Каква шевна машина и откъде

• 596 314
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 2 775
  • Бургас
milena1976 кои са капризни материи, питам, защото може някои идеи да се дадат тук за да има успех
Ами за мен в случая са материите за шиене на трика за художествена гимнастика. Основата е тънка, еластична мрежа, а отгоре пришивам лъскаво трико.

# 2 776
  • FRANCE
След като си намериш машината препоръчвам да шиеш с игли microtex. С тях шия бански на девойките

# 2 777
  • София и там където не се пуши
Мама ме учеше, че като са тънки материите, хартия заедно се прешива и после лесно се къса за да се махне.

# 2 778
  • Sofia
А каква хартия ползвате? Аз четох по английската литература, че се ползва тишу хартия в цвят, близък до плата, но в България май няма толкова избор.

# 2 779
  • Бургас
Мама ме учеше, че като са тънки материите, хартия заедно се прешива и после лесно се къса за да се махне.
И с хартия съм пробвала, но после трудно я махах, явно не е била подходяща. Пробвах с оризова хартия...

madame, благодаря за съвета за иглите, ще потърся Wink

# 2 780
Аз имам някакъв спомен, че електричар беше писал с вестник, че се шие. Може и да греша

# 2 781
И с хартия съм пробвала, но после трудно я махах, явно не е била подходяща. Пробвах с оризова хартия...

В началото и аз видях голям зор с апликациите.. Но в един прекрасен момент една щивачка ми подари двойно-лепяща хартия и с нея се родих! Тя е като двойно-лепящата лента, но в голям размер и по този начин мога да си залепя ликрата за хартията, да си нарисувам орнаментите които искам да пришия към мрежата,  да си ги изрежа спокойно и да ги залепя с ютия! После ги минавам на зиг заг и готово! Не ми се разкривяват! По магазините никъде не открих такава хартия. Пробвох и с лепящ спрей, но с него и аз залепвам Stuck Out Tongue

# 2 782
  • Бургас

В началото и аз видях голям зор с апликациите.. Но в един прекрасен момент една щивачка ми подари двойно-лепяща хартия и с нея се родих! Тя е като двойно-лепящата лента, но в голям размер и по този начин мога да си залепя ликрата за хартията, да си нарисувам орнаментите които искам да пришия към мрежата,  да си ги изрежа спокойно и да ги залепя с ютия! После ги минавам на зиг заг и готово! Не ми се разкривяват! По магазините никъде не открих такава хартия. Пробвох и с лепящ спрей, но с него и аз залепвам Stuck Out Tongue
С временно спрей-лепило и аз работя, но и аз полепвам /според мъжа ми слагам прекалено много/. Имам позната шивачка, ще я питам такава двойно-лепяща хартия Wink

# 2 783
Да, за вестникът го знам от шивачка на възраст. Има едно допълнение от мен обаче. Вестникът да е прочетен. Габровската ми душа не може да си представи, че ще се зянноса нещо. Да кажеш на габровец, че е пинтия, скръндза и циция е най-големейший комплимон, който ще му сториш. Но след това с малка четчица, примерно за рисуване, намокряш прочетения вестник по шева и той се маха твърде лесно. Да ви открехна, да сте открехнати като габровската пинтия.

# 2 784
Здравейте,решила съм да си купувам шевна машина /начинаещ съм/ и от гледане на разни чуждестранни влогъри се спрях на тази, https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&pa … amp;product_id=61
но после открих тази тема и ще ми е интересно и Вашето мнение за този ценови диапазон дали има нещо др.,което препоръчвате?
Ще я ползвам главно за домашни проекти и поправки,скъсяване на дънки,закърпване на скъсано коляно,дек.възглавнички и тем подобни..
Благодаря предварително!:hibiscus:

# 2 785
Здравей, -Bibo- ! Тази е добра чисто механична машина с хоризонтален грайфер. Достоен неин противник е тази: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&pa … mp;product_id=995
Тя е с надежден вертикален люлеещ грайфер. Коя ще се справя по-добре с дънките е интересен въпрос. Все пак мисля, че Елната ще ти хареса повече. А ако искаш добра машина с електроника е тази: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&pa … mp;product_id=273
Плюсът й е, че е със 7 мм. зиг заг. Когато за пръв път правят машина със 7 мм. зиг заг, са били принудени да направят и широки многосегментни зъби. Оказало се, че по-добре движи дебели платове, заради този широк зъбен транспортьор. Страхувам се, че не само не те улесних, а те затрудних с по-големият избор. Най-малко проблеми ще има с Janome Easy Jeans 523, заради простата надеждна конструкция и задвижването на грайфера. Тя е с бавен илик, метална, тежичка, без пластмасови капаци. Но това не значи, че другите две не струват. В краят на краищата, ще избереш машината, която ти е легнала на сърцето. То е като влюбването от пръв поглед. След това обектът, или субекта на желанието може да те разочарова много, но какво да се прави - любов.

# 2 786
  • Бургас
След като си намериш машината препоръчвам да шиеш с игли microtex. С тях шия бански на девойките
Само тези намерих и ги поръчах https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&pr … p;search=MICROTEX Simple Smile заедно с една Елна 320 Stuck Out Tongue

# 2 787
Ето какво представлява тази хартия :
Навсякъде където съм питала ме гледаха   учуден.

# 2 788
  • София и там където не се пуши
По времето на мама нямаше такива екстри, та с вестник, ама точно по шева сме го късали и махали.

Междудругото мама, когато навремето и се раждат две дъщери, тръгнала на курс по шев и кройки и ни шиеше, ми сега като гледам снимки, ме много добре се е справяля и аб. ни рокли уши и сватбените.

# 2 789
  • Бургас
Ето какво представлява тази хартия :
Навсякъде където съм питала ме гледаха   учуден.
От къде се сдобихте с тази хартия? Ровя в нета, но или аз не пиша правилно в търсачката, или не се предлага...

Общи условия

Активация на акаунт