Цветя, балони, палава дружина - МАРТенчето става на една година!

• 10 997
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
само да вметна, че Марчела си е в Стара Загора и да ви пожелая хубава среща, а че ще си изкарате добре е повече от сигурно

# 241
Относно бебешката торта говорих с консултантката ми и тя каза,че може с маслено-млечен крем да се направи,само че забравих да я питам как се приготвя този крем.Каза,че бил хубав и стягал добре.На мен не ми звучи много подходящо,но щом тя е  преценила,че става за Ива,ще пробвам.
И освен това тя ми разказа сега една много интересна история по повод хранителните алергии.Засякла се днес на някаква работна среща с видна алерголожка и се заговорили.Алерголожката й казала,че от всички видове детски алергии в света само 2 % са хранителни и те са много ясно отличими.Но в България масова практика на педиатрите била като видят бебе с обрив да казват"алергия!" и да предписват Зиртек.Всъщност почти 100% от бебешките обриви са контактни - от дрехи,препарати,повърхности и предмети,с които има досег бебето и т.н.
И историята:преди доста години един младеж,който от дете е с установена алергия към жълтък,отива в заведение и си поръчва таратор.Той цял живот знае,че има алергия към жълтъка и не приема никакви продукти с яйца.Изяждайки таратора обаче,веднага започва криза- подуване на езика,задух и т.н. - състояние,което той разпознава като реакция към алергена. Отива в бърза помощ,слагат му инжекция и катосе възстановява,се връща в ресторанта да разследва какво е имало в таратора.Оказва се,че таратора е бил сипан в паничката със същия черпак,с който преди това е разбърквана супа със застройка и не е бил измит.Каква е поуката:че ако е алергия,много малко е нужно на организма да се "предизвика" да реагира.

# 242
  • Пловдив Белащица
... Тези, които мислите да спретнете подобно на Муцуниното забавление, можете да пробвате предварително дали ще стане само с кисело мляко - нещо като проба Peace
...

Ако се добави желатин няма да мръдне, но незнам колко е безвреден за деца. Ако се добави и някакъв плод ще стане като парфе.

Муци, иначе освен нещата, които изброи човек трябва да има и усет. Ела да видиш моя мъж какви фотоси прави. Иде ти да го пребиеш след това. Затова нямам една снимка за показ с малката. Аз се справях доста добре преди със Смяната  Wink, имам много добри попадения (циганката я няма да ме хвали), но нямам скенер да ви ги покажа.

Лубрикант, кажете за кога е срещата, като час. Ако е около обед 12-14 часа съм там 99%. На мен специално четвъртък, че петък следобед сме на гости и ще ми дойде много. Но и петък да решите пак ще се постарая да дойда. Градската градина е добре.

# 243
 Здравейте, момичета.
 И аз подписах петицията.
 Поканите и на Амели и на Фло са супер. Абе, цялата организация на мартенските рожденни дни е на ниво  Grinning
 Мама Миши, приятна работа и дано наистина се харесате с колектива и да си прекарваш дните неусетно.
 Извинявам се на всички, че не съм пуснала правилния линк за снимките, защото и на мен не ми се показват, ама тя нещо Иглика ми обясни, че нали не се отваря сайта от САЩ.   newsm78 Както и да е, много съм хубава с новата прическа - вервайте ми!
 За количеството храна - хич не знам колко е. Яде по четири- пет пъти, без кърменията, ама те са малко и като бройка и като количество. Гено обаче между яденията задължително прехапва плодове. Така че не знам, но едва ли е повече от 200 гр на ядене.
 Ние сме добре. Нямам какво да пиша повече. Затова Ви пожелавам приятен ден от нас.

