Каква шевна машина и откъде

• 605 404
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 105
  • най-шареното място
Dame, според мен е по-скоро изключени да са съвместими крачетата.
Би следвало продавачът да има идея за какво стават и за какво не пасват крачетата, които предлага.
Иначе набележи онлайн, вижза коя марк аи модел става и отид в такъв магазин с твое краче да видиш.
Моите две машини са напълно несъвместими  по отношение на крачетата.

# 106
Ами мен всъщност ме интересува по-специално за брадърските крачета, дали ще паснат на сингера , защото от тях има най-голям избор. Става въпрос за снап он крачета.

# 107
  • най-шареното място
И други марки имат много крачета, но определено трябва да пробваш според мен.

# 108
  • София
И аз имам машина като тази на Капка, но за 130 лв. към нея има и 4 крачета, от които освен това за подгъвите и обикновеното другите не съм ги ползвала. Но имам един въпрос - имам и двойна игла, на която обаче незнам как да и сложа конеца ? Embarassed Ако някой може да ми обясни ще бъда много благодарна  Simple Smile

# 109
  • най-шареното място
вдяваш в машината 2-та конеца по обичайния път /необходимо е 2-ро място за втората макара/, разделяш ги точно преди иглата и всеки вдяваш в по една игла. После шиеш само тесни бодове - за да не я счупиш ако излезеш от габарита на дупката в плочката.

# 110
  • София
Арт мама, мерси много  Hug , аз такова чудено му ударих, при положение че има една калерка отдолу и не посмях да пробвам преди да питам  Crazy

# 111
  • най-шареното място
Моля!
Не ти трабва калерче, обаче а пръчица дето не знам как се казва.
Калерчето е за совалката долу.
Изписнала съм горе да не счупиш игла.

# 112
Така. След кратко проучване из нета установих, че в Америка като продават крачетата обявяват за кои марки и модели машини стават. Тук в Европа ги продават специализирано за тази или онази марка машини, съответно на различни цени.  Tired Тук-там има и универсални.

Напоръчах си един тон брадърски крачета, да се надяваме, че всичко ще е наред.

Отделно, това което прочетох е, че има само 3 вида захващане на крачето - с висок държач, нисък държач и наклонен държач и съответно според вида на машината би трябвало да паснат всички крачета с това захващане.
В нета дори се намират и комплекти универсални снап он крачета, в които има включени и два държача - съответно с ниско и високо захващане.

# 113
Имам Сингер 155 донесена ми е от Германия и упътването за работа е на немски.От къде мога да си изтегля или закупя на български.Благодаря ви.

# 114
Здравейте, загледах промоцията в Метро на Лучника и понеже отдавна си мисля да взема да се науча да шия, защото мама шие и ми поправя разни дрешки, ама тя няма да е вечно млада и затова викам, да ме научи дорде е време. Та въпроса ми е тази машина от Метро дали става за начинаещи. Също има ли в България магазин, дето да продават Лучник, та да звънна да ме консултират.
То после като си купя пак ще ви досаждам с тъпи въпроси, че мама шие на една допотопна машина и въобще не е наясно с тези многото програми за шиене.
Благодаря за търпението и извинете че досаждам!

# 115
  • най-шареното място
Лучника в Метро е семпла машина. Няма как да не свикнеш с нея, не е някаква "засукана" Simple Smile
Не съм шила на такава, за лубителски шев от дъжд на вятър /и не смао/ би следвало да е повече от перфектна. Ако искаш да си шиеш сама повечето дрехи, по-добре погледни и други и тогава реши.

# 116
Здравейте,
и аз имам желание да си купя шевна машина. Спряла съм се на AEG, имате ли впечатления, ще се справя ли аз като начинаещ шивач?
Колебая се между тази http://www.dooyoo.de/naehmaschinen/aeg-824/
и между тази http://www.ciao.de/AEG_Nahmaschine_NM_220__8094144
Благодаря ви предварително за съветите.

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 21:49 от ~Бубето~

# 117
Мерси за съвета на арт мама! Днес ще ходя в метро да я разгледам тази машина.

# 118
  • sofia
Най-накрая довтасах и си купих Вernette 66, на Bernina. От Аксиома я взех.
Съвсем прилична за любителски нужди. Засега добре се държи. Шалте с нея още не съм шила, че съм на вълна довършване на отдавна започнати дрехоляци...че ще им мине модата  Laughing

# 119
  • София
Здравейте! Имам Лучник на околооо.. 25години, но последните 10г. не съм я използвала, защото и изгоря двигателя. Някой да знае от къде мога да си купя нов или да ми го поправят. Доволна съм от машината и не искам да я сменям. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт