Каква шевна машина и откъде

• 596 485
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 4 260
Бернет 8 има 7 вида едностъпков илик и един око илик. Май след време ще използваш матерни мръснословия за това, че не си купила машината с повече възможности. Нали ти казах, че везните мислят какво ще изберат за следващите 30 години?

# 4 261
Бернет 8 има 7 вида едностъпков илик и един око илик. Май след време ще използваш матерни мръснословия за това, че не си купила машината с повече възможности. Нали ти казах, че везните мислят какво ще изберат за следващите 30 години?
30 не, че ще е късно и за шиене, и за всичко. Няма какво повече да умувам, Бернет ще е и точка. Питах, доверявам се и туй то. Благодаря сърдечно за отзивчивостта, жив и здрав, Електричарю! 🍀

# 4 262
Сега се сетих, че съм шила преди години на една домашна Husqvarna в Германия, не помня модела, но беше с компютърно управление. И беше доста прилична. Какво мислиш за тази марка, читави ли са?

# 4 263
Катя, Хускварна, Бернина и Пфафф са особени, но много качествени машини. За да разбереш как са направени, ще използвам заобиколен начин. Все едно, да бръкнеш в един не особено добре ухаещ отвор в тялото и преминавайки през него, да почешеш ухото си. В тази банда само донякъде може да се включи и Бернет. Какво искам да кажа? Това са машини, които използват много различно устройство. Само докато се чудиш как се отваря тази машина, на пода след това събираш една лопатка с косми от главата си, докато си се чудил как се отваря това неотваряемо нещо. У нас продаваните Хускварни съм виждал в Емаг. Там има два модела чисто механични машини. Едната е толкова постна, че няма да ѝ обърнем внимание. Другата е с 33 шева и едностъпков илик: https://www.emag.bg/shevna-mashina-husqvarna-bjala-e20/pd/D395YJ … earch-Action=view
https://www.youtube.com/watch?v=mPK2j5viqLs
Класически люлеещ грайфер, като на 100-годишният ти Сингер. Точно така трябва да изглежда една такава машина от този клас. Ти си шила на индустриални машини и много добре знаеш, къде трябва да е механичния лост за обратен ход с който правиш затяжката, а именно долу вдясно. Електронният бутон е до иглата. Сравнително тиха е. Едностъпков илик. Напълно нормална цена. Втора ръка електронни Хускварни, с доста операции има за 300 и 500 пари, но какво е техническото им състояние, само Всевишний знае. С тази машина си чупи игли на воля, само ще пострада отворът на плочката. Има регулатор за натиска на крачето и за фино регулиране стъпката на илика и някои шевове. Също така има и смъкване на зъбите, което е доста рядка екстра в съвременните машини. Бутонът на затяжката е голям, а не като на някои машини, на които да го натискаш само с един пръст. Да, добро предложение при положение, че след време със сигурност ще те консултирам за нов четириконечен домашен, светещ като слънце оверлог. Тази машина има всичко необходимо. Стягащите пластмасови капаци болтове са скрити под кръгли пластмасови капачета. Поне тази ще се отвори сравнително лесно за смазване. Постепенно ще те обурудваме и с покривна машина. С тези тричките машини, ще можеш да шиеш всичко. Хайде слагай двете Бернетки и тази Хускварна на кантара и по нова година да имаш нова машина!

