Октомврийско бебешко сдружение ВЕЧЕ с февруарско попълнение

• 13 437
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
  • Откъм Варната
KaliMa не знам защо си мислиш ,че автомонтьорската работа е проста newsm78 и ,че положението в БГ има нещо общо с разликата в заплатите. Добрите автомонтьори са кът .Знам от опит .

Ми не съм се изразила правилно май, не смятам че е проста автомонтьорската работа, но моят мъж 10 години с работа е трупал опит в хлебарството и в момента е на върха на професионалната стълба, нещо за което много хора ходят да учат висшо и пак не могат да му стъпят на малкия пръст, мъчно ми е че сега трябва да зареже толкова години труд и да почне отначало, но както казах всичко е за добро, няма да има вече нощни смени, всяка вечер ще си ляга до мен Heart Eyes, а и Митака няма да вика вече на компютъра "Тати" ( на десктопа е снимката на тати ) и ще има повече време за детето, инак новата професия е хубава, той се учи бързо и не го мързи да работи, от няколкото дена когато ходи в сервиза сподели че му харесва и е спокойна работата и няма кой да го юрка както в завода, кадето искат да изцедят хората на 200 %

Днес ходих да си взема майчинските и шефовете им стана неприятно защото вече са 220 лв, не им се дават, нищо че не излизат от тях, шефа ми изцепи че когато наемали жени трябвало да им иска бележка от гинеколог че не са бременни, за да не ги наема, демек намекна ми че аз съм скрила че съм бременна когато съм почвала работа, а аз почнах там 4 месеца преди да забременея, просто няма  думи

# 46
  • София
Evelinar - ДОБРЕ ДОШЛА С МАЛКАТА ТИ ДЪЩЕРЯ!!! Чакаме снимки!

KaliMa - нямам думи за шефовете ти......колко е жалко да чуваш такива думи....кога ли майчинството ще бъде на почит у нас???

Мъжът ми вчера ме изненада с подарък, а аз него с вкусна вечеря и сладолед. Синът ни
ни пожела да сме винаги заедно, да сме едно и никога да не се разкъсваме....после се поправи да не се разделяме, хаха......Токоз ли свирепи му изглеждаме...???  Joy

Калина също се катери навсякъде и днес падна от табуретката....

http://s152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/?action=view& … rent=DSC06763.jpg - ето я как си седи спокойно нависоко....

# 47
Добрa ви вечер и от нас!Ние снощи романтиката я карахме тримата-аз ,мъжо и Вяра.Каката беше вечерта на детски рожден ден на съседско дете и ние си останахме тримцата.Бях приготвила специална вечеря и торта мое производство с форма на сърце,а мъжо се представи с бyкет червени рози и бyтилка вино.Е,вечерята премина с подтичвания на Вяра,с подръпване на покривкaта и изпросване по нещо от трапезата,ама така е при Женени с деца.
По обсъжданите теми:
Първо Добре дошла отново,Евелинка и новото ни попълнение!  bouquet
Са,прегръдки от мен и не се притеснявай, всичко ще е наред! Peace
Калима,yспех в  новото поприще на твоята половинка!И как така вълк единак,ами и ние сме  все още в кърмаческия отбор.Вяра дрyг начин за приспиване досега не познава.
Мила,опитай се да бъдеш над нещата!Аз сама си гледам и двете деца с помощ само от мъжа ми и се справяме,ще се справите и вие.То никой не е кaзал,че с две деца е лесно,ама не е и невъзможно.
Галенце,гледай си детенцето и хич да не ти пyка от такива съседи,явно няма yгодия.
За зъбките-и Вяра е с шест ,сега избива седмото.Зъби още не сме мили и не пие Зимафлyор или някакви дрyги витамини.
Хайде стига,че стана дълго.Лека вечер и приятен yикенд! Hug

