Каква шевна машина и откъде

• 598 716
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 660
И от мен един гол запис засега. Наумила съм си Дядо Коледа да ми донесе шевна машина тази година   Mr. Green

# 661
Здравейте bigiadri , бихте ли казали, необходимо ли е да се прави нещо по нов оверлог закупен от Лидл! Благодаря!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Моят опит с Лидл е,че машините които продават са от немска фирма ,продуктите на която се нуждаят  от допълнително доизкусоряване Cry/не само шевните машини/.Дава се гаранция ,но за хората които са ги закупили  и имат проблеми им  се казва че ремонтът е безплатен ,но транспортът е 50 лв./аз съм от Пазарджик/и хората се отказват.Доста машини са минали през мен/дори само да консултирам /.Всичко това се отнася и за Вашия оверлог. Най-малкото е необходимо да имате някакъв опит за работа с него! Simple Smile Много  внимателно трябва да се запознаете с вдяването!Успех Ви желая!

# 662
Благодаря ви за отговора.Това означава ли, че е добре да го занеса на техник, за да го доизкусури? Иначе бих казала, че съм добре запозната с вдяването(работила съм доста време на оверлог).

# 663
  • София
Kak се доизкусорявя оверлог? newsm78

# 664
Kak се доизкусорявя оверлог? newsm78
  Вдяването за всеки оверлог е различно. Вие трябва да имате схеми за вашия. Ако вече работите с него и няма проблеми ,трябва само да го почиствате и смазвате. Поставянето на иглата също е много важно  да се спазва,важно е тя да е качествена! . Опъването на конците трябва да е изравнено и по възможност колкото се може то да бъде по -малко.Ако се работи много с него е хубаво по възможност да не се използват ножовете като ножица, а да се режат само мустаците от конците.Препорачително е да го види техник и да му провери настройките и дали всичко е затегнато добре,но това е препорачително и когато имате съмнения ,че нещо не е наред.Хубаво е да му слушате шума - НЕ ТРЯБВА ДА ИЗДАВА МЕТАЛЕН ЗВУК! Simple Smile

# 665
Оверлог-а ми въобще не издава метален звук(за съжаление)! Звукът му е напълно пластмасов   Mr. Green

# 666
Здравейте! Искам да попитам за изпитан техник за шевни машини? Имам 3 машини който се нуждаят от спешен ремонт, вече няколко ремонта минаха всеки път проблема е различен и никога ремонта не е успешен  Cry Ще съм ви много благодарна ако отговорите!
А по темата, купих си шевна машина Сингер преди 5 месеца от Технополис на изплащане, сравнително доволна съм, малко се разцентрова, но все пак е подложена на непрекъсната работа  Laughing

# 667
  • София и там където не се пуши
Здравейте! Искам да попитам за изпитан техник за шевни машини? Имам 3 машини който се нуждаят от спешен ремонт, вече няколко ремонта минаха всеки път проблема е различен и никога ремонта не е успешен  Cry Ще съм ви много благодарна ако отговорите!
А по темата, купих си шевна машина Сингер преди 5 месеца от Технополис на изплащане, сравнително доволна съм, малко се разцентрова, но все пак е подложена на непрекъсната работа  Laughing

Ако сте от София - ул Симеон близо до пресечката с Мария Луиза откъм Женския пазар.

# 668

Аз съм от Пазарджик . бул.Батенберг 36

# 669
  • София
Моля за съвет кой от двата оверлога да избера - този модел Тойота TOYOTA SL3335D  или този модел на Елна.
За домашно ползване е, не е за ателие или професионално.
Като характеристики се припокриват, на външен вид Елна-та ми е по-симпатична, но недостатък е, че при всеки проблем, който евентуално би се появил- нямат представителство в София....

Моля за съвет Hug

# 670
  • София
според мене имат в завод Витоша.

# 671
Моля за съвет кой от двата оверлога да избера - този модел Тойота TOYOTA SL3335D  или този модел на Елна.
За домашно ползване е, не е за ателие или професионално.
Като характеристики се припокриват, на външен вид Елна-та ми е по-симпатична, но недостатък е, че при всеки проблем, който евентуално би се появил- нямат представителство в София....

Моля за съвет Hug
Elna имат представителство в София и някъде по-назад го пишеше. За да не пускам непозволени линкове, разгледай сайта на вносителите на Елна и там ще видиш кой се занимава с машините им в София.
Аз имам един друг въпрос: Вносителите на Елна продават и някакви машини Siruba. Някой има ли опит с тях? Не съм ги чувала досега, но аз и за Елна не бях чувала, преди да попадна на тази тема...  Embarassed

# 672
  • sofia
Един приятел преди десетина години продаваше индустриални Сируба, явно са почнали и домакински да произвеждат. Китайски е производителя.

# 673
Благодаря ти. Като видя "китайско", нещо в мен се пречупва. Simple Smile
Иначе, аз съм от начинаещите, но с голям ентусиазъм. Сега избирам машина и тази тема много ми помага. Сигурно ще се спра на някой от по-простите модели на Elna, но... има време, ще го измисля.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 12:08 от nevenski

# 674
  • sofia
Китайците правят и добри неща. Човек просто трябва да е наясно какво може нещото, което купува и оттам да си гради очакванията.

Общи условия

Активация на акаунт