Каква шевна машина и откъде

• 598 705
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 705
Невенски-според мене регулирането на скоростта е по -скорро удобно за забързване,отколкото за забавяне-но това е лично усещане-на мене все бавно ми шият.За напълно начинаещ 400-500 лв е голяма цена(освен ако не мислиш сериозно да се занимаваш-но това няма как да го знаеш преди да почнеш)
Хубаво е да има регулиране на дължината на бода и някой декоративен тегел,а иначе другото е опция.И за съжаление все повече и повече машините отиват към типа "детски играчки",вместо да настигат професионалния клас.
Ами, на мен 400 по-скоро ми е тавана Simple Smile Ще  шия стандартните за домакинството неща - спално бельо, подгъви, но може би ще мина и към дрешки за деца, че имам едно малко и едно в корема, а цените на детските дрешки са...  ooooh!
Иначе - да, тези, по които се заглеждам имат регулиране на дължината и ширината. Едностъпков илик също ми се искаше, но гледах клипчета как се прави илик с обикновен зиг-заг бод и не ми се стори толкова сложно, така че това отпадна. Важно ми е да може да се справя с подгъви на дънки. Изглежда с мъжа ми сме с по-големи... ъъъ... ханшове, защото новите дънки и панталони винаги са ни дълги. Засега клоня към eXplore 220 (Elna 2100). Е, не бързам, ще си мисля. Благодаря за отговора.

# 706
  • София
Невенски-не обичам да давам съвети(а и едва ли съм подходящия човек,защото определено имам различно от масовото мнение)Дано не се възприеме като реклама-Аксиома търгува с 2 от споменатите от теб марки,в завод Витоша има представителство на 3-тата.Може да идеш и да ти демонстрират моделите-май това е най-сигурния начин да си избереш(и можеш да си носиш дънково парче обезателно с двоен шев)За огромно съжаление обаче 95 % от  домакинските машини имат проблем в една или друга посока именно с минаването на страничния шев на дънките при подгъв(има някои трикове за избягване на проблема)Що се отнася до детските дрешки-ако шиеш трико е хубаво да имаш еластичен шев,илика си е готоно(пак зависи)

# 707
Невенски-не обичам да давам съвети(а и едва ли съм подходящия човек,защото определено имам различно от масовото мнение)Дано не се възприеме като реклама-Аксиома търгува с 2 от споменатите от теб марки,в завод Витоша има представителство на 3-тата.Може да идеш и да ти демонстрират моделите-май това е най-сигурния начин да си избереш(и можеш да си носиш дънково парче обезателно с двоен шев)За огромно съжаление обаче 95 % от  домакинските машини имат проблем в една или друга посока именно с минаването на страничния шев на дънките при подгъв(има някои трикове за избягване на проблема)Що се отнася до детските дрешки-ако шиеш трико е хубаво да имаш еластичен шев,илика си е готоно(пак зависи)
OK, lluna, благодаря, аз се радвам на съвети. Ще се похваля накрая какво съм избрала.

# 708
  • София
Невенски, като искаш да шиеш по-бавно, просто натискаш по-леко педала или минаваш на ръчно управление и това е  Peace
Както lluna е казала - най-добре иди в представителство да видиш нагледно как работят
и да си зададеш всички въпроси. Аз лично си купих моята от Аксиома - Бернет Е 56. Жените бяха много любезни, дават ценни съвети, придобити с опита и винаги са ми помагали  и отговаряли на въпросите.
lluna, би ли споделила за тънкостите при минаването на страничния шев при подгъва на дънки, моля те  Hug

И ако мога да си позволя един съвет, базиран на опита ми към всички, на които им предстои да си купуват машина - преценявайте добре, оглеждайте, питайте, сравнявайте, докато намерите оптималния а вас вариант / машина, не купувайте прибързано, подведени от текуща промоция в даден магазин. Т.к това не е като дрешките - да ги сменяме всеки сезон и да купуваме нови, а е дългосрочна инвестиция. И ако към момента търсите нещо евтино, т.к ще го ползвате за подгъв, покривка, чаршафче.....след много кратко време евтиното и същевременно орязано откъм функции/ бодове ще започне да ви малее и ще започнете да се оглеждате за нещо по-добро. И още нещо - аз лично не бих купила подобна техника от магазин, в който на съседния рафт продават сирене и салам на килограм и да очаквам, че машината ще работи професионално....Тази техника се купува от специализиран и утвърден магазин, с ясни гаранционни и извънгаранционни условия и обслужване. Вече бе споменано за гаранцията на машините от Лидл, същото е и с тези от Пени, Кауфланд и др. общонародни вериги.