# 4 264
Катя, Хускварна, Бернина и Пфафф са особени, но много качествени машини. За да разбереш как са направени, ще използвам заобиколен начин. Все едно, да бръкнеш в един не особено добре ухаещ отвор в тялото и преминавайки през него, да почешеш ухото си. В тази банда само донякъде може да се включи и Бернет. Какво искам да кажа? Това са машини, които използват много различно устройство. Само докато се чудиш как се отваря тази машина, на пода след това събираш една лопатка с косми от главата си, докато си се чудил как се отваря това неотваряемо нещо. У нас продаваните Хускварни съм виждал в Емаг. Там има два модела чисто механични машини. Едната е толкова постна, че няма да ѝ обърнем внимание. Другата е с 33 шева и едностъпков илик: https://www.emag.bg/shevna-mashina-husqvarna-bjala-e20/pd/D395YJ … earch-Action=view
https://www.youtube.com/watch?v=mPK2j5viqLs
Класически люлеещ грайфер, като на 100-годишният ти Сингер. Точно така трябва да изглежда една такава машина от този клас. Ти си шила на индустриални машини и много добре знаеш, къде трябва да е механичния лост за обратен ход с който правиш затяжката, а именно долу вдясно. Електронният бутон е до иглата. Сравнително тиха е. Едностъпков илик. Напълно нормална цена. Втора ръка електронни Хускварни, с доста операции има за 300 и 500 пари, но какво е техническото им състояние, само Всевишний знае. С тази машина си чупи игли на воля, само ще пострада отворът на плочката. Има регулатор за натиска на крачето и за фино регулиране стъпката на илика и някои шевове. Също така има и смъкване на зъбите, което е доста рядка екстра в съвременните машини. Бутонът на затяжката е голям, а не като на някои машини, на които да го натискаш само с един пръст. Да, добро предложение при положение, че след време със сигурност ще те консултирам за нов четириконечен домашен, светещ като слънце оверлог. Тази машина има всичко необходимо. Стягащите пластмасови капаци болтове са скрити под кръгли пластмасови капачета. Поне тази ще се отвори сравнително лесно за смазване. Постепенно ще те обурудваме и с покривна машина. С тези тричките машини, ще можеш да шиеш всичко. Хайде слагай двете Бернетки и тази Хускварна на кантара и по нова година да имаш нова машина!
За по-добър анализ човек не може и да си мечтае. 🍀
 Честно да си призная, когато за пръв път видях Husqvarna, преди много години, си казах — та те не са ли фирма, произвеждаща верижни триони? После уших доста неща на нея и се убедих, че стават. А Pfaff познавам много добре, макар че в България по шивашките фирми са възможно най-стари модели, поне по мои наблюдения.
Попитах за Husqvarna, защото ми предложиха една, модел 500, но е втора ръка.

# 4 265
Катя, нали знаеш, че всяка мужчина мечтае за жена първа ръка с нула километри пробег? Редно е и ти да си мечтаеш сама да отвориш кашона и да усетиш аромата на новата машина. Новото си е ново. Всички компютърни машини, а вече и механичните, имат много пластмасови части. Зъбните пластмасови колела стареят и в един момент се пукат, или чупят. Може машината да шие идеално сега, но колко ѝ остава докато предаде Богу дух, само Той знае. Ако ще е компютър, по-добре да е нова, с много шевове и екстри. Иначе Хускварна 500 има грайфер с невероятно дебела периферия на грайфера. Дори иглата да го удари на пълни обороти, нищо няма да му стане. Вече тази нощ, преди да започнеш да броиш овце, да си решила тази дилема! Умножаваш на калкулатора овцете от вертикалния ред с хоризонталния, натискаш равно, виждаш резултата и немедленно заспиваш! И да се похвалиш! Почерпваш семейство, роднини, колеги, съседи и целокупното население, за да не се счупи новата добревина!

# 4 266
  • БУРГАС
Най-после съвпаднаха отворите. Смазахме, сглобихме и.......... Къса конците и от трите игли.

# 4 267
Добре. Хайде отначало. Отвори капакът на грайфера и снимай възможно навсякъде! Искам да видя вдяването и на конците на иглите. Конците на иглите са много отпуснати и трябва да се стегнат. Искам да видя и стойката (антената) и регулаторите. Е, как ги напаснахте пустите му отвори, нали не можеше? Има нещо което бъркате. Искам да видя какво е то. И да не е след седмица.

