Каква шевна машина и откъде

• 601 891
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 4 125
Ако трябва да се избира между двата модела, то тогава определено Singer M3505. Тя е с регулатор за дължината на бода, регулатор за ширината на зиг заг шевовете и програматор. По този начин ще можеш да местиш иглата в различни положения, когато си на програма за прав шев. Другата е с дискретни функции и този регулатор го няма. Това сега нищо не ти говори, но като започнеш да шиеш подгъви, ще разбереш, че нещо липсва. 3505 е с бърз едностъпков илик, а другата е с бавен четиристъпков илик. Това означава, че в 3505 поставяш копче в крачето за илици, натискаш педала и машината ушива целия илик с точната големина. При другата, нещата са доста по-сложни. Но все пак да попитам защо толкова държиш, машината да се казва Сингер? Преди много години тази марка символизираше качествени, здрави и иновативни машини. За евтините модели в днешно време това съвсем не е така. Индустриалните Сингер са много качествени и скъпи, но домашните вече отстъпват. В Австрия има такова разнообразие на машини. Ще си купиш такава, която сама ушива всичко което ѝ покажеш и дадеш заповед на български език!

# 4 126
elektrichar Благодаря за отговора. Може би съм пристрастна към марката, имам стара машина Сингер от баба ми, над 100 годишна, все още шие, но няма зигзаг тегел. Искам да си взема по-нова машина, ако ми се наложи да зашия нещо, не шия редовно. Не съм запозната с други марки и функциите, видях вашето мнение и затова реших да е 3505. Не искам и да е много скъпа, защото като я донеса тук гаранцията не мога да я ползвам, ако се наложи.

# 4 127
Преди няколко дена, един американски ерген питаше откъде може да се купи присъединителен механизъм, точно за тази машина, защото както виждаш е направен от пластмаса. То бива пестене, но това е върхът. Ето го метален, който макар с различна форма, става за всички съвременни евтини машини и за тази: https://www.axioma-hobby-shop.com/prisaedinitelen-mahanizam. Страдаш по марката с отличното качество, но да знаеш колко мръснословия матерни ще издумаш шиейки с нея. Просто защото няма нищо общо с онази лелеяната стара Сингер. Не че с другите е по-различно. Вижда тази принчипесса страничен шев на двоен подгъв на дънки и започва:
  -- Ти оттук ли искаш да мина? Че аз да не съм луда като теб! Никогда, никогда, никогда!
Ти започваш да ѝ думаш сладки и нежни слова, като мъж на половинката когато я боли глава, но като стигне да сублимационното място, тя чупи игла и спира като осел на мост. Приключение по-голямо от всичките на Инди Джоунс във всичките серии. Казано е: „Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне“.

# 4 128
Надявам се, ако ми се наложи да мога да си подгъна дънките с 3505.
Намерих тази за дънки, сигурно и тя има някакви недостатъци, някакво компромисно решение трябва да взема.

https://www.universal.at/p/singer-freiarm-naehmaschine-denim-hd- … &sku=8728333128-0

# 4 129
Моята нова машина е Пфафф 720 за над 3000 лева с двоен транспорт и си мислех, че като види дънки с двоен подгъв и страничен шев, ще вземе за почест и немедленно ще мине през него като конче вихрогонче. Посочвам аз целта и се започна:
  --Ей го на, този глупак си купи скъпа машина и си мисли, че тя ще работи като черноработник. Ама че неблагодарник! Аз съм голяма и хубава, а не съм ти някаква Текстима да мина от там!  
Прескача бодове на дебелото, тъпче като някоя евтиния. Как да не използвам нецензорни слова матерни?
Този Сингер е малко по-добър от предните два. Има регулиране натискът на крачето. Има регулатор за илиците. Той се намира под маховика. Тъй като зъбите имат наклон, транспортират плата по-добре напред, отколкото назад. Зашива едната верига на илика с една стъпка, но другата верига става доста по-гъста. С този регулатор се изравняват двете вериги. Има шевове, които се нагласят да изглеждат както на картинката пак с него. Не вярвам да премине през двоен подгъв на страничен шев на дънки. Ако забелязваш, на снимката дънките които шие са с единичен подгъв. Затова срязваш дънките, зачистваш ги с оверлог, или с оверлочен шев на Сингера и минаваш единичен подгъв.

# 4 130
  • FRANCE
Или биеш с чук по страничният шев като по пържола и после полекичка , без нецензурни думички, го минаваш.