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 20:58 от assia75

# 48
Здравейте!
Sa, и аз като Мила знам за много случаи,в които въпреки резултата от скрининга мамите раждат напълно здрави бебчета.Стискам палци за амниоцентезата PraynigМисли позитивно и се опитай да бъдеш спокойна! Hug
KaliMa ,успех на вашия татко в новата работа!Дано да е по-доволен и вие също! thumbsup За съжаление само в БГ не се цени опита.Направо е жалко колко лесно шефовете се разделят с обучени и опитни хора и предпочитат да наемат нови,които тепърва ще обучават...ама нали ще им плащат по-малко...логика никаква #Crazy,ама...А за твойте шефовете-нямам думи просто #2gunfireТия хора деца нямат ли?И при мен е така,едвам ми дават парите,винаги със закъснение,а ако трябваше от техния джоб да е сигурно изобщо нямаше и да видя пари... ooooh!Направо се чувствам виновна,че си гледам детето!Е,вярно всеки ден ми се обаждат от различни дет.градини с какви ли не примамливи предложения да дам детето при тях,ама аз искам да си почивам вкъщи! Laughing Joy Joy JoyЧудя се къде да си похарча майчинството JoyХарма,харча и пак не успявам Joy
mila71много сладка Калина!А,за свекърва ти...я не се ядосвай...
Iliana и при мен беше същата романтика снощи Mr. Green
galentse,наистина направо им кажи директно да помолят детето,даже им кажи ,че ще ги черпиш ако ги послуша,щото и на теб ти се иска почивка Mr. Green
Ох,улях се....
Хубава вечер и да сте здрави!

# 49
  • София
Ау,момичета,не мога да смогна да ви изчета! Flutter
Добре дошла на Евелинка и на бебе Маги-ще чакаме да разказва за раждането и как се справят у дома с баткото и таткото.
Ние вчера празнувахме разделно,щото не можахме да се разберем кой кога къде иска да ходи и съответно трябваше и малката да е с нас,а тя искаше да спи още в 8 вечерта и аз останах сама с нея да се гледаме,а той замина с приятелите ни, с които се бяхме уговорили по принцип да ходим в една кръчма.После каза,че не можел да не иде,защото платил капаро за да запази масата...абе въобще май няма много добра комуникация и всеки си прави сметките без кръчмаря,оплаках ви се.
Са,за амниоцентезата и аз стискам палци да мине леко и да са добри резултатите.Мисля,че в повечето случаи всичко е наред,но за всеки случай я направи да се успокоиш!
Галенце,много ми хареса предложението на мики-м-направо им кажи да помолят детето лично,че и на теб ти е писнало да плаче...

# 50
  • София
В нас аз съсипах романтиката. Мъжът ми сготвил, купил подарък, зарязаха лозето с Дани, а аз дори не излязох. Беше ми студено... и уморено  Tired.
Евелинка, чакаме снимки и нагушкай бебка  Heart Eyes.
Са, мисли позитивно, всичко ще е ОК.
Кали, не си сама. Косето не яде друго, освен кърма и напоследък мръвки. Скоро ЛЛ ме пита кога го кърмя и той като чу, вдигна блузата и тя прихна да се смее "ясноооо  Joy". Много се ядосах на шефовете ти. Че какво ги бърка, нали не плащат те?!
mila71, ох, какво да ти кажа за свекървата, дипломация и търпение. Не можем без тях, а най- вече децата. Има понякога моменти, когато децата опитват почвата, до къде могат да се качат на главата на хората о/о тях. Знаеш, че и с нас го правят. И Дани имаше такива моменти. Когато свеки ми се оплакваше, аз и казвах, че това си е неин проблем. Аз съм дала разрешение и да се кара и да потупва. При мен няма такива неща, явно проблемът е в тяхното възпитание. Децата много добре усещат при кой може и при кой не.
galentse, нямам думи за съседите  ooooh!.
Руми, благодаря за отговора  Hug.
зъбките- нямам шанс да ги измия. Нищо не дава да премине към устата това дете.

