Каква шевна машина и откъде

• 604 968
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 90
моята е Тойота, ползвам я само при нужда - подгъв, нещо разшито, доволна съм от нея

# 91
Аз забравих да Ви напиша марката на шевната машина,която си взех/в случай че не сте отворили сайта/.
Маркат е Lervia ,с 24 операции .
Препоръчвам Ви я горещо..

# 92
В момента има промоция на Лучник в Метро - носиш стара и тази я получаваш мисля, че срещу 167 лв /на местото на 238 лв/.
Аз имам TCM-ска, но ако имах избор бих си купила Лучник, много добри отзиви за тях съм чувала, гледам, че и шивачките в ателиетата за поправки работят с такива.
Успех!

# 93
Лучника са си класика в жанра, на баба ми беше такава - колко неща съм ушила на нея докато бях ученичка, завърших техникум по облекло и шиех на поразия, но когато си купувах моята малко скъпо ми идваха Лучниците, а пък Тойотата беше и с 5 години гаранция

# 94
И аз вчера си взех машина.Тази от Метро.Много се радвам,че си я взех.Надявам се скоро и да се опитам да шия де. Joy Joy JoyНа въпроса на мъжа ми хайде кога ще шиеш , отговора ми беше,че аз искам да си я имам,а не да шия. Joy

# 95
Честито, да ти служи вярно и със здраве да си я ползваш Simple Smile

# 96
Благодаря.Това беше една от детските ми мечти малка бяла машина,а не като старата в шкаф.

# 97
  • най-шареното място
Честито!
Само не изхвърляй старата!

# 98
А тя почти не е използвана за шиене.Само за поставка  Joy

# 99
Четох, четох, май малко отгоре-отгоре...
Майка ми има Пфаф и дълги години я ползва. Доволна е, върши и доста работа... Да уточня - любител шивач е, но прави доста неща на нея...
Самата машина няма, обаче, нито оверлог, нито програми за еластични платове...
Искам и аз да си купя машина, но която да има тези неща.
Чувала съм за Сингер - че били едни от най-качествените (поне баба ми, която е професионален шивач е ползвала само такива)
Но питането ми е - ако се спра на Сингер - качествени ли са в днешно време? Имат ли добър сервиз?
Знам, че мога да задам върпосите директно на фирми вносители и представителства, но там омайват с думи в повечето случаи и затова е най-добре да питам някой тук, който има реална представа за нещата...

# 100
  • най-шареното място
Singer вече само марка. Купени от азиатци, модернизирани, но вече друга фирма.
Пфаф са добри. Много други също, но оверлог няма да намериш в шевна машина, Продават се отделно. Ако си любител обаче един зиг-заг ти върши работа, а атой е масово в моделите включен. Подобно стои въпроса с елстичните бодове.

# 101
Абе и аз така знам за оверлога (че е отделно), но по-нагоре някой беше писал и останах с впечатлението, че вече новите може да са ги попроменили...
За зиг-заг - майка ми точно него ползва вместо оверлог...

П.П. Значи, определено няма да се поддавам на реклами на Сингер в такъв случай...

# 102
  • най-шареното място
Да не те подведа, аз държа на производителя не само за шевни машини.
Сингера се прави в добър завод, доколкото знам. Предполагам не са луди да развалят марката, а и съм виждала добри от високите класове по сайтове. Просто не са това, което си мисли човек като чуе името - машината на баба и прабаба.

# 103
Аз съм много доволна от Сингера си. Но той е висок клас, не знам как е при по-евтините модели.
Но шефката на представителството им е едно чудо!  ooooh!
Няма толкова едновременно неуслужлива, груба и неграмотна жена.
Вчера бях в магазина им да си търся краче за скрит цип и разни други неща и почти си скъсах нервите.
Първо, като се обадих, ми каза, че по телефона по принцип не давали информация за наличните аксесоари, но понеже съм била с любимата й машина и правела изключение.  Shocked
После като отидох на място ми извади един китайски боклук за краче за скрит цип и като й обясних, че търся нещо съвсем друго, а именно това, тя започна да ме убеждава, че от 13 години внасяла Сингер и такова нещо те не предлагали!!! И къде съм го била видяла и прочее. Започнах да я разпитвам, как точно се ползва това, което тя предлага и отговора беше "Че аз от къде да знам!"  #Crazy След което много нелюбезно ме отряза, че не можело да ми даде да видя как се слага това нещо на нейната мостра в магазина...
А за краче за веревна лентичка изобщо не беше и чувала. Като й показах принтирана снимка на това, което търся, тя изпухтя, че било нещо измислено.
Както и да е. Реших, че ще прежаля 6лв да пробвам китайския боклук. Е, оказа се че не пасва на моята машина, защото отвора за поставяне е по-тесен от държача. В първия момент искрено избеснях, но реших, че за 6лв няма да се разкарвам до магазина пак и понеже беше пластмасово, хванах един нож и го разширих, така че да мога да го монтирам. Добрата новина е, че поне върши работа.
Единственото свястно нещо, което си купих от там е крачето за копчета....

Извинявам се за дългия пост, но идва момента да си задам и въпроса в тази връзка.
Планирам да си поръчам някои неща онлайн, но повечето крачета се предлагат за други машини. Та въпросът ми е, те са напълно съвместими, нали? Знам със сигурност, че крачетата от старата ми Тойота пасват идеално на Сингера, но предполагам, че това ще важи и за другите марки?

# 104
  • София
    Laughing Здравейте,
 Вчера и аз си купих машина  от ТСМ склада .
Ето как изглежда
http://auction.bg/item.php?id=153678
Направо е много сладка и е толкова лесна за работа.
Препоръчвам я на всички.Само дето аз шия за 1 път от 10 години насам и трябваше да прочета книжката 2 пъти ,за да ми се изяснят някои работи .

И аз имам такава, обаче книжката  не е пълна и се наложи да си изтегля упътване и на английски . И като започна да шия става страшно - то платове, листа с упътване ....  Laughing  И въпреки всичко не знам дали ще се престраша да шия копчета и ципове - много сложно ми се вижда !

Общи условия

Активация на акаунт