За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 136 251
  • 620
  •   1
Отговори
# 480
Гледай сега,цените,които Роксан вчера пусна са приемливи.Те са и в долари.Всяко нещо на цена около тях е ок.Ако обаче,някой ти предлага драстично по-ниска цена - не приемай,при всички положения има някаква хватка - обикновено това е, че не се посещават много забележителности,но може и да е нещо по-сериозно,като това да нямат лиценз например и ако не дай си Боже стане нещо,не знаеш дали няма д ате зарежат и да избягат.Рядко се случва,но се случва!
Аз лично,ако ми се налага да ползвам агенция на място,избирам партньора на Некерман - Blue Sky.Те са едни от най-добрите,но и най-скъпите.За Луксор - 75 евро.
Иначе можеш да провериш някои по-малки агенции на място.Пазариш се на английски без проблем.На гид не разчитай толкова - свали си инфо от нета и си го чети на място.
Като цяло няма да сгрешиш толкова,ако отидеш с агенцията,партньор на изпращащата.Така,че не се шашкай излишно.За по-малките екскурзии,може и да позлваш някоя друга агенция - те ще ти се навират в очите постоянно.
Права си,че не бива и да си прекраваш цялот време в търсене и пазарене.Не можеш да си позволиш такъв лукс,защото си там само за седмица.

# 481
Олд спорт, направо ти и пина ми помогнахте да реша следното: Луксор с посрещащата фирма за 75 долара с обяд - Карнак, Колосите, Храмът на Хатшепсут, Долината на фараоните и разходка по Нил. За тези пари е много добре според мен. За лодка с прозрачно дъно, ще търсим местна агенция, въпреки че и за това се чудя да не тръгнем с некой нелицензиран, че и без това умирам от страх без дъно под краката. Чудя се и дали на бедуинско селище да ходим, но със сигурност си е тръпка.
А и още нещичко да питам: в офертата пише храмът в Карнак, но не пише храмът в Луксор, а самата екскурзия е озаглавена Луксор. Това какво означава. Сори ако въпросът ми е тъпичък, но все още не съм на ти със забележителностите на Египет Blush

# 482
Не е тъп въпросът ти изобщо - има храм Карнак и храм Луксор в Луксор.Най-вероятно ще посетите само първия.Втория на тръгване вечерта може и да успеете да го видите от автобуса - много красиво е осветен.
Мисля,че решението ти е правилно.За лодката със стъклено дъно - не се безпокой,там няма какво толкова да се обърка,защото фирмите само събират хората, а лодката е собственост на друг - и там няма как нещата да не са ок,защото си има определени изсиквания и не може просто да си докараш една лодка и да твариш туристи на нея.

# 483
Олд спорт незнам какво щяха да правят такива като мен без такива като теб. Остана ми само да се чудя за бедуинското селище. Стана ми и малко гадно, че няма да видим храмът Луксор, а има ли някакъв вариант да успеем да го видим

# 484
Да ти кажа честно - съмнявам се.Просто е много трудно да се поберете в един ден.Аз бях там със същата програма,която описа и при все,че обядът ни беше за по-малко от час (с миенето на ръцете,поръчването и плащането) и програмата беше супер стройна (по немски образец),просто беше невъзможно.Поне на връщане го видяхме от автобуса.
Луксор е море от старини;за един ден само решаваш дали ти е харесало.Там човек трябва да стои поне седмица. Така,че не се кахъри,а прави планове как и кога да се върнеш  Mr. Green

За бедуинското село - с който и да отидеш,най-вероятно ще ви заведат на едно леко псевдо-бедуинско място със стотина други туриста,така че просто избери по цената и отивай.Нещата за масовия турист са комерсиализирани,просто няма как иначе.Това не значи,че не са автентични.Забавлявайте се и после ще разказвате!  bouquet

# 485
Олд Спорт обадих се в агенцията да питам какво точно е вкл. в екск. до Луксор и знаеш ли какъв беше отговора - храм Луксор и храм Карнак е едно и също нещо.  #2gunfire И за бедуинското селце спирам да се чудя. Още на първата вечер отиваме в Хергада на лов за агенции - за лодка с прозр. дъно и бед. селище. Много ти благодаря

# 486
alf leila , в агенцията не са наясно и това не е нищо ново! Зависи и офиса къде е, защото в София са по-информирани, но във Варна, никой не е и ходил в Египет, ни чел, те нямат представа. Виж на място посрещащата агенция какво ще ви каже, те са важните!  Peace

# 487
И все пак чак такова невежество...
Двата храма са на 3км разстояние и са основните в Луксор.Ако нещо не знаят в агенцията - по-добре да кажат - "партньорите ни в Египет ще ви обяснят",а не да говорят глупости.Защото дори и да не продават допълнителни екскурзии оттук,продават Египет като продукт,а познаването на това,което продаваш е определящо за успеха ти...