# 51
  • Откъм Варната
Са Hug

Абе те шефовете ми са шефове и на мъжа ми, той затова вече не издържа и ще се маха, аз като бях в 7 месец бременна го прехвърлиха на 5 нощни - 2 почива, смятай млад човек с бременна жена на такъв график, въобще не се суобразяват, след известно време и мрънкане от моя страна си извоюва да е на 4 нощни - 2 почива, и така малко преди нова година когато стана 2 на 2, бяха обещали от януари да вдихнат заплатата му, ама нъц, днес я взех и няма промяна, утре вечер молбата му за напускане( 4-та поред ) ще е на бюрото на шефа и вече няма връщане назад, каквото и да предлага Пламен изчезва от там, даже се бъзикахме днеска аз викам "Ами ако ти предложи 2000 лв заплата няма ли да останеш", и той "Че как оставам", ама оня е стиснат и няма да му даде толкова, миналата година като му вдигна заплатата с 200 лв му я вдига за 4 месеца с по 50...оф луда работа, излях си каквото имам, мерси за подкрепата и че ми изчетохте писаниците, много еи обичам  Hug

# 52
галенце , кажи им на тези отдолу ,че който има претенции да си купи къща !!! който живее в блок  да знае ,че тишина няма и трябва да търпи още сто маймуни с кусурите им !страшно съм възмутена !!!егати безчувствените наглеци ! моля те , не му шъткай на Ваньо ами му покани гости !нахъсана съм щото очаквам същите проблеми с новите комшии .веднага си проличава кой няма отношение към децата .
калима , пожелавам му на твоя работодател само  бременни да назначава , хем повече българчета да има  Mr. Green! надявам се ,не му се връзваш - все ще си го получи отнякъде !
аз пък леко завиждам на фризьорки и козметички , добри пари ,че и бакшиши .... по мои сметки печелят повече и по-важното значително по-лесно от мен със специалното ми и скъпо образование  Laughing!
кви зъби да мия ,ми то детето заспива с бутилка мляко ! няма да го будя я ! пък и зъбите като вс. останало са повече вяпрос на ген .
миналата неделя разболяхме Васето с дълга разходка и сега е на инхалации - кашля ,сополи....
вс вечер след баня проверявам кожата на крачетата му . страх ме е че се засушава . захранваме с мляко НА и ако няма реакция ,след 2-3 седмици ще опита сиренце ! много ми се иска вече да си хапва вс. като другите дечица.

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 09:42 от oska

# 53
Здравейте и от нас Party
Ние сме добре,Жаки е във вихъра си само се чуди каква беля да направи,че мама да не си стои спокойно Crazy
За говоренето-приказва ацки много,представям си каква латерна ще стане .Като думички знае да казва:мама,тате,баба,деди,кака,леля,бебе,браво-бавоо,биба-биби,лампа,на обичам те-гу ку кан Joy като иска да яде или папу или ам-ам,като иска да даде нещо или да вземе дай-дай,като иска да върши нещо в гърнето вика аки,вместо сок-кок,вместо топка-копка,вместо шапка капка,солетка-кетка и много много такива.Важното е че започваме да се разбираме вече какво иска.Знае почти всички животни какви звуци издават,също така знае вече да показва че е на една год. и че се казва Аки Mr. Green Знае къде са крачето,ръчичките,нослето,ушите и т.н. Абе интересно и е да се учи и се опитва всичко да повтаря и да ме имитира.Като чистя и подреждам и тя се включва в всичко и много ми помага.Като чистя с парцал и я оставям тя да измие коридора и е супер доволна.Оставям е да прави много неща и да ми помага в всичко и така се чувства щастлива,пък се научава и какво може и какво не.
За празника- не го празнувахме защото татито беше на работа,той забавлява празнуващите.Пък и ми каза,че ние вече не сме влюбени а само се обичаме и така се измъкна  Sick Joy

