Каква шевна машина и откъде

• 598 761
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 645
Някой има ли такава Toyota и кой е най-добрия сервиз за тези модели?

# 646
  • Добрич
Здравейте, моля, помогнете ми - дайте съвет. Искам да си купя машина , която да може безпроблемно да шие трико, налага ми се да шия разни балетни рокли и моята се прецака. Направо съм и видяла сметката. Имам Брадър XL 250 май/не съм много сигурна в момента/ но след като уших 6 рокли на нея и 7-8 трика, свърши. Казаха, че трябва да я занесъ в сервиза им във Варна, тук не могат да я оправят.....А аз не мога да намеря време за това. По цял ден съм на работа, и в събота дори... /но може би до скоро/ Та искам да си купя нова, може би професионална, но задължително с приставка за трико. Давайте съвети, помагайте. Моля Ви!

# 647
  • София
Моята е Бернет 56, шия предимно трико и се справя чудесно. На който и да кажа и/ или покажа е доста изненадан как с домакинска машина така е ушито, но факта е налице.
При теб е важно може би за какви цели ти е необходима- за вкъщи или професионално. Това има значение и за избора ти.

# 648
  • Добрич
Досега беше домакинска, но оттук нататък се надявам да стане професионално.От 10 години я имам, шила съм на нея какво ли не. Тази година я напънах с 10 трика от ликра и 6 балетни поли и.... Направо я разбих.Сдаде багажа. Казаха, че ми трябва специална приставка за трико. Имам балетна школа, освен това и предложение от друга танцова студия, да им шия костюмите..... И мисля да се пробвам професионално/ или полупрофесионално на това поприще. Реших да си правя ателие, но за тази цел трябва да сменя явно машината. Вчера гледах тези  http://www.axioma.3clab.com/pokrivni_mashini.html Може би трябва да направя едно такова вложение....

# 649
  • София
Altevs-това от линка  е пиокривна,ще ти трябва и машина.В Аксиома има избор(не че съм чувала за приствавка за трико)аз досега си шия с Лучник.Обаче има трика с ликра,които наистина си искат специални игли,конци и др.

# 650
Не съм много голям специалист, но доклокото знам 5 конечния оверлог или покривна би ти вършила чудесна работа, защото имаш и диференциран транспорт, което компенсира смачкването на плата, а и много по-бързо шие. Съпругата ми наскоро уши една дузина тренировъчни черни полички от ликра точно на оверлог и малко на правата машина.
В отговор на предишния пост за Тойота, искам да кажа, че ползваме една обикновенна тойота, но не бих казъл, че е качествена. Постоянно заклинва долния механизъм и са едни пластмаси.... Може би е по-добре да търсиш машина с хоризонтален грайфер.
Като натискаш педала, не тръгва плавно а първо започва да жужи мотора и след малко тръгва ама рязко. Другата ни машина Брадър, която е от по скъпичките и е с компютърно управление няма такова нещо.

# 651
  • Добрич
А това, което съм показала нали пише, че е покривна? Значи да гледам за покривна, или 5 конечен оверлог? Благодаря ви сърдечно за това, че се мъчите да ми помогнете! Hug

Значи да мисля за нещо като това? http://www.axioma.3clab.com/overlozi.html

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 10:48 от Altevs

# 652
  • София
да,тя Е покривна.
(по моему не е абсолютно достатъчна ,без права,но това си е лично мнение)

# 653
Здравейте! Много моля за съвет! Искам да си закупя машина, която да ползвам непрофесионално. В момента в Метро са пуснали на промоция Лучник 2014 за 160 лв. Интересува ме, тези от вас, които имат подобна машина или просто са компетентни по въпроса да ми помогнатт дали ще ми върши работа. Трябва ми основно за подкъсяване на дънки, анцузи, панталони, за подвиване на чаршафи, покривки, евентуално пердета и т.н. В общи линии ми трябва за елемнтарни подгъви. Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете!

# 654
Аз имам лучник ,взех си го септември от метро и съм много доволна,като начинаеща ми върши страшна работа.Шия различни материи и дебелини на него.Само Дънки трудно се шият на лучниците,но за другите неща,които изброи ще ти свърши работа.Аз моя го грабнах за 178 лв и съм доволна.

# 655
  • Добрич
да,тя Е покривна.
(по моему не е абсолютно достатъчна ,без права,но това си е лично мнение)
разбрах какво прави "покривната" машина. Наистина си абсолютно права, че само с нея не става. Но аз все пак имам права. Дори днес трябва да си я взема от ремонт  Grinning

# 656
  • sofia
Altevs, вземи си оверлог, щом шиеш основно трико.
Точно какъв не мога да ти кажа, но разпитай във фирмите доставчици, кажи им за какво ти трябва.
Ако ще правя ателие, бих инвестирала в индустриален оверлог, но това зависи от обемите, които шиеш (и мястото, с което разполагаш)

# 657
Аз се занимавам с ремонт на шев.машини  повече от 20 години. Случайно попаднах в този форум и виждам , че тук искате да шиете изкуствени  шев.материали като ликра ,трикотаж и др.. За да го направите с домашна машина ,най-важно е да подберете подходяща игла, по възможност тя трябва да е антистатична или поне да е с подходяща конструкция.Ползвайте игли с надпис "Singer" или "ORGAN" с обикновени китайски игли няма да можете да шиете  еластични, изкустрени материали!За сега толкова  Simple Smile

# 658
Здравейте bigiadri , бихте ли казали, необходимо ли е да се прави нещо по нов оверлог закупен от Лидл! Благодаря!

# 659
  • Варна
Запис, че идеята за шевна машина ми се върти из главата от доста време, но май още не му е ударил часът на това ми хоби Simple Smile. Ще почакам още малко да узрее  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт