Каква шевна машина и откъде

• 596 294
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 2 790
# 2 791
От къде се сдобихте с тази хартия? Ровя в нета, но или аз не пиша правилно в търсачката, или не се предлага...
[/quote]

Подарък ми е от една шивачка! Подозирам, че е от чужбина защото тя работи с чуждестранни фирми и изнасят продукцията навън. Тук съм ходила, обикаляла, търсила, питала по всякакви магазини - за платове и шивашки материали, такива за художници. Никъде не са чували за такава хартия! Трябва да я питам от къде се снабдява с нея. Търсила съм и в интернет, но безуспешно.

# 2 792
  • Бургас
Това би ми свършило чудесна работа, благодаря Kiss

# 2 793
Здравей, -Bibo- ! Тази е добра чисто механична машина с хоризонтален грайфер. Достоен неин противник е тази: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&pa … mp;product_id=995
Тя е с надежден вертикален люлеещ грайфер. Коя ще се справя по-добре с дънките е интересен въпрос. Все пак мисля, че Елната ще ти хареса повече. А ако искаш добра машина с електроника е тази: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&pa … mp;product_id=273
Плюсът й е, че е със 7 мм. зиг заг. Когато за пръв път правят машина със 7 мм. зиг заг, са били принудени да направят и широки многосегментни зъби. Оказало се, че по-добре движи дебели платове, заради този широк зъбен транспортьор. Страхувам се, че не само не те улесних, а те затрудних с по-големият избор. Най-малко проблеми ще има с Janome Easy Jeans 523, заради простата надеждна конструкция и задвижването на грайфера. Тя е с бавен илик, метална, тежичка, без пластмасови капаци. Но това не значи, че другите две не струват. В краят на краищата, ще избереш машината, която ти е легнала на сърцето. То е като влюбването от пръв поглед. След това обектът, или субекта на желанието може да те разочарова много, но какво да се прави - любов.
Мерси много за отговора,ще ги разгледам по-подробно като свърши раб.ден, само последен въпрос на всички машини доколкото виждам /говоря като абсолютрн лаик😳/ не виждам да пише да е вкл.педала,отделно ли се купува?
Мерси още веднъж!🌹

# 2 794
Е, това не е полуфабрикат, че тепърва да си търсиш педал. Машината си има нужните аксесоари и някои крачета. За други крачета ще те съветваме след покупката. Я по-добре не купувай 523, защото може да няма регулиране натискът на крачето и да ме наречеш трол и още такива прекрасни суперлативи! Купи си Елната, че поне тя си има! Страх лозе пази.

# 2 795

От снимката не мога да кажа дали е  същата хартия. Според описанието трябва да стане. Трябва на място да се види Simple Smile
Само там не бях ходила да търся!

# 2 796
  • Бургас/София
Ако някой се интересува днес в Лидл на Самоковско шосе

# 2 797
Здравейте на всички! Въпросът ми е към съфорумките от Бургас (ако има такива). Има ли в града майстор на стари шевни машини. Имам една ръчна Ексела, и търся майстор да я пагледне. Благодаря предварително

# 2 798
  • Бургас
Здравейте на всички! Въпросът ми е към съфорумките от Бургас (ако има такива). Има ли в града майстор на стари шевни машини. Имам една ръчна Ексела, и търся майстор да я пагледне. Благодаря предварително
Здравейте, едно време носех моя стар Лучник при един майстор в уличката до Хеликон, но вече нямам идея дали е там.

# 2 799
  • София и там където не се пуши
Питайте си в магазиние, където продават шевни машини, би трябвало те да си имат. Аз в София такаоткрих

# 2 800
Петя, ако имаш позната, която работи в шивашка фирма, поискай й връзка с техникът им! Ако не познаваш такава, намираш шивашка фирма и питаш охраната за най-добрият им майстор. Той идва, ти го хващаш за пешовете на сюртука му и започваш да пищиш кански, докато не склони да види машината. Старите машини са елементарни и ако няма износени части, не е трудно да се ремонтират. А ако не ти се занимава, кажи какво прави, или не иска да прави и можем да я оправим с моите съвети и твоите ръце.

# 2 801
Ох, поръчах си машината! Simple Smile След няколко седмици умуване, разучаване, питане, гледане в крайна сметка се оказа, че в Ивна Janome-та под 607 няма, заради Корона вируса доставките са много ненадеждни и като цяло дори не се знае кога ще има нови Janome. Даже и с крачетата ситуацията е доста тегава, защото нямат налични някои видове, а пък нова доставка не се знае кога ще има.
Все пак се спрях на Elna-та, която ме грабна първоначално - Experience 540 S и си я чакам със затаен дъх. Щях да я взема днес, защото се разходих до магазина им в София, но там момчетата почти нищо не разбираха от шевните машини и освен на външен вид друго не можаха да ми покажат, а и имаха само една бройка-мостра и реших, че ще си я купя онлайн. Та утре трябва да дойде!:)
Благодаря много за търпението и помощта, които открих в тази тема:)

# 2 802
  • Бургас
И аз вече съм горд собственик на Елна 320 Simple Smile Току-що я разопаковах и почвам да я проучвам, дори няма да готвя тази вечер, нямам търпение да я пробвам. Поръчах я от сайта на Ивна вчера по обяд и днес сутринта беше при мен Simple Smile

Ble6tu4ka, честита придобивка Simple Smile

# 2 803
И аз вече съм горд собственик на Елна 320 Simple Smile Току-що я разопаковах и почвам да я проучвам, дори няма да готвя тази вечер, нямам търпение да я пробвам. Поръчах я от сайта на Ивна вчера по обяд и днес сутринта беше при мен Simple Smile

Ble6tu4ka, честита придобивка Simple Smile

Страхотно! Да ти е честита и много да й се кефиш ти пожелавам! Много добро впечатление ми направи и на мен обслужването на Ивна, говорих с една дама по телефона, която ми помогна супер много, защото се обеше оказало, че аз като истински аматьор си бях поръчала крачета, които не бяха за моя модел. Simple Smile

# 2 804
  • Бургас
Честити ви нови машини! Да ви служат вярно дълги години!
Ние имаме семейна драма 😁 Майка ми е твърдо решена да ми докаже, че Чайката е върха на шевните машини и утре ще ходим да търсим нов педал в един магазин със сервиз. От Бургас сме. Някой по-горе пита за сервиз. Фирмата се казва Джими Комерс и се намират на Мария Луиза 37. Мога да питам и за телефон на майстор. Лелята на ММ е шивачка 😁 мога да питам за нейния.
А сега един въпрос да отперя към еликтричаря ☺️ Понеже Лучник минава за добра машинка, какво ще кажеш за тази обява? https://www.alo.bg/5952044#highlight=%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0 … D0%B3%D0%B0%D1%81 Пише, че е неупотребявана 🙄 Заслужава ли си? Ако си струва ще търся приятел да я тества, макар в този Ковид да не знам, кой ще ми се върже... Тя, майка ми нека си оправя Чайката аз пак си се оглеждам и дори се размечтах за електронна. До рожденият ми ден юни месец сигурно ще си сменя мнението 100 пъти и ще ви омръзна с моите въпроси, за което предварително се извинявам.

Общи условия

Активация на акаунт