# 244
Ето рецепта за бисквитена торта
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2830.html

В нея като маслен крем описват разбито масло със захар. Но томва ми се вижда много тежко. А тук има друга  рецепта за орехи с маслен крем
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2685.html
който ми звучи по-добреМоже прясното мляко да се замени с АМ

# 245
Здравейте момичета!
Въобще нямам на идея за какво си пишете напоследък, защото ви чета от дъжд на вятър  Blush Обаче Лубрикант, с която се оказа, че се знаем от болницата  Hug,  ми каза за среща с пловдивчанки и ще ми е приятно да се запознаем  Wink
Гледала съм албумчето с бебоците и искам да ви кажа, че всички са прекрасни, очарователни деца! Нацелувайте ги от нас и нека са ви здрави и палави!  Hug
Моята Виктория също е едно прекрасно дете  Blush Расте и хубавее. Ходи от доста време вече сама. Много е палава, но това е хубаво  Grinning Вълнуваме се за първият рожден ден ...
Това е от мен. Поздрави на всички   bouquet

# 246
  • София
Привет и от нас!

Много са хубави снимките на Муцун!  Hug Аз също мисля да направя някаква бебешка торта, ама не съм измислила каква точно.

Иглика, орехи май не трябва още  newsm78 Може би млечно-плодова каша с някакво пюре ако се смесят, ще стане нещо като крем. Желатинът е от животински произход, ако са яли месо може би не трябва да има проблеми - пък с изцедено кисело мляко става трепач  Heart Eyes

Таня, аз видях снимките ти! Гено е мноооооого готин и прилича на голямо момче; ами ще, не ще - батко ще става.  Simple Smile Исках и коремчето да видя, ама си си го скрила  Heart Eyes

# 247

Иглика, орехи май не трябва още 

Не категорично ядките и рома отпадат. А рецептатат е за такива орехи ( сладкиши) слепени с крем

# 248
Eeeeeee, оставете ги по нещо да усетят тръпката в менюто тия деца бе Wink
Сметаната им орязахте, сладкото от ягоди, орехите, че сега и рома!  Grinning

Муце, освен че е голям хубавец и манекен, синът ти доста ми напомня за моя на някои снимки /или само така ми се струва/.

За яйцата в питките и кремчетата със забранено пр. мляко ще кажа, че моята майка лично нахрани Ги с питка още на Коледа, а вчера му вари грис моля ви се- с разредено с вода пр. мляко.  Shocked
Ама гледам да не се разправям, нищо му няма засега, пък и ако не е тя, няма кой да ни погледне. Принцеските с кашкавал изобщо да не ги споменавам, те са стара работа...

За срещата- ако все така духа, Градската градина няма да е удачно според мен. По-добре ще бъде на закрито.
За мен четвъртък и петък са ОК, нямам претенции за време и място. С Пришълеца ще се нагласим по вас.

# 249
Момичета,аз да си призная,все повече му отпускам края на захранването.То става малко волю-неволю,но и аз вече не съм толкова упорита.Ива постоянно иска да яде и е много интересно как уцелва кое става за ядене.Прибирам се от магазин с пълна чанта с покупки и тя почва да рови вътре,хваща бисквити( тя не знае че това са бисквити) и тръгва да разкъсва опаковката и да яде.Но не налита на сапуна по същия начин.Отделно от това като ме види да ям,почва да пищи "ПАП! ДАЙ!" и долри ако е близо,ми бърка в устата.И на мен като ми писне, й давам да си опитва от това,което хапвам,без много да ми пука какво съдържа,само тя да мълчи.Опитвала е дроб-сарма,кроасан,пудинг и дори кора от вафла с шоколад.Тази вечер правих мусака и й дадох няколко картофчета и малко от заливката.А хляба си го яде по половин филия наведнъж.

# 250
Witchie  исках само да ти кажа, че се оказа ,че Влади е алергичен от чай лайка .Първо мислех че е от домашното мляко, но не ,като спрях чая и обрива изчезна- доки каза че този чай давал алергии.Надявам се да е само от това, че се видях в чудо с какво да го храня тези дни.Лека вечер. Hug

# 251
Честит първи рожден ден на всички пораснали бебоци.    bouquet
Присъединявам се към всички хубави пожелания – и за мъниците и за майките им, но най-вече да сте здрави  Hug.

