За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 137 135
  • 620
  •   1
Отговори
# 465
Няма нужда да спорим.Знам доста добре кое къде е не само в Кайро.Цената от 60 евро просто е уникално висока за това,което сте видяли.Но няма значение.Важното е да ви харесало и да сте останали с добри впечатления.
По принцип оттук екскурзии не се купуват,плащат се на място на агенцията-партньор на нашата.Затова и всеки е свободен да избира.
Съмнявам се да не сте платили за обиколката на Кайро на агенцията,но както и да е.
Важното е всеки да си изкара добре и да запази добри спомени. Peace

Апропо, при едноседмична почивка,най-удачният вариант за спестяване на време е полет Кайро-Хургада.Има доста полети на ден,а се стига за около час.Вярно,доплаща се,но пък се спестява време.Това го казвам просто по темата (не във връзка с горната полемика)

# 466
  • София
Нямам спомени наистина за обиколката в Кайро влизаше ли в цената или не, също както и нямам представа 60 евро много ли са или малко, но в крайна сметка си права - имам прекрасни спомени от тази екскурзия, чувствах се прекрасно и затова препоръчвам този вариант. На връщане от Кайро бяхме единствените от групата с настроение, докато всички останали се оплакваха непрестанно от груповите екскурзии.
Важно е да отбележа, че дори и при индивидуалните екскурзии се изчаква кордон на един паркинг и тръгват всички коли заедно (това за преходите от Хургада към Карнак и Луксор).

# 467
Именно! Peace
Бяхме го споменали и по-рано - ескортът до Луксор е задължителен.Всички коли и автобуси се събират в Сафага и тръгват оттам.
Аз съм виждала няколко групи на връщане от Египет и всички бяха много доволни.Така,че все пак е въпрос  и на хора,и на очаквания.Освен това всички,които ходиха през пролетта и писаха в темата,бяха много доволни.Така,че като цяло, смятам,че организацията на място е приемливо добра. Peace

# 468
Сега погледнах нашата оферта. Цената на обиколката на Кайро е 40 евро на човек, като в цената не е включен обяд (за разлика от другите екскурзии) и не е включена в пакетната цена. С една дума, ако ние двамата платим 80Е за да се мъкнем в група с още 40 души и рускоговоящ екскурзовод (доколкото разбрах, на ТЕЗ Тур са такива, а ние не говорим и думичка руски) и не знайно колко време ни занимават с неща, към които не проявяваме интерес... Не, благодаря.
Old Sport вече предложи къде-къде по-добър вариант, за което съм и много благодарна   bouquet
mkp, благодаря за разясненията за допълнителните екскурзии. Нас също момичето от агенцията ни посъветва да си харесаме нещо на място от тамошните туристически агенции, явно това е по-добрия вариант, отколкото да се вързваш само с туроператора, който те е завел до Египет.
По тази причина в един от предишните си постове попитах каква сума горе-долу а имаме предвид за екскурзиите, тъй като не знам дали цените там са горе-долу сходни с тези, които предлага туроператора от тук, или ще бъдем неприятно изненадани с по-високи цени, ако пазаруваме екскурзии на място. Но mkp разсея и това ми притеснение   bouquet
Ще се проявява гъвкавост, ясно е, за да няма скъсани нерви после.

# 469
  • София
Ето ти уеб-страница на местна агенция там - ще се ориентираш в цените.
http://www.suneasttours.com/luxor1.htm

# 470
Аз много много от английски не разбирам, но май тази агенция предлага само екскурзии от хотели в Луксор и то един ден западен бряг, един ден източен бряг, а и цените не ми изглеждат много приемливи. Освен това в организираните от посрещата фирма екскурзии до Луксор например има включен обяд, а в индивидуалните - сигурно не. А не се ли губи време да ходиш да търсиш агенция, да се пазариш и то при положение, че не им говориш езика. Аз ще заложа на организираните, надявам се Алфа тур професионално да са оргенизирали нещата и фирмата има партньор да е на ниво. А коя е тази фирма с която Вие сте пътували, че за 40 евро обиколка в Кайро най-голямата забележителност е била най-накрая. Сигурно в Музея въобще не са влизали.
Египет явно е страна, която може да бъде гледана с противоположни очи - в зависимост от това кой с каква нагласа е тръгнал. Един тур от 6 дни не стига за всичко. Аз очаквам само позитивни емоции, каквото успея да видя - супер, а каквото - не - нека остане и за ново предизвикателство