# 488
Здравейте, хотелът ни в Кайро се казва Delta Pyramids. Дайте отзиви за него, моля. И искам да питам в колко часа започва светлинното шоу на пирамидите, че ние кацаме вечерта и бих искала да го гледаме? По принцип пирамидите се виждали от хотела - намерих и снимки, но дали самото шоу ще успеем да видим

# 489
За съжаление хотелът е доста ниско във всякакви класации,евтин и съответно не особено добър.Единственото предимство е,че има изглед към пирамидите,но пък,ако си в такава стая,ще се побъркаш през нощта от уличния шум.Така,че по-добре статята ти да е без гледка,но да можеш да спиш. Далеч е от центъра,но за една нощ ще издържите някак.
За шоуто - от хотела може и да виждаш нещо,но като цяло трябва да си на място.То е на различни езици,ако искаш да го гледаш на език,който разбираш,трябва да си там в съответния час. Ето ти инфо: http://travel.yahoo.com/p-travelguide-2759287-pyramids_sound_and … ight_show_cairo-i
Ако държите да го посетите, информирайте агенцията отсега,за да ви имат предвид.Вземете си връхна дреха,защото става хладно вечер.

# 490
  bouquet страшна си, благодаря. Искам да те питам обаче, ние в зимен или летен сезон попадаме - 20 септ.? Хотелът бил близо до пирамидите, не можем ли да си хванем такси до там и нужно ли е да се обаждам на агенцията, за да ми го организират посещението на шоуто? Колко струва самото шоу, трябва ли да разбирам език или е достатъчно да го гледам, и накрая колко би ни струвало с пазаренето такси до там?  Hug

# 491
Е,ама малко прекаляваш  Mr. Green нали ти пуснах линк...Има и имейл адрес,ако искаш инфо от извора.естествено,че можеш да отидеш с такси.Въпросът е дали ти се ходи сама или предпочиташ с агенцията.Дали е необходимо да разбираш език -  newsm78 еми ти си решаваш дали искаш да разбираш какво се говори или не.
Колко ще платите за такси дотам не знам.Аз ако съм или ще отида пеша,или ще платя 5 ег.лири..Питайте на рецепцията каква е приемливата цена и после се пазарете с шофьора.Цената на билетите я пише в линка - 44 ег.лири..Но сега прочетох,че е 75,така че явно има промяна.В първия линк в мнение  от 2007 се споменават 11 евро,това е най-добър ориентир.
По-скоро сте в края на летния сезон според мен.

Ето още малко инфо:
http://www.virtualtourist.com/travel/Africa/Egypt/Muhafazat_al_Q … nd_Show-BR-1.html
http://www.tripadvisor.com/Travel-g294201-d566605/Cairo:Egypt:Py … d.Light.Show.html

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 12:01 от Old Sport

# 492
Извинявай, че те питам такива работи, но на този сл. комп, на  който съм в момента успях само да прочета часовете на шоуто по сезони, като натиснах за повече инфо и ми даде грешка в програмата. Още веднъж ме извини, но пък е добре, че поднасяш информацията наготово за тези, които не разбират от английски Embarassed Тези линкове, които ми пусна, ще си ги отварям вкъщи, че да не задавам глупави въпроси Joy

# 493
Не,бе,няма проблеми,пошегувах се!Вторите линкове са с впечатления на хора,ходили там и даващи полезна информация за това какво да очакваш,как да се облечеш (по-дебело) и т.н.Ако английският не ти е сила,кажи на какъв друг език се оправяш и ще ти пусна линкове на него.Отнася за всички,които се интерсуват.Английският просто е най-разпространен (вкл.и в Египет като цяло),затова него ползвам.  bouquet

# 494
Здравейте и от мен! Гледах пакетите, които са пуснали (тези за Шарм, че в Хулгада съм била) и ми направи впечатление, че нощувката в Кайро е по избор само в два хотела - т.е. ще не ще човек може и в тъп хотел да бъде - ама за една нощ здраве да е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт