Каква шевна машина и откъде

• 606 132
  • 4 400
  •   2
Отговори
# 1 800
elektrichar, благодаря!
Четох тук много хубави неща за Лидълския оверлог. Не ми е спешна покупката, но ако мога да си купя още сега, би било прекрасно, разбира се Grinning
Ако съпоставиш двете машини, в чия полза би се произнесъл?

# 1 801
Няма да си кривя душата и спокойно бих казал, че ще предпочета лидълският Пфафф елемент. Както вече не веднъж съм писал, той е точно копие на Сингер S14-78. Защо ти трябва да знаеш това? За да можеш да търсиш резервни ножове и не дай Боже грайфери. Тъй като от 5 години имам по-старият модел, мога да кажа, че е рядко добра машина. Защо им трябваше да оборудват този модел с тези рядко използвани игли - не знам. Ножовете на този модел са доста скъпи, за разлика от ножовете за моят модел. Да чукна на дърво, но макар на толкова години, ножовете ми все още режат много добре. Веднъж бях писал, че последните години, в другите европейски вериги магазини ЛИДЛ пускат Сингер, а у нас пускат пак същата машина, но с бранд Пфафф елемент. Пак толкова добра машина е, но в устата остава горчивия вкус, заради двойните стандарти. И накрая идваме до гаранционният срок. На Медионът гаранцията е една година, а на лидълския ако не се лъжа, е две години.  Касовата бележка служи като гаранционна карта. И става много интересно, ако не дай Боже ти потрябва тази бележка. За не много дълго време, мастилото избледнява и е много трудно да се разчете каквото и да е. Притежателки на Медионът казват, че са много доволни от него. А цената му е направо убийствена. Казват, че в него няма никакви пластмасови части. Конструкцията му е много добра и е правена с много мисъл. Като си помислиш, че за 340 лева можеш да си купиш два, и то при положение, че най-евтиният в магазините е около 500 лева...
    И става още по-интересно, ако март месец пуснат само шевната машина, а не пуснат оверлога, въпреки, че някой служител е казал това.

# 1 802
Държа да се похваля с невероятен късмет (следствие от упоритост, разбира се). След като на националния телефон на Лидъл ми казаха, че оверлога е изчепран, успях да намеря един изостанал в по-малък град. Сега само трябва да ми го докарат Simple Smile
А случайно да са споменали, че имат два Wink?
Мисля че още има във Велико Търново. До края на седмицата мога да кажа със сигурност.

# 1 803
Много Благодаря!
Бих взела рейса за Велико Търново... Joy
Макар че плюсовете на Медиона също действат притегателно.
На лидълския гаранцията, мисля, е 3 години, както на останалите им нехранителни.
А касовите бележки ги ксерокопираш и пазиш и двете - избелялото листче и копието; това по едно време при всяка покупка го казваха на касите, и работи.

# 1 804
Caramel9, взе ли машината? Казвай, че тръпна в !очакване
Не, нямаше я 🤣 Депресирах се и сега се чудя какво да правя. Пак една Janome ми изскочи за добро пари. И се чудя дали да не я взема нея в крайна сметка

# 1 805
Покажи го това Джаноме да ти кажа добро ли е и за какви пари е!

# 1 806

150лв искат

# 1 807
Джаномушката е много добра, макар и постничка. Накарай момата да свали още 10 пари и я вземай немедленно! Трябва да знаеш, че е с четиристъпков илик, а не като лидълската, която е с едностъпков.

# 1 808
Джаномушката е много добра, макар и постничка. Накарай момата да свали още 10 пари и я вземай немедленно! Трябва да знаеш, че е с четиристъпков илик, а не като лидълската, която е с едностъпков.
Четиристъпков, едностъпков, нищо не разбирам 😁 взимам я и ще се обучавам после кое какво е и за какво се използва. Мерси

Сега.
Търся упътване за Janome-  то, моля ако някой има, да ми го снима Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 18:45 от AnMary

# 1 809
Не знам дали някой ще копира инструкцията, но намерих на Елна 1000 на руски. Тази Елна и твоето Джаноме, са напълно идентични и се различават само по разположението на картинките:
https://www.ivna-bg.com/?213,elna-sew-fun
А ето и инструкцията:
http://www.elna.ru/upload/instructions/instruction_elna-1000_rus.pdf
Няма почти никаква разлика между български и руски език. Незнанието на тези два основновополагащи световни, междупланетни, междугалактически, междуизмерни, междувселенски езика, е углавно престъпление, наказвано със 100 тояги на голо. Затова започвай немедленно да изучаваш тази добревина и докато пристигне, да си изучила и майчиното й масло! В горният десен ъгъл, цъкни на третата иконка ,,Изтегли''! Постави я дълбоко скрита в дебрите на компютъра си, за моменти на дълбоко чудене кое как става! Ако въпреки инструкцията нещо не става, аз ще съдействам дистанционно. С твоите ръце и моите знания, ще я счупим, няма страшно!

# 1 810
Хаха Благодаря, намерих и на български. В събота я взимам и почвам да се уча. Ще споделя с вас евентуалния ми прогрес Simple Smile

# 1 811
Държа да се похваля с невероятен късмет (следствие от упоритост, разбира се). След като на националния телефон на Лидъл ми казаха, че оверлога е изчепран, успях да намеря един изостанал в по-малък град. Сега само трябва да ми го докарат Simple Smile
А случайно да са споменали, че имат два Wink?

Не, но към онзи момент имаше и една шевна машина Simple Smile

# 1 812
Шевна машина имаше вчера в магазина в Овча купел. Беше Silvercrest.

# 1 813
  • Бургас
В Бургас в Лидл Славейков в събота имаше оверлог.

# 1 814
В Бургас в Лидл Славейков в събота имаше оверлог.
А аз в петък имам писмен отговор от тях "поради големия интерес ... бла-бла... е изчерпан навсякъде"...

Общи условия

Активация на акаунт