #Crazy
Сега пък ни никнат вече цял месец кътниците и не искам да ви кажа как се чувстваме у дома,няма сън нито през деня,а за ноща да не говорим.........
КАЛИ благодаря за хубавата тема newsm51.

# 44
KaliMa не знам защо си мислиш ,че автомонтьорската работа е проста newsm78 и ,че положението в БГ има нещо общо с разликата в заплатите. Добрите автомонтьори са кът .Знам от опит .

Общи условия

Активация на акаунт