P.S. Охлабете конецът на грайфера! Завърташ машината така, че грайфера да е в крайно дясно положение! Разстоянието до него направихте ли го 3 мм? Разбери, че ВСИЧКО е важно и не искам да вадя думите с ченгел! С нокът започваш да търкаш острата част на грайфера във всички посоки! Ако усетиш някаква съвсем малка изпъкналост, тя трябва да се махне. В магазините където продават бои за автомобили, се продават и много ситни шкурки. Купувате лист с №2000, откъсваш малко парче и започваш да търкаш, докато тази изпъкналост се махне. Това може да стане с фина шкурка, която е изтъркана до плата. Добре е да се полира, но тъй като след това трябва пак центровка, полирането може да стане с фина шкурка, която има за основа плат, а не хартия. Късаш дълго парче с дължина около 10 см. и ширина около един сантиметър! Обхващаш шкуреното място с обратната страна на шкурката и започва дърпане с едната, а след това с другата ръка. Целта е повърхността на носа на грайфера да стане идеално гладка и полирана. Искам да знам не само крайният резултат от действията ви, а всяка стъпка която е довела до него. Когато казвам охлаби, това означава малко. Ако не става, още малко и така, докато видиш, че или е добре, или, че става по-зле. И пак пишеш! Запомни ли как става разглобяването и къде има щипки? Запиши на текстов документ как става това и го запази в папка „покривна машина“!  Не знам защо, но съвсем не съм сигурен, че сте смазали всички места. За смазване със силиконова смазка на копира също не казваш. Копир се нарича тази част, която има широк канал и има зигзагообразно движение. То прави преместване на други части ту наляво, ту надясно. Не съм зануда, но имаш работа с фина техника. Там всичко трябва да се прави ПЕДАНТИЧНО, БАВНО И СПОКОЙНО.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 07:23 от elektrichar

# 4 268
Здравейте, влизам в темата с търсене на отговор на вечния въпрос - каква шевна машина да си купя. Начинаеща шивачка съм, ползвала крачна машина и с амбиции да поправя/скъсява дрехи (и дънки), шие пердета, чаршафи и т.н.
След като прочетох темата се бях насочила към Bernette 05 Crafter, но тази Хускварна, която се появи в последните постове ме разколеба. Блазни ме, че няма да има проблеми при чупенето на игли, както Електричаря написа, а в началото предполагам това ще ми се случва често. И сега, като една типична везна не мога да реша коя от двете машинки да бъде моята... Моля, помагайте!

# 4 269
  • София
Здравейте, влизам в темата с търсене на отговор на вечния въпрос - каква шевна машина да си купя. Начинаеща шивачка съм, ползвала крачна машина и с амбиции да поправя/скъсява дрехи (и дънки), шие пердета, чаршафи и т.н.
След като прочетох темата се бях насочила към Bernette 05 Crafter, но тази Хускварна, която се появи в последните постове ме разколеба. Блазни ме, че няма да има проблеми при чупенето на игли, както Електричаря написа, а в началото предполагам това ще ми се случва често. И сега, като една типична везна не мога да реша коя от двете машинки да бъде моята... Моля, помагайте!

Едва ли сте готова да дадете 2000 лева за машина. Посочената Хускварна е 20 годишен модел и вече не се произвежда. като нова е струвала около 1600 долара.  Не съм такъв капацитет като Електричаря, но мисля, че и сега подобна машина ще е доста над 1000 лева. Успех с избора!

# 4 270
Катя, нали знаеш, че всяка мужчина мечтае за жена първа ръка с нула километри пробег? Редно е и ти да си мечтаеш сама да отвориш кашона и да усетиш аромата на новата машина. Новото си е ново. Всички компютърни машини, а вече и механичните, имат много пластмасови части. Зъбните пластмасови колела стареят и в един момент се пукат, или чупят. Може машината да шие идеално сега, но колко ѝ остава докато предаде Богу дух, само Той знае. Ако ще е компютър, по-добре да е нова, с много шевове и екстри. Иначе Хускварна 500 има грайфер с невероятно дебела периферия на грайфера. Дори иглата да го удари на пълни обороти, нищо няма да му стане. Вече тази нощ, преди да започнеш да броиш овце, да си решила тази дилема! Умножаваш на калкулатора овцете от вертикалния ред с хоризонталния, натискаш равно, виждаш резултата и немедленно заспиваш! И да се похвалиш! Почерпваш семейство, роднини, колеги, съседи и целокупното население, за да не се счупи новата добревина!
Ето така някой може да ти оправи настроението за миг, и то рано-рано, след като си сънувал куп кошмари и си като ходещо зомби. И в същото време да ти даде адекватен съвет.🙃❤️