Както се казва - апетита идва с яденето. Ако сега търсите нещо за по-елементарни нещица, то след време ще ви се прииска да опитате и на "друго поприще", а именно дрешка за вас, за детенце.....
Казвам ви го от опит, т.к  аз до няколко дни ще се сдобия с полупрофесионален оверлог Елна, т.к искам дрешките, които правя да бъдат по-изпипани и по-професионални. За мен лично при покупката на шевна машина трябва да се гледа като на сериозна дългосрочна инвестиция. Това дори не е и като покупката на кола, т.к след 4-5 години я сменяме с по-нова, а машината остава да служи дълго.... Peace

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 18:56 от Мишле_

# 709
  • София
Мишле-развесели ме,ако на всеки 5 г. си купувам нова кола,бих могла да си сменям и машината EmbarassedЗа съжаление колкото е по-нова техниката,толкова животът и е по-кратък
За дънките-голям номер игла-дънкова по възможност,предварително начукано мястото или с чукче за пържоли ,или силно притискано с ютия,ръчен режим или просто го "прескачаш" и после на ръка.Обаче ако  не може да мине под крачето -тогава само прескачане го оправя и то в двете посоки с/у проблемния шев( Laughingаз обичам да подгъвам с обикновен,а не с тъй наречение "оригинален "подгъв)
Какво е "полупрофесионален" оверлог?

# 710
Ох, явно въпросът ми за скоростта е бил от невежество.  Embarassed
И аз подозирах, че номерът става с педала, но като в характеристиките пише, че няма контрол на скоростта и аз реших, че педалът няма значение. Явно просто ще трябва наистина да се вдигна и да видя на място за какво иде реч. А твоята Bernette също я заглеждам Wink Доволна ли си от нея?

# 711
  • София
Явно просто ще трябва наистина да се вдигна и да видя на място за какво иде реч. А твоята Bernette също я заглеждам Wink Доволна ли си от нея?
Да, най-добре е да отидеш в специализиран магазин, където са наясно (не навсякъде, но конкретно за Аксиома - да, но за да не прозвучи като реклама, нека се включат и други) и да ти обеснят спрямо твоите изисквания коя е подходящата за теб машина. И аз първоначално се бях спряла на Тойота Джийнс, но впоследствие избрах Бернет Е56 и съм доволна от избора си. Шие всякакви материи и се справя добре. Онзи ден я напънах с дебела 4 пластова вата + 4 ката плат (правих възглавница за една пейка) - не пропусна бод, тегелите равни и хубави, здрави и стегнати.... Аз лично я препоръчвам, но все пак всеки сам преценява сам за себе си.
Успех в избора  Peace

# 712
  • София
Невенски-контрол на скоростта-значи че има допълнително копче, за скорост,натиска на педала си е едно на ръка,но ако копчето е в различно положение,натиска и да е еднакъв скоростта ще е различна.Има и машини,които шият само с това копче-без педал.

# 713
Момичета, благодаря ви!  Hug
Спирам да се излагам и ще ходя да гледам.

# 714
  • Варна
Здравеите
явно във Варна са много търсени шевните мешини на Лидл
още сутринта обиколих и трите магазини в града и нямаше нито една !
в едни от магазините момичето ми каза че още преди 7 сутринта хората са били наредени отвън
да чакат Sad
не продполагах че е чак толкова голям интереса !

# 715
  • Варна
Здравейте имам нова придобивка машина от Лидъл, но незнам дали ще мога да се справя с нея. Наистина бройките са били ограничени явно, ние взехме една от единия Лидъл, отидохме до другия - нямаше, но се обадиха да проверят във Владиславово и ни запизиха още една за една колежка и това беше към 8часа.
Съжалявам, че не си успяла да си вземеш, но може би ще ги пуснат пак.

# 716
Валети, обади се на клиентския им номер - много са любезни и може би биха могли да ти осигурят една от някой от другите им магазини  Peace

# 717
  • Варна
Обаждах се
в регион Варна всички са продадени Mr. Green
galietka защо мислиш че няма да се справиш , сложна ли ти изглежда
аз гледах рекламното им клипче в интернет , изглеждаше много лесно
сподели на живо как е , изглежда ли добре машинката ?
защото гледах в каталога на Метро един Лучник на промоция 173 лв
много хубав , но като отидох на място беше ужас , копчетата се завъртаха с отвратителен звук
и все едно беше изровена от някое мазе !

# 718
# 719
  • Варна
Валети , писах така защото не съм сядала на машина , а и ръководството и беше малко объркващо . Но да споделя, че вече е изпробвана и имам зашити два работни панталона и яке на милото ми. Само , че якето е с вата и ми скъса конеца, и не успях да го довърша, но като чета пише, че на по дебели материи се сменя иглата. Моля по опитните да споделят мнение дали е така. Имах малко трудности с долният конец, но се справихме. Машината ми харесва и е лесна за експлоатация, само дето се плаших, аз ще я ползвам само да си зашия това или онова, въпреки, че имам желание и за повече. Днес даже пратих запитване до една фирма във Варна, където провеждат такива курсове, но още чакам отговор.
Момичета, дайте ми идея за нещо лесно да пробвам, ще Ви бъда много благодарна. 

Общи условия

Активация на акаунт