Евелинка-добре дошла Hug чакаме да разказваш всичко подробно и снимки
Са- миличка,мисли само позитивно и не си вкарвай паранои в главата и всичко ще е наред Hug
галенцети още ли ни си я сиктердосала тази съседка Shocked
Калима-много готини шефове си имаш,ако можеш обаче ги ритни Twisted Evil

Хайде стига толкова,че се поолях Crazy
Чао за сега Heart Eyes

# 54
Здравейте!! Hug
По повод Свети Валентин-
имаше романтика при нас. Оставихме Ния на бавачката и ходихме на кино( това ми беше мечта от около 2 години Mr. Green), преди това хапнахме в едно заведение. Изкарахме добре, прибрахме се късно и имахме време и спокойствие да си говорим и  да се обичаме. Хареса ми, че мъжа ми ми каза, че страстта му към мен е същата, както в първия ден в който ме е видял и, че не се чувства като женен, а като с гадже. Сто процента ме лъже, но на мен ми беше кеф! Party
Галенце, нямам коментар! Момичето спокойно може да си слуша музика, или даже да си купи тапи за уши, ако и пречи бебето. Щом може да учи САМО в собствената си стая, да си намира решения сама. Никой в  тоя живот не е длъжен да се съобразява с нея и ще е добре да го научи още сега!
Евелинка, добре дошли у дома!  bouquet Чакаме снимки!! Hug Само кажи кога мога да дойда да я видя малката принцеса и да и донеса някои красиви "дамски" дрешки!!
Са, стискам палци да е напразна тревога и всичко да е ок! Всъщност съм сигурна ,че ще е така! Hug
КалиМа, успех!
Зъбите на Ния- 7 са и не ги мия още... Embarassed Явно много бавно пробиват, 7 за 7 месеца..
Момичета,днес ми е първият официален спектакъл с "Арабеск" от февруари 2006 ( в Ирландия не ги броя, че си беше направо срамно лесно) и се надявам да не се панирам и изложа. Стискайте палци!!
Много целувки и лек ден!!! Hug Hug Hug

# 55
  • Варна
Здравейте и от нас! Hug
И ние изкарахме един свети Валентин... ooooh! Мъж ми беше до късно на работа. Прибра се към 23:30 и тъкмо си запалихме една свещ, уж за романтика Crazy и Ема се размрънка, аз отидох да я приспивам и съм заспала с нея Whistling, а мъжа ми заспал на дивана в хола, докато ме чака. hahaha Joy Романтика и чудо... Crazy
Ангелина, хич не го мисли, и да се изложиш, голяма работа. Похвално е че си успяла да влезеш във форма, гледаш малко дете и работиш... Ще стискаме палци. Hug
Евелинка, добре дошли!  bouquet Пожелавам ти бързо да се нагодите към новото положение и всичко да си тръгне "по вода". Hug
Галенце, с някои хора няма излизане на глава. Ако можеш, хич не им се връзвай, казвай "да, добре" и си карайте по старо му.  Hug
Са, стискаме палци! Hug
Кали, и ние се кърмим. Бяхме минали на кърмене само за приспиване (на обяд и вечер) и ако се събуди през нощта, дори понякога ми отказваше и таях надежда, че вървим към отбиване, но не би. Tired Сега почна да си иска и през деня, ако й е скучно или ако нещо не е на кеф, идва дърпа ми блузата и казва "ц-ц-ц-ц-ц" #Crazy Май това ще й е третата думичка, след "мама" и "тата" Laughing Май ще откараме до първи клас. Crazy Joy
А относно шефовете ви - аман от тъпанари. Close По-добре, че се е отървал от тия нощни смени, то не си е работа. Моя мъж 1-2 пъти в месеца само е нощна смяна и ми е много криво, а ако беше всяка нощ. Tired Пък и щом така се държат с него и не го ценят, няма смисъл да стои там. Успех в новата му работа и също така да се специализира и издигне, и тоя път да го оценят както трябва! Hug
Зъбките ги мием от както стана на годинка, всяка сутрин и вечер. Използваме паста Ненедент и нормална четка за зъби - детска (не силиконовия накрайник от пастата). Ема много обича да  ги мием. Първо й давам сама да търка, тя само дъвче четката  Crazy, а после аз й ги изтърквам както трябва и така. Мия си и моите зъби, заедно с нея и ако не ми дава да й ги мия, й давам тя да мие моите и после е съгласна. Mr. Green Зимафлуор не давам.
Хайде, отивам да готвя за Ема.  chef Напоследък нещо пак ми бойкотира манджите, ама аз упорито продължавам да готвя и да си ги ям сама. Whistling Май пак зъби ни почнаха...
Лек ден! Hug