Аз за съжаление нямах 3 дни интернет и сега се опитвам да наваксам с четенето. Сега пък нито една картинка не ми се зарежда  newsm78

Уини, и на мен най-много ми харесва тоалет № 4 – много е весел и носи настроение – точно за такъв хубав празник.

Поканите са страхотни, супер идейни. И аз чакам инструкции как стават отпечатъците от крачета  Praynig

Днес ходихме на консултация и основното, което искам да споделя с вас се отнася до кърменето. Знам, че повечето вече не кърмят, но останалите моля за мнение:
Докторката каза, че кърмата след 11-тия месец вече не била от значение за бебето като храна, а само като близост до майката. Аз понеже имам проблем с нощното хранене - което продължава да е минимум по 5 пъти на нощ и отдавна се движа като сомнамбул нощем из къщи. И ме посъветва да спра с нощното кърмене, за да не стане бебчо на 2 годинки и като друга нейна пациентка да разиграва драми в кабинета да дърпа и съблича майка си за кърмене. Това означавало 3-5 дни да издържа на реването, после лека-полека да го отбия.
Какво ще кажете  newsm78

# 252
Честит първи рожден ден на всички пораснали бебоци.    bouquet
Докторката каза, че кърмата след 11-тия месец вече не била от значение за бебето като храна, а само като близост до майката. Аз понеже имам проблем с нощното хранене - което продължава да е минимум по 5 пъти на нощ и отдавна се движа като сомнамбул нощем из къщи. И ме посъветва да спра с нощното кърмене, за да не стане бебчо на 2 годинки и като друга нейна пациентка да разиграва драми в кабинета да дърпа и съблича майка си за кърмене. Това означавало 3-5 дни да издържа на реването, после лека-полека да го отбия.
Какво ще кажете  newsm78

Мери Джейн, и аз знам ,ч е кърмата след 11 месец не е от значение затова смятам скоро да спрем с кърмененто, но просто се чудя това как ще стане. Всяка вечер след като я изкъпем Емили няма търпение да лапне цицата. - това ние единственното цокане. Тя АМ не пие и затова съм решила след седмица -две, вечер да я оставям на майка да я приспива , а  аз  да стоя в другата стая.

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 10:18 от bebeemily

# 253
а бе аз с какъв огромен шрифт съм писала,  newsm78

# 254
  • Пловдив Белащица
Mary Jane, не съм съгласна, че кърмата не е важна за детето. Може да не задължителна, но според мен е хубаво детето да приема мляко до около 1,5-2 години и защо това мляко да не е кърма.
Мен повече ме притеснява нощното кърмене. То се е видяло, че май ще е с рев решаването на въпроса. За сега аз специално задържам да видя, какво ще е като проходи, че доста съм чувала как като проходят децата и спират да се будят нощем. Ако не се откаже, ще е насила. И освен с рев, друг начин не виждам. Биберон няма из нашия инвентар, та и залъгване с вода не става, отделно че такава не пие.

А иначе пък на мен най-големият ми проблем в момента е, че продължаваме да сме предимно на кърма. Бях се зарадвала, че аха обедното хранене стигнахме до 130-150 гр и следобедното пюре/каша със зор около 50 (другото е кърма). И сега след като беше болна не иска да яде. Един ден изяде 130 гр и от тогава със зор около 5-6 лъжици. Следобед изобщо отказва. Само като ме види с лъжицата стиска уста, извърта се, почва да мучи, даже да се мъчи да реве и се напъва да се измъкне от стола.

Така че аз скоро не се виждам с отбито дете. Май ще се кърмим до ... незнам докога.

bebeemily, като си цитирала си трила вътре в цитата. Влез и си го редактирай освен като след честитката от Мери джейн пастни [/color][/size] .

Общи условия

Активация на акаунт