# 4 271
Kriss,  предполагам, че си чела мои постве и написаното няма да те изненада. Винаги досега съм казвал, че шевната машина е само половината от шиенето. Цялото шиене става в комбинация от многооперационна машина и оверлог. Виждам физиономията ти и чета мислите ти. Та точно в този момент мислено казваш, че си начинаеща и нямаш машина, та камо ли да мислиш за оверлог. Никой не казва, че оверлогът трябва да го купиш на момента. Просто трябва да мислиш, че двете машини са това, което ще ти позволи безпрепятствено да шиеш почти всичко. Мисълта ми е, че трябва да мислиш не каква скъпа и напълно универсална машина да си купиш, с нея шиеш каквото си искаш и с това всичко се свършва. Такава домашна машина НЯМА, дори да струва 18000 пари. Тази Хускварна е точно това, което ти трябва която и ще бъде част от цялото. Защо? Защото има всички регулатори, сравнително мощна е, отличен дизайн, бърз илик, достатъчно шевове, удобна е за кратко и продължително шиене. Да, с нея ще можеш да ушиеш и цяла дреха, но ще има вид на „Сделай сам“. Както наскоро казах, всяка уважаваща себе си мужчина, трябва да има всякакви ръчни и електрически инструменти и да може да прави всичко, освен космически кораб с антигравитационен двигател. Защо ти да не можеш да имаш нещата които те правят жена, трябват не само за теб, а и за всички в семейството? Ако сега, или в бъдеще имаш деца - още повече. Ако едно, две или три са момичета, тогава оверлогът се изисква от закона за отглеждане на момичета. Нали чета мисли и точно сега си казваш, че никога не си виждала оверлог, а някакъв всезнайко, ти казва да си купиш и него. Кой знае колко сложно нещо е то и мога ли аз да работя с такава техника? Моя милост казва:
  -- Да, Крис, можеш!
Сега вече не само тениските са от разтеглив плат, а дори и дънките. Разтегливите платове искат оверлог и покривна машина. За покривната за сега нищо не казвам, защото ще се подплашиш и никогда повече няма да четеш тази тема. Няма страшно, има двойни игли, с които можеш да направиш подгъв на трикотаж.
Що се касае за чупенето на игли, това става когато дърпаш плата. Машината сама си го дърпа. Такава помощ може да правиш само когато минаваш през страничен шев на дънки и дебели материи. Помага се само когато въртиш машината на ръка и иглата е в горно положение. Ако нещо те затруднява, без да се срамуваш, че задаваш глупави  въпроси питай тук и ще ти се даде адекватен съвет! Щях да забравя, че тъкмо сега в Емаг има комплекти крачета на смешна цена. Докога ще са на тази цена, не се знае.
https://www.emag.bg/komplekt-15-pritiskashti-kracheta-za-shevna- … ontent=link#er=ps
Прочети една-две страници назад, каква работа вършат тези крачета! И все пак аз не забравям, че ти като една достойна везна,  ще започнеш чудене. Ами такива ни е създал Всевишния. Нека обмислянето на тема каква шевна машина ще върши работа след 30 години, започне СЕГА!

Няма смисъл да цитирате целите ми постове! Аз знам какво съм писал.

# 4 272
  • FRANCE
Eлектричар , оправи ми настроението Grinning. Трябва да сложим и подтема "Търсене на шевна машина според зодиите" Blush. Аз първо действам после мисля Sunglasses И за протокола. Взех  малко кредитче и поръчах Жукито. От моите приятели "И.Н.А Трейдинг". Само че го нямаха на склад и сега го чакаме да дойде с градският транспорт от Полша.
И ако ме изгонят от вкъщи, вие сте подкрекатели Sunglasses

# 4 273
Madame, за кое точно Juki иде реч, за да не се връщам назад да търся?

P.S. Електричарят оправя настроението на всички ни, жив и здрав да е.

# 4 274
Мадам, то че ще те отупат, това си го знаехме още отначало. Подплати гърба с дунапрен и като те тупат, гледай да си гърбом обърната! Ако пък те и изгонят, къде ще криеш всичките машини от природните стихии, въобще не ми е ясно? Ако и този път ти се размине, тогава ще настъпи такъв живот... Виж за тази машина, за мой хатър, вече ще купиш една голяма, силно украсена торта и ще почерпиш децата и тази мужчина, който и този път се е смилил и не те е отупал! И да снимаш тортата и машината, та и аз да мога спокойно да заспя!

Общи условия

Активация на акаунт