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 17:13 от _миринда_

# 56
  • София
Зъбките на Кати са 10-по 4 резеца отгоре и отдолу и 2 кътника.Мием ги когато се сетим(почти всеки ден,ама не ми е голям навик още и пропускаме).Голям зор е да поникнат,дано кучешките изникнат по-леко.Доки каза,че последните кътници изниквали без да се усетят родителите,та затова си мисля за още 2 кътника и 4 кучешки и да се приключва с тая мъка.Ползвам паста Ненедент и детска четка за зъби-първо аз я изчетквам,после й давам на нея-голям кеф й е да си играе с четката и даже като ме види да си мия зъбите и тя напира да ми вземе четката,ама аз се опитвам да й внуша,че всеки си ползва неговата четка и не ги разменяме.   grinning012
Каква е вредата от флуора-аз за първи път чувам????????? newsm78

# 57
Добър ви вечер и от мен.. Hug
Ама верно мноого пишете.. ooooh! не ви насмогвам значи.
Най-напред добре дошла на Евелинка и малката принцеска.. Hug Hug Hug
Са миличка всичко ще е наред бъди сигурна...Прегръщам те.. Hug
Ангелинка я не се излагай та ти ще се справиш сигурна съм.Професионалист си все пак. Mr. Green
Гудза браво на твоята фея ама тя наистина много приказва.Дано да не могат да я уборват мъжете като порасне.. Mr. Green
Кали май по-добре наистина мъж ти да си смени работата щом са такива мизерници и пазарджиий шефовете му айде турма.. #2gunfire
Оска дано да е нещо леко.Никакви настинки.
За зъбките имаме 8 и ги мием уж всяка вечер ама къде измиваме къде ядем само паста не се знае.. Crazy
За говоренето казваме мама,тати,бу-бу,бау-бау и имитира кончето как цвили.Иначе си показва кое е куче,коте, пиленца и конче.Но речника му май не е съвсем богат.Иначе е като латерна ама нищо не мога да му разбера.Много ми е контактен чак се притеснявам.Сваля се по големи какички и чак плаче за тях като ги хареса абе лудница.. Sick ooooh!
За Свети Валентин бяхме с приятели в една кръчма и си изкарахме много весело.По-скоро май-празнувахме Трифон Зарезан понеже мъжете си пийнаха порядъчно.Но разбира се после като останахме сами в къщи дойде и любофта.... Mr. Green
Оф айде че се уляххх.
Отивам да чертая тука едни кройки че съм закъсала... ooooh!

