Каква шевна машина и откъде

• 598 811
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 630
lluna, kremidi благодаря за отговорите Simple Smile успех с новата работа ! аз днес ще си купя оверлога. нямам никакъв опит, но ще видя как ще се справя като абсолютен лаик и ще пиша. благодарна ще съм на всякакви съвети и препоръки.

# 631
  • София
Креми-и от мен успех(гаранцията е направена така че да не може да се ползва много  Laughing)Ако работиш в ателие,ще ползваш техния оверлог.(Интервю Wink,по бих казала тестване)
Пеония показвай.

# 632
Благодаря ви момичета!Като нов работник не смея да нахалствам все още  smile3505

# 633
  • sofia
Здравейте всички! Форума е велика сила  Grinning и затова искам съвет.
.......
Аз ще говоря от личен опит след смяна на машина:
Къде е палчето на крачето. На новата ми е от вътрешната страна (дясно) и ми пречи като набутам нещо голямо. Предпочитам да е отзад.
По-дълго рамо (това ще е по-скъпата със сигурност)
По-широк зиг-заг (7 мм) (все кърпя нещо и е много полезно)

От тези, които си показала, по-скъпата има стоп на иглата в дадена позиция - за мен е полезна глезотия. Моята няма.
Специално им погледнах крачетата за цип - и на двете става ето това

Защото, онези широките са абсолютно безполезни. Задната част е прекалено широка и опира в зъбите на ципа.

# 634
  • София /Абсурдистан
vesi1 благодаря ти!   bouquet Следващия месец ще купувам и всяко мнение ми е полезно.
Не мога да разбера дали крачето е отзад или в страни Thinking
http://www.ivna-bg.com/?64,elna-experience-540

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 19:39 от Unknown_lady

# 635
  • sofia
Отстрани, ама е "прибрано"
Отиди в сайта на пловдивската фирма, която ги предлага, има снимка.

ПП: Тия забрани на публикуване на линкове почват яко да ме дразнят...една снимка не мога да постна. А непрекъснато ми изкачат някакви тъпи реклами!

# 636
Вече съм горд собственик на Сингер Смарт ІІ Hug
Дано ми служи дълго и безотказно. Остава само да я разучавам Laughing

какво е мнението ти за машината? аз също я гледах и се чудя дали да я вземам  newsm78 , а дали може да шие и по дебели платове, като дънки например?

# 637
Как е оверлогът от Лидъл?

# 638
  • София
Как е оверлогът от Лидъл?
и аз се интересувам  Wink
подозирам, че мине-не мине и пак ще го пуснат на промоция, та да знам дали да хуквам към него Grinning

# 639
Оверлога, като за парите си е добре, но определено има разлика в звука на работа с тази на шевната ми машина.Личи си, че има пластмаса в него, но аз не го ползвам много интензивно, освен това има 3години гаранция. Забелязала съм, че го пускат веднъж годишно около октомври, но миналата година беше друга марка.Може би са идентични, като се има предвид еднаквата им цена.

# 640
С уговорката, че съм абсолютен лаик, леймър и т.н. в шиенето с оверлог и че нямам никакъв опит с други модели оверлози, нито познания, ще споделя следното:

Инструкцията е лесна за разбиране (с изключение на частта за смазването). Вдяването е лесно. Нямах никакви проблеми с настройките при видовете оверлог (изпробвах само 3 и 4 конечните).

Уших 2 потника и една блузка от стегнато памучно трико, на 4 конечен оверлог, без да ползвам друга машина. Със съвсем кратка настройка и леко отклонение от зададените по подразбиране стойности на обтегачите, тигелът беше перфектен. Иглите обаче се оказаха неподходящи за моето трико и на места платът по шева се нацепи (станаха малки дупки), най-много при изправяне на покривния шев и почти не при стандартния).

Ако някой знае как точно и колко често се омаслява/смазва този (или подобен) оверлог , ще съм благодарна да сподели.

# 641
  • София
Paeonia, kremidi, благодаря и на двете ви  bouquet
имам още един въпрос, може ли да се регулира шевът на широчина?

# 642
Да,пише, че може да се регулира: -чрез промяна мястото на иглата; -и с копчето за регулиране

# 643
  • София
Да,пише, че може да се регулира: -чрез промяна мястото на иглата; -и с копчето за регулиране
  bouquet

# 644
Горещо ВИ съветвам да се занесе на смазване. защото иначе много бързо ще се износи,

Общи условия

Активация на акаунт