# 471
Преди щях да кажа,че Томас Кук имат партньор - именно Сън ийст турс..
Исках само да ви обърна внимание,че еднодневната им екскурзия в Луксор не включва храма Карнак - а той е впечатляващ.Когато договорирате екскурзии (с който и да било),уточнявайте си точно какво ще се види,а не просто Кайро,Луксор и т.н.По принцип по за 1-2 дни не може да се види много и повечето агенции имат еднакви програми,но се случва и да се прескочи нещо значимо..

# 472
Ето ти уеб-страница на местна агенция там - ще се ориентираш в цените.
http://www.suneasttours.com/luxor1.htm
Ох, ей сега писах и не можах да публикувам....  Tired
Тези цени са много, много високи. За сравнение ние бяхме - лодка с прозрачно дъно - 1 час и 30 мин - 8$ Лодка с прозрачно дъно + шнорхелинг - 2 часа - 10$. Бедуинско село - път с АТВ - 35км, трансфер от хотела и обратно до базата с АТВ-та, вечеря на барбекю, чай, шиша, яздене камила и други занимавки в селото - 25$ на човек.....

# 473
и на мен ми се виждат малко високи цените (на базата на предложеното от тук). Но в крайна сметка, ще видим на място. Така или иначе, поне един вариант има със сигурност Simple Smile

# 474
Да, високи са цените,а и Алфи е права,че са за хотелите в Луксор.Но сигурно на място могат да ви дадат инфо и за цени от Хургада.
Най-добре е да търсите цени на екскурзиите в долари - много често са еднакви като цифра,например 75,но едното е долара,а другото евро..

# 475
Цените, които писах, са за екскурзии от местни агенции, но такива, които имат офиси на улицата или на плажа и можеш и да се пазариш, макар че ние не се сетихме. На посрещащата агенция бяха по-високи, но пак по-ниски от тези на публикувания тук сайт.

# 476
Роксан,само да ти кажа,че цената,която ти писах на лични е без никакво пазарене (защото не я договарях аз  Mr. Green) Т.е. тъй като ще сте двама и няма да ходите на всички места,на които и ние, спокойно можеш да се пазариш за половината - приемлива е и за вас,и за него според мен.

# 477
Ох, съвсем ме объркахте - вече и аз започвам да се чудя дали да не търся местна агенция - става въпрос конкретно за екскурзия до Луксор. На какъв език да се пазаря и този, който ще ни води, ако е индивидуален гид ще знае ли руски, защото аз говоря френски, мъжа ми английски, леля ми руски, а братовчед ми български Laughing голяма сме дружинка. Олд спорт и пина препоръчвайте агенции ако сте доволни от някои newsm78

# 478
  • София
Тази агенция ползвахме ние и то от Хургада, просто явно оферите по сайта им са такива в момента, но гарантирам, че ги има и от Хургада. Не бях подготвена предварително с адрес на тази агенция, просто като пристигнахме в хотела ни додоха лист с екскурзиите, които предлагат там - на руски, с руски екскурзоводи, взехме листа и излязохме в Хургада и аз реших докато се разхождаме да вляза в няколко агенции и да сравня цените. Точно така открих Томас Кук и цените им бяха същите, като на тези, предлагани от туристическата агенция, само че индивидуални. Например Луксор + Карнак ни излезе 60 долара на човек, приблизително толкова беше и груповата (55 долара), предложена от тур.фирма, партньор на нашите. Включваше абсолютно същите неща, включително обяд. Пътувахме от тук с ОнТравел.   

# 479
За Луксор, според мен си тръгнете с групата от България. Там няма май кой знае какво да спестите, ако търсите местни агенции.  Thinking    Но за разни лодки с прозрачно дъно и шнорхелинг не си давайте парите - 25 евро!  Confused То зависи и къде ви е хотела, де. При нас на плажа предлагаха на тези смешни цени и ние се възползвахме, а на посрещащата агенция цените бяха много високи. За сафри в пустинята - също се намира на половин цена.  Peace  Това, ако хотела ви е в центъра (около Хард Рок Кафе), за отдалечените хотели няма как.

Общи условия

Активация на акаунт