# 58
Здравейте, момичета!
Едва сега успявам да седна на компютъра, че Митко цял ден работи на него, а аз съм сама с 2 бебета  Crazy.
Са, стискам палци всичко да е наред, то и ще бъде! Хиляди  Hug!
За раждането - беше кратко и ме боля съвсем малко. Към 3 през нощта започнах да усещам регулярни стягания на 3 минути, в 4 часа станаха на 5-8 и аз се ядосах и пак си легнах. В 5.30 обаче започнах да ходя до тоалетна (не беше от очистителното, едва ли ще действа едно денонощие след като съм го пила  Wink), в 6 усещах леки болки и се обадих на Нина, че май ще трябва да остане след нощно дежурство  Embarassed. Митко ме закара в 7 в болницата - беше му мнооого трудно да се разсъни  Laughing, аз за 5 минути пеша щях да отида, ама пусто се навих да ме кара. Докато попълним документите и ме подготвят за раждането стана 8, после ми правиха запис и ултразвук и в 8.30 ужасно ме заболя изведнъж. Чак се проклетисах, че се навих за второ и си мислех, че така не мога да издържа още няколко часа, а трето ще родя в някой друг живот Crazy. В този момент се появи и най-голямата гадина на света - д-р Борисов - още обмислям да го метна в черния списък.  Аз си се разхождах на спокойствие (родих без системи) и той веднага започна да ме пита дали искам избор на екип, упойка и кой ми е следил бременността. Явно чакаше пари, поне с такова усещане останах! Нина обаче ме навря в тоалетната, каза ми да си седя там. Излезнах от тоалетната в 9 часа (заради визитацията) и веднага усетих как ми изтичат водите и силни напъни и главичката. "Д-р Говедо" дори не ме поглеждаше, единствено си спомням, че Нина само сложи ръкавици, помогна ми да стигна до родилната маса и пое бебето. Родих както си бях с чехлите и чорапите  Embarassed. Магдалена изплака в 9.07, веднага я гушнах. Аз се разплаках от щастие. За съжаление получих леко разкъсване, и Говедото каза да ме ме шият и разшиват (щото ме зашиха некадърно първия път)  без упойка, добре че е само един шев, на всичкото отгоре ме ши още по-некадърна докторка. Всъщност сложи ми упойка, но не ме хвана, сложиха я некадърно.  Честно да си призная, ако Нина не беше до мен, сигурно можеше да стане голяма беля, да е жива и здрава, че в най-тежките моменти успява да ми помогне. Доста си поплаках, не само, че ме боля повече от раждането, но и се чувствах много унизително. Даже и виках този път  Embarassed Embarassed Embarassed.
Гадничко беше и, че веднага след раждането ми сложи инжекция с окситоцин и контракциите след раждането ужасно боляха, но се налагаше. Тя ме беше предупредила, че ще боли и че няма да ми даде обезболяващи, така че за това си бях подготвена.
Магдалена я гушнах веднага при раждането и веднага ми я донесоха да я кърмя. Лежах 2 часа в следродилна, след което ме качиха в стаята и се видяхме с Митко на спокойствие. Станах веднага да кръстосвам коридорите, гушках си бебата и прозвъних 100 телефона да кажа, че родих баш като жените от малцинствата Embarassed. Второто раждане наистина е по-леко!
От вчера сме у дома. Задържаха ни още един ден в болницата, защото Маги получи токсичен еритем и искаха да я наблюдават ( А и неонатолозите бяха страшно внимателни!), сега вече е добре, обривът е само по слабините и съвсем лек. Кърмя я, но имам малко кърма (за разлика от миналия път), засега не додавам, но не се налага и да изцеждам (за което хич не съжалявам). Засега е сравнително кротка, тази нощ ме буди 2 пъти, но се търпи.
Благун е във възторг от сестра си, постоянно иска да я гледа и да й гали главичката  Crazy. Проявява желание и да я гушка, едвам го удържам. Ревнува Митко и не му дава да гушка бебето, очичките му се насълзяват и веднага протяга ръчички да го подхвърля.
Тези дни нямам баби да ми помагат, пък и по-добре, лудницата е пълна, но пък е много весело. Дано идните дни се организирам по-добре, пък и бабите ще помагат от понеделник. Снимки сме направили доста, но нямам време още да ги кача, дано утре да успея.
Искам пак да ви кажа колко ви благодаря за подкрепата и колко много ви обичам!   Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 21:47 от evelinar

# 59
Ау Евелинка много приятно ми стана като разказваш за това каква лудница хубава е у вас.Представям си колко е приятно.Дано се оправи малката Маги по-скоро от обривчето.. Hug Peace Praynig

Общи условия

Активация на акаунт