Каква шевна машина и откъде

• 598 556
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 780
Нямам време да чета назад в темата и искам да ви попитам за мнение каква марка шевна машина да си взема. Няма да шия много често, но пък знае ли човек за в бъдеще.  Grinning Иска ми се нещо качествено и хубаво. Клоня към Тойота, Жаноме, но идея си нямам дали да добри. Гледах някакви "Нечи" - били купени от Тойота. Те хубави ли са? Мисля, че може да отделя до към 350-400лв.

От ровенето ми в интернет останах с впечатление, че Necchi са ниският клас на Тойота. Ако имаш възможност за истинска Тойота, по-добре нея. Janome, Bernina също са добри, Elna - също. Ако не се лъжа, Elna сега са собственост на Janome, но все още се продават като друга марка. Аз съм с Elna eXplore 220, взех си я февруари тази година и съм доволна. Шила съм дънки, зимно спално чувалче с вата - справи се. Горе-долу в твоя ценови диапазон е. Фирмата-вносител е Ивна и всеки месец прави промоции на някои от машините си. Иликът ѝ е на 4 стъпки, а ако искаш едностъпков, следващата като възможности е Elna eXplore 240.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 22:47 от nevenski

# 781
nevenski , благодаря. Ще попрочета в нета за тях и ще реша. Simple Smile

# 782
Здравейте мили дами, от скоро шия, но с голямо удоволствие и желание. Миналото лято намерих на вилата старата машина на лелята на майка ми(поне на 30 г е!!!!) за голямо мое щастие се оказа, че работи и при това добре(руска здрава машина Mr. Green) след няколко готови неща и много много идеи искам да си подаря за коледа машина, която да има и оверложен тегел ... но и да е около 350лв.
в нета изнамерих следните варианти и ще ви помоля за мнение и съвет:
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/category13/product31.html
http://www.-zlovreden_kod-/?39,toyota-es-121
http://www.-zlovreden_kod-/?65,toyota-fsr-21
http://www.ivna-bg.com/?16,elna-explore-220
имате ли опит с тези машини ? има ли по хубави  в тази ценова категория и стават ли и за по-дебели платове?
ще съм благодарна за всеки съвет и мнение!

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 01:12 от petya_11_14

# 783
Търся описание за работа на Privileg Q-JA Modell 1520 . Производство 1991 г. Наскоро си купих такава, но нямам описание. Не откривам и нищо в нета. Какви игли трябват, какви допълнителни приналежности?

# 784
Търся описание за работа на Privileg Q-JA Modell 1520 . Производство 1991 г. Наскоро си купих такава, но нямам описание. Не откривам и нищо в нета. Какви игли трябват, какви допълнителни приналежности?
За всички домашни машини има три прости правила,които ако се знаят ще можете да шиете:1/Игла задължително  да има  плоска част,която при поставяне в иглоносача да бъде от обратната страна на вдяването.2/ При вдяването на горния конец крачето ,което притиска  плата да бъде вдигнато за да бъде освободен обтегача/брензата/.Ако има цифри на обтегача те да са поставени между 3 и  6.При пускането на крачето трябва при дърпане на конеца да се усеща обтягане.3/ При поставяне на совалката с долен конец трябва се чува щтракване ,което показва ,че совалката е закопчана

# 785
Здравейте, искам и аз да се включа в темата. Напълно начинаеща съм, изключвам, че като ученичка съм шила калъфка за възглавница. И така искам да си купя шевна машина, но не искам да давам много пари за нея, за да видя дали ще се справя отначало. Харесала съм всна в амазон. Бихте ли ми дали съвет за нея http://www.amazon.com/gp/aw/d/B000A5CKHG?cache=ecb8865ec84f14cc6 … 70#ref=mp_s_a_1_8
много благодаря!

# 786
Здравейте,
Докато се чудех коя машина да си купя: колебанието ми беше между Елна 340, Елна 2600 и Тойота Quiltmaster, взех че се загледах в електронните машини и започнах за тях за да се чудя. Моля да споделите опит и съвети относно тези машини, предполагам че някой от вас, имат такива:
Janome 603 i Janome 607, Bernette 20, Bernette 25, Elna 540.
Ще се радвам да споделите, мнения, препоръки, както и други предложения ако ползвате друг модел, марка машина.
Благодаря предварително,

# 787
  • София
Аз бих си купила най-скъпата бернина, която мога Simple Smile водят се мерцедеса при шевните машини Simple Smile

# 788
Благодаря

# 789
Здравейте, имам намерение да купя от една позната шевна машина Toyota RA224. Проблема обаче е че в БГ  изобщо я няма и следователно не мога да намеря никакви отзиви за нея. Всичко което намирам в чуждите сайтове е само спецификация на машината и това е. Идеята ми е тепърва да се уча да шия и най вероятно ще работя с тънки, ластични материи и не знам дали тази може и вобще какво може и какво не. Ако някой я има или подобна от серията  или... и аз незнам какво  Laughing моля да изрази мнение и да ми помогне.  Praynig  Благодаря предварително  Simple Smile

# 790
  • София
Порових и аз, но не намерих ревюта. Това, което бих направила аз е, да взема със себе си шивачка, или приятелка, която шие повече, и та тестваме машината, преди да реша. Simple Smile 

# 791
Порових и аз, но не намерих ревюта. Това, което бих направила аз е, да взема със себе си шивачка, или приятелка, която шие повече, и та тестваме машината, преди да реша. Simple Smile 

Благодаря, определено това ще го направя.   bouquet

# 792
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Купих си насколо Лучник Алисия 420, но изгубих упътването, преди да успея да я разуча. Sad Дали някой има упътване или да може да ме насочи къде мога да намеря?   newsm78 Thinking Може и на английски. Rolling Eyes

# 793
  • София
Здравейте!

Купих си насколо Лучник Алисия 420, но изгубих упътването, преди да успея да я разуча. Sad Дали някой има упътване или да може да ме насочи къде мога да намеря?   newsm78 Thinking Може и на английски. Rolling Eyes
Ей тука
http://lucznik.info/serwis/instrukcje
Simple Smile

# 794
  • ул. "Мечтание"
Благодаря ти, Мина!
Тази инструкция я намерих, но ми е зор с нея, тъй като не вдявам грам полски. Rolling Eyes Криво-ляво преведох някои неща с гугъл транслейт.

Общи условия

Активация на акаунт