# 4 131
Ясно, май ще е 3505. Сега като се загледах в тази за дънките уж е Сингер, пък Маде ин Виетнам. Благодаря за съветите!

# 4 132
  • София
Ясно, май ще е 3505. Сега като се загледах в тази за дънките уж е Сингер, пък Маде ин Виетнам. Благодаря за съветите!

Е, в другия случай ще пише "Мейд ин Чайна"  Simple Smile))))))))))))))

# 4 133
Bgorsdk, ще охладя ентусиазмът ти, защото огромна част от шевните домашни и индустриални машини се произвеждат в Китай, Виетнам и Тайван. Ако тази машина би била произведена в Европа, цената ѝ щеше е поне два пъти по-висока. Най-добре е машината ти да е произведена в Тайван. Много фабрики от Китай, се местят във Виетнам, защото заплатите там са ниски. Определено джинсовата машина е по-добра. Ако питаш мен, купи си една компютъризирана машина с екстри като игла горе/долу, старт/стоп, затяжка, точкова затяжка, шиене с педал и без него и със 7 мм. зиг заг. Имат много различни шевове и илици. Освен, че има електронно управление на силата на бода, тези машини са със стъпкови моторчета които на практика са вечни. Всяка механична машина страда от това, че има износване на триещите се части. Така ширината на зиг заг след време намалява и още други лоши неща се случват. При тези това не става. Сингер не е това което беше, а в Европа е много трудно да намериш механик на шевни машини. Веднъж спряха производството на машини и втори път затвориха шивашките фабрики, защото Турция и далечният изток произвеждат далеч по-евтини дрехи. Западните майстори са вече на преклонна възраст или в по-добрия свят. Затова у нас ще видиш да се продават добри машини втора ръка от 90-те години без капак. Това са машини които са поставени до контейнера, защото да я ремонтират, трябва да платят колкото нова машина. Целият този пасквил, цели да разбие представите ти за марките на шевните машини и къде се произвеждат.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 10:49 от elektrichar

# 4 134
Всичко, което препоръчвате може би е по-добре, но аз претеглям каква сума мога да рискувам, защото донасяйки я в България губя гаранцията. Аз шия няколко пъти в годината, ако нещо по сериозно ми се налага го нося на шивач. Когато си взех кафеавтомат от Австрия ми го изпратиха от Германия, а беше произведен в Полша, но гаранцията ми покрива ремонт в сервиз, който е на Делонги в България, не знам дали в този случай е същото, ще трябва да им пиша. Доколкото виждам в сайта през ноември ще има Черен петък и ще има намаления, така че ще изчакам дотогава. Благодаря за съветите!

# 4 135
  • Перник
Здравейте,  моята шевна машина е от Лидл, модел на марката Силвер крест. Ползвам си я за дребни работи вкъщи. Можете ли да ми покажете как изглежда крачето за подгъв ( например за ушиване на чаршаф). Имам няколко крачета към машината, но не откривам точно това. Благодаря.

# 4 136
https://onparts.bg/krache-za-podgav-6mm/
Това са крачетата, но аз ти предлагам да си купиш този намален комплект, докато все още не са го вдигнали пак:
https://www.emag.bg/komplekt-16-kracheta-za-shevni-mashini-asksa … &utm_content=link
Има две крачета за подгъв, краче за скрит шев, с което могат да се правят много добри подгъви, двойни и тройни шевове, които изглеждат като фабични. Има тефлоново краче за кожа, с ролка за кожа, прозрачни за апликации, за прав шев, за набор и други.

# 4 137
  • Перник
Много, много благодаря.  Още сега  поръчвам комплекта.

# 4 138
  • София
Здравейте,  моята шевна машина е от Лидл, модел на марката Силвер крест. Ползвам си я за дребни работи вкъщи. Можете ли да ми покажете как изглежда крачето за подгъв ( например за ушиване на чаршаф). Имам няколко крачета към машината, но не откривам точно това. Благодаря.

За чаршафи ползвам този модел крачета -

# 4 139
https://onparts.bg/krache-za-podgav-6mm/
Това са крачетата, но аз ти предлагам да си купиш този намален комплект, докато все още не са го вдигнали пак:
https://www.emag.bg/komplekt-16-kracheta-za-shevni-mashini-asksa … &utm_content=link
Има две крачета за подгъв, краче за скрит шев, с което могат да се правят много добри подгъви, двойни и тройни шевове, които изглеждат като фабични. Има тефлоново краче за кожа, с ролка за кожа, прозрачни за апликации, за прав шев, за набор и други.

Изглеждат супер! На каква машина ги ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт